Få et fuglebur der passer til din fugl!

0
1594

Opdateret den 19/05/2022

Skal det gamle fuglebur skiftes ud? Eller måske du for første gang skal have en fjeret ven derhjemme? Så er du havnet det helt rette sted! Vi har fundet 4 forskellige typer af fuglebure til dig, som hver har lidt forskellige mål, materialer og nogle kan bruges inde og andre ude. Vi har også sørget for et udvalg, der har masser af siddepine, masser af plads til at bevæge sig og generelt bare masser af mulighed for aktivitet. Så hop ned og se, om der er noget, der falder i lige netop din smag.

Fuglebur 113 cm

Et dejlig rummeligt fuglebur til din lille ven derhjemme. Den har 3 siddepinde, som du kan placere, lige hvor det passer jer. Der er også 2 skydedøre, som giver nem adgang for dig og så er der selvfølgelig en sandskuffe, som blot trækkes ud, når det skal rengøres. Du kan sagtens rengøre buret (trække bunden ud), i mens din fugl er derinde, da gitteret i bunden gør, at den ikke kan komme ud under rengøringen.


 • Stort og rummeligt fuglebur
 • Udtræksskuffe
 • 3 siddepinde
 • Mål 131 x 78 x 52 cm

 • Foderskål med siddepind
 • Ekstra vandautomat
 • Lille gitterafstand
 • Gitter: Lodret 2mm og vandret 4 mm

Vida XL Fuglebur

Et fuglebur med alverdens plads for dine fugle til at flyve rundt. I samme omgang er der derfor også sørget for, at jerntrådnet hele vejen rundt er strammet, så I undgår uheld. Buret målet 65 x 63 x 165 cm (L x B x H) og materialet er massivt fyrretræ. Fugleburet vil sagtens kunne placeres udenfor, da taget holder regnen ude.


 • Måler 65 x 63 x 165 cm
 • Vejrbestandigt tag
 • Materiale: Massivt fyrretræ

 • Skridsikker stige
 • Kan bruges udendørs
 • Med belagt udtræksbakke

Fuglebur i sølv-antracit 146cm

Et stort bur, der er perfekt til små fugle som undulater, kanariefugle og lignende. Der er en udtagelig skuffe, som let kan tages ud, når rengøringen nærmer sig. Og så er der hjul under, så du nemt kan flytte buret, hvis det ønskes en dag.

Der er let adgang til dit fuglebur, da det har 2 lodrette glidende åbninger. Der er også 4 siddepinde individuelt, som er let justerbare og kan rykkes, som du ønsker. Buret h


 • Burets mål: 114,5 cm x 54 cm x 54 cm
 • Totale højde: 146 cm
 • Materiale: Pulverbehandlet stål

 • Oplagt til små fugle
 • Nem at rengøre
 • Hurtig adgang til dine fugle

Fuglebur med sadeltag $

Har du fugle derhjemme, som elsker at klatre og bevæge sig fra pind til pind, så er dette fuglebur oplagt. Det giver alle muligheder for masser af bevægelse og at udforske. Grundet den smalle gitterafstand er det primært oplagt til små fugle. Det er desuden let at rengøre, da skuffen blot kan tages ud. Der medfølger desuden en masse ting som; foderskål, siddepinde, vandautomat og lignende.


 • Buret måler 133 x 82 x 58 cm
 • Totale mål 168 x 85 x 60 cm
 • Udtagelig bakke

 • Lille gitterafstand
 • Tilbehør medfølger
 • Med hjul

Hvor skal jeg placere mit fuglebur?

Når du får dig en fugl, er det rigtigt hyggeligt med kvidder og syngen i huset. Det er sådan fugle er, og ikke noget man kan eller bør lave om på. Dette skal man være obs på, inden man får sig en fugl. Nogle synes det er rigtig hyggeligt i starten, men kan så med tiden miste begejstringen for det.

Fugle er sociale dyr og har bedst af at blive placeret i deres fuglebur i et rum, hvor du befinder dig det meste af dagen. Fugle er som nævnt sociale dyr, og de nyder derfor at kunne se, hvad du laver og at snakke til dig. Det virker som en lille ting, men det er rigtig vigtig for deres velfærd og trivsel.

Hvor stort skal dit fuglebur være?

Modsat andre lande, så har Danmark meget få regler omkring størrelserne på bure generelt. Hvad angår bure (ikke kun et fuglebur), er der en enkelt lovgivning, som er ret overfladisk og kan fortolkes forskelligt fra person til person. I Danmark er loven, at et dyreanlæg skal i størrelse og indretning tilgodese dyrenes behov for bevægelse og naturlige udfoldelse.

Så vi kan ikke komme med en decideret størrelse, som dit bur skal være. Det afhænger også af, hvilken fugl du har. En undulat er væsentlig mindre og behøver derfor ikke lige så meget plads som en papegøje.

Vi har derfor fundet de største bure, så der er garanteret masser af plads til at din fugl kan udfolde sig, bevæge sig og have det godt inde i dens fuglebur. Samtidig skal der være plads til tilbehør udover blot til vand og mad.
Nedenfor har vi fundet det bedste fuglebur til hhv. papegøjer, undulater og kanariefugle.

Hvad skal der være i mit fuglebur?

Fugle er meget aktive dyr, og de kan hurtigt komme til at kede sig, hvis de bare skal sidde dagen lang. Obligatoriske ting til dit fuglebur er fuglebadekar, foder- og vandkar og pinde. Derudover forbedrer dig din fugls hverdag væsentligt, ved at tilføje ekstra tilbehør til dit fuglebur.

Du kan f.eks. sagtens bruge ting fra naturen, såsom grene og kviste. Dog skal de findes i områder der ikke er tæt på vejen, da de ellers kan være fyldt med giftige ose fra bilerne. Det samme gør sig gældende med sprøjtemidler. Bruger du grene eller kviste fra naturen, så vær sikker på, at de ikke kan være sprøjtet. Fugle er meget små dyr, og der skal derfor ikke meget til at gøre dem syg – selv hvis de kun indtager en lille bitte smule sprøjtegifte.

Når du køber pinde til buret, hvis de ikke medfølger, så sørg for at de aldrig er i plastik. Det er et alt for glat materiale til din fugl. og den får svært ved at sidde fast uden at rutsje. Med pinde af træ i dit fuglebur kan din fugl sidde væsentligt bedre fast, og bevæge sig fra side til side uden at rutsje.

Skulle du købe ting i plastik til dit fuglebur, så vær sikker på at det er uden skadelige kemikalier, da du godt kan regne med at din fugl på et tidspunkt, vil nappe i det.

Tilbehør vi foreslår, at du har i dit fuglebur (udover det essentielle).

I et fuglebur er det vigtigt, at man varierer med farver, størrelser og former så meget som muligt. Sørg derfor for, at det du køber er:

 • Forskellige former, farver og størrelser
 • Legetøj med lyd
 • Legetøj der kan bides og rives i
 • Spiselige legeting
 • Legetøj de kan pille i med tungen eller med fødderne

Sådan rengør du dit fuglebur

Når du har en stuefugl, er rengøring af dit fuglebur rigtig vigtigt. Dog er rengøring af fuglebure en lidt misforstået ting ift., hvor ofte man egentlig bør rengøre. Mange stuefugle ejere gør rent ugentligt ved deres fugl. Selvom det umiddelbart virker som nok, så skal man huske på, at i naturen kommer fugle sjældent i kontakt med deres egen gødning, og vand og drikke er altid friskt fra naturen. I et bur med rengøring en gang om ugen, så når der f.eks. at samle sig meget afføring i buret.

Det er ikke kun pga. hvad der bliver gjort i naturen at dette anbefales. Fugle er små dyr, og det giver derfor også mening, at der ikke skal meget til, før at de kan blive syge.

Er der gamle madrester og afføring i dit fuglebur, så stiger mængden af bakterier i buret også. Oftest bliver mad og tørret afføring blandet sammen også, og når din fugl så sidder med næbbet og roder rundt i madskålen, kan den nemt og ubevidst komme til at optage mugsporer eller bakterier.

Rengør derfor dit fuglebur dagligt. Det gør du ved at fjerne underlaget og sørge for ny strøelse, skift vandet og erstat gamle madrester med nyt.


Har du en fugl, så håber vi, at denne artikel har kunne give dig noget fornyet inspiration eller ideer til et nyt bur eller indretning af det. Har du ikke en fugl, men overvejer det og er på udkig efter et fuglebur – så håber vi denne artikel har kunne hjælpe dig på vej til hvilket bur, der passer til den fugl, du ønsker.

Ønsker du også at give vilde fugle noget tag overhovedet, så kan du læse vores artikel omkring fuglehuse.

Vi håber også, at vi har givet dig et lille indblik i hvad det kræver at have en fugl, og hvor meget tid det egentlig kræver til trods for, at det virker som et nemt kæledyr.

 

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Lumi (Uge 39)
Næste artikelGave til hund | Find din bedste vens næste gave
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her