Ugens Kæledyr – Yoda (Uge 43)

Ugens Kæledyr er Yoda 💚 Læs med, når Mette, hans ejer, deler ud af de sødeste historier, som vi lover kan bringe et smil frem hos de fleste 🥰 Eller en af de sjovere historier, som involverer Yoda og en toiletrulle. Du finder det hele i dagens artikel ↓

Navn på dig: Mette
Navn på dit kæledyr: Yoda
Kælenavn? Vi kalder ham ofte ved fulde navn, som er Yoda Jensen (Y.J for at gøre det kort), Yodes, baby Yoda og sikkert meget meget mere 😀
Alder: Yoda er 2 år gammel og har fødselsdag d. 12. marts 2021.
Køn: Han
Race: Fransk bulldog
Hvornår fik du ham? Yoda flyttede hjem til os d. 7. maj 2021.


Yodas Favoritter

-25%
Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.
186,75 kr.336,75 kr.
Orange Sun
Sort
Hunting Green
Ocean Blue
Purple Passion
319,00 kr.429,00 kr.

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Vi kunne ikke rigtig blive enige om et navn til ham derhjemme. I virkeligheden ville vi gerne have haft et gammelt dansk navn til ham, men syntes bare at intet lignede ham.

Vi kaldte ham Baby Yoda for sjov, inden vi fik ham, da vi begge godt kan lide Star Wars og fordi vi på daværende tidspunkt var i gang med at se serien “The Mandalorian” – det endte med at hænge ved, da vi fik ham hjem.

Er der en historie bag, hvorfor du fik ham, hvis ja, fortæl gerne?
Før vi fik Yoda, havde vi været så heldige at være hundeforældre til en engelsk bulldog, Frida. Frida var en “genbrugshund”, da hendes tidligere ejer desværre gik bort. Frida var i forvejen en ældre kvinde, så vi vidste godt, at hendes udløbsdato var tæt, allerede da vi fik hende, men det gjorde bestemt ikke tabet mindre.

I tiden hvor vi ikke længere havde Frida og fortsat var i sorg, begyndte vi hurtigt at kigge efter hund igen, fordi jeg især ikke kunne falde til ro, når jeg skulle sove, uden at der var en hund, der lå og snorkede ved siden af. Vi kiggede i diverse annoncer, men blev ret hurtigt enige om, at vi skulle have en fransk bulldog.

Min kæreste har elsket racen, siden han var barn og så havde vi også forelsket os i bulldog-sindet, men ville samtidig gerne have et lidt højere energiniveau end en engelsk bulldog kan tilbyde – Og det fik vi :).

Hvad slags temperament har han?
Yoda er en rigtig teenager lige for tiden. Han er meget “vil-døv” og bestemt i, hvad han vil og især også hvad han ikke vil. Han er legesyg og med masser af krudt i måsen, men samtidig også venligsindet uden noget ondt i sig.

Hvad elsker han?
Yoda elsker sine gåture. Vi bor lidt ude på landet, så alt han møder på sin vej af køer, heste, geder osv. bliver selvfølgelig hilst på. Han elsker generelt at være social med alt og alle.

Hvad er hans yndlingsmad?
Yoda er allergisk, så det er desværre ikke så meget mad, han har fået lov til at prøve, før det blev opdaget. Men han er helt forelsket i æbler og har kilometerlang savl til at hænge, bare han kan se et æble.

Hvad er hans bedste sider?
Jeg vil sige, at det klart er den omsorg, han viser til os. Det kan godt lyde lidt fjollet, men hvis jeg f.eks. har en dårlig dag, så er det som om, at han er mere obs på mig og lægger sig mere hos mig. Han er jo også generelt bare den mest nuttede skabning i vores øjne.

Det er et samtaleemne for os hver eneste dag omkring “hvordan kan man være så sød at kigge på?”. Derudover er det jo heller ingen hemmlighed, at bulldogs godt kan have en smule luft i maven, og de er bestemt ikke lydløse – det griner vi meget af.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
I disse kolde dage har det været at ligge på sofaen med tæppe på sammen og se film efter vi har taget dagens gåtur og leg (hvor leg har foregået indenfor, fordi Yoda er lidt af en frossenpind).

Dog vil jeg sige, at da vi fik stakit op i haven i sommers, synes jeg det var det allerhyggeligste bare at bruge en hel dag i haven sammen med vandbassin, massere udendørs leg og at øve lidt tricks.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Vi bor lige ved siden af en skov/plantage, som vi elsker at gå tur i. Den har en rigtig god distance og så er der masser af gode dufte og forskelligt terræn.

Kan han nogle tricks?
Yoda kan de gængse tricks (sit, gi pote, dæk, plads), men han er også glad for at give en high-five, han kan sidde pænt og så kan han “snige/kravle” (hvor han bevæger sig fladt hen over gulvet).

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han er stadig rigtig glad for at tage en sko engang imellem, dog ødelægger han dem ikke rigtig mere, men gemmer dem, så det er lidt træls, når man ikke kan finde sin anden klip-klap.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Yoda lærte rigtig hurtigt, hvordan døre fungerer og at hvis de står på klem, så skulle han bare bruge snuden eller poten til at åbne døren.

Han havde dog lidt svært ved det den anden vej. Så det hænder sommetider, at vi ikke kan finde ham, hvor det viser sig, at han har lukket sig selv inde på soveværelset eller vores kontor. Nu er han dog begyndt at pive, hver gang det sker, så han ikke skal sidde derinde så længe af gangen, når det sker.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Det har nok været dagen, vi hentede ham hjem. Yoda er vores første fælles hvalp og det var en helt speciel dag for os, hvor vi bare nød ham rigtig meget.

Hvad er det frækkeste, dit kæledyr har gjort?
Det kan godt være svært at vælge bare én ting, da han har været lidt af en terrorist i sine yngre dage. Men noget som godt kan give et lille smil på, har været fra han var hvalp, og døren til badeværelset har stået åben.

Yoda fandt ud af, at toiletrullen bevægede sig, hvis han bed fat i enden og derfra løb han rundt i hele hytten, så der var toiletpapir over det hele.

Hvem er hans bedste ven?
Det er vores kat, Vader. Vi er dog ikke helt sikre på, at det er helt gengældt, men Yoda kan i hvert fald rigtig godt lide at drille ham og elsker når han kommer hjem fra sine eventyr, fordi han dufter så godt.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Yoda betyder alt for mig og min kæreste, vi kalder ham vores “lille barn”. Yoda giver mig klart en tryghed ved f.eks. min søvn, han giver os så mange gode grin og så er det simpelthen højdepunktet af min dag, når jeg kommer ind af døren efter en lang arbejdsdag og bliver mødt af ham.

Vi snakker rigtig tit om, at han er en af de bedste hunde, vi hver især nogensinde har haft og så har han bare en helt speciel betydning for os i og med at han er vores første hvalp, men også dén som har hjulpet os igennem vores første sorg ved at miste vores første hund.

Vi får den største stolthed, når han lærer nye ting og gode vaner, og så tror jeg bare at vi kunne snakke om ham herfra og til månen og tilbage igen ved hver chance vi får, fordi han simpelthen bare er så fantastisk som han er <3.


Skal dit kæledyr være Ugens Kæledyr?

Skal dit kæledyr blive Ugens Kæledyr, så er der flere måder, hvorpå du kan du deltage. Du kan enten hoppe ind på vores Instagram (IG: petguide.dk) poste et billede på din story af dit kæledyr, tagge os og dele det. Så er du helt automatisk med for ugen.

Bliver du ikke valgt, er du velkommen til at prøve igen ugen efter. Har du ikke sociale medier, kan du sende os en mail på: [email protected] med et billede af dit kæledyr og navnet på den – og du er nu med i udvælgelsen. Den heldige får besked fredag formiddag, og får så sin egen artikel fredag i ugen efter. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger