Ugens Kæledyr – Henley (Uge 42)

Ugens Kæledyr er Henley 💚 Læs mere om den kære vildbasse og ballademager, som er fyldt med energi, men kan også vende 180 grader og 5 minutter efter være den største lille puttefgøj 🥰 Du kan læse mere om hende i denne artikel.

Navn på dig: Thea.
Navn på dit kæledyr: Henley.
Kælenavn: Henny, HennyBenny, Benny… og nok en milliard andre🤭
Alder: Henley er fra d. 16.01.22, så hun er 1 år og 9 mdr.
Køn: Tæve – dog tror alle hun er en hanhund🫣
Race: Staffordshire Bull Terrier.
Hvornår fik du hende? D. 13.03.22


Henleys Favoritter

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Nej, Henley er et navn jeg engang stødte på, som jeg er blevet ved med at elske, og det var i sidste ende det, som passede bedst til hende.

Er der en historie bag, hvorfor du fik hende, hvis ja, fortæl gerne?
Jeg har altid elsket hunde og drømt om at få min egen, og drømmer desuden om at blive hundetræner. Jeg har også ADD, så jeg gik på et psykologforløb, hvor vi snakkede om hvor positivt det påvirker mig mentalt og min ADD at passe og træne hunde. Så spurgte psykologen, hvad der dog stoppede mig i at få en hund nu?… and the rest is history.

Hvad slags temperament har hun?
Henley kan både være lidt af en vildbasse og ballademager med krudt i røven, men kan også vende 180° 5 minutter efter og så være den største sofakartoffel og puttegøj. Og så er hun bare glad så længe hun er sammen med en, og render derfor gerne i røven af en 24/7😆

Hvad elsker hun?
Henley ELSKER at træne, især agility, og så vil hun gøre ALT for mad. Hun er også helt vild med at komme ud og sejle i vores båd og bade.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Henley er et rigtig madøre, så hun æder med glæde alt, men det er nok lidt ekstra lækkert, hvis det er “menneskemad” eller et godt kødben.

Hvad er hendes bedste sider?
Henley er vildt god til at tilpasse sig mine behov, om jeg så har en dag, hvor jeg ingenting kan, eller en dag, hvor der skal ske en masse og jeg tager hende med overalt.

Hun har også været enormt god til at tilpasse sig vores miljø, om vi så har boet i lejlighed i København, i sommerhus på landet, været på arbejde på et lille kontor, pendlet i fyldte metroer og toge eller været ude på lange ture i den rå natur.

Og så er hun bare grund til rigtig mange grin, fordi hun simpelthen er så sjov og en lille charmør.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Så træner vi hundesport, går lange ture i naturen eller putter i sengen.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
I naturen på trampestier og vandreruter. Især på Reersø og Samsø.

Kan hun nogle tricks?
Henley kan i skrivende stund omtrent 31 tricks og flere andre kommandoer. De sjoveste inkluderer at række “hænderne” op, blive skudt og falde død om, at kunne vinke og at kunne lede efter, finde og “angribe” en bestemt person – med kys altså😉 Så har hun desuden også lært at rydde sit legetøj op.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Hun har et par gange snuppet noget mad fra køkkenbordet i sommerhuset, da det er lidt lavt. Og så får hun nogle gange en attitude og laver et flabet “haps” ud i luften efter en, hvis man irettesætter hende😆

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Jeg har en video af Henley, som står op og dier, mens alle andre hvalpe ligger ned, kun få timer gammel. Hun har altid været en lille madglad og muskuløs klump😆

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Vi var startet til agility, og havde kun gået der få gange, før vi på holdet holdt en lille intern og uhøjtidelig konkurrence mellem alle 16 holddeltagere. Deriblandt var der mange garvede og trænede agilityhunde. Alligevel endte Henley til alles overraskelse med at komme på en imponerende 3. plads!

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Jeg havde engang Henley med på arbejde, fordi hun trænes i at blive psykiatrisk servicehund for mig, og hun var normalt rigtig god til at blive liggende på sin plads. Jeg havde siddet og været fuldt koncentreret i noget tid, men opdagede pludselig at hun var gået fra sin plads, og så fandt jeg hende nede på en lænestol hos min chef, hvor hun lå og tiggede efter godbidder😆

Hvem er hendes bedste ven?
Det er hendes søster, Marlee❤️ De to er mere eller mindre vokset op sammen, da min mor ejer Marlee og de derfor ses meget ofte.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Henley er mit et og alt, og jeg går næsten ingen steder uden hende. Da jeg har ADD, er hun lige nu i træning som psykiatrisk servicehund, og hjælper mig rigtig meget i min hverdag og er derfor uundværlig for mig. Derudover drømmer jeg om at blive hundetræner, adfærdsspecialist og dyrke konkurrencer i forskellige hundesports, og Henley er som født til at træne og dyrke konkurrence, så hun er bare alt i alt et perfekt match til mig❤️


Skal dit kæledyr være Ugens Kæledyr?

Skal dit kæledyr blive Ugens Kæledyr, så er der flere måder, hvorpå du kan du deltage. Du kan enten hoppe ind på vores Instagram (IG: petguide.dk) poste et billede på din story af dit kæledyr, tagge os og dele det. Så er du helt automatisk med for ugen.

Bliver du ikke valgt, er du velkommen til at prøve igen ugen efter. Har du ikke sociale medier, kan du sende os en mail på: [email protected] med et billede af dit kæledyr og navnet på den – og du er nu med i udvælgelsen. Den heldige får besked fredag formiddag, og får så sin egen artikel fredag i ugen efter. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger