Moderna er en virksomhed der levere kattetilbehør til os. Vi forhandler blandt andet deres kattebakker og transportbure. Skal kattebakken være åben eller lukket? Hos Moderna veksler de mellem to forskellige slags kattebakker. Nemlig den kattebakke der er åben og den der er lukket. Men hvilken en skal du vælge til din kat? Det forsøger vi at guide dig igennem herunder.

Den åbne kattebakke er nem for katte at lære at bruge, fordi den kan se, hvor den skal hen. For dig som ejer er den også let at tømme og nem at have med at gøre. Der er dog nogle ulemper ved denne form for kattebakke. Din kat kan nemlig sprede gruset ved at grave i kattebakken, og så har du også frit udsyn til din kats toilet, og bakken kan lugte meget hvis du ikke vælger det rette kattegrus.

Den lukkede kattebakke er optimal til dig der ikke ønsker at have grus i hjemmet, samtidig med at man ikke har fuldt udsyn til kattetoilettet. Det mindsker derfor også de lugtgener, der kan være. Det er sådan at nogle katte godt kan lide at være i fred, når de skal på toilettet og der vil en lukket kattebakke være optimal. En lille ulempe ved det her toilet, er at lugten inden i toilettet kan blive meget slem, hvis du ikke skifter grus så ofte, og det kan gøre at din kat ikke vil bruge det.

Valg af din næste kattebakke

Vi har her på webshoppen flere varianter af kattebakker fra Moderna, og derfor også et bredt udvalg til dig og din kat. Det er nemlig sådan at ikke en kat er ens, og derfor findes der heller ikke en størrelse til alle katte. En tommelfingerregel, når du skal vælge din næste kattebakke, er at du skal vælge en kattebakke, din kat kan grave og vende sig i. Kattebakken skal være 1,5 gange kattens længde, så den har plads til de ting. Derudover skal der være rigeligt med grus i. Man siger omkring 4-5 cm, så katten har noget at grave i.

Rengøring af kattebakke

Katte er meget renlige dyr, og vil derfor ikke besørge et beskidt sted. Det er derfor vigtigt at du, som katteejer, husker at holde din kats kattebakke ren og nydelig. Katte har gode sanser, så hvis du synes at det lugter fra kattebakken, så har din kat kunne lugte det længe før dig. Du skal fjerne klatter fra kattebakken 2-3 gange om dagen. Derudover skal den tømmes, vaskes og desinficeres 1-2 gange om ugen.

Transportbur

Det er ikke kun kattebakker Moderna leverer, de har nemlig også transportbure til katte. Katte bryder sig som regel ikke om at blive transporteret rundt, hvad enten det er i bil, bus eller fly. Derfor er et transportbur vigtigt at have, til når du skal have din kat med på tur, så den sikkert kan komme fra A-B. Det er ligesom med kattebakkerne vigtigt, at transportburet har den rette størrelse til din kat, så den kan føle sig tryg i buret under transport, så dit kæledyr ikke bliver stresset.

Et lille fif til hvis du får anskaffet dig et nyt kattebur, er at lade din kat vende sig til buret. Læg et hyggetæppe dit kat kender ind i buret, og lade det stå fremme i stuen, så buret ikke kun bliver forbundet med dyrlægebesøg.