Ugens Kæledyr – Baktus (Uge 39)

Ugens Kæledyr er Baktus 💚 Læs mere om Baktus, når Suzette, hans ejer, blandt andet fortæller en masse skønne historier om ham, samt hvordan Baktus er meget bevidst omkring andre hundes kropssprog. Du finder det hele i denne artikel.

Navn på dig: Suzette Brauner Kristensen
Navn på dit kæledyr: Baktus
Kælenavn: Lille Us, missekatten
Alder: 11 uger gammel. Født D. 09.07.23
Køn: Han
Race: Cairn Terrier
Hvornår fik du ham? Baktus flyttede d. 03.09.23


Baktus’ Favoritter

-15%
Original price was: 49,00 kr..Current price is: 49,00 kr.. 41,65 kr.
-15%
Original price was: 119,00 kr..Current price is: 119,00 kr.. 101,15 kr.
-15%
Original price was: 119,00 kr..Current price is: 119,00 kr.. 101,15 kr.

Er der en speciel betydning bag hans navn?
En Cairn Terrier kan godt være lidt af en bacille på den gode måde. Derfor passede Baktus med reference til børnehistorien Carius og Baktus meget godt.

Er der en historie bag, hvorfor du fik ham, hvis ja, fortæl gerne?
Jeg mistede min gamle Cairn terrier i januar, 14 år gammel. Jeg undersøgte efterfølgende, hvilke kuld der måske var på vej. Her faldt jeg over Dorte og hendes skønne Asta, der forventede kuld hen over sommeren. Vi faldt godt i hak og jeg blev godkendt som køber. Efter et halv år kom Baktus til verden. Jeg fulgte ham fra første dag med FaceTime, Messenger og besøg.

Hvad slags temperament har han?
Baktus er meget morsom og har humor. Han ved, hvordan han skal charmere sig til det, han gerne vil have.

Han hviler meget i sig selv. Tænker sig om, før han kaster sig ud i noget nyt. Han har typisk Cairn terrier attitude, som viser sig ved at han er stædig, opfindsom, eventyrlysten og med selvtillid. En stor hund i en lille krop.

Hvad elsker han?
Baktus elsker sit balance bræt. Han bruger det hver eneste dag, gerne kombineret med et pivedyr i munden samtidigt. Elsker at være i haven og køre ud for at se nye steder. Stranden er et hit.

Hvad er hans yndlingsmad?
Baktus elsker æbler, agurk, hindbær, gulerødder og gode trænings godbidder.

Hvad er hans bedste sider?
Han er en spilopmager og altid med på sjov. Samtidig er han i sin unge alder meget bevist om andre hundes kropssprog. Møder han en hund, der er bange for ham. Sætter han sig og lader dem komme til sig.

Baktus er eminent til at lege selvstændigt også under ulvetimen, hvor der godt kan være gang i 5-7 stykker legetøj på en gang.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Så hygger vi ligeså stille i sofaen og bliver kløet på maven.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Vi bor i et kæmpe villa område med masser af grønne områder, stier, skov og sø. Og masser af hundevenner. Det elsker han allerede.

Kan han nogle tricks?
Baktus skal på udstilling om et par måneder. Så han øver på at stå pænt og gå ved siden af mig i venstre side. Han kan, hvis man er heldig, give pote.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han bider i fingrer og ben, når han bliver for kæk. Stjæler alt, hvad der fejlagtigt er faldet på gulvet og har selektiv hørelse.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
2. nat efter Baktus var flyttet ind, formåede han midt om natten at forcere den alt for store hundetrappe (troede jeg) op i sengen. Jeg vågnede ved, at han lå med alle 4 ben i vejret i smørhullet og sov. Bandit.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Baktus skaber minder hver eneste dag. Hans sjove påfund og fanden i voldskhed.

Når han leger racerbil i haven, tager en frø i munden. Springer op i Holmegaards skålen for at udforske den.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Han har (7-9-13) endnu ikke lavet store ulykker. Småting som at vælte den store plante i stuen, hive alle håndklæder ned på badeværelset, tage en svingtur i sengetøjet, der hænger til tørre i haven.

Hvem er hans bedste ven?
Bella bomuldshund som bor i huset lige ved siden af os.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Baktus er min bedste ven, bofælle og familiemedlem. Selvsagt ALT.


Skal dit kæledyr være Ugens Kæledyr?

Skal dit kæledyr blive Ugens Kæledyr, så er der flere måder, hvorpå du kan du deltage. Du kan enten hoppe ind på vores Instagram (IG: petguide.dk) poste et billede på din story af dit kæledyr, tagge os og dele det. Så er du helt automatisk med for ugen.

Bliver du ikke valgt, er du velkommen til at prøve igen ugen efter. Har du ikke sociale medier, kan du sende os en mail på: [email protected] med et billede af dit kæledyr og navnet på den – og du er nu med i udvælgelsen. Den heldige får besked fredag formiddag, og får så sin egen artikel fredag i ugen efter. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger