marsvinebur

Opdateret den 25/11/2020 af Julia F

Når du er på udkig efter et marsvinebur, skal du være opmærksom på, hvorvidt du skal have et til udendørs eller indendørs brug. Når det er fastlagt, skal du finde et, der er stort nok til dit marsvin. Husk på at marsvinet skal bruge hjemmet som både soveplads, spiseplads, legeplads og som toilet. Det anbefales, at dit marsvinebur er minimum 100 x 50 cm til et enkelt marsvin – selvfølgelig større hvis der er mere end én i samme bur. Af den grund kan man også sagtens kigge på kaninbure, da de ofte er lidt større, og giver dit marsvin lidt mere plads.

Vi har i denne artikel fundet lidt forskellige til dig. Så uanset dit behov, er der noget for dig og dit marsvin. Vi har valgt de bedste til dig ud fra vores egne vurderinger af prisen, materialet, størrelsen, designet og populariteten af dem i form af anmeldelser fundet online og syn på brandet.

 


VORES TOP VALG

Natura Hutch Marsvinebur

 • God til gnavere
 • Velkendt mærke
 • Unikt design

1.235,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Dette marsvinebur fra Natura kommer i et flot lysebrunt fyrretræ. Designet er der bevidst blevet gjort ekstra ud af, da marsvineburet både kan bruges til indendørs og udendørs brug.

Vil du have dit marsvinebur udendørs, kan du roligt have det, da det er vandtæt. Derfor er træ konstruktionen heller ikke tilfældig. Den er lavet, med henblik på at kunne klare alt slags vejr, også de mere blæsende dage. 

Udover det, er den nem at samle, nem at rengøre og så kan taget åbnes ovenfra via hængslet. På den måde kan du nemt få fat i dit marsvin, rengøre buret eller andre ting uden at skulle vride armen rundt for at få fat i det.
Dette bur er egnet til max 1 kanin.

Produktspecifikation

 • 116 x 92 x 63 cm
 • Materiale af fyrretræ
 • Højdejusterbar ben

BEDSTE KVALITET

Natura Hutch Trixie

 • Luksusudgaven af bure
 • Stilrent design
 • Godt anmeldt 

 

2.945,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Dette udendørs marsvinebur fra Trixie er luksusudgaven af bure. Den indeholder to etager, så det er muligt for dig at have op til 2 marsvin boende. Hver etage har deres egen dør, så har du to marsvin, kan du nemt komme til dem hver især.
D
e to etager er forbundet med en lille rampe (denne kan fjernes og så fungerer det som to separate etager). Det giver dine marsvin mulighed for at bevæge sig frit rundt. På hver etage er der områder med mulighed for at dit marsvin kan slappe af.

Burets materialer er fra fyrretræer. Det er med til at give det flotte design, det kommer i. Træet er en af grundene til den høje kvalitet, da det kan holde til lidt af hvert. Vejret herhjemme kan det ene øjeblik være fint og solrigt, og næste øjeblik regner og blæser det. Vejret vil ingen effekt have på dette marsvinebur, da det kan holde til det hele. Det er derfor selvfølgelig også vandtæt og med god luftcirkulation.

Produktspecifikation

 • 116 x 113 x 65 cm 
 • Træ materiale
 • Træ farvet

BEDSTE INDENDØRS MARSVINEBUR

Ferplast Krolik Marsvinebur

 • Neutralt design
 • 4,6 / 5 stjerner på google
 • Anerkendt mærke

Fra 535,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Ferplast Krolik har lavet et indendørs marsvinebur til dig, der gerne vil give dit marsvin god plads. 

Det fås i to størrelser: L eller XL. L måler 100 x 60 x 50 cm og XL 120 x 60 x 50 cm.
Dette marsvinebur er nemt at samle og skille ad. Det er ikke blot en fordel, når det skal samles eller skilles ad, men er også med til at gøre rengøringen nemmere.
Bunden kan ved få klik afmonteres, og dermed har du direkte adgang til at rengøre. Orker du ikke at skulle afmontere bunden hver gang, så er der også en hoveddør med bred åbning. 

Med det her marsvinebur har du det meste, som du behøver til at starte med. Det kommer nemlig med både en skål, en skillevæg med trin, en høhæk samt en drikkeflaske. Det er, en stor del af det start tilbehør du behøver. Marsvineburet egner sig selvfølgelig også til andre end førstegangskøbere. Er man ude efter et marsvinebur i en god størrelse, kvalitets materiale og af et anerkendt brand, så er det her marsvinebur for dig.

Produktspecifikation

 • 2 størrelser
 • Grå farve
 • Plastikbund

BEDSTE MARSVINEHUS TIL BUR ELLER GÅRD

Natura lille kæledyrshjem

 • Registreret design
 • Stærk holdbarhed
 • God til udendørs bur

Fra 197,00,-GÅ TIL BUTIK →

 

Med et lille marsvinebur er du med til at give dit marsvin et sted, den kan få læ, skygge eller hvis den bare vil slappe af i ro og fred.
Det fås i to størrelser; Medium som måler 40 x 20 x 28 cm i brun og Large er 50 x 30 x 38 cm i rød/hvid. 

Det lille marsvinehus kan bruges både til udendørs eller indendørs bure. Det kan åbnes oppefra, så du nemt kan komme til dit marsvin eller hvis det trænger til rengøring derinde.  Et marsvinebur som ovenstående vil være rigtig god sammen med en lille løbegård. Er du på udkig efter en løbegård, så har Petdreams.dk en fra Trixie, der kan købes her.

Produktspecifikation

 • Fås i M og L
 • Fyrretræ
 • Fra mærket Trixie

Lidt ekstra til dit marsvinebur

Har du købt et af ovenstående marsvinebur eller har du et derhjemme, kan det sommetider, være en god ide med ekstra tilbehør. De kan være med til at gøre tingene nemmere for dit marsvin. Har du f.eks. dit marsvinebur udendørs og placeret i et afspærret område eller i en marsvineløbegård, så kan en trærampe være ideel. På den måde giver du dit marsvin adgang til at gå frit ind og ud af marsvineburet til udendørsarealet. Det er en rigtig god ide til gnavere, da de har godt af motion samt masser af plads at boltre sig på. Rampen kan købes her.

Har du brug for noget lignende dog mindre og til et indendørs marsvinebur, er denne bro fra Trixie et udemærket bud. På den måde gør du det nemt for dit marsvin at kravle ud og over den høje kant. Broen kan købes her

Til førstegangskøbere af et marsvinebur

Anskaffer du dig et marsvin, er størrelsen som nævnt tidligere rigtig vigtig. Men det er ikke det hele. Det er også vigtigt, at den i løbet af dagen får mulighed for at kunne løbe på et større område. Det er både sundt for dens trivsel, så den ikke bliver overvægtig og fordi marsvin er aktive dyr, der godt kan lide at bevæge sig.

Det er også vigtigt at dit bur, hvad end det er til inden eller udendørs brug, ikke bliver placeret lige hvor solen står højeste på. Nu er det generelt ikke så varmt i Danmark, men i sommermånederne kan det blive for varmt med solen direkte på. Det er derfor utrolig vigtigt med mulighed for skygge til dit marsvinebur. 

Er dit bur et udendørs marsvinebur, skal du være opmærksom i de kolde måneder. Det må nemlig heller ikke blive for koldt der. Du skal derfor sørge for, at det er godt isoleret og du  sørger for, at det er fyldt med hø og halm til at varme sig på. Placeringen af det vil fungerer bedst med et sted, hvor der er læ for vind og uvejr. Marsvin tåler ikke hvis temperaturen bliver under 10 grader. 

Hvor stort skal mit marsvinebur være?

Udover at størrelsen på et bur til ét marsvin skal være minimum 100 cm lang og mindst 50 cm bred. Så skal det selvfølgelig være større, hvis der er flere. Har du to, skal det være mindst 150 x 80 x 40 cm (højde x bredde x længde). Har du flere marsvin end to, bruger man som grundregel, at arealet øges med 25% ekstra pr. individ. Disse er vejledninger og anbefalinger fra Dyrenes Beskyttelse. Du kan læse mere om det her.

Hvad skal jeg have i mit marsvinebur?

Det er også vigtigt, at dit bur indeholder en masse inventar i form af hø, halm og spåner. Dette er til bundlaget i buret og til at kunne putte sig i. Det du bruger må ikke være støvende strøelse, da det kan gøre det svært for dit lille marsvin at trække vejret, og dermed genere den.

For at dit marsvin kan lave små gemmesteder, er ting som visne blade, bark og andre naturting et rigtig godt tilbehør. Det er essentielt for dit marsvins velfærd, at der er steder i buret hvor den kan gemme sig. Det er en del af deres natur og derfor har det også betydning for dens trivsel.

Udover det, er det en god ide med f.eks. grene som dit marsvin kan tygge og bide i – altså lidt legetøj. Det er fordi, at marsvinets tænder vokser hele tiden og på den måde holder de dem nede i den rigtig længde. Bliver marsvinets tænder for lange, er det vigtigt den kommer til dyrlægen og får dem klippet ned. Hvis ikke dette bliver gjort, kan den i værste tilfælde komme til at bide sig selv i kinden og dermed ende med slet ikke at kunne spise.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her