Marsvinebur – vi har fundet de bedste til jer!

0
1360

Opdateret den 24/06/2022

Når du er på udkig efter et marsvinebur, skal du være opmærksom på, hvorvidt du skal have et til udendørs eller indendørs brug. Når det er fastlagt, skal du finde et, der er stort nok til dit marsvin. Husk på at marsvinet skal bruge hjemmet som både soveplads, spiseplads, legeplads og som toilet. Det anbefales, at dit marsvinebur er minimum 100 x 50 cm til et enkelt marsvin – selvfølgelig større hvis der er mere end én i samme bur. Af den grund kan man også sagtens kigge på kaninbure, da de ofte er lidt større, og giver dit marsvin lidt mere plads.

Vi har i denne artikel fundet lidt forskellige til dig. Så uanset dit behov, er der noget for dig og dit marsvin. Vi har valgt de bedste til dig ud fra vores egne vurderinger af prisen, materialet, størrelsen, designet og populariteten af dem i form af anmeldelser fundet online og syn på brandet.


Forskellige typer af marsvinebur

Baldo Gnaverbur

Et stort og lækkert marsvinebur med masser af plads til din marsvin. Den har en plastikbund, så rengøringen bliver nem for dig! Der er gitter på øvre-delen, og det kan. nemt løftes af, hvis du skal have god adgang derind til.


 • Populært mærke
 • God kvalitet
 • Perfekte til gnavere

 • Neutralt design
 • L 138 x B 69 x H 52 cm.
 • Plastik høhæk medfølger

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
875,00 875,00 GÅ TIL BUTIK ➜

SaVic Ambiente 100

Et flot designet marsvinebur i plastik fra SaVic. Det har en størrelse, som passer til marsvin – så der stadig er plads til leg og tilbehør der i. Hoveddøren kan åbnes helt og er med gittertop, clips og hø stativ. Der er altså masser af muligheder heri.


 • God anmeldt
 • Velkendt mærke
 • Ideel til marsvin

 • Plastik bund: 100 x 50 x 17 cm
 • Overall: 100 x 50 x 43cm
 • Vælg mellem flere farver

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
425,00 425,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Ferplast marsvinebur Arena

Arena 80 fra Ferplast er et smukt marsvinebur i bæredygtigt træ til dit marsvin. Det har et fint design med sort indvendigt og ståltremmer. Du kan tage bakken i bunden af, og så er det nemt at rengøre. Udover det, medfølger der også tilbehør som en beholder til hø, en foderskål, en vandflaske og et hus.

Her kan du købe Ferplast Marsvinebur Arena.


 • Luksus design
 • Af bæredygtigt træ
 • Tilbehør medfølger

 • Mål L 82 x B 52 x H 45,5 cm
 • Perfekt til den miljøbevidste
 • Farve: Sort og beige

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.302,00 2.302,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Must have tilbehør til dit marsvinebur

Har du købt et af ovenstående marsvinebur eller har du et derhjemme, kan det sommetider, være en god ide med ekstra tilbehør. De kan være med til at gøre tingene nemmere for dit marsvin. Har du f.eks. dit marsvinebur udendørs og placeret i et afspærret område eller i en marsvineløbegård, så kan en trærampe være ideel. På den måde giver du dit marsvin adgang til at gå frit ind og ud af marsvineburet til udendørsarealet. Det er en rigtig god ide til gnavere, da de har godt af motion samt masser af plads at boltre sig på. Rampen kan købes her.

Har du brug for noget lignende dog mindre og til et indendørs marsvinebur, er denne bro fra Trixie et udemærket bud. På den måde gør du det nemt for dit marsvin at kravle ud og over den høje kant. Broen kan købes her

Marsvin skal stimuleres ligesom alle andre kæledyr. Det er derfor vigtigt, at der er noget tilbehør i dit marsvinebur til den. Vi taler selvfølgelig om marsvinelegetøj. Det kan fås i alverdens former – både til at lege med fysisk, men lige så vel til at bide og spise fra. Det er nemlig en god måde for dit marsvin at blive aktiveret på, samtidig med at det gavner dit marsvins tænder og fordøjelsessystem.

Til førstegangskøbere af et marsvinebur

Anskaffer du dig et marsvin, er størrelsen som nævnt tidligere rigtig vigtig. Men det er ikke det hele. Det er også vigtigt, at den i løbet af dagen får mulighed for at kunne løbe på et større område. Det er både sundt for dens trivsel, så den ikke bliver overvægtig og fordi marsvin er aktive dyr, der godt kan lide at bevæge sig.

Det er også vigtigt at dit bur, hvad end det er til inden eller udendørs brug, ikke bliver placeret lige hvor solen står højeste på. Nu er det generelt ikke så varmt i Danmark, men i sommermånederne kan det blive for varmt med solen direkte på. Det er derfor utrolig vigtigt med mulighed for skygge til dit marsvinebur. 

Er dit bur et udendørs marsvinebur, skal du være opmærksom i de kolde måneder. Det må nemlig heller ikke blive for koldt der. Du skal derfor sørge for, at det er godt isoleret og du  sørger for, at det er fyldt med hø og halm til at varme sig på. Placeringen af det vil fungerer bedst med et sted, hvor der er læ for vind og uvejr. Marsvin tåler ikke hvis temperaturen bliver under 10 grader. 

Hvor stort skal mit marsvinebur være?

Udover at størrelsen på et bur til ét marsvin skal være minimum 100 cm lang og mindst 50 cm bred. Så skal det selvfølgelig være større, hvis der er flere. Har du to, skal det være mindst 150 x 80 x 40 cm (højde x bredde x længde). Har du flere marsvin end to, bruger man som grundregel, at arealet øges med 25% ekstra pr. individ. Disse er vejledninger og anbefalinger fra Dyrenes Beskyttelse. Du kan læse mere om det her.

Hvad skal jeg have i mit marsvinebur?

Det er også vigtigt, at dit bur indeholder en masse inventar i form af hø, halm og spåner. Dette er til bundlaget i buret og til at kunne putte sig i. Det du bruger må ikke være støvende strøelse, da det kan gøre det svært for dit lille marsvin at trække vejret, og dermed genere den.

For at dit marsvin kan lave små gemmesteder, er ting som visne blade, bark og andre naturting et rigtig godt tilbehør. Det er essentielt for dit marsvins velfærd, at der er steder i buret hvor den kan gemme sig. Det er en del af deres natur og derfor har det også betydning for dens trivsel.

Udover det, er det en god ide med f.eks. grene som dit marsvin kan tygge og bide i – altså lidt legetøj. Det er fordi, at marsvinets tænder vokser hele tiden og på den måde holder de dem nede i den rigtig længde. Bliver marsvinets tænder for lange, er det vigtigt den kommer til dyrlægen og får dem klippet ned. Hvis ikke dette bliver gjort, kan den i værste tilfælde komme til at bide sig selv i kinden og dermed ende med slet ikke at kunne spise.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Gizmo (Uge 37)
Næste artikelJulegave til din hund (2022) – 25 ideer til dig!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her