Ugens Kæledyr – Gizmo (Uge 37)

Hver uge på Petguide.dk finder vi ugens kæledyr. Synes du, at dit kæledyr skal have en chance for at blive vist frem, så send os gerne en besked på enten vores Instagram eller Facebook.

Navn på ejere: Gitte & Dan Lange Fosnæs
Navn på dit kæledyr: Gizmo (født Sheba von Moisen of Hakuna Matata)
Kælenavn: Gizzer og Lille Musen
Alder:
8 år gammel -16/06/2012
Køn: Hanhund
Race: Lhasa Apso
Hvornår fik i ham? August 2012. Vi hentede ham ved 21.30 tiden. Vi var lige komme hjem fra ferie og ringede og spurgte, om vi godt måtte komme selvom det var sent. Vi ville bare have ham hjem.

Gizmo elsker at holde øje med det hele fra haven.

Er der en speciel betydning bag dette navn?
Opkaldt efter Gizmo fra filmen Gremlins. Det er det lille søde kæledyr, som ikke må blive våd og bliver fodret efter midnat.

Er der en historie bag, hvorfor i fik ham?
Vi ville bare gerne have en hund. Vi havde undersøgt lidt omkring racer og følte at en Lhasa Apso ville falde godt ind i vores hverdag og vores temperamenter. Vi ønskede en mindre hund, da vi boede i lejlighed på daværende tidspunkt. 

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Hans ene forpote var helt hvid og det faldt vi for. Han er så siden hen, endt med at blive en helt lys hund. Det synes vi er lidt morsomt.  

Hvad slags temperament har han?
Han er en meget rolig hund og opfører sig for det meste pænt. Han er dog stadig en lille satan til tider og det kommer sig nok af, at han er en lille race. Han nedstirrer også en, når han mener, at nu er det tid til leg eller gåtur. Selv om morgenen vækker han os, når han syntes han har sovet nok og vil ud og gå.

Hvad elsker han?
Leg, gåture og at tigge efter menneske-mad.

Hvad er han yndlingsmad?
Kyllingpølser, kødpålæg – generelt bare lækker menneskemad.

Hvad er hans bedste sider?
Han er glad, han elsker mennesker og især børn. Andre hunde gider han dog ikke rigtigt. Dem ignorerer han tit. Få hunde er han dog helt vilde med, især hans kæreste Gaya (som også er blandt andet en Lhasa Apso – dog ikke ren race.
Gizmo er til for alle. Alle som møder ham på sin vej, vil snakke med ham og ae ham.

Vi har også lært ham at gå uden snor og i de fleste situationer kan vi stole på ham. Engang imellem kommer stædigheden dog op og han glemmer lidt hvad der er blevet lært hjemmefra.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Gizmo elsker at løbe efter ting. Desværre så er han herre elendig til at komme tilbage med de ting, man kaster til ham. Leg er generelt noget han meget glad for.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Alle steder men især nye steder. Han stor-nyder sine gåture.

Kan han nogle tricks?
Han kan dække, sidde på numse som et lille egern, rulle rundt, gi pote, “det er min” (afvent kommando). Han er generelt meget lærenem og elsker tricks.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han tigger og så gør han, så snart han hører den mindste lyd. Lhasa Apso racen blev i gammel tid brugt som vagthund af tibetanske munke. Som nævnt tidligere, så er han stædig som bare fanden.

Har du en sjov historie om dit kæledyr:
Gizmo har vundet Petworlds fotokonkurrence i 2013, hvor han blev kåret som landsvinder. Han fik en flot første præmie på 2500 kr., som blev brugt til lidt af hvert og selvfølgelig også til lidt godbidder. Hans mor måtte endda også en tur i TV Syd sammen med Gizmo, det var moren ikke helt tilfreds med.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Meget svært at svare på. For os er alle minderne lige dyrebare. Det er svært at udvælge et specifikt minde.

Der gik ikke lang tid, før at naboen kom over og spurgte om vi manglede en hund og hvis vi gjorde, så sad han inde i deres sofa og så TV med resten af deres familie.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Han har en mani med at skulle afsøge alle afkroge af haver han er i, for at se om han kan finde et hul i hegnet/hækken. Et tidligere sted hvor vi næsten lige var flyttet ind, der troede vi, at hækken var tæt nok, så vi satte ikke hegn op et stykke langs hækken. Der gik ikke lang tid før, at naboen kom over og spurgte om vi manglede en hund og hvis vi gjorde, så sad han inde i deres sofa og så TV med resten af deres familie.

Hvem er hans bedste ven?
Gizmo elsker allermest sig selv. Men udover det, så bliver han altid super glad, hver gang han ser en fra nærmeste familie. Men hans mor og far er selvfølgelig hans bedste venner.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Alt. Vi har både Gizmo og så er der også en “lillebror” ved navn Anakin. De er en del af vores liv på godt og ondt. De giver en kæmpe glæde i ens hverdag og alle hundeejere kan nikke genkendende til at man aldrig kommer hjem til en sur hund. Man bliver altid mødt af en glad hund, som siger velkommen med hundekys og hoppen-op af ens ben.

Gizmo slapper af på sofaen efter en lang gåtur i det friske.
Gizmo elsker leg i haven.

 

Skriv et svar

Cookie-indstillinger