julegave til hund

Julegave til hund | Sådan giver du din hund en god jul

Julen er snart over os og det betyder indkøb af julegaver til familien – ej at forglemme til din hund også. Det betyder for mange en tur ind på nettet og søge på “julegave til hund” og derved få en masse inspiration til, hvad du kan forkæle din bedste ven med i år.
Hunden er for mange en del af familien og det giver derfor mening at inkludere dem i festlighederne, der bliver fejret derhjemme. Vi har hjulpet dig på vej og valgt nogle af de bedste og sjoveste produkter inden for forskellige kategorier til dig og din hund.
Så ja, der burde altså være noget for enhver smag!

Det bliver anbefalet af Jens Jokumsen, som er chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse, at når du vælger at købe en gave til dit kæledyr, så vælg noget, der stimulerer dit kæledyr mentalt og fysisk.

Adventskalender til din hund

Vores Favoritter til julegave til hund

-25%
Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.
186,75 kr.336,75 kr.
-25%
Grå
Hvid
Lyserød
Grøn
199,00 kr.249,00 kr.
149,25 kr.186,75 kr.
Orange Sun
Sort
Hunting Green
Ocean Blue
Purple Passion
319,00 kr.429,00 kr.

Skal din julegave til hund indeholde godbidder?

Skal din julegave til hund indeholde legetøj?

Julegaver til din hund og lange gåture

Julen er en tid med masser af hygge og god stemning, men det kan også betyde en måned med mange besøgende derhjemme på grund af julefrokoster, juleaften og nytår. Lige så hyggeligt det kan være for dig, lige så stressende kan det være for din hund. 

Selvom den logrer og er glad, når der kommer nye mennesker, kan det i længden være udmattende og stressende for den. En god ide er derfor først og fremmest at være opmærksom på din hunds adfærd. Udover det kan en god julegave til din hund være, at du giver den lidt mere tid i form af en længere gåtur, prøve nye ruter og lege med andre hunde. Det aktiverer dem, gør dem trætte og dermed mere afslappet, når der kommer gæster.  

Du kan også lave ting derhjemme, hvis tiden kniber i den travle julemåned og du ikke kan få hunde lege aftalerne og alt det andet til at gå op i en højere enhed. Legetøj og specielt aktiveringslegetøj er noget, din hund kan lave derhjemme selv, uden at du behøver at gøre den store indsats. 

Gode råd til julen

Som nævnt tidligere sker der mange ting i julen og det er derfor en god ide at prioritere de daglige rutiner, i normalt har. Sørg for at gå ture samme tid som i plejer og foder på samme klokkeslæt. På den måde forbliver hverdagen så normal som muligt for din hund. 

En god ide er også at sørge for, at din hund har et sted, hvor den kan gå hen og være sig selv uden mennesker og larm. På den måde kan den selv bestemme, hvornår den har fået nok af at være social og gerne vil hen og ligge i fred. Dette er selvfølgelig mest gældende for dagene med mange mennesker i hjemmet.

Julemad og chokolade er to ord, der nærmest ikke kan gå usagte forbi i hele december måned. Men selvom at det dufter så skønt og smagere endnu bedre for os mennesker, så er det ikke for hunde. I løbet af julen er der desværre mange hunde som bliver utilpasse, fordi de har fået julemad. Denne mad er alt for fed til de små væsener og kan derfor gøre dem syge i form af diarré og opkast. Det er nogle af de mest almindelig symptomer, din hund kan få pga. julemad.

Sommetider og specielt efter jul, fødselsdage eller andre højtider ser man, at nogle hunde har udviklet betændelse i bugspytkirtlen på grund for fed mad. Dette er rigtig farligt for din hund. Er din hund ikke overvægtig men sund og rask og bliver fodret sundt, er der en meget lille risiko for at den får betændelse i bugspytkirtlen. Det ses mest ved overvægtige hunde, som spiser fedtholdigt mad – oftest menneskemad.

Chokolade ved de fleste hundeejere er en dårlig og farlig ting at give sin hund. Det er fordi chokolade indeholder et stof der hedder teobromin og er giftigt for hunde. Undlad derfor i julen at have chokolade stående i hunde højde, så den ikke har mulighed for at spise det.

Sådan giver du din hund en god jul

Tip 1

Giv ikke din hund julemad. Hvert fald ikke for meget! Og ikke det med mest fedt og snask på. Vil du absolut gerne dele lidt rester med din bedste ven, så sørg for, at det f.eks. er noget af kødet uden fedt og sovs. Hundefoderet, som din hund får til hverdag, er ikke fedtrigt, som vores julemad. Så sådan en tallerken kan altså give akut ondt i maven. Så hold det til det lidt mere “lean” kød.

Tip 2

Selvom at julen er en travl tid, bør du prioritere jeres gåture. Brug morgener eller aftenerne på at få gået en god lang tur med din hund. Den vil elske det og så vil alting heller ikke føles så travlt, så gåturene forbliver en vane.

Tip 3

Husk gaverne!

Tip 4

Sørg for, at de hele måneden – ikke blot på dagen, bliver aktiveret. På den måde har du en hund, der er dejlig træt og som ikke er for påvirket af tingene omkring sig, da den sover.

Tip 5

Skal i f.eks. holde jul et andet sted eller til en julefrokost, så sørg for, at din hund har noget med, den kender hjemmefra. Det kan være et tæppe, der dufter af hjem eller dens yndlings legetøj. Du kender din hund bedst, så blot tag det med, du ved, den vil elske allermest.

Tip 6

Har I mange gæster, og ved du på forhånd, at der kommer til at være gang i den hos jer. Det kan være masse renden frem og tilbage, folk, der griner, højt musik, børn der render rundt – så kan det være en fordel med et sted, hvor din hund kan gå hen og slappe lidt af. Et sted, hvor tingene ikke går så hurtigt og hvor din hund kan være sig selv.

Få dine julegaver pakket ind

Vi pakker dine julegaver til hund ind gratis i år. Så er det til gave, så skriv det i kommentarfeltet ved checkout. Her kan du også tilføje navn på personen, det er fra og hvem det er til, så tilføjer vi det på et til og fra kort. Vi elsker julen og vil gerne gøre den så hyggelig som muligt for dig og dit kæledyr. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på mail: [email protected]

Har I også en hund derhjemme, kan vi anbefale vores artikel om julegave til kat.

FAQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger