Julegave til hund | 25 ideer til den perfekte gave

0
1420

Opdateret den 05/12/2022

Julen er snart over os og det betyder indkøb af julegaver til familien – ej at forglemme til din hund også. Det betyder for mange en tur ind på nettet og søge på “julegave til hund” og derved få en masse inspiration til, hvad du kan forkæle din bedste ven med i år.
Hunden er for mange en del af familien og det giver derfor mening at inkludere dem i festlighederne, der bliver fejret derhjemme. Vi har hjulpet dig på vej og valgt nogle af de bedste og sjoveste produkter inden for forskellige kategorier til dig og din hund.
Så ja, der burde altså være noget for enhver smag!

Det bliver anbefalet af Jens Jokumsen, som er chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse, at når du vælger at købe en gave til dit kæledyr, så vælg noget, der stimulerer dit kæledyr mentalt og fysisk.

25 julegaveideer til din hund

Kong Wubba

En klassiker! Masser af Kong legetøj er altid en sjov ide, når det kommer til julegave til hund. Find dem i forskellige størrelser og farver, så det passer lige netop din hund.


Kong Wobbler

Endnu et Kong legetøj til listen. Dette er perfekt til alle typer hunde og kan bruges både til leg og aktivering. Uden mad er den sjov til leg, når tingene skal tage lidt længere tid, så fyld den med noget spiseligt, og din hund vil underholde sig selv for en stund. Perfekt julegave til hund – og så fås den selvfølgelig i forskellige størrelser.


Kong Flyer

Skal der løbes langt og brændes masser af krudt af? Så er denne oplagt. En flyer i julegave til din hund, som den kan rende efter og samle op – perfekt. Gummiet er både blødt og fleksibelt, så din hund sagtens kan bide i det.


Kong Bamboo Feeder

Selvfølgelig skal der aktivitetslegetøj på listen. Det er et must i et hvert hjem med hund. Put lidt mad eller godbidder i, og lad din hund lege med at få det ud derfra. God øvelser og så er materialet naturligt bambus, som hjælper til en mere støjsvag leg. Så både lydløs og god for din hund! Must have julegave til hund.


Kong Comfort Kiddos

Når det kommer til julegaveideer, hvad end det er til børn eller hunde – så er bamser altid en god ide. Denne bamse er med pivelyd – som kan fjernes, når du får nok af det. Den måler desuden 22 cm.


Denta Fun bold

Julegaver til hund, der er både sjove og gode for din hund – win win. Denne er sjov for din hund at lege med og bide – samtidig med at det gavner din hunds tænder og tandkød. Du kan få den i forskellige størrelser.


Nina Ottosen Dog Casino

Klassisk aktivitetspil til din hund, hvor det handler om at gemme godbidder i de forskellige muligheder, og så skal din hund selv finde dem ved hjælp af snude eller poter. Spillet måler: 31,5 x 26 cm


Trixie Poker Box

Endnu et aktivitetsspil til listen! De er altså bare sjove og altid en sikker vinder, når det gælder julegave til hund – hvad end det er din egen, familiens eller en venindes. Du gemmer godbidderne i de 4 forskellige moduler og så er det op til din hund at finde ud af, hvordan den kommer deri. Spillet måler 31×31 cm.


Essential Duck Delights

Er du lidt i tvivl om, hvad din hund skal have i år? Eller måske du skal give gave til en andens hund? Så kan det være svært at beslutte sig! For de fleste hunde har efterhånden det meste. Men én ting, der altid kan bruges i julegave til hund – mini godbidder fra Essentials. Perfekte til træning og hygge derhjemme.


Kong Squeaker

En klassiker! Den skal til hvert år nærmest. Det er selvfølgelig tennisbolden, så der kan blive brændt noget krudt af ude i haven eller i hundeskoven. Disse er med pivelyde og du kan selv vælge mellem antal og størrelser på boldene.


Essential godbidder med lam-smag

Er din hund mere til godbidder med smagen af lam? Så skal I prøve disse. De er kornfri og chewy. De kan altså let brækkes over til mindre stykker, hvis I får behov for det.


Orijen Original Hundegodbidder

Lækre godbidder fra Orijen, som vil pryde en hver julegave til hund. De er nemlig lave af 100% kød fra fritgående høns og kalkuner samt vildtfangede fisk. Desuden er de også helt fri for konserveringsmidler og indeholder et lavt indhold af kalorier.


Carnilove Trout Godbidder

Godbidder med fiskesmag som er bløde i det – og derfor let kan deles i flere stykker under træning. De findes i flere varianter med andre andre smage – hvis din hund har nogle andre favoritter. Posen indeholder desuden 200 g.


Fluffy Donutseng

Donutsengen er at finde i de fleste hjem efterhånden. Derfor er den selvfølgelig også på listen over julegaver til din hund. Her finder du den i en flot koksgrå – og du kan selvfølgelig vælge mellem forskellige farver.


Donutseng brun

Vi skal selvfølgelig have endnu en fluffy donutseng med! Denne gang i brun. Du kan også her vælge mellem forskellige størrelser.


Party Pets Vetbed Tæppe

Et lækkert tæppe som er perfekt til julegave til hund. Det kan bruges enten seperat – blot som tæppe eller i hundesengen som et ekstra lag. Det måler 150 x 100 cm og kan vaskes ved 60 grader.


Buster Sofaseng

En sofaseng til din hund? Alletiders julegave ide! Du kan få den i forskellige farver og størrelser, så den passer lige ind i dit hjem og til din hund.


B&B Hundeshampoo

Julegaver til hund må også gerne være praktiske og til alles fordel. B&B har lavet en hundeshampoo, der er uden duft og velegnet til alle hunde. Den er samtidig også uden kunstige farvestoffer og parabener.


Flexi New Neon Flexline

Vi har mange måneder i Danmark, hvor det bliver hurtigt mørkt eller hvor det regner tilpas nok til, at du ikke er synlig i trafikken. Derfor synes vi, at dette er en perfekt gave! En hundeline der stråler synlighed, imens i er ude.


Boomer Ball Punktfri

Har du en hund, der ELSKER at lege vildt med boldene derhjemme? Så har du her den perfekte julegave til hund. Denne bold har nemlig en størrelser, der gør det svært for hunden at få den i munden og dermed punktere den. Desuden kan bolden flyde og derfor sagtens leges med i vandet om sommeren.


Fun Feeder Slow-bowl

En slow-eater er altid en sjov julegave ide til hund. Det behøver ikke nødvendigvis være, at din hund spiser alt for hurtigt – for nogle er det også bare god aktivering med en slow eater, da der skal arbejdes lidt for maden.


Slo-bowl Feeder

Lige en slow feeder mere men i et lidt anderledes design. Den har samme formål som ovenstående og behøver ikke kun at være til hunden, der spiser hurtigt – men også blot til hund, der trænger til lidt aktivering i løbet af dagen.


Cloud7 Hundetaske

En perfekt hundetaske til dig, der har en lille hund derhjemme og som godt kan lide at være med på farten. Den er lavet i et lækkert og slidstærkt bomuldslærred, og så kan du få den i 2 forskellige størrelser hhv. S og M.


KW Tandpasta

Praktiske gaver må altså gerne være på listen over julegaver til hund. Denne tandpasta til hund fra KW er ideel til dig, der har en hund, der bøvler med dårlig ånde og samtidig forebygger du mod tandsten og paradentose.


Sporline Bomuld

Træning er altid en god ting! Og skal du ud på større områder, hvor der er masser af plads at boltre sig på, så kan det være en god ide med en sporline. Så kan du holde din hund i snor, men stadig have mulighed for at gå væk fra den. Denne snor kan du få i 5, 10 eller 15 meter.


Julegaver til din hund og lange gåture

Julen er en tid med masser af hygge og god stemning, men det kan også betyde en måned med mange besøgende derhjemme på grund af julefrokoster, juleaften og nytår. Lige så hyggeligt det kan være for dig, lige så stressende kan det være for din hund. 

Selvom den logrer og er glad, når der kommer nye mennesker, kan det i længden være udmattende og stressende for den. En god ide er derfor først og fremmest at være opmærksom på din hunds adfærd. Udover det kan en god julegave til din hund være, at du giver den lidt mere tid i form af en længere gåtur, prøve nye ruter og lege med andre hunde. Det aktiverer dem, gør dem trætte og dermed mere afslappet, når der kommer gæster.  

Du kan også lave ting derhjemme, hvis tiden kniber i den travle julemåned og du ikke kan få hunde lege aftalerne og alt det andet til at gå op i en højere enhed. Legetøj og specielt aktiveringslegetøj er noget, din hund kan lave derhjemme selv, uden at du behøver at gøre den store indsats. 

Gode råd til julen

Som nævnt tidligere sker der mange ting i julen og det er derfor en god ide at prioritere de daglige rutiner, i normalt har. Sørg for at gå ture samme tid som i plejer og foder på samme klokkeslæt. På den måde forbliver hverdagen så normal som muligt for din hund. 

En god ide er også at sørge for, at din hund har et sted, hvor den kan gå hen og være sig selv uden mennesker og larm. På den måde kan den selv bestemme, hvornår den har fået nok af at være social og gerne vil hen og ligge i fred. Dette er selvfølgelig mest gældende for dagene med mange mennesker i hjemmet.

Julemad og chokolade er to ord, der nærmest ikke kan gå usagte forbi i hele december måned. Men selvom at det dufter så skønt og smagere endnu bedre for os mennesker, så er det ikke for hunde. I løbet af julen er der desværre mange hunde som bliver utilpasse, fordi de har fået julemad. Denne mad er alt for fed til de små væsener og kan derfor gøre dem syge i form af diarré og opkast. Det er nogle af de mest almindelig symptomer, din hund kan få pga. julemad.

Sommetider og specielt efter jul, fødselsdage eller andre højtider ser man, at nogle hunde har udviklet betændelse i bugspytkirtlen på grund for fed mad. Dette er rigtig farligt for din hund. Er din hund ikke overvægtig men sund og rask og bliver fodret sundt, er der en meget lille risiko for at den får betændelse i bugspytkirtlen. Det ses mest ved overvægtige hunde, som spiser fedtholdigt mad – oftest menneskemad.

Chokolade ved de fleste hundeejere er en dårlig og farlig ting at give sin hund. Det er fordi chokolade indeholder et stof der hedder teobromin og er giftigt for hunde. Undlad derfor i julen at have chokolade stående i hunde højde, så den ikke har mulighed for at spise det.

Sådan giver du din hund en god jul

Tip 1

Giv ikke din hund julemad. Hvert fald ikke for meget! Og ikke det med mest fedt og snask på. Vil du absolut gerne dele lidt rester med din bedste ven, så sørg for, at det f.eks. er noget af kødet uden fedt og sovs. Hundefoderet, som din hund får til hverdag, er ikke fedtrigt, som vores julemad. Så sådan en tallerken kan altså give akut ondt i maven. Så hold det til det lidt mere “lean” kød.

Tip 2

Selvom at julen er en travl tid, bør du prioritere jeres gåture. Brug morgener eller aftenerne på at få gået en god lang tur med din hund. Den vil elske det og så vil alting heller ikke føles så travlt, så gåturene forbliver en vane.

Tip 3

Husk gaverne!

Tip 4

Sørg for, at de hele måneden – ikke blot på dagen, bliver aktiveret. På den måde har du en hund, der er dejlig træt og som ikke er for påvirket af tingene omkring sig, da den sover.

Tip 5

Skal i f.eks. holde jul et andet sted eller til en julefrokost, så sørg for, at din hund har noget med, den kender hjemmefra. Det kan være et tæppe, der dufter af hjem eller dens yndlings legetøj. Du kender din hund bedst, så blot tag det med, du ved, den vil elske allermest.

Tip 6

Har I mange gæster, og ved du på forhånd, at der kommer til at være gang i den hos jer. Det kan være masse renden frem og tilbage, folk, der griner, højt musik, børn der render rundt – så kan det være en fordel med et sted, hvor din hund kan gå hen og slappe lidt af. Et sted, hvor tingene ikke går så hurtigt og hvor din hund kan være sig selv.

Har I også en hund derhjemme, kan vi anbefale vores artikel om julegave til kat.

FAQ

Tidligere artikelMarsvinebur – vi har fundet de bedste til jer!
Næste artikelUgens Kæledyr – Luka (Uge 38)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her