Hundebur til bilen er ikke et lovkrav i Danmark. Dette er selvom, at mange tests efterhånden har bevist, at der er altså en væsentligt forbedret sikkerhed ved at have din hund i enten et hundebur, transportkasse eller transporttaske.

Det kan derfor godt betale sig at købe et hundebur til bilen og derved gør køreturen mere sikker for jer begge. Selv hvis du tænker, at du ikke behøver et hundebur, fordi din hund er lille og den kan da sagtens bare sidde på skødet på en af passagerne. Så er situationen, kontrollen, tallene og vægten på din hund altså anderledes, når man kører med en vis hastighed og rammer noget.

 


BEDSTE KVALITET

VarioCage Enkeltbur

 • Crash testet
 • 3 års garanti
 • Anbefalet af FDM

 

Str XS 4.299,00,- GÅ TIL BUTIK →
Str L 4.699,00,- GÅ TIL BUTIK →
Str L+ 5.199,00,- GÅ TIL BUTIK →
Str XXL 6.499,00,- GÅ TIL BUTIK →
S Max  7.099,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Dette hundebur til bilen fra VarioCage kommer i forskellige størrelser, så du kan med garanti få et der passer til din hund og din bils størrelse. Selv efter størrelsen er blevet valgt, er det muligt at justere dybden på det, for at du får et helt perfekt fit.

Ydermere er dette hundebur til bilen crashtestet. Det betyder, at de er testet ved det Svenska Provning Institut. Det svarer til vores FDM herhjemme i Danmark. I den svenske crashtest samt en anden test vurderet af FDM herhjemme, blev dette hundebur vurderet til at være et af de mest sikre til din hund og nr. 2 i testen ved FDM. Der er siden hen blevet lavet yderligere en test som bliver kaldt SafePetCrateTest.
Her lå VarioCage buret også i toppen og er godkendt efter alle retningslinjer og regler. Du kan se på dit bur om det er crashtestet, ved at der bør være en gul søjle.

Dette bur er gennemtænkt til vejs ende, skulle man være så uheldig at have et uheld på vejen. Der er derfor blevet sørget for en nødudgang, skulle åbningen til hundeburet blive blokeret. 

Produktspecifikation

 • Flere størrelser
 • Justerbar til bil og hund
 • Pulverlakeret stål
 • Fastgørelsesstropper medfølger

PETGUIDE ANBEFALER

4Pets PRO 3 Hundebur til Bilen

 • Flere størrelser
 • Justerbar dybde
 • Metal
 • Godt anmeldt

3.799,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

4Pets PRO har lavet et hundebur til bilen, som kan fås til alle størrelse hunde.  Højden og bredden er 66 x 68 cm på dem alle. men Dybden derimod er den der varierer efter størrelse og får det til at passe til forskellige størrelse hunde. Dybden rangerer fra 73,5 cm til 93,5 cm. 

Hundeburet har et låsesystem der hedder Double Dock og det gør, at skulle ulykken være ude, så kan døren ikke falde ind ad mod dyret. Det giver en vis sikkerhed i, at så risikerer man ikke, at din hund kan komme til skade pga det. Samtidig gør det også, at din hund ikke selv kan åbne døren indefra eller skubbe den op. 

Hundeburet er opbygget med tremmer samt en buet bagvæg og to huller. Dette tilsammen er med til at gøre trykket i hundeburet mindre, skulle en ulykke ske. Det betyder, at den energi der bliver skabt via en evt. kollision ryger direkte igennem buret i stedet.

Produktspecifikation

 • TUV Godkendt
 • Double Dock lås
 • Giftfrit materiale

DEN BUDGETVENLIGE

Savic Dog Cottage Hundebur

 • Metaltråd
 • Bid resistent 
 • Let håndterlig

Fra 249,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Dette hundebur kan bruges til både bil, andre rejser eller i forbindelse med træning.  Den kommer i 5 forskellige størrelser og du kan derfor købe et der passer til din lille hund og helt op til en størrelse der passer en schæfer. Burene i small og medium har en låge foran samt en på toppen af buret. De store bure har i stedet en aflåselig front samt sidelåger. På den måde er det altid nemt for at få din hund ud – hvad enten den er lille eller stor. 

En anden fordel ved dette hundebur til bilen er, at det er sammenklappeligt. Er hundeburet ikke noget du behøver i bilen hele tiden, kan det pakkes ned, så det kun har en højde på 10 cm. Tremmerne på buret er bid resistent med sort epoxy belægning.

Produktspecifikation

 • Str. S-XXXL
 • Nem at håndtere
 • Høj kvalitet

BEDSTE STOF-TRANSPORTKASSE

Doggy Kennel Transporttaske

 • Flere størrelser
 • God udluftning
 • Nem at slå ud

Fra 279,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Doggy Kennel har lavet et hundebur, der kan bruges til bilen, udendørs og hvor ellers du vil have den med til din hund. Størrelserne går fra en small, som passer til små hunde og katte på omkring 5-10 kilo og helt op til en XXL, som egner sig til hunde på 35 kilo eller over.

Udover det er hundeburet nemt at slå op og folde sammen igen, når det ikke skal bruges længere. I hundeburet som også kaldes en transportkasse, medfølger der en pude samt en plade til bunden af tasken. Dette gør det mere behageligt for din hund, da det giver den en fast flade at stå på. Ydermere har tasken også forstærkede sider. Det betyder, at har du en hund som du kan bære, kan du løfte tasken med den i på en stabil måde – derfor er der selvfølgelig også en hank på tasken.

Produktspecifikation

 • Modstandsdygtig
 • Vandafvisende
 • Nylon

BEDSTE KASSETRANSPORT

Skudo Car Transportbur

 • Praktisk
 • Design tilpasset bilen
 • Let at løfte

Fra 969,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Dette transportbur til bilen er ideelt til dem, der ikke skal transportere deres hund hele tiden men blot engang imellem. Hundeburet som er lavet af plastik med en metallåge, er blevet designet således, at den har en skrå side. Det gør designet væsentligt mere funktionelt end havde siderne været helt lige, da det nu passer ind i bagagerummet på en bil. 

Udover det har de to håndtage i siderne, så det nemt kan løftes ud af bilen eller til en anden destination.

Produktspecifikation

 • God ventilation 
 • Låge af metal
 • Bur af plastik

Hvor stort skal dit hundebur til bilen være?

Hundeburet i din bil skal som udgangspunkt altid være stort nok til, at din hund kan ligge ned komfortabelt. Du kender din hund bedst, så vigtigst af alt, bare sørg for at buret er komfortabelt for den.

Nogle hunde kræver mere plads end andre – ikke nødvendigvis fordi den fysisk har brug for mere. For nogle hunde er mere plads bare lig med mere ro i sindet for dem. Det er også nødvendigt, at hundeburet er stort nok til, at din hund kan vende sig rundt i det. Så kan den ligge dejligt på hele turen, hvad end det er en kort eller lang en af slagsen.

Det er også vigtigt at der i buret, er plads til et tæppe eller en madras for at gøre transporttiden så behagelig og tilpas som muligt. Det er også en god ide med plads til en drikkedunk til din hund. Du kan få en fra Ferplast som kan indeholde helt op til 0,6 L. Den kan købes HER.

Andre måder du også kan gøre køreturen mere behagelig for din hund, er med f.eks. en ventilator til de varme måneder eller hvis din hund generelt har det varmt. Mærket Metro Airforce har nogle gode og anbefalelsesværdige ventilator. En af dem kan købes HER.

Hvordan lærer jeg min hund at være i et hundebur i bilen?

Første trin til en hund der er glad for at være i buret imens den kører bil, er en stille og rolig indlæring. Forhaster du det, kan det hurtigt blive en ubehagelig oplevelse for din hund og noget den vil huske og forbinde med noget dårligt resten af tiden. 

Den første oplevelse med buret må derfor gerne være en god førstegangsoplevelse. Så tag buret med indenfor og lad det stå åbent der sammen med et tæppe inden i samt lidt godbidder til at lokke. Når det så går godt, kan i øve jer lidt ad gangen med døren til buret lukket. Efterfølgende kan i bevæge jer mod næste fase, som er i bilen. Her foregår det på samme måde hvor buret står åbent først og godbidder inden i. De mindre hunde og hvalpe skal selvfølgelig løftes op i bilen og de større klarer det oftest selv ved at hoppe.  

Går det godt, lukkes døren til buret og du kan sætte dig ind på forsædet, som om i skal ud at køre. Start med bare at sæt dig ind og prøv så at tænde motoren efterfølgende. Når det går godt, kan i begynde at rent faktisk køre. Det anbefales i starten at man kører lidt kortere ture, så din hund kan vende sig til lydene og følelsen af at være i bilen mens den kører. Husk altid at rose og give godbidder. Det er generelt en god opskrift, når din hund skal lære nye ting.

Er du mest bare på udkig efter en transportkasse og ikke et hundebur til din bil, kan du læse vores artikel her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her