Vælg safety first med en hundesele til bil!

Hundesele til bil er en nødvendighed, hvis du ikke bruger f.eks. et hundebur, når I er ude at køre. Herhjemme i Danmark har vi ikke en lov, der siger, at din hund skal være fastspændt under kørsel. Det anbefales dog på det kraftigste af os, men også af Rådet for Sikker Trafik.

Men alt det ved du sikkert allerede og derfor er du nu på jagt efter en hundesele til din bil, så I kan køre land og rige tyndt og stadig under så sikre forhold som muligt. Vi har derfor lavet en guide til dig, så du kan finde den bedst mulige hundesele til din bil.

Loven i Danmark om hundesele i bil

Som kort nævnt tidligere, er der ikke en lov, der siger noget om, at kæledyr skal være fastspændte under kørslen. Ifølge rådet for sikker trafik bliver kæledyr anset som gods, og der siger loven; ”Personer eller gods må ikke være anbragt på en på sådan måde, så føreren ikke har fuldt udsyn og tilstrækkelig mulighed for at manøvrere køretøjet”. (Færdselsloven, § 82). Så sidder din hund på eksempelvis skødet af dig og ødelægger noget af dit udsyn, så kan du få en bøde for det. Derfor kan det være en god ide at lade helt vær med det og på den måde undgå misforståelser eller forskellige definitioner af loven, som i sidste ende kunne betyde en bøde for dig.

Så kort forklaret – er det lovpligtigt at spænde hunden fast i bilen? Nej, det er det! Men du kan få en bøde, hvis din hund spærrer for dit udsyn på en eller anden måde. Så vi anbefaler, at du fra start lærer din hund at være i et bur eller hundesele under kørsel. Så selvom at vi jo ser vores hunde som et familiemedlem og det derfor ville give god mening, hvis din hund var spændt fast, så er det bare ikke en lovpligtig tænk. Men gør det alligevel til en vane, at din hund også er sikret, når I er på tur.

Sådan sikrer du din hund

I denne artikel er der fokus på hundesele til bil. Men der er flere måder, du kan gøre det på. Men lad os starte med din hundesele til bil. Her foregår det ved, at din hund bliver spændt fast med en særlig hundesikkerhedssele. Det foregår oftest via den eksterne sele mellem din hunds sele og selen i bilen. Her er det vigtigt, at du vælger en hundesele til din bil, som passer til vægten på din hund. Det er vigtigt, da skulle uheldet være ude, så kan din hundesele til bilen, klare trykket fra presset. Det er også en god ide, hvis du spænder din hund fast i bag, da der oftest foran er airbags. Så undgå det og spænd din hund fast i bag.

Men du kan også bruge et hundebur til bilen. Der bliver selve hundeburet monteret i bagagerummet. Det er vigtigt, at det bliver monteret, så hundeburet ikke bliver kastet rundt, skulle i være ude for en ulykke. Det er klart, at med et hundebur, så kræver det en bil af en vis størrelse, da de fylder ret godt.

Bilferie til udlandet – husk hundesele til bil

Er du i gang med at tilkøbe dig en hundesele til din bil, fordi i skal på bilferie. Så er det en god ide at tjekke lovene i de forskellige lande, som i enten skal være i eller blot passerer. Reglerne kan altså nemt variere og selvom du blot skal køre igennem et land, så gælder reglerne stadig, når du er der. I Sverige skal kæledyr være sikret, når du rammer svensk grund. Det gælder altså også, selvom du blot skal igennem for at komme til Bornholm. Ikke nok med det, så har de også krav til både sele og størrelse af hundebur, hvis i bruger det. Så ha’ styr på det hele, inden i påbegynder jeres rejse.

Undersøg hundesele til bil inden

I denne artikel har vi via vores samarbejdspartner fundet et bredt udvalg af hundesele til bil. De har alle forskellige funktioner, som alt efter din præferencer, din hund og køretøj vil passe alt afhængigt af det. Derfor er ovenstående en guideline til, hvilke muligheder du har. Vi har derfor også sørget for, at al den information du behøver og som vi har haft til rådighed om det pågældende produkt, er lige her. Det er derfor vigtigt, at du i sidste ende undersøger, hvad der er bedst for din hund og bil og træffer en beslutning derefter. Det skyldes, at vi ikke har kunne vælge hundesele til bil efter specifikke biler eller vægt på din hund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger