Hundepude – giv din hund den bedste komfort!

0
782

Opdateret den 01/06/2022

Hundepuder, hundesenge, hundetæppe – der findes et hav af muligheder til din hund, som alle bidrager til komfort og stille stunder, når din hund har brug for det. Vi har fundet lidt forskelligt til dig inden for genren hundepuder, så der er noget for enhver præference og hjem. Du kan bruge dem i sengen, på gulvet, i bilen, i sofaen – du bestemmer helt selv, hvor jeres behov ligger. Så scroll ned og find din favorit! De fleste fås i forskellige størrelser og farver, når du klikker ind på dem.

Forskellige typer af hundepuder

Kaline Hundepude

En klassisk hundepude derhjem til, som din hund vil elske at ligge i. Hundepuden er ovalt formen og utrolig blød! Den kommer i flere størrelser, så du kan vælge den, der passer allerbedst til din hunds størrelse.


VidaXL Hundepude

Her får du både en hundeseng og en hundepude – for den følger nemlig med. Du kan altså bruge hundepuden med hundesengen eller bruge den seperat, hvis det ønskes. Det er en tykpolstret pude, som giver masser af komfort – og så tåler det hele vaskemaskine. Sengen er desuden med skridsikker bagside. Du kan få den i forskellige størrelser.


VidaXL hundeseng med hundepude

Denne er magen til ovenstående. Her får du igen en hundepude og en hundeseng – så du selv kan bestemme, alt efter hvad din hund foretrækker. Puden er tyk og blød og kan sagtens bruges seperat. Denne kan også vaskes og har også en skridsikker bund. Den kan fås i flere størrelser.


Scruffs hundepude

En superblød hundepude, som kan bruges på gulvet, i sofaen eller i bilen – lige hvor du ønsker. Den er af chenillestof og på soveområdet af imiteret plysruskind. Endnu bedre er, at den tåler maskinvask og så kan du vælge mellem forskellige størrelser.


Flexdog hundepude

Dette kan bruges både som hundetæppe og hundepude – alt efter, hvad din foretrækker og hvor der er brug for lidt ekstra blødt. Den er stødabsorberende, fugtopsugende og antibakteriel, så din hund vil ligge komfortabelt og samtidig undgår i den grimme lugt, der sommetider kan opstå. Den måler 55 x 90 cm,


Hvilken hundepude skal jeg vælge?

Hvilken hundepude du skal vælge, kommer an på mange ting, samt hvilke præferencer du har. Det kommer først og fremmest an på, hvor stor din hund er. Er det en lille, mellem eller store race? Har du en lille hund, er det ikke altid, de bryder sig om en for stor hundekurv og omvendt bryder en stor hund sig ikke om en for lille kurv.

Udover størrelsen skal der også tages hensyn til hvilket materiale, din hundepude skal være lavet af. Nogle foretrækker at den bare er blød og lavet af polyester, nogle foretrækker at den indeholder memory skum, så den tilpasser sig bedst muligt din hunds krop og derved minimere stivhed.

Farver og design findes der uendelig muligheder af og der er næsten ikke den farve eller det design, som du ikke kan få din hundepude i. Det kan for nogle gøre det lettere og for andre sværere, at der er så mange muligheder at vælge imellem.

Men hvilken skal du så vælge? Det afhænger som sagt helt af, hvad du foretrækker, samt om din hundepude skal have et bestemt formål. Så vurder selv, om du synes, at din hundepude skal være flot i designet, om den skal gøre noget specielt for din hund eller om den skal kunne lidt af det begge?

Hvad størrelse skal min hundepude være?

Som nævnt tidligere, så er størrelsen på din hundepude afgørende for, om den falder i god jord hos din firbenede ven. Vi mennesker forbinder oftest en stor soveplads med luksus, men for hunde er det ikke altid tilfældet. En alt for stor hundepude kan fjerne trygheden og gøre så din hund har svært ved at falde til. Dette er selvfølgelig ikke altid tilfældet, men det skal alligevel nævnes, da man ellers har en tendens til at forbinde god plads med luksus.

Den perfekte størrelse til en hundepude er, når den er stor nok til at din hund kan vende og dreje sig i den, uden at være ved at “falde ud” af den eller skulle træde udenfor hundepuden for at kunne dreje sig.

Udover det, kender du din hund bedst og du ved bedst, hvornår den føler sig mest tilpas. Ved du at den elsker at boltre sig på en stor flade eller måske den mere er til en lille hundeseng, så den rører alle kanterne? så er det sådan en, du skal købe.

Hvad materiale skal min hundepude være af?

Hvilket materiale din hundepude skal være lavet af, kommer an på, om den skal kunne mere end blot at være en blød hundepude at ligge på. Måske skal den bruges til udendørs aktiviteter eller måske har du en ældre hund, som skal ligge godt for at undgå ledsmerter?

Alt sammen har betydning for, hvilket materiale du skal sørge for at din hundepude har.

Skal den bare være blød og rar, kan du som oftest bare gå efter en hundepude af polyester og blødt plys. Skal den bruges udenfor, er det en god ide med noget vandafvisende materiale. Skal du i stedet have en hundepude, der former sig efter din hunds kropsform og sørger for at led og muskler kan slappe helt af, når den sover, så anbefaler vi, at du kigger på hundepuder med memory foam.

Rengøring af din hundepude?

Da hunde jo er dyr, som skal udendøre i løbet af dagen i alt slags vejr, så kan det næsten ikke undgås, at der vil blive slæbt lidt snavs ind i – både i tør og våd form. Ved du, at din hund elsker at gå i de største vandpytter eller der hvor der er mest løs jord, så anbefaler vi, at du køber en hundepude, hvor betrækket kan tages af, så der er mulighed for at vaske det igen og igen.
Vil du undgå for meget vask, kan du have et hundetæppe liggende over.

Skal jeg vælge en hundepude over en kurv eller seng til min hund?

Når det kommer til hundesenge, -kurve,- tæpper og -puder, så kan det være lidt af en jungle af finde rundt i. For der findes så meget og det hele er lidt forskelligt, men minder egentlig også lidt om hinanden. I denne artikel har vi fundet det, som vi kategoriserer som hundepuder.

Det har vi baseret udfra, at vi synes, det minder os lidt om en pude. Men hvad skal du så vælge? Det ærlige svar er, at det kommer an på din hund. Ligesom at vi mennesker har præferencer, når det kommer til at sove i bestemte ting, så har din hund det også. Du bør derfor vælge efter, hvilken sovestil din hun har.

Elsker den at ligge krøllet sammen og tæt på kanten, så er en åben pude ikke nødvendigvis det rette valg for din hund. Eller den der imod at ligge lige så lang, den er? Så kan en hundepude være alletiders ide. Her er der nemlig intet, der stopper den, når den strækker sig så lang den er. Så læg mærke til, hvordan din hund sover og vælg evt.

Tidligere artikelHundeskål – Bedst i Test (2022)
Næste artikelHundegård – giv din hund mere frihed!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her