hundebur

Hundebur til bilen – kom sikkert rundt!

En ting, alle os hundeejere kan blive enige om, er, at sikkerheden skal være i top, når det kommer til vores dyrebareste og bedste venner. Og hvilken bedre måde end at sørge for det med det mest sikre hundebur til bilen? Vi ved, at I elsker jeres hunde lige så meget som os, og vi synes, de her nedenstående er de perfekte løsninger – hvis man altså har en bil, hvor pladsen er til det.

Hvilken størrelse skal mit hundebur til bilen være?

Hundeburet i din bil skal som udgangspunkt altid være stort nok til, at din hund kan ligge ned komfortabelt, men småt nok til at der ikke er unødvendigt fri plads. Du kender din hund bedst, så, vigtigst af alt – bare sørg for, at buret er komfortabelt for den.

Nogle hunde kræver mere plads end andre – ikke nødvendigvis fordi den fysisk har brug for mere. For nogle hunde er mere plads bare lig med mere ro i sindet for dem, og for andre har det modsatte effekt. Det er også nødvendigt, at hundeburet er stort nok til, at din hund kan vende sig rundt i det. Så kan den ligge dejligt på hele turen, hvad end det er en kort eller lang en af slagsen.

Den perfekte størrelse

Hundeburet må dog bestemt ikke være for stort – af sikkerhedsmæssige årsager. Jo mere fri plads, der er i buret, desto mere kan din hund komme til skade ved hårde opbremsninger, eller værst af alt, trafikuheld. Hundeburet er jo netop tiltænkt hunden og din sikkerhed, så det er derfor et vigtigt element at have i tankerne.

Det er også vigtigt, at der i buret, er plads til et tæppe eller en madras for at gøre transporttiden så behagelig og tilpas som muligt. Det er også en god ide med plads til en drikkedunk til din hund.

Andre måder du også kan gøre køreturen mere behagelig for din hund, er med f.eks. en ventilator til de varme måneder eller hvis din hund generelt har det varmt.

Hvilket hundebur passer til min hund?

Hundebure er som oftest ikke race bestemte, og der er derfor ikke et bestemt hundebur, der passer til din hund. Det kommer alt sammen an på størrelsen af din hund, og hvordan den er komfortabel. Hunde indenfor samme race kan nogle gange variere med 10 kg, og derfor går man i stedet efter mål fremfor f.eks. race. Du gør derfor klogest i at måle din hund, i længde og højde, før du vælger dit hundebur. Derudover kan du observere, om din hund benytter meget lidt plads, når den sover, eller om den breder sig lidt ud.

Hvilket hundebur til bilen skal jeg vælge?

Hvilket hundebur du skal vælge til din bil, er svært at komme med et konkret svar på. Og hvilket hundebur til din bil, du helt præcist skal vælge? Det svar kan vi ikke give dig! Det kommer nemlig an på et hav af ting. Størrelse på din hund, type bil, rådighedsbeløb og lignende. Så det helt konkrete svar kan vi ikke give dig, men ovenstående udvalgte er dog nogle gode bud til et sikkert og godt hundebur til bilen.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg kigger efter hundebur til bil?

Der er nogle enkelte ting, som vi synes, er vigtige at kigge efter, når du er på udkig efter et hundebur til bilen. Det er 3 meget simple ting, men som man alligevel sommetider glemmer, hvis man bliver grebet af et fedt design, prisen eller noget tredje.

Størrelse på din hund

Som nævnt tidligere, er dette alfa omega! Din hund skal altså kunne være der i. Og den skal ikke kun lige kunne være der. Hvis dit hundebur i bilen er et sted, hvor din hund skal kunne lide at være, så skal der være plads nok, så det er komfortabelt og så der kan ligges i forskellige stillinger.

Størrelse på bil

Selvom du lige har fundet det helt perfekte hundebur til din bil – eller det ligner det hvertfald, og prisen er også lige, som du ønsker – så skal det kunne passe i din bil. Er det bare 1 cm for stort, så duer det ikke. Så ha’ styr på målene indvendigt i din bil, så du ved, hvad du har at gøre godt med.

Funktioner

De forskellige udbydere af hundebur til bil, har givet dit hundebur forskellige funktioner. Nogle af crash testet, andre har en nød-lås, så buret altid kan åbnes, ligemeget hvor ødelagt det er. Der er flere altså flere funktioner, der er værd at undersøge ift. hvor vigtige, de er for dig.

Vær obs på reglerne i andre lande

Som vi nævnte tidligere i artiklen, så er det ikke et lovkrav herhjemme, at din hund skal være fastspændt eller i bur. Den må dog ikke være til gene eller i vejen for klart udsyn for chaufføren – det kan give dig en bøde. Men er du en af dem, der skal ud og køre langt med din hund og derfor skal have et hundebur eller en hundesele til bilen. Det er en rigtig god ide – men undersøg de forskellige lande og deres regler først. Det ville være ærgerligt at købe noget, som måske ikke gælder i de andre lande, du skal igennem og du så dermed ender med en bøde. Så undersøg det og få styr på det inden, så du kan få en god tur.

Typer af hundebur til bilen

Der findes et hav af forskellige typer hundebure til bilen. Og det er forskelligt fra ejer, hund og bil, hvilken der passer jer allerbedst. Derfor vil vi i nedenstående afsnit kort fortælle lidt om de forskellige typer, som du oftest finder, når du er på udkig efter et hundebur til bilen.

Hundebur til bilen – aluminium

Det her er en klassiker og oftest også en favorit blandt hundeejeren. Det er klart, at kvaliteten af burene kan variere fra hundebur til hundebur, alt efter hvor du køber det. Men som udgangspunkt er aluminium rigtig slidstærk og hårdfør. Så skulle uheldet være ude, så står det godt imod og knækker ikke sammen. Aluminiums hundebure til bilen er oftest installeret i bilen. De kan altså ikke bare tages ud og ind af bilen, som du ønsker. Det er en lidt mere permanent løsning og noget du vil køre rundt med, også når din hund ikke er der i. Men er du okay med det, og har du en bil stor nok til, at der kan være denne type hundebur, så er det helt klart anbefalingsværdigt.

Hundebur til i bilen – små hunde

Har du en lille hund, så køber du blot et hundebur til din bil, som matcher din hunds størrelse. Det gælder, hvad end du vælger et hundebur i aluminum, i stof eller andet. Du vælger blot den størrelse, som passer bedst til netop din hund. Det kan f.eks. være, at din hund elsker at have sin yndlingsbamse og tæppe med, så skal den selvfølgelig have mere plads end bare en lille hund, der rejser uden noget.

Hundebur til bilen – store hunde

Ovenstående er lige såvel gældende, som hvis du havde en stor hund. Her er det vigtigt, at der er plads nok til den. En ting man aldrig må gå på kompromis med, er størrelsen. Der skal være plads til, at din hund kan vende sig og strække sig. Ellers bliver det for ubehageligt på en lang tur, hvis der ikke er plads til at vende sig. Der skal selvfølgelig ikke være så meget plads, at din hund nærmest kan gå fra en ende til den anden – men der skal være plads til at ligge sig og vende sig.

Hundebur til bilen – til bestemte racer

Der findes ikke hundebure til bilen, som er henvendt til en bestemt race. Det er oftest meget individuelt, hvor stor en hund er – også selvom at det er samme race. Derfor ville det ikke give mening at lave et hundebur, der var til en bestemt hunderace. Så du bør altså blot vælge størrelsen og det rette hundebur, efter, hvad du ønsker og hvad der er bedst for din hund.

Hundebur til bilen – stof

Der findes også stof hundeburet. Man ser dem oftest brugt til små hunde. Det skyldes først og fremmest, at det er til denne størrelse hunde, at de findes til. En anden ting er også, at dem der benytter sig af hundebur til bilen i stof, oftest bærer den ud af bilen og tager den med. Er den alt for stor, vil den ikke være nem at håndtere og du ville altså ikke kunne transportere den rundt på den måde, som du kan med stof- hundebure.

Hundebure i stof er specielt gode til dig, som gerne vil benytte den andre steder end blot i bilen. Det kan være, I skal ud til venner og familie, og så fungerer det godt for din hund, at den har et sted, den kan gå ind og slappe af uden for mange forstyrrelser.

Hvordan lærer jeg min hund at være i et hundebur i bilen?

Første trin til en hund, der er glad for at være i buret, imens den kører bil, er en stille og rolig indlæring. Forhaster du det, kan det hurtigt blive en ubehagelig oplevelse for din hund og noget den vil huske og forbinde med noget dårligt resten af tiden. 

Den første oplevelse med buret må derfor gerne være en god førstegangsoplevelse. Så tag buret med indenfor, og lad det stå åbent sammen med et tæppe indeni, samt med lidt godbidder til at lokke. Når det så går godt, kan I øve jer lidt ad gangen med døren til buret lukket. Efterfølgende kan i bevæge jer mod næste fase, som er i bilen. Her foregår det på samme måde, hvor buret står åbent først og godbidder inden i. De mindre hunde og hvalpe skal selvfølgelig løftes op i bilen og de større klarer det oftest selv ved at hoppe.  

Går det godt, lukkes døren til buret og du kan sætte dig ind på forsædet, som om I skal ud at køre. Start med bare at sætte dig ind og prøv så at tænde motoren efterfølgende. Når det går godt, kan I begynde at køre. Det anbefales i starten, at man kører lidt kortere ture, så din hund kan vende sig til lydene og følelsen af at være i bilen, mens den kører. Husk altid at rose og give godbidder. Det er generelt en god opskrift, når din hund skal lære nye ting. Samtidig sørg for, at der er behageligt i hundeburet med enten en hundepude eller et hundetæppe.

Kan alle hunderacer benytte sig af hundebur til bil

Ja, alle hunderacer kan benytte sig af et hundebur til bil. Det handler primært om, at du får lært din hund at være i et bur i bilen og at du får købt den rette størrelse. Har du de to ting på plads, så er det ligemeget hvilken race, der kan bruge et hundebur i bilen. Men det er selvfølgelig alfa omega, at størrelsen passer og at du får lært din hund at være derinde, inden I skal på en længere tur. Så træning inden er meget vigtig! At køre afsted med en hund, der ikke er tryg i et bur, kan i sidste ende blive farligt for dig. For kører du afsted med en hund, der gør alt for at komme ud og gør undervejs, så kan du blive ukoncentreret og dermed overse noget i trafikken. Så sørg for, at du har trænet det på forhånd og kør små ture, for så er der ingen begrænsninger.

Hvor længe kan min hund være i hundeburet i bilen?

Det er meget forskelligt, hvor længe din hund kan være i jeres hundebur i bilen. Det kommer nemlig i stor grad an på, hvad I har trænet den til. Men ligesom med os mennesker, så kan det, på en lang køretur, være rart at få lov at strække benene en gang imellem og bare mærke den friske luft. Så en god huskeregel er, at når du har brug for en pause, hvad end det er for at strække benene eller få lidt frisk luft, så skal din hund også. Ovenstående er med henblik på, at bilen er i bevægelse og I kører. Kører I et varmt vejr, så stop flere gange, så der kan blive indtaget lidt væske. Vi anbefaler derfor ikke, at du efterlader din hund alene i bilen. Ovenstående er, hvis I er kørende og sammen i bilen.

Hvad koster et hundebur til bilen?

Der er stor forskel på, om du vælger et af de store hundebur, der er i bilen fast eller om du hellere ønsker en mindre i stof, som du kan bære frem og tilbage mellem hjem og bil. Det er klart, at de hver især har nogle fordele og det er vigtigt, at du som hundeejere vurderer, hvad der fungerer bedst for dig, din hund og jeres bil. For det er slet ikke alle, der har plads til de store bure i bagagerummet og så er det mindst lige så godt med et mindre bur i stof, så længe din hund ikke forstyrrer din kørsel.

Er det synd at have en hund i hundebur?

At bruge et hundebur i bilen til at transportere fra A til B, er ikke synd – og specielt ikke hvis den er blevet lært op til det og trænet i det. Det er knap så rart for din hund, hvis den ikke er vant til at være i et hundebur i bilen og pludselig skal køre flere timer. Start derfor altid træningen i god tid og gerne så snart, du har fået din hund. Oftest ved du allerede, hvis du har en bil, om det er noget, den vil komme til. Så i gang med træningen, så din hund kan vænne sig til at være der i under køreturen.

FAQ

Afrunding

Når du skal ud og finde dit nye eller næste hundebur til bilen, så er der flere ting, du bør være opmærksom på, inden du betaler. Det mener vi, fordi det er et køb, der både er forholdsvist dyrt og så har det med sikkerheden af din hund at gøre. Så det skal helst være et perfekt match! Så når du påbegynder din søgen, så sørg for, at du vælger den rette størrelse til din hund og at det passer perfekt til din bil. De to ting er afgørende for sikkerheden. Så frem med målebåndet og mål efter i bilen. Brug et. hundekurven derhjemme til at måle efter, hvilken størrelse der vil passe som et hundebur til din hund. Din hund skal gerne kunne ligge komfortabelt derinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger