julegave til kat

Julegave til din kat | Flere måder at give din kat en god jul

Opdateret 18. oktober 2023

Julen kommer tættere og tættere på, og inden du ser dig om, står der december på kalenderen. Er du ved at nå der til, hvor der på din to do liste står “husk julegave til kat”, så er du landet det helt rette sted. Julen nærmer sig og selvfølgelig skal de små ikke snydes for at inkluderes i julen strabadser. Julegaver til kæledyr bliver mere og mere populært for hvert år der går og kun det bedste er godt nok til dem. 

Adventskalender til din kat

Skal julegaven til din kat indeholde godbidder?

Eller skal der være lidt legetøj i julegaven?

Er julegaver til kat en god ide?

Ja! Julen er en alletiders måder at forkæle sit kat lidt ekstra med f.eks. noget nyt legetøj, et nyt kradsetræ eller hvad den nu ellers mangler. Så synes du, at det er hyggeligt at købe lidt ekstra gaver derhjem til, så skal du bare gøre det! Men husk på, det er ikke et must. Der er andre måder at give sin kat en god jul på.

Giv din kat en god jul

Julen er en sjov, hyggelig og spændende tid for os mennesker. Det kan det også blive for din kat, hvis du tager nogle enkelte forbehold.

December måned er oftest en tid med mange julefrokoster og generelt flere besøgende derhjemme. Sørg derfor altid for at have et sted din kat kan gå hen sove, spise og gå på toilet i fred. Katte er generelt selvstændige dyr, som godt kan lide at være selv. Specielt i en måned som december er det vigtigt, at de har muligheden for alenetid.

Gode råd til en jul med kat

Få en afslappet kat i julen

Vil du hjælpe din kat til at være mere afslappet, er en duft-diffuser som afgiver feromoner en god løsning. Det hjælper til at berolige din kat i uvante situationer som f.eks. til jul, hvor der kommer mange gæster på besøg, eller hvis din kat skal ud at passes.

Pas på dit julepynt og kat

Katte elsker at lege, og specielt i julemåneden hænger der guirlander, julekugler og andet alle steder. Har du en kat, så vær ekstra opmærksom på, hvor du hænger dem. Sørg for, at julekuglerne hænger, så din kat ikke kan nå dem eller køb nogle, din kat ikke kan skære sig på, skulle de gå i stykker. 

Levende lys er også en klassiker i juletiden, men den kan være farlig for både din kat og dig. Står der et tændt lys indenfor rækkevidde af katten, kan katten tro, at det er noget spændende at lege med. Et enkelt dask og så vælter den. Er man ikke til stede på sekundet, kan den nå at sætte ild i f.eks. en dug eller andet.
Det er ikke den eneste fare. Hvis din kat tror, at flammen er til at lege med og derfor vælger at røre ved den, så kan den også komme til skade.

Det er derfor en god ide at overveje, hvor man har lys tændt. Vælger man så at tænde dem, så sørg for at være til stede og hold øje med din kat. En erstatning til levende lys er LED lys. Det er selvfølgelig ikke helt det samme, men det kan give den samme hyggelig følelser og er væsentligt mere sikker, hvis du har en kat i hjemmet.

Til sidst – alle der har en eller flere katte derhjemme, ved at de er verdensmestrer i at klatre. I Danmark er det tradition med et juletræ indenfor, og sikke en fest det kan blive for din kat. Sørg derfor for at juletræet er monteret ordentligt fast i en juletræfod, så det ikke kan vælte, hvis din kat beslutter sig for, at ville kradse klør op ad det. Det kan også være, at den synes det kunne være sjovt med en lille klatretur i det.

Skab et roligt miljø

Er det din første jul med din kat, så ved du selvfølgelig ike endnu, hvordan den reagerer på ting såsom mange gæster og larm. Det kan også være, at du har haft den første jul med din kat og du kunne mærke den blev lidt stresset af det. Er et af førnævnte scenariet hjemme hos jer, så læs med her. Et godt sted at starte, hvis du har en stresset kat i julen, er at skabe et sted, hvor den kan være sig selv i stilhed og slappe af. Det kan være i jeres soveværelse med vante dufte fra f.eks. legetøj eller katteseng, som din kat er glad for. Det giver din kat mulighed for at finde ro et sted, hvor der ikke er overrendt med gæster. Katte er selvstændige dyr og sommetider vil de bare gerne have fred. Giv din kat mulighed for det i juledagene, hvor der er travlest.

Udover det, er det bare vigtigt at bruge den almene fornuft og altid være et skridt foran din nysgerrige kat.

Vi pakker dine gaver ind

Vi ved, hvor hyggeligt det er at modtage gaver, og det er derfor, vi har besluttet at gøre din hos os endnu mere hyggelig og mindeværdig.

Når du foretager et køb, som er til julegave, så giver dig muligheden for at vælge, om du ønsker gaven pakket ind, og om du vil have til og fra kort på. Hvis du ønsker førnævnet, skal du blot notere det i kommentarfeltet, at du ønsker indpakning og til og fra kort. Du kan også sende os en mail lige efter dit køb, og så sørger vi for at din julegave til kat pakket ind.

Har I en hund derhjemme, har vi også lavet en artikel med julegaver til din hund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger