Julegave til din kat (2022) – Se vores 16 forslag!

0
1267

Opdateret den 05/12/2022

Julen kommer tættere og tættere på, og inden du ser dig om, står der december på kalenderen. Er du ved at nå der til, hvor der på din to do liste står “husk julegave til kat”, så er du landet det helt rette sted. Julen nærmer sig og selvfølgelig skal de små ikke snydes for at inkluderes. Julegaver til kæledyr bliver mere og mere populært for hvert år der går og kun det bedste er godt nok til dem. 

Vi har derfor lavet en liste, med nogle af de mest populære ting de fleste katte ønsker sig og kan få glæde af i julegave. Produkterne er valgt ud fra popularitet, hvilke mærker det er, hvad bliver der sagt om dem på nettet, prisen og selvfølgelig hvad vi ved, katte elsker allermest.

15 julegaveideer til kat

Drillepind i plys

Selvfølgelig starter vi med en drillepind på vores julegave-liste til katte. Disse er sjove og et must, fordi de er lange (måler i alt 47 cm) og så er det sjovt materiale, som din kat vil elske at få kløerne i – bogstavligtalt!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
19,00 19,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Fat Cat måge

Farver, fjer og katteurt – den perfekte kombination, hvis din kat skal elske dens nye kattelegetøj. De er tilføjet økologisk catnip, som vil få din kat helt op at himle og bruge flere timer på det.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
59,00 59,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Nina Ottosson Rainy Day aktiveringslegetøj

Elsker din kat at jagte legetøj? Men du har ikke tid til at sidde med en drillepinde flere time og underholde – så er denne oplagt. Den kan sættes på vinduet med en sugekop og lyden derfra er dejlig knitrende og flagrende. Udover det, er den fyldt med katteurt for ekstra stimulering.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
299,00 299,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Kong Active Drillepind til vindue

Elsker din kat at jagte legetøj? Men du har ikke tid til at sidde med en drillepinde flere time og underholde – så er denne oplagt. Den kan sættes på vinduet med en sugekop og lyden derfra er dejlig knitrende og flagrende. Udover det, er den fyldt med katteurt for ekstra stimulering.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
69,95 69,95 GÅ TIL BUTIK ➜

Sprællende fisk m. USB

Anderledes og sjovt – en sprællende fisk, som din kat vil kunne bruge masser af tid på. Synes din kat, det er sjovt at lege med ting, der bevæger sig og er den samtidig god til at lege med sig selv? Denne fisk spjætter automatisk hver 15. sekund.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
89,00 89,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Catrine Catmosphere Dispenser

Legetøj der giver uendeligt af timers underholdning, er helt perfekt som julegave til kat. Denne godbids-dispenser kan netop det! Fyld den med enten godbidder eller foder, og så vil din kat kunne bruge masser af timer med dette. Det en sjov, stimulering og så får din kat os bevæget sig lidt.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
99,00 99,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Små mus med rasle lyd

Der er måske ikke den helt store videnskab bag disse mus – men det er et must derhjemme. Har du en kat, så SKAL du også have et par af disse derhjemme og er du i tvivl om, hvad din veninde, som har en kat, har af legetøj, så har du her svaret. En sikker vinder!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
19,00 19,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Nobby Kattetunnel

Er der noget katte elsker, så er det gemmesteder og tunneler. Så en perfekt julegave til kat er selvfølgelig en kattetunel. Denne har 3 tunnelelementer og i alt 4 ind- og udgange. Den kan selvfølgelig foldes sammen, så den ikke hver dag behøver at stå og fylde. Den måler Ø 25 x 50 cm.

Fluffy Donutseng

Perfekt julegave til din kat! Alle kæledyrsejere, hvad end du har kat eller hund, har hørt om donutsengen. Det er et rent hit hos de fleste – både pga. formen, det blødestof og så er den bare komfortabel. Desuden kan betrækket tages af, så du kan vaske det, når det er nødvendigt. Du kan vælge mellem forskellige størrelser.

Essential Salmon Mini Delights

Hvad end din julegave til kat er hjem til eller til en ven/venindes kat, så vil den elske disse! Det er bare altid en god ide og vil falde i god jord hver eneste gang. Disse fra Essential er kornfri og med laks. Godbidderne måler 1 cm i størrelsen og er passende størrelse til katten.

Essential Tiny Fish Delights

Elsker din kat fisk? Så bliver det her de nye favoritter derhjemme! Og hvilken bedre anledning at prøve dem end i en julegave til kat. Det er tørret 100% strømning fra Østersøen.

Trixie Hyggehule

En kattehule er endnu en sikker vinder! Det ligger til kattens instinkt at gemme sig og slappe af i små mørke huler – og det får du altså lige her. Denne måler 34 × 28 × 41 cm og så er den blød fra skumfyldet. Bunden er skridsikker, så den ikke rutsjer rundt i hele hjemmet.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
269,95 269,95 GÅ TIL BUTIK ➜

Catch Aktiveringsfoderskål

En anderledes foderskål og legetøj, som vil være en perfekt julegave til katten. Den er lavet med henblik på, at du stimulere din kats naturlige instinkter og gør maden lidt svære at få fat i – end hvis det bare var i en madskål. Du kan placere foder rundt i eller presser det ned i bunden, så din kat skal arbejde lidt ekstra for det.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
149,00 149,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Scratching Ball

Selvfølgelig skal vi have en kradsebold til kat med på listen over julegaver til kat! Den måler ø 29 x 31 cm og er på en træbund (MDF). Perfekt til kradsetid der hjemme og så har den bare en perfekt størrelse og højde.

Kattetunnel i lille

Vi måtte lige have en ekstra kattetunnel med. Denne er lidt mindre og kan passe til de fleste hjem, hvor der bor en kat. Så er du i tvivl om, hvad din kat skal have derhjemme eller hvis i skal holde jul et sted, hvor der er en kat – så har du her den perfekte gave. Desuden kan den altid pakkes væk, når det ønskes.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
99,00 99,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Giv din kat en god jul

Julen er en sjov, hyggelig og spændende tid for os mennesker. Det kan det også blive for din kat, hvis du tager nogle enkelte forbehold.

December måned er oftest en tid med mange julefrokoster og generelt flere besøgende derhjemme. Sørg derfor altid for at have et sted din kat kan gå hen sove, spise og gå på toilet i fred. Katte er generelt selvstændige dyr, som godt kan lide at være selv. Specielt i en måned som december er det vigtigt, at de har muligheden for alenetid.

Gode råd til en jul med kat

Få en afslappet kat i julen

Vil du hjælpe din kat til at være mere afslappet, er en duft-diffuser som afgiver feromoner en god løsning. Det hjælper til at berolige din kat i uvante situationer som f.eks. til jul, hvor der kommer mange gæster på besøg, eller hvis din kat skal ud at passes.

Pas på dit julepynt og kat

Katte elsker at lege, og specielt i julemåneden hænger der guirlander, julekugler og andet alle steder. Har du en kat, så vær ekstra opmærksom på, hvor du hænger dem. Sørg for, at julekuglerne hænger, så din kat ikke kan nå dem eller køb nogle, din kat ikke kan skære sig på, skulle de gå i stykker. 

Levende lys er også en klassiker i juletiden, men den kan være farlig for både din kat og dig. Står der et tændt lys indenfor rækkevidde af katten, kan katten tro, at det er noget spændende at lege med. Et enkelt dask og så vælter den. Er man ikke til stede på sekundet, kan den nå at sætte ild i f.eks. en dug eller andet.
Det er ikke den eneste fare. Hvis din kat tror, at flammen er til at lege med og derfor vælger at røre ved den, så kan den også komme til skade.

Det er derfor en god ide at overveje, hvor man har lys tændt. Vælger man så at tænde dem, så sørg for at være til stede og hold øje med din kat. En erstatning til levende lys er LED lys. Det er selvfølgelig ikke helt det samme, men det kan give den samme hyggelig følelser og er væsentligt mere sikker, hvis du har en kat i hjemmet.

Til sidst – alle der har en eller flere katte derhjemme, ved at de er verdensmestrer i at klatre. I Danmark er det tradition med et juletræ indenfor, og sikke en fest det kan blive for din kat. Sørg derfor for at juletræet er monteret ordentligt fast i en juletræfod, så det ikke kan vælte, hvis din kat beslutter sig for, at ville kradse klør op ad det. Det kan også være, at den synes det kunne være sjovt med en lille klatretur i det.

Skab et roligt miljø

Er det din første jul med din kat, så ved du selvfølgelig ike endnu, hvordan den reagerer på ting såsom mange gæster og larm. Det kan også være, at du har haft den første jul med din kat og du kunne mærke den blev lidt stresset af det. Er et af førnævnte scenariet hjemme hos jer, så læs med her. Et godt sted at starte, hvis du har en stresset kat i julen, er at skabe et sted, hvor den kan være sig selv i stilhed og slappe af. Det kan være i jeres soveværelse med vante dufte fra f.eks. legetøj eller katteseng, som din kat er glad for. Det giver din kat mulighed for at finde ro et sted, hvor der ikke er overrendt med gæster. Katte er selvstændige dyr og sommetider vil de bare gerne have fred. Giv din kat mulighed for det i juledagene, hvor der er travlest.

Udover det, er det bare vigtigt at bruge den almene fornuft og altid være et skridt foran din nysgerrige kat.

Har I en hund derhjemme, har vi også lavet en artikel med julegaver til din hund.

Tidligere artikelDværghamsterbur – Bedst i Test (2022)
Næste artikelHundetrimmer Bedst i Test | Få en velplejet hund året rundt!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her