grime til hest

Grime til hest | Et must-have til stalden

Grime til min hest – hvad skal jeg kigge efter?

Det er meget individuelt, hvad der kigges efter, når man er på udkig efter grime til sin hest. Nogle vil have en bestemt farve, andre skal bruge en anden størrelse, nogle vil have dét design og en fjerde vil kun have et bestemt mærke. Det er altså et kæmpe marked med endnu flere muligheder – og derfor er der også mange at vælge imellem. Vi vil i dette afsnit snakke om nogle ting, du kan være opmærksom på, når du skal købe en grime til din hest eller som gave til en anden. Der er nemlig lidt ting, som du kan være opmærksom på i håb om at få den perfekte grime.

Materiale 

Leder du efter en grime til din hest, så vil de fleste, som du finder været lavet af nylon. Det er et standard materiale, når det kommer til grimer. Da det kan laves i forskellige farver og fordi det er et stærkt materiale, der kan tåle slid og dermed holde i længere tid. Men hvor en grime til hest tidligere bare var en grime af nylon, så kan du i dag finde grimer med meget mere ekstra. Få f.eks. grimer med lammeskind eller et nakkestøtte, der giver dig maksimal komfort og er med FIR-tech materiale, som hjælper til at reflektere hestens egen kropsvarme.

Der er altså pludselig blevet tilføjet endnu flere ting, du skal være obs på, når du køber en grime til din hest. Så inden du går i gang med at søge, så gør op med dig selv, hvad du er på udkig efter – er det “bare” en grime til hest eller skal den have andre funktioner? 

Farve 

Der findes utallige farver og mønstre. Så denne del handler blot om, hvad du selv ønsker. Nogle kan godt lide at have friske farver til staldbrug og så en lidt finere til stævnerne. Men igen – grime til hest findes i alle farver. Så køb lige den eller dem, som du foretrækker. 

Størrelse

Denne del er vigtig! For en grime til hest skal passe i størrelsen, ellers er den ikke meget værd. Oftest står der på grimerne, hvad størrelse det er. Størrelserne hedder pony, cob eller full. Ponyer som kat. 3 og 2 bruger oftest størrelse “pony”. Kat 1 og juniorheste passer en cob og heste over 165 cm er typisk en “full”. Det er klart, at det kan variere fra hest til hest. Men det er et fint udgangspunkt at gå ud fra ovenstående størrelse-guideline.

Hvilken grime til min hest skal jeg købe?

Der findes intet rigtigt eller forkert, når det kommer til grime til din hest. Vælg blot den, som matcher jeres behov og dine ønsker til udseende. Når alt kommer til alt, er de fleste meget ens og kan i sidste ende det samme. Mange vælger dog, f.eks. til stævner, at anskaffe sig en grime, der har lidt plys eller i elegant i læder, bare for at det ser endnu bedre ud.

Se også vores artikel om hesteshampoo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger