Opdateret den 05/12/2022

Grime til hest er noget vi alle har. Det er højst sandsynligt nok noget af det første, vi sørger for at have og oftest har hesten det allerede på, hvis den er ny. Så er du landet her, kender du helt sikkert allerede til vigtigheden af en grime til din hest. Men grimer til heste findes i alle afskygninger – i forskellige størrelser og farver, nogle med plys, andre med små sten på og ja – mulighederne er uendelige.

Derfor har vi i denne artikel fundet et stort udvalg af forskellige slags, så der forhåbentligt er en grime til din hest. Måden vi har udvalgt de forskellige grimer på, er blot ved at vælge forskellige størrelser, farver, designs og grimer i forskellige prisklasser fra forskellige mærker. På den måde er der størst mulighed for, at der er en grime til din hest, som falder i god smag! Det er nemlig meget individuelt, hvad der søges efter og hvad der vurderes som en god grime til sin hest. 

15 forskellige grimer til din hest

#1 Eskadron Heritage

Smuk grime til hest i læder fra Eskadron – som er et af de førende mærker indenfor hesteudstyr. Den kommer i en lækker sort og med spænder i rosegold. Grimen fås i flere størrelser. 

DKK 575,00

#2 Weatherbeeta Leopard Grime Turquoise

Behagelig grime til din hest i turquoise og med leopard print i sort. Fås i flere størrelser og kan indstilles, så den passer perfekt

DKK 289,95

#3 Pfiff Grime

Denne grime til din hest er lavet med henblik på maksimal komfort. Derfor er der også sat plys henover nakkestykket og næseryggen. Den kan justeres ved spænden, så du får et perfekt match til din hest. Denne er i en full, men kan findes i andre størrelse lige så vel.

DKK 139,00

#4 Sikkerheds Grime

En grime til din hest der er optimal til folden. Den har et velcro stykke, der vil gå op, hvis der bliver trukket i det – altså hvis din hest skulle hænge fast i noget på folden. Den har foring i både nakke og næseryg  for maksimal komfort. Grimen er sort og med rød velcro og fås i både Pony, Cop og Full. 

DKK 125,00

#5 Plys Grime

En rigtig hygge grime der kommer i fuld plys og navy-farve. Rigtig fin til når tingene gerne må være lidt ekstra og der skal hygges og pudses lidt ekstra. Fås i både pony, cop og full. 

DKK 139,00

#6 Covalliero Grime Wood

Klassisk smuk grime til din hest. Meget simpelt og i nylon. Den fås i farven wood og spænder af guld. Den kan desuden indstilles, så den kan passe til din pony eller hest helt perfekt. Fås i flere størrelser. 

DKK 179,00

#7 BR 4 EH Grime Plum

En grime til din hest der kan lidt ekstra. Grimen er mørk, så det ekstra for gør virkelig, at den skiller sig ud og at man lægger mærke til det. Men det er ikke alt – den har også flotte sten på grimen. Perfekt grime til stævner, hvor du gerne vil skille dig ud. Du kan også få den i flere størrelser  – shetland, pony og cob. 

DKK 199,00

#8 Karlslund Islænder Grime

En grime som designmæssigt er lavet til islænder. Derfor finder du islandske motiver på grimen – nærmer betegnet islænder der tølter. Grimen er i en skarp blå og med for inden i. 

DKK 145,00

#9 Horke Grimesæt Angel

Et sæt hvor du får både en grime til din hest og et træktov med. Grimen er en i klassisk sort og kommer med dekoreret plys og glimmer langs næseremmen. Udover det kan den justeres i begge sider og ved næseremmen, så du får det helt korrekte fit! Fås i flere størrelser.

DKK 169,00

#10 HG Diya Grime

En dejlig blød grime til din hest – som er af let nylon. Den vil altså føles skøn for din pony eller hest at have på. Samtidig er der også mulighed for at regulere på størrelsen. Farven er soft pink og spænder i børstet stål. Denne fås i 3 forskellige størrelser.

DKK 95,00

#11 Eskadron Softshell Rosa

Grime fra Eskadron i en smuk rosa. Den er er foret i både nakke- og næsestykket – så din hest opnår max komfort, når den har grimen på. Udover det er den justerbar 3 steder, så den kan tilpasses lige efter din hest eller pony.  

DKK 315,00

#12 Dressy Grime

Smuk lædergrime perfekt til stævner. Den er i lækker læder og med sten langs næseremmen – så den får et rigtigt fint look. Rigtig fin grime fra Waldhausens X-line kollektion. Fås i flere størrelser.

DKK 429,00

#13 HKM Rebgrime 

En fin og anderledes rebgrime til din hest. Fås i flere assorterede farver og skaber et anderledes look på din hest. Den fås i flere størrelser, men kan også justeres på, så den sidder, lige som den skal på din pony eller hest. 

DKK 35,00

#14 Waldhausen Føl Grime

En lille og helt klassisk følgrime til den ny i stalden. Den har justerbar remme, så dit føl kan vokse i den.

DKK 45,00

#15 Catago Firtech Faded Plum

Grimen fra Catago er med FIR-Tech materiale, som virker ved, at der er keramiske partikler, som reflekterer varmen fra hestens krop og dermed bidrager til at øge blodcirkulationen på din hest. Samtidig gør det brede stykke ved nakken, at din hest spænder mindre i nakken og dermed bidrager til et bedre velvære. 

DKK 429,00

Grime til min hest – hvad skal jeg kigge efter?

Det er meget individuelt, hvad der kigges efter, når man er på udkig efter grime til sin hest. Nogle vil have en bestemt farve, andre skal bruge en anden størrelse, nogle vil have dét design og en fjerde vil kun have et bestemt mærke. Det er altså et kæmpe marked med endnu flere muligheder – og derfor er der også mange at vælge imellem. Vi vil i dette afsnit snakke om nogle ting, du kan være opmærksom på, når du skal købe en grime til din hest eller som gave til en anden. Der er nemlig lidt ting, som du kan være opmærksom på i håb om at få den perfekte grime.

Materiale 

Leder du efter en grime til din hest, så vil de fleste, som du finder været lavet af nylon. Det er et standard materiale, når det kommer til grimer. Da det kan laves i forskellige farver og fordi det er et stærkt materiale, der kan tåle slid og dermed holde i længere tid. Men hvor en grime til hest tidligere bare var en grime af nylon, så kan du i dag finde grimer med meget mere ekstra. Få f.eks. grimer med lammeskind eller et nakkestøtte, der giver dig maksimal komfort og er med FIR-tech materiale, som hjælper til at reflektere hestens egen kropsvarme.

Der er altså pludselig blevet tilføjet endnu flere ting, du skal være obs på, når du køber en grime til din hest. Så inden du går i gang med at søge, så gør op med dig selv, hvad du er på udkig efter – er det “bare” en grime til hest eller skal den have andre funktioner? 

Farve 

Der findes utallige farver og mønstre. Så denne del handler blot om, hvad du selv ønsker. Nogle kan godt lide at have friske farver til staldbrug og så en lidt finere til stævnerne. Men igen – grime til hest findes i alle farver. Så køb lige den eller dem, som du foretrækker. 

Størrelse

Denne del er vigtig! For en grime til hest skal passe i størrelsen, ellers er den ikke meget værd. Oftest står der på grimerne, hvad størrelse det er. Størrelserne hedder pony, cob eller full. Ponyer som kat. 3 og 2 bruger oftest størrelse “pony”. Kat 1 og juniorheste passer en cob og heste over 165 cm er typisk en “full”. Det er klart, at det kan variere fra hest til hest. Men det er et fint udgangspunkt at gå ud fra ovenstående størrelse-guideline.

Hvilken grime til min hest skal jeg købe?

Der findes intet rigtigt eller forkert, når det kommer til grime til din hest. Vælg blot den, som matcher jeres behov og dine ønsker til udseende. Når alt kommer til alt, er de fleste meget ens og kan i sidste ende det samme. Mange vælger dog, f.eks. til stævner, at anskaffe sig en grime, der har lidt plys eller i elegant i læder, bare for at det ser endnu bedre ud.

Se også vores artikel om hesteshampoo.

Tidligere artikelHundebøger – de 10 bedste bøger om hunde!
Næste artikelUgens Kæledyr – Ulla (Uge 17)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her