ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Ulla (Uge 17)

Navn på jer: Malva & Nickolai
Navn på jeres kæledyr: Ulla
Alder: Da hun blev efterladt, kender vi ikke hendes fødselsdag.
Dog mener dyrlægen, at hun nu er ca. halvandet år.
Køn: En skøn lille pige
Race: Tuxedo huskat

Hvornår fik I hende?
Vores lille yndling flyttede ind hos os for lidt over et halvt år siden – i oktober 2020. Dog føles det som om, hun har været hos os for altid. Vi kan slet ikke huske, hvordan livet var uden hende.

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Hun fik navnet i internatet og da vi syntes, at det var sødt, beholdte vi ”Ulla”.


Er der en historie bag, hvordan I fik hende, hvis ja fortæl?
Denne historie begynder faktisk et par måneder før, vi overhovedet kendte til hende. Den 14. juli blev hun nemlig fundet i et forladt hus, uden mad eller vand og højdrægtig. Ulla blev bragt til Tullebo Kattehjem og selvom at der egentlig ikke var plads til flere katte, måtte hun blive der. Heldigvis! Det var nemlig kun ca. 12 timer efter, at 6 små killinger ankom til verdenen.
Et par måneder senere besluttede Nickolai og jeg, at vi gerne ville adoptere en voksen kat. Da vi hørte, at Tullebo søgte efter et hjem til en mor-kat, kom vi forbi for at besøge hende. Og hun stjal vores hjerter ved første syn ❤
Da vi hørte hendes historie, kunne jeg næsten ikke tro på, at en så lille og kær kat skulle igennem alt det, som hun oplevede! Beslutningen om, at der skulle være Ulla, var en af de nemmeste beslutninger, vi havde taget i vores liv indtil videre. Og de to uger vi skulle vente, indtil hun var klar til afhentning, føltes som måneder 😀

Dagen Ulla kom til Tullebo
12 timer efter Ulla kom til Tullebu, kom der 6 små killinger.

Hvad slags temperament har hun?
Ulla er enormt legesyg og hyperaktiv! Hvis ikke der bliver leget regelmæssigt nok, er det ens ben, der betaler, når hun angriber dem for at få vores opmærksomhed. Det føles nogle gange som om, hun prøver at indhente alt den lege-tid, som hun mistede, fordi hun var en teenagemom ????
Men det er ikke noget, man kan blive irriteret over, vel? Vi elsker, at hun matcher vores energiniveau og vi er glade for vores lille hvirvelvind!

Hvad elsker hun?
Når postmanden kommer med en pakke! Det betyder nemlig, at der kan bygges endnu et katteslot til hende! P.t. ejer hun 3 kasser til at sove i og et to etagers slot.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Der er to ting, hun er vild med:
Ca. hver anden uge får hun en rå kyllingevinger. Dem er hun SÅ glad for. Samtidig er det enormt underholdende for os, da hun først bruger cirka 15 minutter med at ”dræbe” vingen.
En gang imellem bestiller vi tørrede kyllingefødder. Første gang hun fik en, vidste hun ikke, hvad hun skulle med dem. Men nu kommer hun løbende, hvis bare vi rører ved posen!
Ulla får dem ikke bare som mad men også for at pleje hendes tænder. Win-Win!

Ulla’s to etagers slot.

Hvad er hendes bedste sider?
Hvor meget kærlighed der er plads til i denne lille kat!
Det er utrolig, hvor hurtig hun lærte at stole på os og elske os! Da vi hentede hende, var vi indstillet på, at det kunne tage noget tid, indtil hun forstod, at hun nu er kommet til et godt sted. Men allerede på første aften måtte vi nusse hende lidt. Og nu kommer hun endda til os for at forlange nusse!

Hvad laver i, når i hygger allermest?
For et par måneder siden fandt Ulla ud af, hvor hyggeligt det er at putte. Nu stjæler hun mors hjerte igen og igen, når hun kommer for at putte med os i sengen.

Kan hun nogle tricks?
Vi er begyndt at lære hende nogle tricks vha. en klikker. Indtil videre kan Ulla ”vente” (sidde og vente) og give highfive! Som alle katte-forældre er vi selvfølgelig overbeviste om, at hun er den klogeste kat i verden.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Når far er på arbejde og mor ser online forelæsninger, føler Ulla sig nogle gange lidt glemt. Derfor hopper hun op på mors skrivebord, sætter sig foran skærmet og forlanger at blive nusset.
(Men det er jo egentlig meget sødt)

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Til nytår var vi lidt bekymret for hende, da vi ikke vidste, hvordan hun ville håndtere larmen. Derfor indrettede vi badeværelset som en katte ”zen heaven” for at give hende et trygt sted at være i.
Men til vores store overraskelse tilbragte hun hele aften ved vinduet for at betragte de pæne lys på himlen 😀
Det blev meget tydeligt, hvilken slags kat vi har fået os: en frygtløs eventyrer!
Og det har vist sig at være fuldstændig korrekt.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Det er ikke rigtigt et minde, men jeg elsker at tænke tilbage på den udvikling, hun er gået igennem, siden hun først gang gik udenfor uden kattesele den 22. januar.
De første par uger løb hun ind ved den mindste lyd. Efter lidt tid begyndte hun at udforske kvarteret.
Og efter kun tre måneder ligger hun nu selvsikker midt på græsplænen, ruller sig i solen på gangstien og opfører sig som om, at hun ejer området 😀
Jeg er simpelthen så stolt over, hvor tapper min lille pige er blevet sammenlignet med, hvor bange hun var!

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Der er en Chihuahua, der går på tur på gangstien foran vores bygning. Ulla synes åbenbart, at det er utrolig sjovt at gemme sig i buskene og hoppe op på Chihuahuaen, når den kommer om hjørnet.

Hvem er hendes ”bedste” ven?
Vores nabo har en lille datter på mellem 1-2. Ulla elsker opmærksomheden og betragter hende, når terrassedøren er lukket. Men når døren er åben, så handler det om at holde øje. For datteren vil egentlig meget gerne nusse med katten. Så gemmer Ulla sig i sit slot, indtil vi redder hende eller naboen henter datteren.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Det er svært at sætte ord på, hvor meget hun betyder for os. Som mange andre har vi også haft en del udfordringer pga corona. Og selvom corona ikke var årsagen til, at vi fik en kat, har Ulla gjort det meget nemmere at være hjemme hver dag. Bare det at der er noget uforudsigeligt, det gør ens kedelige hverdag meget mere udholdelig.

Derudover har hun også hjulpet os i vores ægteskab. I løbet af nedlukning er vi faldet i den dårlige vane at have mange små diskussioner om ting, der alligevel ingen betydning har. Når man så midt i diskussionen bliver afbrudt af en kat, som forlanger at blive nusset, indser man tit, hvor ligegyldig diskussionen egentlig er.
Selvom at hun ”kun” er et kæledyr, har vi, siden vi fik Ulla, lært meget om hinanden som ægtefæller. At se hvor meget kærlighed og tålmodighed vi hver viser hende eller hvordan vi fordeler opgaverne, har givet os indblik i, hvordan vi ville være som forældre. Og det har gjort os endnu mere forelsket i hinanden.
Vi kan slet ikke forstille os et liv uden Ulla. Faktisk kan vi ikke huske, hvordan det var uden hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger