hesteshampoo

Hesteshampoo – Alt du skal vide om det

Hesteshampoo – helt sikkert noget, der er fast inventar hos dig, hvis du har en hest! Hesteshampoo er nemlig en nødvendighed i ny og næ, når vores heste skal have den helt store omgang. Det er nemlig vigtigt, når vi til dagligt har sadler på vores heste. Er din hest beskidt og den får sadel på – så kan det i værste tilfælde give den gnavesår. Men det ved du helt sikkert.

Det er heller ikke den eneste grund til at bruge hesteshampoo. Til stævner gør vi altid lidt ekstra ud af det og der må der gerne være brugt lidt ekstra tid, så i begge shiner. Her er hesteshampoo også nøgleordet!

Hvorfor skal jeg bruge hesteshampoo?

Der er flere grunde til at vaske din hest med hesteshampoo. Den ene grund er for din hests velvære og den anden grund er, når vi skal til stævner, så skal det se godt ud!

Din hests velvære

Heste er jo oprindeligt vilde dyr, som lever frit i naturen og hverken får vasket deres pels med fabriksproduceret hesteshampoo eller er vant til at blive udstyret med udstyr som f.eks. trenser og sadler. Så det er klart, at der skal lidt ændringer til i hverdags adfærden, hvis det hele skal hænge sammen. Selvom at vi dagligt strigler og sørger for en ren pels, inden vi smider en sadel på – så kræver det nogle gange en dybere rens for at sikre, at vi undgår gnide- og gnavesår efter en time på banen. Her hjælper din hesteshampoo dig med at få renset helt i bund, fjernet gammel sved og snavs, og hvad der ellers kommer fra en dag i stalden og på folden.

Stævnedage

Det er fast ritual hos mange, at når stævne weekenden nærmere sig, så får din hest den helt store makeover – og det indebærer også hesteshampoo. Det er klart, at det skal ikke gøres i de kolde vintermåneder, hvor vandet er frysende og stalden kold -men det kommer der et afsnit med lidt senere. Men til stævner elsker vi hesteshampoo – så skinner vores heste mere og det ser bare fedt ud, når du rider ind på banen og skal gøre dit allerbedste de næste par minutter.

Er hesteshampoo en god ide året rundt?

Det er et godt spørgsmål – for svaret er både ja og nej. Det kommer nemlig helt an på dine omgivelser og hvad du har til rådighed af udstyr. Vasker du din hest i december måned, hvor det er allerkoldeste, så skal du først og fremmest sørge for, at du har lunkent vand at vaske den i og efterfølgende har et sted, hvor den kan stå og tørre – hvor det altså er lunt. Er det muligt, så kan du roligt give din hest et lækkert bad med din hesteshampoo, så den er klar og velplejet!

Vælg den rigtige hesteshampoo

Vi kender det fra os selv – i vennegruppen eller blandt familien bruger vi alle forskellige shampooer, der dækker forskellige behov. Det samme gør sig gældende for heste! Der er hesteshampoo, der passer til forskellige behov, alt efter farven på din hests pels eller indholdet, hvis din hest har tendens til kløe og irritation i pelsen. Har du f.eks. en hvid hest, er der lavet hesteshampoo, der hjælper dig med at fjerne gullige pletter og give din hest en mere ren og hvid farve – hvilket jo er super smukt.

Eller hvis din hest bøvler med kløe eller irritation, kan en hesteshampoo der hjælper mod netop dette være optimal. Her kan du med fordel vælge en hesteshampoo med aloe vera. Det hjælper nemlig med at berolige huden og skabe mindre irritation for din hest. Der er altså mange muligheder indenfor hesteshampoo, som bidrager til en sund pels.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger