Opdateret den 24/06/2022

Hesteshampoo – helt sikkert noget, der er fast inventar hos dig, hvis du har en hest! Hesteshampoo er nemlig en nødvendighed i ny og næ, når vores heste skal have den helt store omgang. Det er nemlig vigtigt, når vi til dagligt har sadler på vores heste. Er din hest beskidt og den får sadel på – så kan det i værste tilfælde give den gnavesår. Men det ved du helt sikkert.

Det er heller ikke den eneste grund til at bruge hesteshampoo. Til stævner gør vi altid lidt ekstra ud af det og der må der gerne være brugt lidt ekstra tid, så i begge shiner. Her er hesteshampoo også nøgleordet!

Derfor har vi sørget for, at der er en god blandet mængde hesteshampoo, der passer til lige netop dig og din hests behov. Der er lidt hesteshampoo uden biotin, lidt der giver pelsglans, der er til de hvide og mørke pelse og meget mere. Der er altså lidt at vælge ud fra! Vi har valgt ud fra forhandlernes favoritter og hvad folk har anmeldt som det bedste online. Så du kan roligt vælge en af nedenstående og forvente en lækker pels efter brug.

6 udvalgte hesteshampoo

Vores Top Valg

Leovet 5 star BodyWash

En lækker og mild hesteshampoo, der er fri for silikone og som er med biotin for at opretholde en sund pels på din hest. Udover det, kan du også bruge den i både man og hale, så du får en full body shampoo ud af det.


 • Over 4 stjerner online
 • Velkendt mærke
 • Effektivt indhold

 • 500 ml
 • Uden silikone
 • Med biotin


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
589,00 589,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste hesteshampoo med pelsglans

Parisol Hesteshampoo

Ønsker du en hesteshampoo, der giver din hest en lækker blødhed og pelsglans, så er denne fra serien Bense & Eickes serien ideel. Den er perfekt til brug inden et stævne, hvor der gerne må gøres lidt ekstra ud af det. Efter brug vil du kunne fornemme en skøn duft af salvie, timian og bynke.


 • Godt anmeldt på Horsepartner.dk
 • Nem at bruge

 • Giver en blank pels
 • Indeholder 500 ml


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
49,00 49,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste hesteshampoo uden brug af vand

Blue Horse – Clean and Dry

En lidt anderledes hesteshampoo – for denne kan du bruge uden vand! Du sprayer den blot på og så hjælper den med at vaske beskidte steder eller steder med sved. Den skal selvfølgelig ikke erstatte den klassiske shampoo, som går helt i dybden og renser – men det er et fint alternativ til en hurtig vaskning.


 • Fra Blue Horse
 • Populært mærke
 • Hurtig vask

 • God til hvide aftegn
 • 1 liter
 • Kommer i spray form


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
129,00 129,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste hesteshampoo med aloe vera

CURA no. 1 med aloe vera

En hesteshampoo der er rigtig god til heste, som døjer med kløe og irritation. Den er nemlig med naturlige vitaminer som aloe vera, og giver altså både pelsen og skindet masser af pleje og fugt – som netop hjælper med at mindske irritationer eller kløe. Det er grundet det høje indhold af aloe vera, at der er tilsat parfume, som tager den lidt overvældende duft, som aloe vera kan have.


 • Indeholder masser af næring
 • 70% Aloe Vera
 • 500 ml
 • Mindsker kløe og irritation
 • Mild parfume tilsat
 • Giver smuk pels

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
249,00 249,00 GÅ TIL BUTIK ➜


Vaskesvamp til hest

En svamp til at bruge din hesteshampoo er altid en god ide. Den hjælper med at få løsnet alt skidt op og at du kommer bedre rundt på en større flade. Denne vasksvamp er lavet dejlig blød, så det vil føles ret for din hest hele tiden.


Show Tech Macadamia Olie

Et fint sidst touch på en ren og skinnende hest. Denne show spray giver din hests pels en flot glansende og skinnende pels – uden at blive for fedt. Den indeholder 60 ml og kan sagtens bruges til hverdag også.

Hvorfor skal jeg bruge hesteshampoo?

Der er flere grunde til at vaske din hest med hesteshampoo. Den ene grund er for din hests velvære og den anden grund er, når vi skal til stævner, så skal det se godt ud!

Din hests velvære

Heste er jo oprindeligt vilde dyr, som lever frit i naturen og hverken får vasket deres pels med fabriksproduceret hesteshampoo eller er vant til at blive udstyret med udstyr som f.eks. trenser og sadler. Så det er klart, at der skal lidt ændringer til i hverdags adfærden, hvis det hele skal hænge sammen. Selvom at vi dagligt strigler og sørger for en ren pels, inden vi smider en sadel på – så kræver det nogle gange en dybere rens for at sikre, at vi undgår gnide- og gnavesår efter en time på banen. Her hjælper din hesteshampoo dig med at få renset helt i bund, fjernet gammel sved og snavs, og hvad der ellers kommer fra en dag i stalden og på folden.

Stævnedage

Det er fast ritual hos mange, at når stævne weekenden nærmere sig, så får din hest den helt store makeover – og det indebærer også hesteshampoo. Det er klart, at det skal ikke gøres i de kolde vintermåneder, hvor vandet er frysende og stalden kold -men det kommer der et afsnit med lidt senere. Men til stævner elsker vi hesteshampoo – så skinner vores heste mere og det ser bare fedt ud, når du rider ind på banen og skal gøre dit allerbedste de næste par minutter.

Er hesteshampoo en god ide året rundt?

Det er et godt spørgsmål – for svaret er både ja og nej. Det kommer nemlig helt an på dine omgivelser og hvad du har til rådighed af udstyr. Vasker du din hest i december måned, hvor det er allerkoldeste, så skal du først og fremmest sørge for, at du har lunkent vand at vaske den i og efterfølgende har et sted, hvor den kan stå og tørre – hvor det altså er lunt. Er det muligt, så kan du roligt give din hest et lækkert bad med din hesteshampoo, så den er klar og velplejet!

Vælg den rigtige hesteshampoo

Vi kender det fra os selv – i vennegruppen eller blandt familien bruger vi alle forskellige shampooer, der dækker forskellige behov. Det samme gør sig gældende for heste! Der er hesteshampoo, der passer til forskellige behov, alt efter farven på din hests pels eller indholdet, hvis din hest har tendens til kløe og irritation i pelsen. Har du f.eks. en hvid hest, er der lavet hesteshampoo, der hjælper dig med at fjerne gullige pletter og give din hest en mere ren og hvid farve – hvilket jo er super smukt.

Eller hvis din hest bøvler med kløe eller irritation, kan en hesteshampoo der hjælper mod netop dette være optimal. Her kan du med fordel vælge en hesteshampoo med aloe vera. Det hjælper nemlig med at berolige huden og skabe mindre irritation for din hest. Der er altså mange muligheder indenfor hesteshampoo, som bidrager til en sund pels.

Tidligere artikelDobbelt op på søskendekærlighed!
Næste artikelUgens Kæledyr – Xela (Uge 16)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her