Hundebøger – de 10 bedste bøger om hunde!

0
1198

Opdateret den 24/06/2022

Der findes et hav af hundebøger. Der er både dem, som uddanner dig og gøre dig klogere om hunde generelt, så kan du også finde bøger om hunde, der er henvendt til en hel specifik race og så er der de klassiske fiktive bøger, som specielt er gode til børn i de helt unge aldre – for hvad er hyggeligere end en fortælling, der indeholder hunde. Derfor er det også disse slags hundebøger, at vi har fundet frem til dig i denne artikel.

Men det kan være svært at finde hundebøger, der passer til alle – det er vi helt med på! Derfor har vi valgt et lidt blandet udvalg, som er favoritter blandt andre hundeejere og nogle der passer til forskellige racer. Men det er som sagt ikke kun fakta hundebøger, vi har valgt – der er også nogle helt klassiske til de små, som er fyldt med lærerig information om hunde – men ligeså vel også for at blive bedre til at læse. Så hop ned til den kategori, som du leder efter hundebøger i og se, om der ikke er noget for dig.

10 forskellige hundebøger

Bøger om hunde til nye ejere

Hvalp i harmoni – af Karina Rasmussen

En af de hundebøger som hjælper dig på vej og forbereder dig inden, at der kommer en hvalp i hjemmet, er denne. Den tager dig skridt for skridt igennem de faser, som hvalpen gennemgår og forklarer hvordan du bedst muligt, håndterer den adfærdsmæssigt. En god grobund og læring at starte ud med, når du skal have en hvalp derhjemme.


Hundesprog – hund og hvalp i harmoni af Karina Rasmussen 

En klassisk hundebog der dækker emner som alene hjemme problemer, en hund der trækker på gåturen, en hund der gør og andre klassiske adfærdsproblemer, som mange oplever, når de får en hund. Så hvad end du allerede har en hund eller snart får en, så er denne bog en god læring for dig og giver dig værktøjer til, hvordan du bedst muligt arbejder med problemerne.


100 hurtige spørgsmål af Lise Bang Hansen

Dette er en af de meget ligetil hundebøger, der er. Du finder 100 spørgsmål i bogen, om alt fra “hvor ofte skal min hund spise, til hvordan du håndterer det, hvis den bider. Det er alt fra små spørgsmål til de mere alvorlige – men tilfælles har de, at de alle er vigtige at vide inden. Bogen er skrevet af dyrlæge Lise Bang Hansen.


Hundebøger om forskellige hunderacer

Retriever hvalpetræning – af Norma Zvolsky 

En bog skrevet af Norma Zvolsky, der har trænet retrievers siden 1991. Hun tager dig igennem alle stadierne af din hunds udvikling, og hjælper dig til en afbalanceret hund, som giver masser af glæde hele dens liv – og vigtigst af alt, er pålidelig og rolig. 


Bichon Havanais – den cubanske charmetrold – af Gitte Frikke 

Bogen giver dig information om, hvordan racen er, dens personlighed og hvordan den underholdes og aktiveres bedst. Der er også afsnit om pleje af pelsen, så du får en hund med den smukkeste og fineste pels. 


Jack Russel Terrieren – af Lars Frennesen 

Her får du en hel fortælling om racen og dens historik, udviklingen og oprindelsen. Den tager dig igennem processen, så du får truffet det rigtige valg ift. opdrætter, køb af hvalp og lignende. Du bliver altså hjulpet godt på vej!


Labrador Retriever af Brigitte Rauth-Widmann

En hundebog til dig, der har en labrador retriever eller som gerne vil lære endnu mere racen. Bogen fortæller om racen og dens populære karaktertræk, som er noget, de fleste falder for. Udover det, fortæller den også, hvad du skal gøre for at sikre, at din hund får et dejligt og sundt liv.


Bøger om hunde til oplæsning 

Hvor er plet? Af Erik Hill 

En børnebog ideel til oplæsning, som handler om hunden Plet, som har gemt sig i stedet for at spise sin mad. Bogen igennem handler om Sara, der er ejeren, som leder efter Plet og prøver at finde ud af, hvor han har gemt sig. 


5 minutter i puttetid af Paw Patrol 

En sjov fortælling om alle hundene fra Adventure Bay, hvor de drager ud på en spændende redningsaktion. Igennem bogen møder de nye og magiske væsner på turen. Fortællingen indeholder blandt andet luftballoner, guldgravning, rumskibe og meget, mere som dit barn vil elske!


Hundebøger til børn fra 6 år og op 

Hundemand 1 af Dav Pilkey 

Denne bog er den første af mange og handler om politihunden Greg og hans betjent-kollega, der er menneske. Greg som bøgerne handler om, har et hundehoved og en menneskekrop. Der findes flere af bøgerne, så der er læsning til mange timer. 


Forskellige typer hundebøger

Bøger til nye hundeejere

Dette afsnit er om hundebøger, der hjælper dig med at forstå din hund eller hvalp bedre. Det er klart, at ligesom med børneopdragelse så finder du også et hav af forskellige metoder inden for hunde-opdragelse. Derfor har vi valgt et par hundebøger, som om ikke andet kan hjælpe med at rådgive dig. Der er ingen, der siger, at man skal følge bøgerne til punkt og prikke. Du kan i stedet bruge det som inspiration til at få en bedre forståelse af din hunds opførsel eller give din hvalp en bedre start på livet. 

Hundebøger om forskellige raccer

Dette afsnit indeholder hundebøger, der har specialiseret sig i forskellige racer og derfor tager udgangspunkt i netop disse. Oftest med hunderacer så følger der forskellige personligheder med – og nogle er mere aktive, andre stædige og nogle virkelig intelligente, og det betyder altså, at det kan være væsentligt at aktivere dem på forskellige måder, der er tilpasset lige netop deres behov. Det kan altså for nogle være en hjælp at læse specifikt om den race, som de har eller skal have. 

Bøger om hunde til oplæsning

Hundebøger, eller nærmere bøger om hunde, er altid en god ide for børn. Derfor har vi fundet nogle populære højtlæsningsbøger, som har hunde i handlingen. Så kan der bruges kvalitetstid sammen i sengen inden godnattid eller om søndagen, når der ikke er andet at lave. 

Hundebøger til børn fra 6 år og op

I den alderen hvor man lige lærer at læse, så handler det om at gøre læsningen så interessant som muligt, for at de bliver ved med at bevare lysten til at læse. En af måderne at gøre det på, er med bøger, der har dyr i historien. Det giver noget liv til bøgerne og derfor ser man også, at specielt hundebøger er populære blandt det yngre publikum, når de skal inspireres til at læse. 

Hvorfor er hundebøger en god ide?

Der kan være flere grunde til, at du er på udkig efter hundebøger. Måske der snart kommer en lille ny hvalp i hjemmet, og I vil gerne være så forberedte som muligt – og derfor indgår der et par bøger i forberedelserne, så I kan læse og få endnu mere viden. Eller måske din hund derhjemme har udvist adfærdsproblemer eller du har problemer med at få den til at lystre – og din første løsning er selv at blive klogere på dens adfærd og dermed læse om det.

Eller måske du er på udkig efter fiktive hundebøger, som børnene derhjemme skal læse for at blive bedre. Grundene kan være mange og derfor har vi også sørget for et bredt udvalg. Det er nemlig en god ide at købe hundebøger, der hjælper dig med at forberede eller forbedre en situation. Det behøver ikke at være en negativ ting, men tværtimod kan det være en god ide at være på forkant og have tilegnet sig en form for viden, inden du får et nyt familiemedlem hjem. 

Hvordan ved jeg om disse hundebøger er gode?

Det kan du selvfølgelig ikke vide, før du selv har læst dem. Og som det er nævnt tidligere, så er der altid delte meninger om hundebøger og hvordan tingene bør være. Processen for at vælge de rette hundebøger har indebåret at vælge bøger, der skriver generelt og som er anmeldt godt af andre, der har hunde. Desuden har de fleste hundebøger et indhold, som spænder meget bredt og der vil derfor oftest være noget, som du kan tage med derfra på den ene eller anden måde. 

Tidligere artikelLær mere om schæferhundeklubben!
Næste artikelGrime til hest – Find dem her i alle størrelser!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her