International Dyredag 4. oktober – sammen med Dyreværnet!

I dag er International Dyredag, og hvilken bedre måde at fejre dagen på, end at få os en snak med Dyreværnet. I den forbindelse fik vi lov at besøge Gitte, som er internatsleder hos Dyreværnet Kolding. Hun gav os en rundtur med masser af tid til at hilse på alle de dejlige hunde og katte.

Der er ingen tvivl om, at alle de ansatte og frivillige, brænder for det arbejde, som de gør ved Dyreværnet. Dyrene kommer altid i første række!

Arbejdet de gør, er fantastisk og de hjælper så mange kæledyr landet over. Det synes vi, at de fortjener at få af vide og derfor fejrer vi dem i dag med en artikel, kun om dem.


Vi hos Petguide.dk var så heldige at få lov til (til trods for deres travle hverdag) at få os en snak med Maria Rønde Jakobsen, som er internatsleder hos Dyreværnet.

Kort fortalt, hvad er Dyreværnet og hvad gør I?

Dyreværnet blev stiftet i 1898 og har siden hjulpet herreløse og hjemløse dyr ud i nye hjem. Vi er en forening placeret i Rødovre og i Kolding. Vi har omkring 40 ansatte inkl. weekendafløsere. Derudover har vi omkring 100 frivillige tilknyttet, så vi netop kan få stimuleret alle vores dyr bedst muligt. Vores vision er, at alle kæledyr skal have et godt hjem.

Vil du læse mere om Dyreværnet – så klik her.

Vi er MEGET afhængige af både frivillige og sponsorater. (…) Derudover skal økonomien også kunne køre rundt – det koster omkring 20 millioner kroner om året at drive Dyreværnet..

Hvad indebærer din stilling som internatsleder hos Dyreværnet?

Som internatsleder hos Dyreværnet er jeg leder for både adoptions-afdelingen og stald-afsnittet. Adoptions-afdelingen registrerer alle dyr, der kommer ind på internatet, opretter dem på hjemmesiden, tager imod ansøgninger på alle dyrearter og står for at formidle dem ud i sidste ende. Stald-afsnittet sørger for, at det bliver gjort rent hos alle dyrene, samt at de bliver aktiveret mentalt og fysisk hver dag. Det vil sige, at mit job består i at kvalitetssikre hele vejen rundt, sørge for at tingene bliver gjort mest effektivt. Samt iværksætte nye initiativer der lever op til de krav, som omverdenen stiller os.

Hvor afhængige er I af frivillige og sponsorater? 

Vi er MEGET afhængige af både frivillige og sponsorater. Vores dyr ville ikke få den stimuli, de har brug for, hvis ikke vi havde frivillige til at hjælpe os. Derudover skal økonomien også kunne køre rundt – det koster omkring 20 millioner kroner om året at drive Dyreværnet. Stort set alle de penge skal vi selv ud at finde via private donationer, fonde, arv og sponsorer.

Hvad kan den almene dansker gøre for at hjælpe jer? 

Man kan støtte fast med et beløb hver måned – det er den hjælp, vi har mest brug for.  

Vil du gerne støtte Dyreværnet, kan det gøres på et af nedenstående links:
Støt med fast donation HER
Støt med enkelt donation HER 
Bliv medlem HER

Derudover kan man også sende en valgfri donation til vores MobilePay nummer 30707.

Er der noget, du synes, alle skal vide om Dyreværnet?

Mange har den opfattelse, at dyr der ender hos Dyreværnet er ’dårlige’ dyr. Det vil enten sige at deres sygdomshistorik er lang og at de har en dårlig adfærd. Dette er dog langt fra rigtigt. Vi får mange gode dyr ind fra private familier, der desværre ikke kan beholde deres dyr mere pga. årsager som: Allergi, skilsmisse eller lignende.

Derudover får vi tit spørgsmålet: ’Hvad sker der med dyr der ikke bliver adopteret?’ Og i de 6 år jeg har været hos Dyreværnet, har jeg ikke oplevet sådan et scenarie. Vi finder altid det rette match til vores dyr, nogle dyr skal desværre bare vente længere på deres perfekte match end andre.

Er der nogle måneder på året, hvor I mærker, at flere dyr bliver adopteret? Hvad tror du, at det skyldes?

Vi mærker ofte op til ferieperioder, at folk skal af med deres dyr. Heldigvis er der også altid stor efterspørgsel på dyr, når folk har ferie, da de har tiden til at få dem integreret i deres nye hjem.

Hvis du skulle give nogle råd/opfordringer til folk, der overvejer at adoptere et dyr, hvilke råd ville du så give dem?

Tålmodighed er et nøgleord, når det gælder internatsdyr. Dyrene har været i et rigtig stresset miljø i kortere eller længere tid, og det tager tid før stressen er ude af kroppen og før dyret er faldet til i sit nye hjem. Til gengæld kan man få et helt fantastisk dyr, der er den nye ejer evigt taknemmelig for, at de har givet dem en chance mere.


Sådan adopter du et dyr fra Dyreværnet

Er du interesseret i at adoptere et dyr fra Dyreværnet, så kan du se her, hvilke dyr der pt. mangler et hjem. 

Er der en, som du bare ikke kan stå for, så møder du op i åbningstiden på internatet og kommer ud og hilser. Dyreværnet har lokation i Rødovre, Sjælland og i Kolding, Jylland. Find adresser og åbningstider her.

Efterfølgende skal du/I interviewes. Bliver du/I godkendt til adoption af det dyr du har søgt på, kan du komme og hente dig nye familiemedlem.  

Har du i tankerne, at adoptere et dyr skal du vide, at det ikke er gratis. Der forekommer et adoptionsgebyr. Dette afhænger af, hvilket dyr det er. 

Hund: 3000 kr
Killing: 1250 kr
Voksen kat (1-6 år): 1000 kr
Voksen kat (7+ ): 600 kr
Marsvin: 200 kr
Hunkanin: 650 kr
Hankanin: 550 kr

 


Tænk en ekstra gang inden du adopterer

Inden du adopter en hund, kat eller andet dyr – råder vi (Petguide.dk) dig til at tænke det grundigt igennem. Et kæledyr er ikke bare noget, man anskaffer sig, fordi man lige synes det kunne være hyggeligt. Et kæledyr kræver masser af tid, penge og tålmodighed. Vær derfor helt sikker på, at du har alle 3 ting, inden du anskaffer dig et. Dyr er noget af det sødeste, og vi forstår godt at man gerne vil have et. Men for dyrenes skyld, så vær helt sikker på at det er en god ide, inden du får et.

Støt her

Vil du gerne støtte Dyreværnet, kan det gøres på et af nedenstående links:
Støt med fast donation HER
Støt med enkelt donation HER 
Bliv medlem HER

Glædelig International DyreDag fra Pet Guide (www.petguide.dk).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger