Ugens Kæledyr – Cato (Uge 40)

Hver uge på Petguide.dk finder vi ugens kæledyr. Synes du, at dit kæledyr skal have en chance for at blive vist frem, så send os gerne en besked på enten vores Instagram eller Facebook.

Navn på ejer: Emilie Rose Bang Brønnum-Carlsen.
Navn på dit kæledyr: Cato.
Kælenavn: Cato kalder vi også ofte for ”Bæstet” eller ”Bæst”, da mange mennesker vi møder, er bange for schæfere og tror han er farlig. Men Cato er alt andet end farlig og derfor synes vi, at det er lidt sjovt at kalde ham vores lille Bæst.
Alder: Cato er snart 5 måneder og han blev født d. 6/5-2020.
Køn: Han.
Race: Schæferhund stockhåret.
Hvornår fik du ham? Jeg hentede ham den 3/7-2020 hos kennel Listrup.

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Cato er fra C-kuldet i sin kennel. Da han blev født ringede Bjørn og Nina (Kennel ejere Kennel Listrup) og spurgte om jeg selv ville bestemme et navn med C, så han ikke behøvede at skifte navn, når jeg hentede ham. Jeg valgte navnet Cato, da jeg synes det lyder magtfuldt og flot – derudover er det også nemt at kalde, når vi går tur.

Er der en historie bag, hvorfor i fik ham, hvis ja fortæl?
Jeg er vokset op med hund og kan slet ikke forestille mig et liv uden. Da jeg flyttede hjemmefra og boede alene, kunne jeg virkelig mærke ensomheden uden en hund i hjemmet. I en lang periode ”lånte” jeg hunde af venner og familie i perioder, men jeg kunne hurtigt mærke, at det slet ikke er det samme, som at have sin egen hund.

Jeg er glad for alle hunderacer, men kan personligt bedst lide racer med et større behov for motion og mental træning, som jeg i fremtiden også kan have med på vandreture og lign. Jeg var længe i tvivl om jeg skulle have en Australian Shepherd eller en schæfer, men da muligheden for en lille schæferhvalp kom på det helt rigtige tidspunkt, så slog jeg til! Jeg havde førstevalg blandt drengene i kuldet (der var dog kun 2), og jeg vidste med det samme, at det skulle være skønne Cato. Han var den mindste i kuldet, men klart den frækkeste og det elsker jeg.

Hvad slags temperament har han?
Cato er en kærlig bandit, der elsker at lege og træne (specielt når der er kyllingepølse godbidder involveret). Han elsker at bliver nusset på maven og sover gerne så tæt på sengen som muligt. Han vil lege med ALT og alle vi møder, hvilket for nogen hunde (specielt de små) i begyndelsen nok kan virke lidt overvældende, men han gør ikke en flue fortræd. Cato er generelt meget rolig og elsker at ligge og følge med i, hvad vi laver i hjemmet.

Hvad elsker han?
Cato ELSKER vand; regn og søer specielt. Når det har regnet stikker han hovedet ind i alle buske på gåturen og rusker rundt. Cato elsker alle sine gode hundevenner, som vi jævnligt mødes med og går ture sammen med. Catos yndlingslegetøj er hans krokodillebamse, som han ofte går rundt med i munden og sover med om natten.

Hvad er hans yndlingsmad?
Til træning er Catos favorit klart kyllingepølser – han arbejder ekstra hårdt, når det er dem, jeg gemmer i lommen! Til daglig er han særligt glad for grønne æbler og alt, hvad der lander på gulvet i køkkenet, når vi laver mad.

Hvad er hans bedste sider?
Cato er en usædvanlig god hvalp, han har endnu ikke ødelagt noget i lejligheden udover en enkel rulle toiletpapir. Det kan selvfølgelig nå at komme, men indtil videre er vi bare så taknemmelige for, hvor god han er.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Vi ligger og nusser på gulvet imens Netflix kører i baggrunden, efter en god lang gåtur ved Gentofte sø.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Cato elsker at gå ture i Geelsskov og rundt om Gentofte sø.

“Første nat jeg havde ham hjemme og vi sov ved siden af hinanden, med hans pote på min hånd”

Kan han nogle tricks?
Cato kan alle de klassiske: Giv pote, sit, dæk – men han kan også lave et spin; og dette gør han nu helt af sig selv, når han vil have noget – det ser meget sjovt ud, når han bliver rundtosset efter at have gjort det flere gange.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Cato er lidt for glad for vand, hvilket ofte går ud over vandskålen, som han nyder at vælte. Cato kan også rigtig godt lide at tage vores sokker med sig i kurven, når han skal ligge og slappe af.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Vi var på besøg hos min mor en aften og skulle hygge med lækker mad og film. Min mor fylder så en kæmpe Magrethe skål med vand, som Cato vælter som det første, da den bliver sat på gulvet. Hele køkkengulvet var oversvømmet og det tog lang tid at tørre op. Cato vokser utrolig hurtigt her for tiden og har slet ikke styr på sine lange ben og store poter. Dette resulterer ofte i klodsede øjeblikke, hvor han løber ind i ting og snubler over sig selv.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Første nat jeg havde ham hjemme og vi sov ved siden af hinanden, med hans pote på min hånd.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
En aften, hvor vi grillede burgere med nogle venner, satte vi fadet med bøffer på bordet. Cato var lynhurtig og hoppede op og snuppede en bøf og travede utrolig stolt rundt med den i haven. Derefter kiggede han på os med de sødeste hundeøjne, så ingen kunne rigtig blive sure på ham. Men vi holder ekstra øje med ham omkring spisebordet nu.

Hvem er han/hendes bedste ven?
Catos bedste ven er min mors hund Charlie, som er en Cairn Terrier. I begyndelsen var Charlie størst, men det er ikke tilfældet længere. På trods at størrelsesforskellen leger de fantastisk godt sammen og kan blive ved i flere timer, så vi bliver nødt til at stoppe dem.

Hvad betyder dit kæledyr for dig / Hvordan har dit kæledyr påvirket dit liv?
Cato er min bedste ven! Han er alt det jeg har drømt om i en hund. Særligt omkring vores træning som foregår i Politihundeforeningen Birkerød, ser jeg stor potentiale og jeg ser frem til alt det, vi skal lære sammen. Takket være ham er min hverdag aktiv; han får mig ud i den friske luft ligegyldigt, hvordan vejret er. Jeg får bevæget mig og er generelt blevet meget gladere, siden han kom ind i mit liv. Cato bringer lykke og latter med i vores hjem, og vi glæder os til mange dejlige år fyldt med eventyr sammen med ham.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger