foderautomat til kat

Foderautomat til din kat – din hjælp til en nemmere hverdag

En foderautomat til din kat kan være en væsentligt ting – netop fordi du har en kat. Katte er et af de kæledyr, hvor du sagtens være væk en hel dag og nogle gange to, uden at skulle sørge for den. Det er selvfølgelig kun muligt, hvis du har udstyret derhjemme, så den kan bruge sin kattebakke og samtidig sørge for, at den bliver fodret – f.eks. med en foderautomat til din kat.

Der findes et hav af forskellige foderautomater, og nogle kan selv dosere flere måltider, så du kan være ude en hel dag. Andre kan lidt mindre og er måske mest relevante til dig, som har en lang arbejdsdag og derfor bruger meget af dagen ude. Der findes derfor forskellige foderautomat til kat, som dækker forskellige behov – alt efter hvad du har brug for.

Alternativer til foderautomaten

Beige
Isblå
Mørkegrå
119,00 kr.349,00 kr.
Grå
Hvid
Lyserød
Grøn
199,00 kr.249,00 kr.
Merengue
89,00 kr.139,00 kr.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en foderautomat til min kat?

Med en foderautomat til din kat kan du trygt arbejde over, lave en masse derhjemme eller tage afsted en dag eller to, velvidende, at din kat bliver fodret dagligt derhjemme. Når du skal på udkig efter en foderautomat, er det en god ide at overveje, hvilke behov den skal dække og hvor meget den skal kunne.  

Er det til længere perioder, f.eks. hvis du skal være væk en dag eller to, så skal foderautomaten kunne indeholde nok foder, samt kunne indstilles til at fodre nok gange. Er det bare til hjemmebrug, så du slipper for at fodre dagligt, og så kan du nøjes med en, der blot kan fodre et par gange om dagen. 

Overvej derfor, hvad din foderautomat til katten skal kunne:

 • Hvor meget foder skal den kunne indeholde?
 • Hvilken type kattemad kan den indeholde? (tør/våd)
 • Hvor mange portioner skal der kunne gives?
 • Designet: Skal det være pænt? Hvor skal den placeres?
 • Hvordan skal fodringen foregå?

Hvordan kan en foderautomat hjælpe dig bedst muligt?

Som nævnt tidligere, kan en foderskål gøre din hverdag nemmere på mange måder. Har du en kat, der godt lide at være aktiv og ude – men du har ingen venner eller familie i nærheden, der kan fodre, de dage du ikke er hjemme? Så er foderautomaten lige noget for dig. 

Den hjælper også i din hverdag generelt, da du så har en ting mindre at huske på. Samtidig, kan du nu få foderautomater til din kat, som gør, at det kun er din kat der har adgang til det. 

Så får den specialfoder eller foder med medicin i, er denne oplagt til dig. Sådan situationer kan en foderautomat hjælpe dig:

 • Til lange dage på arbejde 
 • Hvis du skal på endags eller weekendture
 • Du undgå at andre katte kan spise af det
 • Du får en mindre stresset dag
 • Den hjælper din kat til kun at indtage, hvad den må
  • Undgår derved overvægt

Hvorfor er en foderautomat en god ide?

En foderautomat til din kat er en god ide, da den har mange fordele.

Foderautomaten indstiller du til en vis portion størrelse og det er det, der kommer ud – hverken mere eller mindre. Det hjælper din kat til at undgå overvægt, da det bliver nøje afmålt og du bliver ikke selv fristet til at give din kat lidt mere fordi den kigger sødt på dig eller du synes den har fortjent det.

Hvor længe kan jeg bruge en foderautomat?

De fleste foderautomater til katte er batteridrevne. Det vil sige, at det er meget individuelt fra mærke til mærke, hvilke funktioner den har, samt hvor mange og hvilke batterier den behøver. Men det gode ved, at de netop benytter batterier er, at man altid bare kan sørge for at have dem derhjemme, skulle den pludselig løbe tør.

I forhold til, hvor længe du kan være væk hjemmefra fra din kat, så tror mange oftest, at de kan være væk i længere tid end egentlig anbefalet. Man blander tit det med, at katte er selvstændige dyr, sammen med, at de sagtens kan være alene hjemme. Det er ikke helt korrekt.

Dyrlægen anbefaler, at I kan være væk 1-2 dage hjemmefra og så er det stadig sundt for din kat. Men som med alle andre dyr, er katte forskellige fra hinanden. Det vil sige, at hvad der virker og er okay for en kat, kan være anderledes for en anden. Yngre eller ældre katte er f.eks. mere sarte end en kat i sin bedste levealder. Hvis din kat har helbredsproblemer, kan længden, den kan være hjemme selv, også være kortere.

Er det bedre at fodre min kat selv end med en foderautomat?

Der er intet i vejen med at du fodrer din kat derhjemme med en foderautomat, så længe den i løbet af dagen stadig får opmærksomhed. Så synes du det er afstressende, at foderautomaten automatisk sørger for at din kat får mad, så er det helt fint. 

Så længe der ikke bliver gået på kompromis med opmærksomheden din kat ellers får. Dog skal du ikke skifte almindelig fodringen ud med en foderautomat blot for at du kan være ude mere – her skal tingene gøres med måde, så det ikke tager overhånd og din kat til sidst bor selv.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger