Opdateret den 02/06/2021 af Julia F

En foderautomat til din kat kan være en væsentligt ting – netop fordi du har en kat. Katte er et af de kæledyr, hvor du sagtens være væk en hel dag og nogle gange to, uden at skulle sørge for den. Det er selvfølgelig kun muligt, hvis du har udstyret derhjemme, så den kan bruge sin kattebakke og samtidig sørge for, at den bliver fodret – f.eks. med en foderautomat til din kat. Der findes et hav af forskellige foderautomater, og nogle kan selv dosere flere måltider, så du kan være ude en hel dag. Andre kan lidt mindre og er måske mest relevante til dig, som har en lang arbejdsdag og derfor bruger meget af dagen ude. Der findes derfor forskellige foderautomat til kat, som dækker forskellige behov – alt efter hvad du har brug for.

Derfor har vi i denne artikel gjort et ihærdigt forsøg på at opfylde ved at vælge forskellige foderautomater, som både kan en masse og nogle der er mere simple. Måden vi har fundet nedenstående automater på, er ved at læse anmeldelser online og se hvad der virker bedst og hvilke der er mest populære – så vi er altså ret sikre på, at vi har fundet nogle, der vil falde i netop din smag!

Vores favorit foderautomater til din kat

Vores Top Valg

▶︎ Doksie Auto A1

Denne foderautomat er god til både din kat eller hund. Den kan indeholde op til 3 kg foder og du kan indstille 4 måltider om dagen til bestemt tidspunkt. På den måde sikrer du, at der kommer mad til din kat på lige det tidspunkt, som du ønsker. Du kan til hvert måltid indstille mængden, der skal komme ud. Dette kan godt variere fra måltid til måltid og behøver ikke være samme mængde.

Du kan bruge den med ledningen, der følger med, eller hvis du foretrækker den ledningsfri, kan du indsætte 3x D-batterier, som ikke medfølger.


 • Nem at indstille
 • Enkelt design

 • 4 måltider
 • Kan indeholde 3 kg foder
 • 10-390g pr. måltid


Flotteste design

▶︎ Le Bistro Foderautomat til kat

En lækker foderautomat til din kat i et grå design. Den kan dosere op til 3 måltider om dagen – som skal være enten minimum 60 ml. og max 480 ml. per gang. I alt kan den huse 2,5 kg og det er selvfølgelig muligt at indstille hvert måltid til forskellige mængder.

Udover det, er den ret nem at programmere og endnu bedre, så er den nem at rengøre. Materialet er i plast og måler 35 × 37 × 25 cm.


 • Lækker kvalitet
 • Flot design
 • Nem at bruge

 • 35 × 37 × 25 cm
 • Minimum 60 ml og max 480 ml pr gang
 • Op til 2,5 kg


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
899,00 899,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste automat til tørfoder

▶︎ Cat Mate Foderautomat C3000

Cat Mate er et af de førende mærker inden for kattetilbehør. Med denne foderautomat mindsker du risikoen for, at din kat bliver overvægtig, da den kun får den mængde foder der er beregnet. Du undgår også, at den ser på dig med sit søde ansigt og tigger om mere, efter den har spist op. 

Vil du gerne have at foderautomaten til din kat, står endnu mere stabilt, kan den sættes fast på f.eks. en træplade. 

Foderautomaten fungerer med  4 x C batterier og de fleste dele kan vaskes i opvasken.


 • Velkendt mærke
 • Afmålte portioner 
 • Nem at håndtere

 • 3 portioner dagligt
 • Kan indeholde op til 3 kg foder
 • Portioner fra 10g


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
849,00 849,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Budgetvenlige foderautomat

▶︎ Trixie Vand og Foderautomat

Vil du gerne have en foderautomat, som automatisk giver nyt foder når det andet er spist, så er denne for dig. Det kræver selvfølgelig, at din kat ikke bare spiser hele tiden, men i stedet er typen, der godt kan gå fra sit foder, når den er mæt.

Du kan bruge den til enten vand eller foder, og alt efter hvad du vælger, er der en beholder, som passer til både det ene eller det andet. 

Køber du denne foderautomat til din kat, så får du hvad du betaler for. Et helt og aldeles simpelt produkt, som kan de helt simple ting og ikke mere til. Der er ingen avanceret teknologi, som skal læres, installeres eller samlet. Den er lige klar til brug.


 • Simpel anvendelse
 • Plastik design 
 • Godt mærke

 • Kan indeholde 1,5 liter
 • Assorterede farver
 • Bruges til vand eller foder


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
49,00 49,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en foderautomat til min kat?

Vil du gerne have en foderautomat til din kat, som fungerer til jeres behov derhjemme, så led ikke videre! Vi har vi fundet en masse forskellige til dig. Der kan være mange gode grunde til, at I derhjemme gerne vil have en. Måske har i lange arbejdsdage, er ved at planlægge en weekendtur lige om lidt eller måske du bare synes, at det kunne være rart, ikke at skulle huske på at fodre katten i løbet af dagen. 

Med en foderautomat til din kat kan du trygt arbejde over, lave en masse derhjemme eller tage afsted en dag eller to, velvidende at din kat bliver fodret dagligt derhjemme. Når du skal på udkig efter en foderautomat, er det en god ide at overveje, hvilke behov den skal dække og hvor meget den skal kunne.  

Er det til længere perioder, f.eks. hvis du skal være væk en dag eller to, så skal foderautomaten kunne indeholde nok foder, samt kunne indstilles til at fodre nok gange. Er det bare til hjemmebrug, så du slipper for at fodre dagligt, kan du nøjes med en, der blot kan fodre et par gange om dagen. 

Overvej derfor hvad din foderautomat til katten skal kunne

 • Hvor meget foder skal den kunne indeholde?
 • Hvilken type kattemad kan den indeholde? (tør/våd)
 • Hvor mange portioner skal der kunne gives?
 • Designet: Skal det være pænt? Hvor skal den placeres?
 • Hvordan skal fodringen foregå?

Hvordan kan en foderautomat hjælpe dig bedst muligt?

Som nævnt tidligere, kan en foderskål gøre din hverdag nemmere på mange måder. Har du en kat, der godt lide at være aktiv og ude – men du har ingen venner eller familie i nærheden, der kan fodre, de dage du ikke er hjemme? Så er foderautomaten lige noget for dig. 

Den hjælper også i din hverdag generelt, da du så har en ting mindre at huske på. Samtidig, kan du nu få foderautomater til din kat, som gør, at det kun er din kat der har adgang til det. 

Så får den specialfoder eller foder med medicin i, er denne oplagt til dig. Sådan situationer kan en foderautomat hjælpe dig:

 • Til lange dage på arbejde 
 • Hvis du skal på endags eller weekendture
 • Du undgå at andre katte kan spise af det
 • Du får en mindre stresset dag
 • Den hjælper din kat til kun at indtage, hvad den må
  • Undgår derved overvægt

Hvorfor er en foderautomat en god ide?

En foderautomat til din kat er en god ide, da den har mange fordele.

Foderautomaten indstiller du til en vis portion størrelse og det er det, der kommer ud – hverken mere eller mindre. Det hjælper din kat til at undgå overvægt, da det bliver nøje afmålt og du bliver ikke selv fristet til at give din kat lidt mere fordi den kigger sødt på dig eller du synes den har fortjent det.

Hvor længe kan jeg bruge en foderautomat?

De fleste foderautomater til katte er batteridrevne. Det vil sige, at det er meget individuelt fra mærke til mærke, hvilken funktioner den har, samt hvor mange og hvilke batterier den behøver. Men det gode ved, at de netop benytter batterier er, at man altid bare kan sørge for at have dem derhjemme, skulle den pludselig løbe tør.

I forhold til hvor længe du kan være væk hjemmefra fra din kat, så tror mange oftest, at de kan være væk i ængere tid end egentlig anbefalet. Man blander tit det med at katte er selvstændige dyr, sammen med at de sagtens kan være alene hjemme. Det er ikke helt korrekt.

Dyrlægen anbefaler at i kan være væk 1-2 dage hjemmefra og så er det stadig sundt for din kat. Men som med alle andre dyr, er katte forskellige fra hinanden. Det vil sige, at hvad der virker og er okay for en kat, kan være anderledes for en anden. Yngre eller ældre katte er f.eks. mere sarte end en kat i sin bedste levealder. Hvis din kat har helbredsproblemer kan længden, den kan være hjemme selv også være kortere.

Er det bedre at fodre min kat selv end med en foderautomat?

Der er intet i vejen med at du fodrer din kat derhjemme med en foderautomat, så længe den i løbet af dagen stadig får opmærksomhed. Så synes du det er afstressende, at foderautomaten automatisk sørger for at din kat får mad, så er det helt fint. 

Så længe der ikke bliver gået på kompromis med opmærksomheden din kat ellers får. Dog skal du ikke skifte almindelig fodringen ud med en foderautomat blot for at du kan være ude mere – her skal tingene gøres med måde, så det ikke tager overhånd og din kat til sidst bor selv.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her