ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Xela (Uge 16)

Navn på dig: Elisabeth
Navn på dit kæledyr: Xela
Kælenavn: Snude, Futte
Alder: Hun er født 25. Juni 2020
Køn: Tæve
Race: Siberian Husky
Hvornår fik du hende? Vi fik Xela d. 4 september 2020, da hun var 10 uger.

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Nej, der er ikke rigtig en speciel betydning bag hendes navn, men jeg har altid godt kunne lide navnet Xenia, men det syntes min familie ikke om. Så kom jeg med navnet Xela, og det kunne de godt gå med til.

Er der en historie bag, hvorfor i fik hende, hvis ja fortæl?
Jeg er en rigtig dyreelsker. Vi har haft katte i snart 9 år, og har altid tænkt på, at jeg også en dag vil have en hund. Lige pludselig slog det mig bare, at nu skal det være nu. Det har været den bedste beslutning i hele mit liv, og jeg fortryder det aldrig.

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham/hende
Vi vidste godt, at vi skulle have en tæve. Der var to tæver tilbage at vælge imellem i kuldet. De lignede hinanden rigtig meget. Vi valgte Xela, da hun havde et skønt udtryk i hendes smukke øjne og vi vidste, at det var hende, der passer til os. Vi er virkelig glade for hende nu, og ved at hun er den rigtige vi valgte.

Xela passer også bare lige ind til vores familie, hun er lige den, vi har brug for hver dag. Den måde hun er på og tackler tingene, det gør hende også bare endnu mere smuk.

Hvad slags temperament har hun?
Xela er rolig, på nær når hun trækker på gåtur. Hun er også meget nysgerrig for hun vil gerne udforske og dufte til alt. Men Xela har en masser af energi, så der skal meget til, før hun bliver fysisk træt.

Hvad elsker hun?
MAD. Xela spiser næsten alt mad hun må få. Også det hun ikke må få, fx: kattemad, som hun stjæler nogle gange. Hun elsker også at komme udenfor, grave i jorden, gå ture, løbe stærkt, hundetræning, lege med hendes bedste ven og spille lidt fodbold.
Xela elsker at jage fugle og fasaner, men elsker også at løbe efter vores katte, nok fordi hun gerne vil lege med dem. Kattene synes, det er for vild en leg, med en der er 5 gange større end en selv.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Næsten alt. Alt med kød fx: kylling, snacks, godbidder, okseben, tyggeben og tyggepinde. Hun er ikke kræsen i hvert fald.

Hvad er hendes bedste sider?
Xela er altid glad. Når hun bliver glad, hyler hun, og det er så sødt, og så hyler jeg med. Hver gang jeg kommer hjem fra skole, bliver hun bare så glad for at se mig, hvor hun begynder at hyle, slikke mig og prøver fortælle andre, at nu er jeg hjemme.

Hver morgen kan Xela godt finde på bare at åbne min dør og gå hen til mig, hvor hun begynder at slikke mig i ansigtet. Det er sådan jeg vågner hver morgen. Xelas skønne personlighed gør hende bare endnu mere smuk.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Vi leger altid, hvor jeg kaster en bamse og hun kommer tilbage med den. Jeg nusser også med hende, hvor hun med det samme lægger sig på ryggen og viser hendes mave frem. Xela og jeg har det bare altid sjovt og hyggeligt sammen, når vi er sammen.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
I skoven – for der er meget at udforske og snuse til for Xela.

Ved enden af vores mark, plejer hun også os altid at få lov til at grave huller, hvilket hun synes er rigtigt sjovt, hvor hun også får en brun snude bagefter. Hun kan også godt lide, at når vi er på stranden, det synes hun er så hyggeligt. Vi plejer også at cykle med Xela, som også kaldes “bikejoring”, det træner vi stadig på, så hun bliver bedre til det.

Kan hun nogle tricks?
Xela kan en masse tricks. Hun kan sit, dæk, gi pote og anden pote, high five, rulle rundt, spille død, dutte på næsen, hvilket er ret sødt, når hun gør det. Snude – hvor hun ligger hendes snude på min hånd, det ser bare så sødt ud. Hun kan gribe godbidder med munden og meget mere.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Hun åbner døre, så vi bliver altid nødt til at låse hoveddøren, så hun ikke render væk, for det har hun nemlig gjort nogle gange før.

Xela har også en tendens til at ligge hovedet på rumpen og sove eller bare kigge. Det har hun gjort, lige siden vi fik hende, og det ser ret sødt ud, når hun gøre det.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Xela leger med sin bedste ven Zamo frit på marken. De tænker selvfølgelig at rende ovre til nabogården, hvor de kan høre heste og høns. De kommer ikke tilbage ved indkald. Min mor og Zamos ejer skynder sig at køre derover til gården.
Da de så er der, kan de lige pludselig høre en masse høns, der galer i hønsegården. Der forstod min mor, hvor Xela var. Det er ikke sjovt for hønsene, men sjovt at tale om bagefter.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Det var selvfølgelig, den første gang jeg så Xela. Hvor jeg vidste, at det var hende, vi skulle have. Hun var bare så lille, og nu er hun en stor hund på lidt over 22 kg. Den dag glemmer jeg aldrig.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Hun stjæler altid vores kattes mad, og hun ved, hun ikke må, men hun kan alligevel ikke lade være. Det kan være, når vi sidder og spiser aftensmad. Vi giver lidt til kattene, så skynder Xela sig at løbe hen og tager det, inden kattene når at få maden.
Xela er bare en “lille” bandit der laver ballade.

Hvem er hendes bedste ven?
Xela bedste ven er Zamo, som er en corgi. De har leget sammen, næsten lige siden vi fik Xela med hjem. De leger næsten hver dag sammen, for vi er også naboer med dem. Men de har det altid sjovt sammen, når de leger. Så de er rigtig blevet bedste venner nu.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Xela betyder rigtige meget for mig. Jeg kan ikke forestille mig, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg ikke havde hende nu. Fordi jeg bliver snart ene barn, nu hvor min anden storebror flytter. Så er det godt, at jeg har Xela ved mig, som jeg kan have det sjovt og hygge mig med. Og så får jeg også gået en masse ture nu. Jeg er bare så lykkelig over at have fået Xela, og hun er lige den hund, jeg har drømt om.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger