Dobbelt op på søskendekærlighed!

I ethvert søskendeforhold, findes der kærlighed og had. Men fælles er også, at den yngste i søskendeflokken ofte ser op til de ældre søskende og derved sker det tit, at man går i de samme fodspor. Dette er historien om to søskendepar og deres kærlighed.

Søskendepar nr. 1

Det første søskendepar er Diana & Katja – To piger fra Vestsjælland, som trods 10 års aldersforskel altid har haft stor glæde af hinanden gennem livet. Kort fortalt har der altid været et særligt bånd imellem dem. De er lidt småtossede – på den gode måde og tænker ofte i de samme baner og det er tydeligt, at både store/lillesøster går i samme fodspor.

I 2019 skete der noget for de to søstre, som skulle vise sig at blive en interesse og en livsstil som bragte de to søstre endnu tættere på hinanden og i den grad beviste, at de gik i samme fodspor.

Pludselig var der nye planer

Diana havde netop mistet sin hund, som desværre gik bort. Det var ikke planen at der foreløbigt skulle sættes nye potespor i hjemmet, men pludselig dukkede der alligevel en nyhed op omkring et kuld lækre hvalpe – og hvem kan sige nej til at se et par søde hundehvalpe?
Efter første besøg blev der straks indkaldt til stort familieråd. At få en hund er en stor beslutning og ansvar, som man altid bør nøje overveje (også som tidligere hundeejer). Men der var ingen tvivl – kun stor opbakning fra alle. Derved kom valget om, der skulle en ny hund ind i familien.

Tilbageblik fra den første dag, hvor haven blev grundigt undersøgt og der blev sagt hej til robotten.

Som de to søstre Diana og Katja er, fandt de det som en helt fantastisk og sjov idè at få en hund hver fra samme kuld.
Katja havde nemlig også tænkt meget over mulighederne for at få en hund – og fra sin søster set hvor meget livsglæde sådan et væsen kunne bringe. Andet besøg hos hvalpene blev derfor lidt mere omfattende, da der nu var 2 hunde i fokus.
Alle hvalpe var nu blevet en uge ældre og endnu mere charmerende end sidst. Hvalpenes personlighed og skønne ydre var ikke til at stå for og derfor blev et besøg til et mere og så giver det vist sig selv, hvad udfaldet blev af de efterhånden talrige køreture til Fyn.

Søskendepar nr. 2

Derfor kan vi passende afsløre Sif & Laura, som er det andet søskendepar. De er blandingshunde, som bærer generne fra deres mor, en Golden Retriever og en far som er en Springer Spaniel. De er fra samme kuld, født i april 2019, hvor der i alt var 11 hvalpe. Stor ros & respekt til hunde- & kennel mutter herfra – det er en stor flok at holde styr på.

Tilbageblik fra den første dag, hvor man hurtigt kan gå kold efter mange nye indtryk

I dag er det snart 2 år siden, at vi hentede Sif og Laura hjem. Trods de mange ture der blev taget, står det os stadig klart i erindringen hvordan minutterne på gps’en nøje blev talt ned til ankomsten på Fyn. Det var surrealistisk efter at have ventet, hvad der føles som uendelighed, men endelig var dagen altså kommet til at pigerne skulle hentes. Både Sif og Laura var vokset (hvad der føltes enormt) siden sidste besøg, så nu var der meget mere at holde af.


Begge hunde tog turen hjem mod Sjælland uden problemer og der var ingen tvivl om, at det var meget nemmere, eftersom de havde hinanden.

En ny hverdag i vente

Sidenhen er tiden gået rigtig stærkt med disse to. Sif og Laura vænnede sig hurtigt til deres nye hjem og hverdag, dog hver for sig. De har hver deres dagligdag, men ses så ofte det kan lade sig gøre, på trods af de 100 km der er mellem dem.

Sif bor på “landet” og er en aktiv hund med masser af energi – faktisk så godt som utrættelig, hvis der er en bold i nærheden. Laura er en rigtig skøn by-hund, som bl.a. er vokset op i storbyen og har drønet rundt på ladet af en ladcykel gennem hele byen og så siger hun aldrig nej til en “godbid” og er i øvrigt heller ikke meget for at dele.
Jo mere man lære dem at kende, jo mere oplever man hver deres unikke personlighed og væremåde. Men fælles for dem begge er at de er nysgerrige på livet og legesyge. De er altid glade og elsker at komme med rundt og opleve nye ting – noget som de oftest får glæden af at opleve sammen.

Genforeningerne er altid en success

Når de genforenes er man ikke i tvivl, de er begge så glade, at de ikke kan være i deres små logrende kroppe. Begejstringen er enorm hver gang, uanset om de har været adskilt én eller 14 dage. Som netop er det søskendebånd, vi kender fra os selv.

Ikke nok med at de to er uadskillelige og nyder hinanden selskab, så har det rent faktisk også bragt vores familie tættere sammen. Vi tilbringer langt mere tid sammen, nu hvor hundene er blevet et bindeled. Ud over at have to fantastiske hunde som alle i familien er super glade for, så har det også bragt os tættere sammen og det er vi umådeligt taknemlige for!

Selv om man har været adskilt er det altid godt at se hinanden igen.

Fordele og ulemper

Der er altid fordele og ulemper, der kan gøres op – Vi har taget udgangspunkt i det med at have to hunde. (selvom de ikke altid bor sammen).

  • Det er nemt at få passet hundene. Ofte skiftes vi søstre til at have dem ellers har vores øvrige familie altid døren til deres hjem åben, når der er brug for det.
  • Vi bruger mange af de samme ting. Vi udveksler erfaringer omkring produkter, mad og legetøj – og deler det, da det altid passer eller kan bruges af begge hunde.
  • Før hundene kom ind i vores liv, var vi en tæt familie. Alligevel føler vi, at vi er endnu tættere nu og betragter både Sif & Laura som familiens yngste medlemmer.
  • Den største ulempe vi indtil videre har erfaret, er at det til tider kan være svært at kende forskel på Sif & Laura.

Tak til Petguide.dk for at ville dele vores lille historie. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at se flere billeder kan du finde os på instagram @sif_and_laura_thesisterdogs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger