hestegodbidder

Opdateret den 19/05/2022

Hvis du har en hest, så er hestegodbidder med garanti en del af din hverdag. De kan bruges til mange forskellige ting og det er altid en god ide at have nogle klar i lommen, i rideskabet eller placeret tæt på din boks. 

Heste er ikke anderledes end mange andre kæledyr som f.eks. hunde og katte, der alle elsker at få godbidder. Enten fordi der blot bliver hygget om, der skal trænes eller som en belønning, for et veludført arbejde. Godbidder gør al træning sjovere og er med til at intensivere fokus og koncentration ved din hest, fordi den ved, at der venter noget lækkert.

VI HAR SET PÅKendetegn SET HOS
Sliksten m. smagÆble smagLoppetjansen.dkLÆS MERE
Slikskål m. smagBanan smagZooplus.dkLÆS MERE
Stephens Müle godbidderHyldebær/hybenZooplus.dkLÆS MERE
Sweet EucalyptusEucalyptusLoppetjansen.dkLÆS MERE
Stephans Mühle HestebolcherHindbær/VaniljeZooplus.dkLÆS MERE

Godbidder kommer i mange former, smage og størrelser. I denne artikel vil der ikke kun være fokus på de klassiske stykvis godbidder, men også en anden slags godbid som din hest med garanti vil elske, hvis du finder en smag, der er noget for den. Det er en såkaldt sliksten. De fleste tænker på en sliksten, der kan hænges op i boksen til dagligt brug, men vores er lidt anderledes i og med, at du også kan holde dem i hånden, når du giver din hest den. 

Varigheden af denne slags godbid er også væsentlig længere og denne form for hestegodbidder, er faktisk aktivering af din hest i sig selv. 

Men ligesom med hestegodbidder, som vi kender dem, så skal denne sliksten også gives med måde. Oftest indeholder slikstenene en base af glucose (dextrose) samt vitaminer og mineraler. 


Bedste hestegodbidder m. æblesmag

Sliksten med Æble

 • God mod stress
 • Underholder 
 • Alternativ til godbidder

75,00,-GÅ TIL BUTIK →


Leder du efter et alternativ til de klassiske hestegodbidder, så er denne snack en god mulighed. Det er en sliksten, som kan serveres hængt op eller mens du holder den.
Ingredienserne er glucose (dextrose) samt mineraler og vitaminer. 

Denne fungerer godt som en slags aktivering for din hest, da det både afstresser, samtidig med at din hest skal lave noget for det.

Produktspecifikation

 • Æble smag
 • Sliksten form 
 • Ca 650 g

Bedste hestegodbidder m. banan

Stephans Mühle Skål

 • Godt anmeldt online
 • Fyldt med vitaminer
 • Frugtrig

44,90,-GÅ TIL BUTIK →

 

Vil du gerne forkæle din hest med andet end de traditionelle hestegodbidder, er denne slikskål med banansmag en god ide. Du kan enten lade den være til fri afbenyttelse i boksen eller bruge den ved at holde den selv. Den er også god til, når i er på ture og din hest har bid i, da den ikke skal tygge noget. 

Stephans produkterne er kendt for at udvikle sundt hestefoder, som ikke indeholder hverken kemiske, ekstraktions eller konserveringsmidler. De vægter højt at tilsætte letfordøjelige og sundhedsfremmende foderprodukter.

Produktspecifikation

 • Banansmag 
 • Naturlige råvarer
 • 650 g

Valg af hestegodbidder 

Smag

Hestegodbidder er at finde med nærmest alle tænkelige smage efterhånden. Så det er forståeligt, hvis du står i butikken, hvad end det er fysisk eller online og næsten ikke kan finde ud af, hvad du skal vælge.

Oftest kan man få små prøveposer med godbidder, så du ikke skal købe en kæmpe pose og så risikere, at din hest slet ikke kan lide det. Det er  en optimalt måde at prøve sig frem på.

Hvis du har haft din hest et godt stykke tid, så ved du efterhånden hvilke der falder i bedre jord end andre. Dog kommer der hele tiden nye smage til, så man sommetider må ud af komfortzonen og prøve nye. Da hestegodbidder kommer med forskellige smage, betyder det også, at de hver især indeholder forskellige ingredienser, som hver især bidrager til din hests sundhed på den ene eller anden måde. 

Men som altid kender du din hest, halvpart eller lånehest bedst. Så du kan købe lige den slags hestegodbidder, som du synes passer til din hest.

Næringsindhold

Alt efter hvor mange hestegodbidder du fodrer din hest, vil det også være afgørende for,  hvor vigtigt næringsindholdet i dine godbidder er. Giver du din hest en godbid engang imellem, så er næringsindholdet måske ikke den helt afgørende faktorer. Hvorimod hvis hestegodbidder er en stor del af jeres hverdag og træning, så bør man gå ind og undersøge ernæringsindholdet på godbidderne. Nogle hestegodbidder indeholder meget sukker, så det er en god ide at sørge for, at dem du køber, indeholder sunde råstoffer og gode næringsstoffer, der fremmer din hests velfærd i stedet for at bidrage til det modsatte.

Må jeg give hestegodbidder til en hest, der ikke er min egen?

Selvom det kan være hyggeligt at fodre hestene i stalden, på folden eller marken du går forbi, så anbefaler vi ikke, at du giver hestegodbidder til heste, du ikke kender, eller inden du har snakket med ejeren omkring. 

Ligesom med mennesker og alt andet levende, så er vi vidt forskellige.
Det vil sige:

 • Måske er hesten du går forbi syg i mere eller mindre grad og må i samme forbindelse kun spise meget specifikke ting. Så kan en hestegodbid være med til at skabe forstyrrelser for den og måske gøre den endnu mere syg og utilpas.
 • Ligesom med mennesker, så kan heste også være allergiske. Giver du den derfor hestegodbidder, som indeholder noget den ikke kan tåle, kan det blive farligt.
 • Sommetider så kan heste også reagere forskelligt, når de bliver fodret. Dette kan være når der bliver fodret eller blot hvis de får godbidder. Nogle heste bliver aggressive, når mad er involveret og ved at give en fremmed hest hestegodbidder, kan du være med til at tricke dette.

Bedste hestegodbidder m. hyldebær/hyben 

Stephans Mühle Hestegodbidder

 • Populært mærke
 • Naturlige ingredienser
 • Gode til jakkelommen

 

26,90,-GÅ TIL BUTIK →


Disse hestegodbidder er med hyldebær og hyben smag og kommer i en passende størrelse til at have et par stykker i lommen. Synes du, at de er for store, kan du selv dosere dem ved at brække dem over.  

Udover det, er de lavet af naturlige ingredienser, så de for din hest er dejligt velsmagende. 

Stephans produkter er kendt for at udvikle sundt hestefoder og hestegodbidder, som ikke indeholder hverken kemiske, ekstraktions eller konserveringsmidler. De vægter højt at tilsætte letfordøjelige og sundhedsfremmende foderprodukter.

Produktspecifikation

 • Hyldebær og hyben 
 • 1 kg poser

Bedste hestegodbidder m. eucalyptus

Sweet Eucalyptus Hestegodbidder

 • Lækker snack til din hest
 • Genlukkelig pose
 • Let håndterlig

129,00,-GÅ TIL BUTIK →


Hestegodbidder med eucalyptus er en forfriskende snack for din hest. Det gode ved netop disse hestegodbidder er størrelsen på dem. Det er store nok til, at din hest kan tygge dem og få noget ud af smagen og samtidig kan du sagtens knække dem over, hvis du vil gøre dem mindre ifm. belønning til træning. 

Godbidderne indeholder også et lavt indhold af fedt og du kan derfor tillade dig at bruge lidt flere, uden at skulle tænke over, om din hest får for meget sukker den pågældende dag.

Produktspecifikation

 • Godbid str 15x15x30 mm
 • 3 kg bøtter
 • Lavt fedtindhold

Bedste hestegodbidder m. hindbær/vanilje

Stephans Mühle Hestebolcher

 • Naturlige produkter
 • Gode til belønning 
 • Populær blandt hesteejere

26,90,-GÅ TIL BUTIK →


Er du på udkig efter hestegodbidder med en god og frisk smag, så er dette et optimal valg. De indeholder smagen af hindbær og vanilje, som er produceret af naturlige ingredienser. De fungerer rigtig godt som godbidder, da de hverken krummer eller efterlader alt for mange rester i din lomme. 

Udover det, er de lavet af Stephans Mühle, som er kendt for at bruge kvalitetsråvarer, uden tilsatte næringsstoffer. Du kan derfor fodre din hest med disse hestegodbidder med en god samvittighed.

Produktspecifikation

 • 1 kg bøtter
 • Hindbær/Vanilje smag
 • Friske ingredienser

Hvad kan hestegodbidder ellers bruges til?

Træning

Når du bruger hestegodbidder under træning, kan det være med til at bidrage positivt, da din hest bliver motiveret til at at yde ekstra, fordi den ved, at der venter en belønning i efterfølgende. Da heste er hurtigt lærende og hurtigt fanger systemet, betyder det også, at de på ingen tid ved, at du har godbidder i nærheden. 

Vær derfor obs på at din hest ikke begynder at tigge, når i træner, fordi den ved, at de er i nærheden. Begynder din hest at tigge, så fjern godbidden eller luk hånden i, indtil den stopper med at tigge. Dette er en proces der for nogle heste, kan tage længere tid end andre at lære. Men vær standhaftig og hold ved, så skal det nok komme og træningen vil blive bedre.

Udstrækning 

Du kan også bruge hestegodbidder til udstrækning af din hest. Det kan både være efter en ridetur eller hvis din hest, har fri en dag og du synes, at den skal strækkes ud.  

Det kan gøres blandt andet, i mens du sidder på den. Andre strækøvelser er bedre at stå på jorden for. Du kan f.eks. sidde på din hest og holde en godbid ud til venstre for dens hoved, og så flytte din hånd ovre på højre side. Så vil din hest bevæge sin hals fra ene side til anden og på den måde vil den få løsnet op. 

Du kan også stå ved siden af den og lave en øvelse, så den strækker ryggen. Her foregår det således, at du står ved siden af din hest og holder hestegodbidden foran din hest og så tager du godbidden og fører den så langt ned mod jorden som muligt.
Dette kan du gentage et par gange og så får din hest løsnet godt op i dens rygmuskler. 

Motivering 

Det kan være en fin ide at forbinde motivering med godbidder. Dog skal det gøres med måde og må ikke overdrives. Overdrives det, så det ender med, at din hest forventer godbidder hver gang, der er folk omkring, så kan det have en negativ effekt. Det kan ende med, at din hest går hen og blive aggressiv (dette er selvfølgelig ikke alle). Begræns derfor at give hestegodbidder til når i træner, så det ikke bliver en alt for tilvant vane. 

Hvor længe kan hestegodbidder holde?

På din godbidspose vil der oftest stå en “bedst før” holdbarhedsdato. Dette vil sige, at dine hestegodbidder er bedst før det. Kommer du til at give din hest godbidderne efter denne dag, sker der absolut intet (igen – alt med måde). 

Får din hest godbidderne efter “bedst før” dagen, så betyder det blot, at nogle af vitaminerne og mineraler ikke svarer til det, som der oprindeligt stod på pakken.
Så dufter dine hestegodbidder, som de skal og har de ikke ændret udseende, så kan du antage, at de er spiselige for din hest.

Den bedste måde at opbevare hestegodbidder på, er tørt og køligt.

Tidligere artikelHvalpepakke – skab glæde derhjemme!
Næste artikelDrikkedunk til hund – Altid frisk vand lige ved hånden!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her