Drikkedunk til hund – Altid frisk vand lige ved hånden!

0
933

Opdateret den 04/07/2022

Drikkedunk til din hund er en nødvendighed. Det er ikke kun for os mennesker, at det er vigtigt at få drukket vand, det gælder i den grad også for vores dyrebare hunde. Dehydrering kan nemlig være rigtig skadeligt for din hund, og det er derfor en utrolig god idé, altid at kunne give din hund vand, hvor end du – og det kan du med en smart drikkedunk til hund, du kan have med på farten.

Vores favorit drikkedunke til hund

Vores Top Valg

Hunter Outdoor Drikkeflaske m. silikoneskål

En smart type hundehalsbånd med lys til dig i en one sizeHunter Outdoor drikkeflasken er med sin silikoneskål lidt unik på markedet af drikkeflasker til hunde. Silikoneskålen giver det muligt at give din hund vand, uden behov for en stor og klodset seperat skål, og er derfor perfekt at have med på farten. Silikonen er fødevaregodkendt og du skal derfor ikke bekymre dig om giftige materialer eller andet. Flasken kan let hægtes i bukserne eller på tasken, med karabinhagen der sidder på flasken, hvilket gør den nem at transportere på gåture. Det smarte silikonelåg kan tages af og passer på de fleste almindelige flasker, og du kan derfor nemt vælge større og mindre flasker efter behov.


 • 4,7 stjerner på Amazon
 • Praktisk design
 • Multifunktionel

 • 550 ml
 • Tåler opvask
 • Fødevaregodkend silikone

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
119,00 119,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Mest kølende drikkedunk til hunde

Long Paw Rustfristål Drikkeflaske

Med Long Paws Drikkeflasken får du et genialt redskab til at give din hund vand, når i er på tur. Den pantenterede kugledyse gør at vandet først starter med at flyde, når din hund begynder at slikke på kuglen. De fleste hunde lære hurtigt at drikke fra dysen, da det er meget ligesom skulle de drikke fra en hane eller slange. Dysen har den fordel at den sørger for at flasken holder tæt når den ikke bruges, samt sørger den for minimalt vandspild, da hunden kun får vand efter behov. Flasken er lavet i miljøvenlige materialer som rustfritstål og BPA-fri plastik, så den kan genbruges i lang tid, hvis man sørger for lidt jævnlig rengøring. Materialerne sørger også for at vand holder sig koldt i længere tid, og at den ikke sådan lige går i stykker. Den stærke karabinhage gør det nemt have flasken med på farten, hvis man er ude at gå.


 • 4,2 stjerner på Amazon
 • Drypfri design
 • Miljøvenlig

 • Rustfritstål
 • BPA-fri plastik
 • hygiejnisk

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
109,00 109,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste drikkedunk til hunde til tur

Squeeze Vandflaske

Med denne drikkedunk til hund får du en med friske farver og som er god til at have med på farten. Det gode ved netop dette produkt, er at der er en indbygget drikkeskål, hvor din hund kan drikke fra. På den måde undgår du, at skulle have en lille skål med, som din hund kan drikke af.

Udover det, er der et indbygget velcrobånd, så du ikke nødvendigvis behøver at holde den i hånden, men i stedet kan have den hængende, når i er på farten.


 • Nem at håndtere
 • God kvalitet
 • Iøjenfaldende farve

 • 500 ml
 • Indbygget drikkeskål
 • Fås i pink eller blå

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
65,00 65,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste allrounder til drikkedunk til hunde

Trixie Mad- og Vandbeholder

Denne drikkedunk er mere end blot en drikkedunk til hund. Den kan indeholde halvt vand og halvt foder, som er adskilt af en plastik skillevæg indvendigt. Udover det, er der på siden tilføjet en karabin , så du kan hænge den på dine bukser eller andre steder. Samtidig er låget på flasken til at tage af, så det kan bruges som en skål til enten foderet eller vandet.


 • Høj kvalitet
 • Praktisk
 • Kan det hele

 • 11 x 23 cm
 • Til mad og foder
 • Materiale: Plast

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
99,00 99,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Flottest drikkedunk til hunde

Kong Drikkeflaske

Denne drikkedunk har et flot og stilrent design. Den kan nemt tages med ved hjælp af hanken eller blot puttes i tasken. Den kan indeholde op til 740 ml vand og er udstyret med et låg, der sørger for, at din hund kan drikke direkte af det.


 • Flot design
 • Farve: Sort
 • Nem at drikke af

 • Indeholder 740 ml
 • Materiale: Stål og gummi
 • Snor til håndtag

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
210,00 210,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Doksie Inno I2

Lækkert design i hvid! Den kan indeholde op til 280 ml vand, og er med en rem, så du kan tage den med dig på tur – hvis det er varmt eller turen er længere end normalt. Den er samtidig udstyret med et filter, som gør, at den renser vandet yderligere for bakterier og skidt.

DKK 119,00

Doksie Inno I2

Flot design fra Doksie – som kan bruges til både foder og vand på turen. Helt oplagt til en dag ude i naturen eller hjemme hos venner. Rem som håndtag, som du nemt kan have den med dig omkring.

DKK 149,00

Hvem burde købe en drikkedunk til deres hund?

Alle!
For alle hundejere vil det være en god idé at have en drikkedunk til deres hund, og vi ser det lidt som en essentiel del af ens kæledyrsudstyr. Du ved aldrig, hvornår din hund bliver tørstig, eller om gåturen bliver lidt længere end forventet, og derfor kan det være smart at have noget frisk vand lige ved hånden.

Men især de der går lange ture med deres hund, vil det være en ekstrem god ide at have vand ved hånden. Særligt om sommeren hvor det er varmere, her vil din hund også have en større behov for vand, ligesom du selv vil have. Et andet tidspunkt hvor en drikkedunk til hunden er smart, er på lange køreture, ture med tog eller rejser generelt, hvor din hund rejser i transportkasse. Her kan du ikke altid være sikker på at du har mulighed for at stoppe op og give din hund vand, så her giver det god mening, selv at kunne sørge for det. De passer også oftest find ned i en hundetaske

Hvad skal du kigge efter?

Størrelsen

 • Størrelsen på drikkedunken afgører rimeligt oplagt, hvor meget vand der kan være i den. Generelt vil større hunde have en større tørst, og vil derfor have brug for en større drikkedunk. Ligeledes vil mere aktive hunde drikke mere vand, end hunde der er i den mere rolige kategori. Derudover bør du dog også tænke over, hvor lange ture du skal bruge drikkedunken på, så du er sikker på, at der er nok vand til din hunds behov på turen.

Transportabilitet

 • Når man snakker størrelse, er man også nød til at snakke transportabilitet. For ingen gider at have en stor drikkedunk til deres hund, hvis den ikke er til at bære rundt på. Især hvis formålet er gåture, så kan det være vigtigt at kigge efter hvor tung vandflasken er, og om den nemt kan påsættes bæltet eller tasken.

Drikkemekanisme

 • De forskellige drikkedunke har ofte forskellige drikkemekanismer, der nemt tillader, at din hund kan drikke af dem på farten, uden du behøver en vandskål. Den mest normale mekanisme er en udfoldelig skål, der kan foldes ud fra flasken, og fyldes ved at du trykke på flasken. Der findes dog også flasker med kugleventiler. Her er “vandhulet” lukket af en stålkugle, der lige så stille udleder vand, når hunden slikker på den – som du kender det fra vandflasken til dit kaninbur. 

Materiale

 • De to mest almindelige materialer for drikkedunke til hunde er enten plastik eller aluminium. Vælger du plastik så får du ofte en lettere flaske, til en billigere pris, men går derimod lidt på bekostning med holdbarheden, da den lettere går i stykker. Aluminiumsflasker er ofte lidt dyrere og tungere, men holder til gengæld til at blive tabt, og holder vandet koldt i længere tid. 

Hvordan fungerer en hunde drikkedunk?

En drikkedunk til en hund er egentlig bare en dedikeret vandflaske til din hund, som du nemt kan tage med dig på tur, så din hund har mulighed for at få vand. Drikkedunken fungerer på den måde, at de giver en nem og naturlig måde at give hund vand på, uden at du skal hælde det i munden på den. Det kan enten være ved at have en “indbygget” skål, som let fyldes op, eller en speciel drikkeventil, der gør, at din hund selv kan styre hvor meget vand, den vil have. Man har derfor heller ikke brug for at finde en vandskål frem, og drikkedunken gør det derfor meget mere belejligt at give sin hund vand, når man er på farten. 

Hvor meget vand skal en hund have?

Hunde har ligesom mennesker et ret essentielt behov for vand for at fungere ordenligt, og uden vand i længere tid, er der risiko for at din hund bliver dehydreret. Du bør derfor sidestille din hunds behov for vand med dit eget, når du er på tur. Så hvis du selv er blevet tørstig, er der en go chance for at din pelsede ven og er blevet det.

En generel tommelfingerregel er at en hund skal have ca. 50 ml. vand/pr. kg. kropsvægt for at være vel hydreret. 

Så er du på tur med din hund, så sørg for en masse stop, hvor der er mulighed for, at din hund kan drikke lidt vand. Også selvom i måske prøver at nå x antal kilometer inden for en bestemt tid – så er det vigtigt med masser af vand til din hund. Så husk at stoppe flere gange!

FAQ

Tidligere artikelHestegodbidder – forkæl din hest med det bedste!
Næste artikelUgens Kæledyr – Malamute Familien (Uge 43)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her