drikkedunk til hund

Drikkedunk til hund – Altid frisk vand lige ved hånden!

Drikkedunk til din hund er en nødvendighed. Det er ikke kun for os mennesker, at det er vigtigt at få drukket vand, det gælder i den grad også for vores dyrebare hunde. Dehydrering kan nemlig være rigtig skadeligt for din hund, og det er derfor en utrolig god idé, altid at kunne give din hund vand, hvor end du – og det kan du med en smart drikkedunk til hund, du kan have med på farten.

Hvem burde købe en drikkedunk til deres hund?

Alle!
For alle hundejere vil det være en god idé at have en drikkedunk til deres hund, og vi ser det lidt som en essentiel del af ens kæledyrsudstyr. Du ved aldrig, hvornår din hund bliver tørstig, eller om gåturen bliver lidt længere end forventet, og derfor kan det være smart at have noget frisk vand lige ved hånden.

Men især de der går lange ture med deres hund, vil det være en ekstrem god ide at have vand ved hånden. Særligt om sommeren hvor det er varmere, her vil din hund også have en større behov for vand, ligesom du selv vil have. Et andet tidspunkt hvor en drikkedunk til hunden er smart, er på lange køreture, ture med tog eller rejser generelt, hvor din hund rejser i transportkasse. Her kan du ikke altid være sikker på at du har mulighed for at stoppe op og give din hund vand, så her giver det god mening, selv at kunne sørge for det. De passer også oftest find ned i en hundetaske

Hvad skal du kigge efter?

Størrelsen

  • Størrelsen på drikkedunken afgører rimeligt oplagt, hvor meget vand der kan være i den. Generelt vil større hunde have en større tørst, og vil derfor have brug for en større drikkedunk. Ligeledes vil mere aktive hunde drikke mere vand, end hunde der er i den mere rolige kategori. Derudover bør du dog også tænke over, hvor lange ture du skal bruge drikkedunken på, så du er sikker på, at der er nok vand til din hunds behov på turen.

Transportabilitet

  • Når man snakker størrelse, er man også nød til at snakke transportabilitet. For ingen gider at have en stor drikkedunk til deres hund, hvis den ikke er til at bære rundt på. Især hvis formålet er gåture, så kan det være vigtigt at kigge efter hvor tung vandflasken er, og om den nemt kan påsættes bæltet eller tasken.

Drikkemekanisme

  • De forskellige drikkedunke har ofte forskellige drikkemekanismer, der nemt tillader, at din hund kan drikke af dem på farten, uden du behøver en vandskål. Den mest normale mekanisme er en udfoldelig skål, der kan foldes ud fra flasken, og fyldes ved at du trykke på flasken. Der findes dog også flasker med kugleventiler. Her er “vandhulet” lukket af en stålkugle, der lige så stille udleder vand, når hunden slikker på den – som du kender det fra vandflasken til dit kaninbur. 

Materiale

  • De to mest almindelige materialer for drikkedunke til hunde er enten plastik eller aluminium. Vælger du plastik så får du ofte en lettere flaske, til en billigere pris, men går derimod lidt på bekostning med holdbarheden, da den lettere går i stykker. Aluminiumsflasker er ofte lidt dyrere og tungere, men holder til gengæld til at blive tabt, og holder vandet koldt i længere tid. 

Hvordan fungerer en hunde drikkedunk?

En drikkedunk til en hund er egentlig bare en dedikeret vandflaske til din hund, som du nemt kan tage med dig på tur, så din hund har mulighed for at få vand. Drikkedunken fungerer på den måde, at de giver en nem og naturlig måde at give hund vand på, uden at du skal hælde det i munden på den. Det kan enten være ved at have en “indbygget” skål, som let fyldes op, eller en speciel drikkeventil, der gør, at din hund selv kan styre hvor meget vand, den vil have. Man har derfor heller ikke brug for at finde en vandskål frem, og drikkedunken gør det derfor meget mere belejligt at give sin hund vand, når man er på farten. 

Hvor meget vand skal en hund have?

Hunde har ligesom mennesker et ret essentielt behov for vand for at fungere ordenligt, og uden vand i længere tid, er der risiko for at din hund bliver dehydreret. Du bør derfor sidestille din hunds behov for vand med dit eget, når du er på tur. Så hvis du selv er blevet tørstig, er der en go chance for at din pelsede ven og er blevet det.

En generel tommelfingerregel er at en hund skal have ca. 50 ml. vand/pr. kg. kropsvægt for at være vel hydreret. 

Så er du på tur med din hund, så sørg for en masse stop, hvor der er mulighed for, at din hund kan drikke lidt vand. Også selvom i måske prøver at nå x antal kilometer inden for en bestemt tid – så er det vigtigt med masser af vand til din hund. Så husk at stoppe flere gange!

FAQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger