Cockapoo – Lær racen at kende!

2
816

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Cockapooejer. Formålet er at lære om blandingshunden i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race. Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra en Cockapoo-ejer.

Navn på race: Cockapoo
Blanding af: Cocker Spaniel og Puddel

Mit navn er Sandra, og jeg er 22 år gammel. Louie er en F1 cockapoo på 1 år, og han er en del af vores famile på 5. Han bor til dagligt sammen med min mor, far, lillebror og lillesøster, og selvom jeg ikke længere selv bor hos dem, så bor jeg lige i nærheden og besøger dem alle jævnligt. Louie er familiens første hund og vi elsker ham over alt på jorden. 

Vi er en meget aktiv familie, som elsker sport og lange gåture, og vi tager Louie med til alt hvis det er muligt.

Lidt om blandingshunden Cockapoo

Hvad er det en blanding af?

En cockapoo er en blanding mellem en Cocker spaniel og en Puddel. Da en cockapoo er en blandingshund, findes den i mange forskellige størrelser, farver og med forskellige pelstyper. Der er også stor forskel på hvor meget af hver race, der kan være i den enkelte cockapoo. Hvis f.eks. fordelingen mellem cocker spaniel og puddel er 50/50 så kaldes denne type cockapoo for en F1 cockapoo. 

Temperament og pelspleje

En cockapoo er en meget kvik, energisk og legesyg hund. Den er venlig og meget meget kærlig. De er lærenemme, og meget opmærksomme. En cockapoo er en super god familiehund. En cockapoo er ikke særlig larmende. Da både puddel og cocker spaniel er racer, som oprindeligt er opdrættet til jagt og lignende, så kræver en cockapoo meget mental stimulering og løber aldrig tør for energi. En cockapoo kræver en del pelspleje, og de fleste cockapoos får puddel lignende pels, hvilket gør dem allergivenlige. Det er slet ikke til at stå for deres “bamsede” udseende. 

Hvordan fik I øjnene op for en Cockapoo?

Vi var meget uenige om, hvilken hunderace vi skulle vælge, da vi endelig fandt ud af, at vi skulle have en hund. Vi skulle alle 5 være enige og det var meget forskelligt, hvad vi vægtede højest hver især. 

Nogle ville gerne have en stor hund, andre en lille og for nogle var det vigtigt, at det var en hund, som ikke fældede særlig meget. 

Så vi brugte lang tid på at undersøge hvilke racer, der kunne være i spil og hvad der talte for det ene og ikke det andet. Til sidst fandt vi Cockapoo’en, og vi forelskede os alle straks! Hvor præcis det kom fra, er der vidst ikke rigtig nogle af os, der ved. Men vi var alle enige om, at sådan en ville passe perfekt i vores familie.

Cockapoo

Hvordan var processen ift. at finde Cockapoo?

Vi startede søgningen, og det var faktisk min brors opgave at finde den helt rigtige hund. Vi begyndte at søge, midt i en pandemi, og lige inden at puddel/doodle blandinger kom mega meget på mode. Det betød, at der ikke var særlig mange af slagsen, og det var svært at finde en opdrætter. Helt tilfældigt faldt vi over en privatperson, som havde en cocker spaniel, hun lige havde fået parret med en puddel, og nu ventede hendes første kuld cockapoo hvalpe. Vi var så heldige at komme på hendes liste, og da der kun kom 3 hvalpe i kuldet, så var der lige præcis en til os. Vores lille Louie! 

Vigtigt at vide om en Cockapoo

Fokus på pelspleje og stimulering

Det er vigtigt, at man er forberedt på, at der er en del pelspleje ved en cockapoo, og at man skal sætte tid af til dette i sin hverdag. Det er også vigtigt at vide, at man får en aktiv hund, som kræver en del stimulering, hvis den skal trives bedst. 

Det er en hund, som knytter sig rigtig meget til sine mennesker, og som ikke bryder sig om at være alene. Den skal helst med overalt, og hvis den ikke lige får lov at gå med på toilettet, så ligger den på den anden side af døren og piver lidt, indtil du er ude igen. 

Den kan dog sagtens trænes til at være alene hjemme, uden at den laver ulykker. Men det skal man være opmærksom på fra start af, så det bliver indøvet, fra hunden er hvalp. 

Bedste råd til andre, der overvejer en Cockapoo

 • Gør det! 
 • Sørg for at træn meget med den fra start – både indkald og alene hjemmetræning er ekstra vigtigt, og det er vigtigt at holde det ved lige. Træning er også god mental stimulering for en hund som Cockapoo’en. 
 • Husk at holde pelsen fri for knuder, så hunden undgår knuderelateret smerte. 
 • Gør dig klar til at give afkald på “alenetid”, for du får en partner, som følger dig over alt – og det er hyggeligt! 
 • Og så gør dig klar til at blive overdynget med kærlighed, for en cockapoo er simpelthen ren kærlighed forklædt som en bamse. 💙 
Cockapoo

Cockapoo FAQ

Petguide Anbefaler til denne race

1. Nina Ottosson Aktivitetsspil

Cockapooen er energisk og legesyg – så det perfekte spil er et aktivitetsspil! Her kan den lege og være aktiv både fysisk og mentalt. Dette spil er fra Nina Ottosson og du kan finde flere niveauer hos forhandleren.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
299,00 299,00 GÅ TIL BUTIK ➜

2. KW Karte m. dupper

En alletiders børste til dig, der har en hund med en pels, som hurtigt bliver filtret. Cockapoo er en blanding af racen puddel og cocker spaniel – og der er altså tendens til filtret pels. Hold det derfor ved lige med den rette børste.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
36,00 36,00 GÅ TIL BUTIK ➜

3. Essential Finest Sliced Venison & Duck

Godbidder skal der til! Med din nye bedste ven skal der godbidder til, når der både skal hygges og trænes. Disse fra Essential er en klassisk favorit!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
55,00 55,00 GÅ TIL BUTIK ➜
Tidligere artikelBedste halsbånd til hunde – 5 favoritter!
Næste artikelUgens Kæledyr – Bodil (Uge 1)

2 KOMMENTARER

  • Hej Nadia,

   Det er selvfølgelig altid forskelligt fra hund til hund, men Louie, som der er blevet skrevet om i artiklen, gør meget sjældent og nærmest aldrig. Han piver dog lidt, hvis han er i stressede situationer eller bliver bange, og det er noget, de har arbejdet på derhjemme 🙂 Som udgangspunkt er ingen af racerne “kendte” for at gø meget.

   De bedste hilsner
   Julia

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her