Bedste halsbånd til hunde – 5 favoritter!

0
264

Opdateret den 09/02/2022

Med en hund derhjemme vil vi oftest gerne have det bedste af det bedste. Det betyder også, at når det kommer til halsbånd til hunde, så vil vi selvfølgelig også have det bedste halsbånd til vores hunde. Her ser vi på ting såsom mærke, kvalitet og designet.

Ser du efter førnævnte ting, så er der gode chancer for, at du får et halsbånd, der sidder bedst muligt på din hund. Derfor har vi selvfølgelig set efter det samme i vores søgen på de bedste halsbånd til din hund. Vi har fundet hundehalsbånd i forskellige størrelser, med forskellige funktioner og designs. Så vi tør næsten garantere, at der er noget for dig her. Men hvordan har vi så fundet vores forslag? Det har vi gjort ved at søge nettet tykt og tyndt, læse hvad der har fået de bedste anmeldelser, snakket med hundeejere og selvfølgelig vores egen personlige præferencer.

5 af de bedste halsbånd til hunde

Vores Favorit

Carhartt Hundehalsbånd

Carhartt Hundehalsbånd

Et halsbånd til din hund, som er tydeligt at se og som kan det hele. Det fås først og fremmest i forskellige størrelser, så er det 100 % nylon og så er det orange og med en indvævet reflekstråd, der gør dig mere synlig i trafikken. Udover det, er kvaliteten i top og slidstærk.


Bedste halsbånd til hunde af elglæder

Hunter Halsbånd

Hunter Halsbånd

Et smukt rundsyet hundehalsbånd, der er behageligt for din hund at have på. Overfladen er af elglæder og indvendigt er det af stærkt nylon. Du kan få den i forskellige størrelser og farver.


Bedste halsbånd til hunde i letvægtsmateriale

Ruffwear Hoopie Hundehalsbånd

Ruffwear Hoopie Hundehalsbånd

Hundehalsbånd i letvægtsmateriale med klik-spænde. Den har en V-ring i aluminium til snoren og så er der et separat fastgørelsespunkt til jeres navneskilt – der er yderligere også monteret en silikonering, så det ikke klinger for meget fra hundetegnet. Fås i forskellige farver og størrelser.


Flotteste hundehalsbånd

Cloud7 Hundehalsbånd

Cloud7 Hundehalsbånd

Et smukt halsbånd til hunde lavet og flettet af italiensk Nubuck. Metaledelene er af ægte messing og du får altså materialer af højeste kvalitet. Desuden kan du vælge mellem forskellige størrelser og farver.


Bedste hundehalsbånd med lys

Vil du gerne være sikker på, at du er tydelig i mørket? Så er et hundehalsbånd med lys oplagt til jer! Derfor har vi lavet en hel artikel til jer med forskellige halsbånd, så I kan finde et, der matcher jeres behov og så I kan skabe mere synlighed, når I er ude.

Skal jeg vælge et halsbånd til min hund?

Når det kommer til sådanne spørgsmål, vil der altid være en masse delte meninger. Så det er altså vigtigt at huske på, at du i sidste ende kender din hund bedst. Det er selvfølgelig altid fint at lytte til andres meninger, men i sidste ende kender du som sagt din hund bedst og ved, hvad der er bedst for den. Mange benytter et halsbånd til hund til at sætte navneskiltet på. Det er nemlig lovpligtigt herhjemme i DK, at alle hunde, der er over 4 måneder gammel, skal bære et hundehalsbånd forsynet med navn på. Navneskiltet skal have besidderens navn og adresse – og så skal det være let læselig og påført via indgravering, prægning eller anden holdbar måde. Kilde: www.retsinformation.dk. Så vi synes altid, at du skal vælge et halsbånd – dermed ikke sagt, at du skal fravælge en hundesele. Men tilvælg hundehalsbåndet og brug det til dit navneskilt, så undgår I en bøde og det er nemt for folk, der finder din hund, hvis den skulle løbe hjemmefra en dag.

Hvad er bedst – halsbånd til hunde eller en hundesele?

Igen er det vigtigt at understrege, at du kender din hund bedst! Så du ved, hvad der er bedst for jer, når I går ture. Når det så er sagt, så er der nogle fordele ved at vælge en hundesele frem for kun et halsbånd. Vi synes altså, at du også skal have et halsbånd til navneskiltet, som sidder på, imens din hund samtidig har hundesele på, når I er på gåture. Det er nemlig sådan, at hvis I kun har hundehalsbånd på, når I går ture, og der kommer pludselig ryk eller konstante ryk for den sags skyld, så kan det i værste tilfælde give din hund nakkeskader, da trykket fra rykkene ikke bliver fordelt, som de gør med en hundesele, som altså sidder mere fordelt på din hunds krop. Så har du en hund, der trækker på gåture – også selvom det bare er lidt, så anbefaler vi i høj grad, at du benytter dig af en hundesele til snoren og et halsbånd til hunde til navneskiltet. Går du f.eks til udstillinger med din hund, vil du skulle træne at gå med halsbånd og snor, da det er sådan, det foregår. Her vil du oftest også gå til noget ringtræning, der hjælper dig på vej til en fokuseret hund, der ikke trækker, imens i går eller løber.

Hvordan vælger jeg det bedste halsbånd til hund

Størrelsen

Et godt sted at starte, når det kommer til at finde det bedste halsbånd til hunde, er størrelsen. Er størrelsen ikke i orden, så kan alt det andet være ligemeget. Et hundehalsbånd skal sidde til – men ikke for stramt, men det må selvfølgelig heller ikke sidde for løst. Som tommelfingerregel siger man, at der skal kunne komme 2 fingre ind under. Der skal altså være plads til 2 fingre mellem selve halsbåndet og din hunds nakke. Det er også vigtigt, at det ikke sidder for løst. Sidder det for løst, øger det chancerne markant for, at hundehalsbåndet kan glide over hovedet på din hund og der er også større chancer for, at din hund kan hænge fast i noget, når den er nysgerrig.

Design

Med designet mener vi også funktionaliteten. For der findes hundehalsbånd med forskellige mål. Nogle er med reflekser, så I bliver mere synlige i trafikken og andre er lavet, så der decideret er sat en hundelygte på for maksimal synlighed i trafikken. Nogle foretrækker også hundehalsbånd af nylon, andre af læder og nogle bomuld. Det er forskelligt og værd at se efter, hvis du har præferencer.

Farver

Denne del er primært til din fordel. Sommetider kan det være en god ide med nogle farver, der er tydelige at se, men har du sørget for reflekser og lygter til de mørke måneder, så kan farven på dit hundehalsbånd være ligegyldigt. Så vælg den farve, du synes, passer allerbedst til din bedste ven.

Tidligere artikelMiniguide til behandling af hunde med blod i afføringen
Næste artikelCockapoo – Lær racen at kende!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her