Opdateret den 26/11/2021 af Julia F

En hundeseng er et must-have i dit hjem. Det er hvert fald én af de must-haves, der er. Det vigtigste er nemlig, at der er et sted for din hund at ligge dejlig blødt og behageligt. Nogle hunde vil helst have en hundeseng, hvor andre foretrækker en hundekurv eller en hundepude. Sommetider kan det også være svært at skelne mellem forskellen på ovenstående og det er altså meget individuelt, om folk kategoriserer de forskellige ting som en hundeseng, kurv eller pude. MEN – vi har gjort et ihærdigt forsøg på at finde, hvad vi synes er hundesenge og samtidig den bedste af slagsen dig. Måden som vi har fundet, hvad vi synes, er de bedste hundesenge, er ved at se på: materiale, størrelse, udseende, pris og kvaliteten. Udover det, har vi læst en del online, hvad der bliver anbefalet og hvad folk er på udkig efter, når de skal have fat i en hundeseng. Alt det kombineret sammen har givet os nedenstående udvalg af hundesenge. 

Vores 20 favorit hundesenge

#1 Fantail Snooze 

Hundeseng med ortopædisk memory foam, som giver din hund masser af støtte i både rygraden, muskler og led. Stoffet på hundesengen kan nemt tages af og vaskes ved 30 grader – og så er det ovenikøbet plet-resistent. Hundesengen er i et lækker design og slidstrærkt matariele. Denne hundeseng fås i flere størrelser.

DKK FRA 849,95

#2 Labbvenn Hundeseng

Her får du en smuk hundeseng, som er simpel og super stilet. Madrassen er åndbar og kommer i 100& bomuld og indkapslet af en kerne af skum. Både madrasse og betræk kan vaskes ved 30 grader. Hundesengen fås i forskellige farver og størrelser – så du kan vælge den, der passer til lige netop jer. 

DKK FRA 1.199,00

#3 Bowsers Donut 

Hundeseng af slidstærkt microhør, som er af absolut højeste kvalitet. Den er donut-formet og har en god og stor kant rundt om, som din hund rigtig kan ligge op ad og putte sig ind til. Hundesengen er let at rengøre, da snavset ikke trænger ind i, men blot bliver liggende på overfladen. Det kræver altså blot en lille støvsugning at rengøre din hundeseng. Den fås i 5 størrelser, så du kan få det helt perfekte match til din hund. 

DKK FRA 1.099,00

#4 Buster Cocoonseng 

Her får du en hundeseng, som findes i forskellige størrelser og som er nem at rengøre. Grundet materialet trænger snavs ikke ind i det, og du kan altså blot tørre den af med en klud efterfølgende. Er der behov, kan den vaskes ved 30 grader. Puden er desuden udtagelig. 

DKK FRA 269,00

#5 Buster Ovalseng 

Perfekt hundeseng til hunden der godt kan lide at putte sig tæt op ad kanten. Kanten her er dejlig hård og rykker sig ikke. Puden deri kan vendes og der er et indhug, så din hund nemt kan komme derind – uden at skulle hoppe. Hundesengen er af polyester fyld og vil føles dejlig blød for din hund. Du finder hundesengen i 3 forskellige størrelser. 

DKK FRA 379,00

#6 Luksus Hundeseng

Her får du 4 i 1 hundesengen. Det kaldes den, fordi du kan bruge den på 4 forskellige måder. Sengen kan nemlig vendes og det samme kan stoffet. Det giver dig forskellige muligheder, alt efter hvilken slags stof du vil have yderst. Det primære materiale er Bevernylon, som er kendt for at være både slidstærk og kraftig i kvaliteten. Den fås i to størrelser. 

DKK 399,00

#7 Alcanatara Hundeseng

Her får du en hundeseng med et lidt anderledes design end de andre. Det er en hundeseng af høj kvalitet og materialer, der kan tåle lidt af hvert. For ej at tale om, at din hund vil elske det. Den er nemlig dejlig blød og kanten hele vejen rundt, giver god mulighed for at putte sig op ad den og samtidig ligge behageligt. Hundesengen fås i flere størrelser.  

DKK 499,95


#8 Condura Hundeseng

En klassisk hundeseng i sort som er både komfortabel for din hund og smudsafvisende. Det bliver nærmest ikke nemmere. Det kræver altså blot en fugtig klud, når den skal tørres af. Trænger den til den helt store vask, kan den komme i vaskemaskinen ved 40 grader. Puden er ikke aftageligt – den sidder fast permanent. Betrækket kan desuden lynes af, når det skal vaskes. 

DKK 295,00

#9 Labbvenn Stokke Hundeseng

Smuk hundeseng af højkvalitets materialer med sider der er perfekte til at støtte hudens hoved – de er nemlig faste, men samtidig bløde nok til det. Hundesengen er lavet af materiale, der støtter både rygsøjlen og led. Materialet er af 100% bomuld og indkapsler en kerne af skum, som er 100% polyurethane. Den findes i flere størrelser og farver. 

DKK FRA 1.399,00

#10 Mælson Hundeseng

Her får du en hundeseng på fødder. Den er hævet fra gulvet, så din hund undgår nogle former for træk eller kulde fra gulvet. Den er med en polstret pude og så kan sengen klappes sammen, hvis den skal transporteres fra et sted til andet en dag. Men til trods for at hundesengen er på fødder, så er der skridsikker bund, som gør, at den står godt fast og ikke glider rundt. Fås i flere størrelser. 

DKK FRA 739,00

#11 Buster Sofaseng

Hundeseng fra Buster med dejlig stor og med en blød pude, som din hund vil elske at putte sig i. Puden kan desuden også tages op ad sengen, og så tåler den maskinvask, skulle det blive nødvendigt. Der er altså god chance for, at din hund vil elske denne. Den fås desuden i flere størrelser, så I kan få et spot on match. 

DKK FRA 399,00

#12 Danish Design Hundeseng

Lækker hundeseng i bomuldsstof og løs pude. Hundesengen er i sort og med små poter på, som giver lidt charme til den. En af fordelene ved hundesengen er, at den kan vaskes. Så når den engang træner, er det bare i vaskemaskinen med den og ved 30 grader. Det anbefales dog, at du undgår skyllemiddel, da det kan have en effekt på imprægneringen. 

DKK FRA 259,00

#13 Trixie Cosma Hundeseng

Her får du en hyggelig hundeseng med et ruskinds-look på ydersiden og indvendig en masse dejlig og blød plys. Bunden er skridsikker og du slipper for, at den langsomt bevæger sig fra hjørnet til midt på gulvet i løbet af dagen. Der er en lille lav kant, som bidrager til en hyggelig atmosfære for din hund. Hundesengen fås i 5 forskellige størrelser. 

DKK FRA 229,00

#14 Cloud7 Sleepy Deluxe Hundeseng

Få den lækreste hundeseng fra Cloud7. Den er lavet af 4 forskellige kamre, som er fyldt med noise granulater.  Madrassen i hundesengen er adskilt fra de 4 kamre og er quiltet. Selve betrækket fra hundesengen er af økologisk og recycled tweed stof. Til trods for et virkelig smukt design, kan den stadig vaskes – og endda maskinvaskes. Den er altså nem at rengøre og så skulle den eftersigende holde i mange år – og endda holde formen også. Denne hundeseng fås selvfølgelig i både forskellige farver og størrelser. 

DKK FRA 1.495,00

#15 Hunter Boston Hundeseng

Klassisk designet grå hundesofa. Helt simpelt og dejlig komfortabel for din hund at være i. Der er kanter vejen rundt, så din hund kan putte sig op ad den eller lægge sit hoved der på. Puden i midten er løs og din hund vil elske at ligge der og holde øje med alt, der sker i huset. Betrækket er med lynlås og kan nemt tages af, hvis det har behov for at blive vasket. 

DKK FRA 469,00

#16 Trixie Lennie Hundeseng

Retro stylet hundeseng af filt i polyester. Den er flettet og med forstærket kant, så den ikke er så blød, som det ligner med det blotte øje. Nede i sengen er der en blød pude med plysbetræk og fleece – fyldet er polyester. Der er desuden også sidehåndtag for nemmere transport. Bliver din hundeseng beskidt, så skal bør du kun håndvaske den. 

DKK FRA 185,00

#17 District 70 Fuzz Fluffy

Den lækre donut-hundeseng som er blevet en populær sag i mange hundeejeres hjem. Den er dejlig blød og plysset – og er derfor primært også en hit blandt hunde, der elsker at putte og plys og ikke får det for varmt af det. Grundet materialet og hvor plys sengen er, så er den ikke ideel til hunde, der elsker at ligge og gnave i deres seng. Du finder hundesengen i 4 forskellige farver og du kan vælge mellem 3 størrelser. 

DKK FRA 349,00

#18 Trixie Hundeseng Sælskindslook

En fin donut-formet hundeseng men med et sælskindssko. Den måler 50 cm i diameter og er kun at finde i denne størrelse. Skulle der blive slæbt for meget skidt med ind, så kan betrækket blot tages af og vaskes ved 30 grader i vaskemaskinen. Indersiden af kanten er af ruskind optik og bunden har også et fint sælskindslook. I bunden af hundesengen er der små knopper, så sengen står bedre fast på gulvet. 

DKK FRA 259,00

#19 Elli Hundeseng 

En sød hundeseng af filt og med en dejlig blød og fluffy pude i midten. Filten på hundesengen er af polyester og er i en stabil form, så den ikke bare falder sammen. Udover det, kan puden vendes, hvis det ønskes. 

DKK 185,00

#20 Goa Domino

En skøn hundeseng til din bedste som er lavet af bæredygtige materialer – som faktisk er af genbrugsplast fra bl.a plastikflasker. De er så blevet lavet til fint granulat, som er omdannet til fibre. Du får altså en bæredygtig hundeseng i grå med zigzag mønstre. Der er desuden en fin kant på sengen, som mange hunde elsker at putte op ad eller lægge sit hoved på. 

DKK FRA 325,00

Hvilken type hundeseng skal jeg købe?

Når du skal vælge den helt perfekte hundeseng hjem til, så er det ikke ligemeget, hvilken hundeseng du køber. Første skridt for at vælge den helt perfekte hundeseng, er ved at vælge en, der passer til, hvordan din hund sover. Hvad menes der dog med det? Der menes, at for at vælge den bedst tænkelig hundeseng, skal du se på, hvordan din hund sover, når den sover bedst. Kan den godt lide at ligge helt udstrakt? Er den mest til at ligge tæt og sammenkrøllet? Måske endda pakke lidt ind i en hule? Eller kan den godt lide at have en hovedpude eller kant, hvor den kan lægge sit hoved på? 

Er din hund typen, der ligger spredt ud lige så lang, som den er, så skal du sørge for at købe en hundeseng, der er stor nok til netop det. Eller hvis din hund godt kan lide at ligge med hovedet højt op ad noget, når den sover, så kan det være en god ide med en hundeseng med kant på. Det er altså svært at vejlede helt præcist, hvilken hundeseng du skal vælge – for det kommer meget an på din hund og hvad den foretrækker. 

Hvor skal jeg stille min hundeseng?

En hundeseng er ideel at have i sit hjem. Det bliver din hunds base, hvor den kan komme og gå – alt efter om den har brug for ro, fred eller søvn. Det bliver det sted, hvor din hund kan gå hen, når den har været social nok og derfor har brug for at trække sig. Det er igen meget individuelt fra hund til hund, om de foretrækker at kunne trække sig til et rum uden mennesker eller om hundesengen skal være tæt på dens ejer. En anden ting du bør være opmærksom på, når din hundeseng skal placeres det perfekte sted, er, om den står i skygge eller direkte sol i løbet af dagen. Sørg for, at hvis din hund skal være hjemme i løbet af dagen, når du er på arbejde, at den står et sted, der ikke er i træk eller bagende sol. Din hund kan selvfølgelig blot flytte sig, men du kan lige så godt gøre det mere behageligt for den- hvis muligt. 

Sådan får du din hund til at elske sin hundeseng 

  • Sørg for, at hundesengen er et dejligt og trygt sted for din hund. Den skal altså stå et stille og roligt sted, hvor din hund vil elske at bruge det meste af dagen. Det skal være sådan, at din hund rent faktisk har lyst til at gå derhen og lægge sig. 
  • Brug aldrig hundesengen som en straf, for så vil der ikke gå længe, før din hund forbinder det med noget negativt ladet – og derfor ikke har lyst til at gå derhen længere. 
  • Som nævnt tidligere – sørg for at hundesengen matcher din hunds sove-mønstre. 

Sådan vælger du bedst din hundeseng?

Udover at være opmærksom på førnævnte ift., hvordan din hund sover, så er det en god ide at være opmærksom på, at du får fat i den rette størrelse. Det er alfa omega for, at din hund rent faktisk vil benytte sig af den.

Du bør også være opmærksom på, hvilket materiale det er. Har din hund problemer med hofte, ryg eller andet – så kan memory skum sommetider være løsningen. Det kan også være, at din hund foretrækker noget, der ikke er helt så blødt – men i stedet elsker at have masser af tæpper der. Der findes altså forskellige typer af hårdhed, som du kan tilpasse lige netop det, som din hund foretrækker at ligge i. 

Hvilken hundeseng passer til min hund?

Det er vigtigt, at du ikke kun vælger en hundeseng baseret på, hvad du synes, er pænest. Ligesom at vi mennesker har skavanker og vores kroppe ligger bedst i f.eks. en blød seng vs en hård – så gælder det også en hundeseng. Din hundeseng skal altså tilpasses din hunds sundhed. Der findes f.eks. hundesenge i memory foam, som er god til hunde med led-problemer, da det tilpasser sig din hunds form. Der er også hundesenge, som ligger på jorden, så din hund ikke skal træde op, men i stedet kan gå direkte ind. Det er perfekt til hunde med rygproblemer. Udover det, er størrelsen på hundesengen alfa omega. Den skal passe til netop din hunds race – hverken for stor eller for lille. Vælger du en hundeseng, der er for stor, vil din hund måske føle, at den mangler tryghed. Det får mange hunde, når de krøller sig sammen og ligger sig i deres hundeseng. Modsat er det selvfølgelig også et problem, hvis din hund får en hundeseng, der er for lille. Så kan den ikke være dig og føler sig højst sandsynlig ikke super godt tilpas. Det kan i sidste ende betyde, at din hund ikke vil bruge sin hundeseng længere.

Hvor stor skal min hundeseng være?

Det er meget forskelligt, hvor stor din hundeseng skal være. Men én ting er sikkert, den skal være store nok. Men hvordan vurderer man, om hundesengen er stor nok? Det er nemlig meget forskelligt, hvordan hunde foretrækker deres hundeseng. Nogle kan godt lide, at de er dejlige store, så er der masser af plads til at sprede sig, rulle rundt og strække sig. Har du en stor hundeseng, er der også bedre plads til lidt tæpper og legetøj, hvis din hund elsker at have det med i sengen. Andre hunde er helt modsat! De foretrækker faktisk, at der er lidt tæt, hvor de ligger. Det skyldes, at det giver en form for tryghed for dem. Så er din hund sådan en, så kan en hundeseng med kant være oplagt, da den så kan putte sig op af den. Men du kender din hund bedst og det er ikke altid, at man rammer rigtigt i første forsøg. Men så må du vidersælge den eller give dem til en anden, der kan få glæde af dem.

Tidligere artikelRegnjakke til hund – slip for en drivvåd pels!
Næste artikelUgens Kæledyr – Louie (Uge 21)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her