Trimmekniv til hund – giv din hund en sundere pels!

0
779

Opdateret den 05/12/2022

Har du en ruhåret race derhjemme? Så ved du, at en trimmekniv til hund er en nødvendighed og sikkert allerede en fast del af dit inventar. Men der findes en masse derude. De fine og de hårde – alt efter om det er er til din hunds ben, hoved eller krop. Det er også ret afgørende, hvorvidt du er venstre- eller højrehåndet! Så sørg for, at du får en trimmekniv, der er tilpasset dette. Men vi har gjort det nemt for dig – for vi har nemlig fundet en masse gode trimmeknive til hunde til dig! 

8 gode trimmeknive til hund

KW Trimmekniv til hund Grov

Denne trimmekniv til hund er fra det populære mærke KW og er i grov. Grov betyder, at den er bedst egnet til trimning på f.eks. kroppen af din hund. 

PetDreams Trimmekniv til hunde

Denne trimmekniv til hunde er fra PetDreams eget mærke og får os topkarakter online. Den har et non-slip håndtag og er behagelig i din hånd. Du kan vælge mellem rød eller blå – som er til hhv. fine og grove hår.

Mars Trimmekniv 330

Denne er god til de små, fine hår på din hund – især de tynde hår omkring hoved og øre på din hund. Den er med en rustfri stålklinge, 24 tænder og et træskaft, som er dejlig behagelig for dig at holde. 

KW trimmekniv fin – rød

Endnu en trimmekniv til hund – men denne gang i rød. Det betyder, at den er bedst egnet til fine og følsomme områder. Det er blandt andet nær poter, ansigt og ben. 

Ferplast Kam med indb. kniv

Denne kam, med indbygget trimmekniv til hund fra Ferplast, har det hele. Den er dobbeltsidet og kan bruges både til at rede din hunds pels og samtidig trimme den. Du får altså 2 i 1 her. 

Trixie trimmekniv til hunde

Denne trimmekniv til hund har et lidt anderledes design end de ovenstående. Designet er stilfuldt og samtidig er kniven let og sikker at anvende. Plastikhåndtaget er med et non-slip greb, som gør, at det er dejlig behageligt at holde ved. Denne er desuden til højrehåndede og primært til fin trimning omkring hoved og øre. 

Hop Trimmekniv 

Her får du en trimmekniv til hund fra mærket Hop. Den er ret tættandet og det gør, at den er perfekt til f.eks.følsomme områder og de steder på din hunds krop, hvor pelsen er lidt ekstra tæt.

Trixie Trimmekniv til hund i Grov

Endnu en trimmekniv til hunde fra Trixie. Forskellen på denne er blot, at den er til de grove områder – f.eks. på kroppen. Bladet er i rustfrit stål og bliver altså ikke grim eller ulækker med tiden. Håndtaget er med et non-slip gummigreb, som gør det dejligt for dig at holde i, under brug. Trimmekniven er til højrehåndet. 

Hvorfor bruges en trimmekniv til hund?

Selvom det sommetider kan være svært at finde rundt i, hvornår du skal bruge en trimmekniv til hund eller hvornår er det en hundetrimmer, du skal have fat i – så det faktisk ret ligetil! En trimmekniv til hund bliver brugt i forbindelse med ruhårede racer som f.eks. cairns terrier, skotte, fox terrier og den type ruhårede racer. Disse hunde har nemlig det, som man kalder en ru-pels og så er de korthårede – i sådanne tilfælde vil man ty til en trimmekniv i stedet for en hundetrimmer. Det er faktisk rigtig vigtigt, at du kender forskellen på de to og ikke bruger den ene slags på den forkerte type pels. I værste tilfælde kan du ødelægge din hunds pels og det kan have konsekvenser for dens velvære. Men du skal ikke være nervøs – du er med garanti ikke i tvivl, når du får din hund eller har læst lidt lidt om pelsen. Og er du stadig i tvivl – så forhør dig ved en professionel, så han/hun kan guide dig på rette vej.

Kan man bruge en hundetrimmer i stedet?

Nej, det kan du ikke. Forskellen er egentlig ret ligetil og det fungerer på samme måde, når det kommer til mennesker. Trimmer du med en trimmekniv til hund, så fjerner du gamle hår. Det er det, man kalder døde hår. De bliver trimmet/trukket ud via en trimmekniv til hund, så der på den måde kan blive gjort plads til nye hår. Det er som sagt oftest ved ruhårede racer. Her vokser deres pels kun til en bestemt længde, hvor det efterfølgende “dør” – det vokser ikke mere. Når det når den længde, så er det klar til at blive trimmet.

Så trimning er for at fjerne døde hår og gøre plads til ny. Hårene bliver altså trukket ud helt nede fra hårsækken. Det betyder også, at håret skal være dødt, før man går i gang med en trimmekniv til hund – for ellers kommer det til at gøre ondt på din hund.

Når du bruger en hundeklipper, så fjerner den ikke døde hår fra din hund. Den klipper i stedet pelsen ned til den ønskede længde, som I foretrækker.

Men det er vigtigt at huske på, at der selvfølgelig er undtagelser og sådan vil det altid være. Så derfor anbefaler vi, hvis du er det mindste i tvivl, at du tager kontakt til en professionel. Han/hun vil kunne guide dig til den bedste pelspleje og fortælle, hvad din hund har brug for. Nogle hunde har f.eks. bare en dårlig trimmepels. Det kan skyldes flere ting – f.eks. sygdom, allergier eller lignende. I sådanne tilfælde vil man nok ty til en hundeklipning. Det vil så gøre din hunds pels blød og anden pleje vil efterfølgende forekomme nødvendigt.

Hvordan bruger man bedst en trimmekniv til hund?

Når du skal igang med at bruge en trimmekniv til din hund, så er det en god ide, at det første gang foregår stille og roligt, så din hund får sig en god oplevelse. Det kræver en masse tålmodighed og godbidder – og masser af ros. Når din hund er tryg ved situationen, så kan du begynde at benytte dig af en trimmekniv til hund.

Hvor ofte skal jeg bruge en trimmekniv til hund?

Det er svært at svare på, hvor ofte din hund specifikt har brug for en trimning. Det kommer nemlig meget an på den enkelte hund, hvornår din trimmekniv til hund skal frem. Specielt når det kommer til trimning af din hund, så er det vigtigt, at det ikke bliver gjort for tidligt. Gør det det, så vil det gøre alt for ondt på din hund at blive trimmet. Så for nogle er det 3-4 gange årligt og andre færre eller oftere. Det ved du bedst ved at mærke efter på din hunds pels.

Du kan også læse om børste til hunde for en velplejet pels.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Eva (Uge 43)
Næste artikelKan man give julegaver til sit kæledyr?
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her