Potevoks til hunde – ideel til vintermånederne!

0
1069

Opdateret den 23/11/2022

Potevoks til hunde – nu har vi brug for det! Vinteren nærmer sig Danmark og det betyder én ting (blandt andet) – og det er salt på vejene. Der bliver saltet på alle veje, fortove og cykelstier – alt sammen med henblik på at sikre, at vi ikke glider. Men saltningen kan, som du nok allerede ved, have indflydelse på din bedste vens små poter. Derfor er vi gået igang med en intens søgen hos nogle af de bedste kæledyr shops, så vi kan finde frem til den bedste potevoks.

Men du behøver ikke lede videre, for vi har allerede fundet den bedste potevoks til hunde på nettet. Vi har nemlig fundet de bedste af slagsen i forskellige former og størrelser, så du kan vælge lige netop den, I foretrækker derhjemme.

De bedste potevoks til hunde

Vores Favorit

KW Potevoks

Dette er en potevoks fra det velkendte KW. Den indeholder 15 gram og er en stift. Den er altså smart og lille – og kan altid være i tasken. Den fungerer godt som en rejsestift – hvad end det er udenbys, udenlandsk eller til f.eks. udstillinger.


 • 15 g
 • God som rejsestift

 • Ideel til vintermånederne
 • Beskytter mod frost, salt og vand

Bedste økologiske potevoks til hund

Biogance Paw Balm

Det er vigtigt, at vores potevoks til hunde er så naturligt som muligt. Derfor kan du roligt vælge en økologisk potevoks, som ikke er blandet med tilsætningsstoffer. Denne voks kan bruges både sommer og vinter – og det anbefales, at den bruges inden for 12 måneder.


 • Naturlige produkter
 • Reparerer
 • Økologisk

 • 60 ml
 • Kan bruges sommer og vinter
 • Masseres ind

Bedste potevoks til hunde i spray

Trixie Potevoks Spray

Med en spray kan det være nemmere at fordele pote voksen på din hund. Et lille spray inden i tager på jeres gåtur på hver pote, og så er i klar. Den indeholder Aloe Vera som er plejende og fugtgivende samt bivoks, der beskytter mod hård hud på poten. En potevoks til hunde på spray anbefales til de hunde, der ikke bryder sig om at blive masseret på poten.


 • God til følsomme hunde
 • Nem at påføre

 • Indeholder Aloe Vera og bivoks
 • Bruges til både kat og hund

Bedste potevoks med med abrikosolie

Lila Loves it Potepleje

En potevoks fra Lila Loves it, der indeholder hjortefedt. Den virker mod salt, grus og sne, som man specielt møder i vinterhalvåret. Men den kan faktisk også bruges om sommeren til at beskytte mod varm asfalt. Den indeholder abrikosolie og kokosilie, der plejer poterne


 • Naturligt indhold
 • God mod sne

 • Opbevares ved 20 grader
 • Indeholder bivoks, abrikosolie og kokosilie

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
199,00 199,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste Anti Frost Potevoks

Diafarm Potevoks

Diafarm er en favorit blandt flere og har fået gode anmeldelser online. Den hjælper mod tørre poter fra salt og grus og så ligger den en beskyttende hinde, der gør, at den faktisk også beskytter mod skarpe genstande.


 • 50 ml
 • Beskytter mod frost

 • Påfør forsigtigt
 • God til vintermånederne

Er potevoks nødvendigt?

Ja, det er den faktisk. Det kan den i hvert fald være, hvis dine ture i vinterperioderne oftest foregår på veje og stier, hvor der er blevet saltet. Det er egentlig ret simpelt, for vi kender det fra os selv – det der med at tørre ud. Når vi f.eks. har badet i saltvand for længe, så tørrer vores hud og hår ud. Det bliver tørt og man er ikke i tvivl om, at der er fyldt med salt på enten vores kroppe eller i håret. Derfor er potevoks til hunde vigtigt. Når deres små, sarte poter rører salten på vejene, så udtørrer de lidt hele tiden. Med en potevoks, som du smører på, ligger det et beskyttende lag, så de forbliver fugtige hele turen igennem og saltet ikke tørrer dem ud.

Problemet med salt er altid først efter gåturen, når poterne udtørrer. Poterne kan ende med sprækker og blive til så. Det vil med garanti skabe gener, imens i går. Men det er også et sted, hvor det er svært at hele, da vores hunde er i konstant bevægelse (får ikke lov at hele) og så det er nemt for din hund at komme til der – ift. at slikke og bide i det.

Hvad skal en potevoks indeholde?

Der er lidt delte meninger om, hvad en potevoks til hunde skal indeholde. Det vigtigste er først og fremmest, at det indeholder så naturlige ingredienser som muligt. De fleste anbefaler, at en potevoks til hunde skal indeholde en naturlig bivoks. Det er nemlig den del, der ligger en beskyttende hinde på din hunds poter. Så sørg for, at din bivoks ikke indeholder alle muligt unødvendige ingredienser eller tilsætningsstoffer.

Udover bivoks kan du med fordel vælge en potevoks til hunde, som indeholder yderligere ingredienser, der bidrager til at pleje din hunds poter. Det kan f.eks. være en kokosolie, som fugter, plejer og reparerer tørre poter. Så kan du, samtidig med at du beskytter din hunds poter, også lige sørge for, at de får en omgang pleje samtidig.

Hvad kan jeg smøre hundepoter med?

Alt efter hvilken type potevoks til hunde, du har købt, vil det variere, hvordan du smører det på. Er det spray, så giver det sig selv, at du blot sprayer det på. Er det til at smøre på, så kan du sagtens bruge dine fingre til det. Da hundepoter også er sarte, så er de fleste typer af potevoks af naturlige ingredienser. Så brug blot dine fingre til at smøre på. Synes du, at det er ubehageligt og bryder dig ikke om at få det på fingrene? Jamen, så kan du tage et par engangshandsker på og bruge det på den måde. Det er dog nemmest bare at bruge fingrene. Oftest skal potevoks til hunde masseres ind for at få den bedste virkning – og det er bare nemmest med håndkraft.

Hvor ofte skal jeg bruge potevoks til hund?

Det varierer meget, hvad den anbefalende mængde potevoks er. Er din hund meget ramt af tørre poter, så anbefales det, at du smører 1-3 gange dagligt. Men bøvler din hund ikke med tørre poter som sådan, så nøjes du blot med at bruge det, når det er nødvendigt. Det kan f.eks. være inden, I skal ud at gå på saltede veje ift. sne, der er faldet.

Gode råd til dig der overvejer potevoks til hunde

#1

Hvis du har brugt potevoks på din hund før, så ved du, hvordan det fungerer og hvordan din hund reagerer på det. Det er nemlig sådan, som nævnt før, at hundepoter er sarte. Derfor skal man være ekstra opmærksom, inden man smører den på. Start derfor med blot en enkelt pote, for at se hvordan den reagerer. Er der ingen allergisk reaktion eller noget, så kan du roligt smøre det på alle 4 poter inden jeres gåture. Det er en god ide, når det gælder potevoks til hunde at smøre det på, inden vejene bliver saltet. Når først skaden er sket, kan du nemlig ikke smøre potevoks til hunde på.

#2

Husk altid at skylle poterne efter en gåtur. Så får du lige vasket både voks og salt af. Det er meget sundere for din hund.

#3

Husk at gå efter så naturlige ingredienser som muligt. Det er som sagt sundest for din hunds poter men også i tilfælde af, at den slikker på sine poter. Så duer det ikke, at den potevoks til hunde du har købt, er fyldt med ingredienser, din hund ikke må spise.

Sådan har vi fundet ovenstående hundevoks

I vores søgen på de bedste af slagsen, har vi haft kriterier såsom; naturlige ingredienser! Det skal hverken kunne skade poterne eller din hund, skulle den få lyst til at slikke på dem efterfølgende.

Måden vi har fundet og vurderet, at vi har fundet de bedste, er via vores egne holdninger, online anmeldelser og hvad der bliver anbefalet. Du kan derfor regne med, at vi har fundet de bedste til dig baseret på en masse undersøgen, forskellige holdninger og oplevel

Du kan med fordel tilføje lidt hundelygter til din gåtur.

Tidligere artikelEt godt hundeliv som blind hund!
Næste artikelKanintoilet – få en renlig kanin!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her