Pelspleje af hund – en nødvendighed!

0
563

Opdateret den 11/05/2022

Pelspleje af hund er en vigtig del af at at være hundeejer – hvad end din hund har brug for meget eller lidt pelspleje. Det er nemlig sådan, at pelsen på din hund oftest er med til at reflektere, hvordan din hund har det. Men at bevare pelspleje af din hund og sørge for, at den er pæn og fin, kan være en vigtig faktor for din hunds trivsel og velvære. Det er altså værd at bruge tid på det – for din hunds skyld. Men pelspleje af hund er et vidt begreb og kan betyde alt fra en vaskning med hundeshampoo til den helt store tur, hvor der bliver vasket, børstet, klippet og trimmet.

Derfor har vi også i denne artikel fundet lidt af det hele, så der er noget til enhver pels. Er det hundeshampoo, du specifikt er ude efter eller en hundetrimmer, bør du læse de artikler. Produkterne i denne artikel er udvalgt baseret på specifikationer ift. længde af pels, størrelse på hund, hvad de er blevet anmeldt til online og selvfølgelig vores egne erfaringer og yndlingsprodukter.

Must-haves til pelspleje af hund

Børste til pelspleje af hund 

At finde den helt perfekte hårbørste til din hund, afhænger meget af dens pels. Det er derfor svært at vælge blot en enkelt. Vi foreslår derfor, at du læser vores børste til hunde artikel. 

Børste til underulden på din hund

▶︎ Furminator til alle størrelser

En børste til underuld, som hjælper med blandt andet at mindske fældning. Det gør den ved at fjerne løse hår og det siges, at den hjælper med at reducere fældning helt op til 90%. Den er super nem at bruge og så er der ergonomisk fokus på håndtaget, så den er er behagelig for dig at bruge. Du kan få den i forskellige størrelser her: Lille hund, Mellem hund, Stor hund og XL hund. Klik blot på størrelsen. Den får desuden 4,7 stjerner online.

DKK 234,95

Oliebehandling til tør pels 

▶︎ Kw Super Groom

Denne oliebehandling er perfekt pelspleje til hunden, der døjer med tør pels – og så er det nemt at bruge. Du starter med at vaske din hund med hundeshampoo, skyller det grundigt ud og håndklæde-tørrer du din hund. 

Så skal du blande 1 stor spiseske af olien med 2 liter varmt vand. Når vandet er en behagelig temperatur, så tilfører du pelsen blandingen. Til allersidst børster og føntørrer du pelsen, som du plejer. Behandlingen kan gentages 8 dage efter igen. 

DKK 299,95

Trimningssaks til hele kroppen

▶︎ Trixie Proff

En klassiske saks til trimning af enten din hund eller kat. Den er ideel til at forkorte pels på din hunds krop, hvad end det er på kroppen, hoved eller ben. Den er speciel god, fordi den er lydløs og derfor ikke generer din hund – eller gør den utryg pga. lyden. 

Saksen måler 20 cm og er justerbar.  

DKK 175,00

Børstehandske til din hund 

▶︎ Pelspleje-handske 

Perfekt kombo af lidt pelspleje af din hund og hygge. Din hund vil nemlig elske at blive nusset med denne og så får du samtidig fjernet løse hår, døde hudceller og ordnet små filt knuder. Den hjælper også med at stimulere blodtilførslen. Denne type børste er specielt god til de hunde, der bare ikke vil røres med en børste.

DKK 89,00

Børsterenser til rensning

▶︎ Lila Loves It Børsterenser

Med al den pelspleje af hund, så er en børsterenser næsten en nødvendighed. Den gør det super nemt for dig at fjerne gamle hår i børsten, så den er klar til endnu en omgang. Børsten måler  7,5 x 4 x 2 cm og er af høj kvalitet. 

DKK 59,00

Massagebørste til alle hunde

▶︎ Buster Massagebørste

Her får du både hygge og sundhed i en. Først og fremmest giver den din hund en dejlig massage, som den vil elske at få, samtidig med at det hjælper den til at afstresse. Den hjælper os med at fjerne hår ved fældning, fremme sundhed og øge blodcirkulationen. Du kan få den i 3 størrelser, så den passer til din hunds størrelse.

DKK FRA 55,00

Shampoo til pelspleje af hund 

▶︎ Aroma Paws 2i1

Når det kommer til pelspleje af hund, så er specielt hundeshampoo en stor del af det. Derfor har vi tidligere skrevet en artikel om de bedste hundeshampooer til dig, hvor du kan finde endnu mere specikke hundeshampooer, der passer din hund. 

Denne er vores “almindelige” foretrukne hundeshampoo, som kan bruges af alle. Den er både miljø- og allergivenlig, og så er det både en shampoo og balsam. Indholdet består bl.a; Grøn te ekstrakt, økologisk honning og mandelolie. Den er også, bionedbrydelig og tårefri.

DKK 119,00


Pelspleje af hund: Børstning 

Der er ingen regler om, hvor ofte din hund skal børstes. Det er klart, at alt afhængigt af pelsens tykkelse og længde vil det være forskelligt, hvor ofte den har brug for en børstning. Selvom det ikke helt kan sammenlignes, så giver det alligevel et ret klart eksempel – men man kan i nogle tilfælde sammenligne pelspleje af hund ift. børstning med mennesker. 

Krøllede pelse 

Hunde med krøllet pels har oftest brug for at blive redt flere gange ugentligt, for at det ikke ender med, at pelsen er helt filtret og til sidst nærmest ikke kan reddes gennem. Ved at gøre det flere gange ugentligt, så tager det heller ikke lang tid, når du gør det. Hvorimod hvis du undgår det, så tager det først lang tid, når du går igang.  

Silkeblød pels

Har du en hund med den klassiske fine og lange pels, som gerne må være helt glat og skinnende? Så benyt dig af en børste, som giver det blanke og glansfulde look, som de fleste ønsker. Har din hund derimod fået sig lidt filt, så benyt en kort børste til at komme igennem det og benyt efterfølgende din anden børste. Pelspleje af hunde med silkebløde pelse er vigtigt, da det hurtigt ses, hvis den er fyldt med filt – og selvfølgelig for din hunds skyld. 

Kort og fin pels 

Brug den klassiske svinebørste til at udrede pelsen. Den får nemlig fordelt det naturlige fedt fra pelsen til hele pelsen, og så får du en sund og skinnende pels på din hund. De fleste bøvler ikke med meget filt her, og derfor giver det mening at børste, når du synes, at nu trænger det. 

Ru og kort pels

Her anbefales det, at du sørger for, at underulden er redt godt igennem, så når du de andre dage børster din hund, går det nemt og hurtigt. 

Pelspleje af hund: Badning 

Lige netop denne del er der mange delte mening omkring. Men vores erfaringer er, at så længe du benytter dig af shampoo, der er egnet til hunde, så kan du vaske din hund, så ofte det er nødvendigt. Start med at børste din hund, inden badet, for optimal pelspleje af din hund. Det hjælper med at fjerne løse hår og samtidig gør det, så shampooen virker bedre og mere rensende, da pelsen er blevet redt igennem først og der altså er bedre adgang til huden på din hund. 

Sørg for, at vælge et ordentligt sted at vaske din hund, inden du går igang. Det skal være en god oplevelse for alle parter, så håndvasken er muligvis ikke ideel til din fuldvoksne Golden Retriever. 

Sørg efterfølgende for, at vandet har en behagelig temperatur – hverken for varmt eller koldt. Med lunkent vand er det både behageligt for din hund og shampooen virker allerbedst, når vandet har den temperatur.  Gør din hund våd først, inden du påfører shampooen. Massér derefter shampooen grundigt ind, inden du tilsidst skyller det ud. Skal din hunds ansigt vaskes, så benyt dig af en klud, der er blevet skyllet med vand og shampoo, og vask forsigtigt i ansigtet på din hund. Når du til sidst skal skylle din hund, så sørg for at få alle steder – også de steder der ikke er synlige. Det er bl.a. bag armhulen og ved lysken. Sidder der shampoo rester tilbage, kan det komme til at klø på din hund, når det engang tørrer. 

Pelspleje af hund: Klipning 

At klippe sin hund kan faktisk være lidt af en kundskab og ikke noget alle bør. Det er forskelligt fra hund til hund, hvilken pelspleje de har brug for og hvordan de bør og skal klippes. Er du derfor i tvivl, anbefaler vi, at du tager fat i en professionel, som har prøvet det før og som kan vejlede dig helt præcist i forhold til din hund. Selvom at man kan tænke, at det jo bare er en klipning – det gror ud igen, så kan det nogle gange have en stor effekt på din hund og dens velvære, hvis det bliver gjort helt forkert. Så snak med en professionel, inden du begiver dig ud i det selv. 

Tidligere artikel5 smukke steder at gå tur med din hund i Dronninglund og omegn.
Næste artikelUgens Kæledyr – Milo (Uge 22)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her