5 bedste kattebakker | Vejen til en glad kat og et rent hjem

0
2413

Opdateret den 22/11/2022

Hvor finder jeg den bedste kattebakke?

Vi har fundet 10 kattebakker, som, efter vores mening, er de bedste på markedet! Men det er selvfølgelig ikke kun vores holdning til dem, der har gjort udfaldet. Massevis af andre katteejere, der er lige så vilde med katte som os, har ratet nedenstående kattebakker – og der får de topkarakter. Og deres katte bruger glædeligt kattebakkerne!

5 forskellige kattebakke til dig

1. Savic Hop-In Kattetoilet

Bedste Hop-in kattebakke

Funktionalitet

Kræver lidt træning, men efterfølgende hverken fylder eller sviner den

Pris

Utrolig god pris

Design

Smart innovativt hop-in design

Det kan vi lide

Virkelig godt anmeldt
Innovativt design
Let at rengøre

Det kan vi ikke lide

Kræver lidt træning

Resume: Denne fra Savic er den bedste efter vores mening! Hvorfor? Designet er ideelt. Det er ikke til at se, at det er en kattebakke. Det bliver altså hurtigt en del af blot ets smukt hjem. Den har en god højde og åbning – perfekt til alle størrelse katte. Og endnu bedre – så gør designet, at der ikke er grus alle vegne bagefter. Nå ja! Prisen selvfølgelig. Den synes vi faktisk, er helt fair.

Denne er ideel til katte, der står op og tisser, eller har tendens til at tisse meget bagud. Her gør de ekstra høje kanter at alt grus, urin og afføring holder sig inde i kattebakken. Den kan derfor nemt benyttes af store katte, der kan have tendens til at være ekstra voldsomme i grusset, når de skal dække efter sig selv.

Låget i sig selv har endnu en smart funktion udover at være indgang. På låget er placeret små huller, der har en funktion som en rist. Risten sørger for at de rester der måtte sidde på kattens poter når den hopper op, bliver siet ned i kattebakken igen. Det sørger altså for, at området omkring kattebakken holder sig pænt og rent. Slut med at finde kosten frem!

kattebakke

2. MiaCara Sito

Bedste kattebakke skjuler

Funktionalitet

Multifunktionelt møbel

Pris

Eksklusivt produkt i den dyre ende

Design

Utroligt flot prisvindende design

Det kan vi lide

German Design Award Winner 2019
Exeptionel kvaltet
Produceret i Europa

Det kan vi ikke lide

I det højere prislejde

Resume: Vil du have ekstra? Så får du hvert fald ekstra her! Den yderst stilede Sito boks fra MiaCara er stykke kunst i sig selv. Boksen giver dig et moderne og diskret sted for din kat at varetage sine naturlige behov. Denne katte er perfekt til dig, der gerne vil gemme sin kattebakke væk med stil, uden den behøver at være fremtræden i indretningen.

MiaCara Sito er designet af den belgiske designer Mathias de Ferm, i MiaCara klassiske Bauhaus stil. Kattebakken vandt i 2019 German Design Awards for sit flotte design og for at være multifunktionel. Sito er lavet i solidt aluminium, hvilket gør det muligt at bruge toppen til opbevaring eller en siddeplads.

Inde i kan du placere en af MiaCaras nedbrydelige bakker og toppen kan løftes af for nem adgang til tømning og rengøring. Sito er den perfekte alt-i-én kattebakke skjuler, til den moderne katteejer.

3. Romeo Kattebakke med låg

Bedste lugtfri kattebakke

Funktionalitet

Nemt for katten at bruge, lugtfri og nemt at rengøre

Pris

Super prisvenlig

Design

Meget traditionelt design

Det kan vi lide

Praktisk svingdør
Lugt reducerende
Nem at rengøre

Det kan vi ikke lide

Plastik kvaliteten kunne være bedre

Resume: Er prioriteten, at det skal være nemt at rengøre? Well, læs med her! For hvis du ønsker en lukket kattebakke, der samtidig er nem at gøre rent, så er Romeo kattebakken det rette valg for dig.

En yderst moderne kattebakke, hvor funktionalitet er i højsædet. Kattebakken indeholder et aktivt kulfilter, der sørger for, at du ikke oplever grim lugt fra bakken.

Romeo kattebakken er utrolig nem at rengøre, da du nemt skiller den øverste del fra bunden. Herfra kan du nemt tilgå gruset og rense ud i det. Kattebakken flyttes let ved brug af hanken i toppen.

4. Trixie Berto XL

Stor kattebakke

Funktionalitet

Praktisk rense system

Pris

Rigtig fornuftig pris

Design

Pænt design, men lidt voldsomt udtryk

Det kan vi lide

Miljøvenlig
Ekstra god plads
Nem at rengøre

Det kan vi ikke lide

Ikke den mest æstetiske

Resume: TRIXIE Berto XL er en kattebakke i den ekstra store klasse, og er derfor ideel til enten store, gamle eller syge katte. Det er altså en kattebakke, der er perfekt til katten, der har brug for lidt ekstra plads – og det kan der være mange grunde til!

TRIXIE Berto er lavet i et 3 dele system af to bunde og én si. Dette gør bakken utrolig nem at rengøre, og du kan let genbruge gruset, efter bakken er rengjort. Dette gør, at du sparer på dit forbrug af grus. De høje kanter, samt kanten sikre at alt i kattebakken forbliver deri, uanset hvor meget din kat skulle skrabe eller rode rundt.

Kattebankens kant er sænket mod fronten, for at gøre det lettere for katten at komme problemfrit ud og ind af toilettet. Kattebakken har en aftagelig kant der gør det nemt at indsætter foringsposer, så rengøring er intet problem.

5. Trixie Hus

Kattebakke skjuler

Funktionalitet

Prraktisk multifunktionel kattebakkeskjuler/hus

Pris

I den højere prisklasse

Design

Hyggeligt men lidt kedeligt design

Det kan vi lide

Hyggeligt design
Praktisk kattebakkeskjuler
Multifunktionel

Det kan vi ikke lide

Fylder lidt meget
Kattebakke medfølger ikke

Resume: Kattebakke og reol? Kæmpe win win jo! De fleste har efterhånden kattebakken stående på deres eget toilet. Det er et perfekt sted, hvor den er gemt lidt væk og hvor din kat kan få ro og fred! Denne kattebakke er derfor lavet med en jævn flade, som gør det muligt for dig at bruge den som en reol. Der kan nemt stå en potteplante eller ligge et par håndklæder – og så falder den endnu mere i med omgivelserne og pludseligt ligner det blot et møbel.

Huset er lavet i solidt MDF, og har en åbning i front lågen, der giver katten nem ind- og udgang. Lågen har en magnet lås, som sørger for at katten ikke åbner hele lågen, men giver dig nem adgang til rengøring.

Møblet er solidt og kan holde til at du opbevare ting oven på det. Der er lavet ventilationshuller i bagvæggen, som sørger for at der er en god luftcirkulation inde i huset. Huset kan også bruges som hule eller soveplads i stedet, hvis man ønsker dette.

Hvorfor skal du købe en kattebakke?

Har man en kat, der ikke har mulighed for at komme udenfor, er en kattebakke en essentiel del af sit kattetilbehør. En kattebakke giver katten mulighed for at komme af med sine efterladenskaber på en anstændig måde. Katte er fra naturens side meget ordentlige, hvad dette angår, og foretrækker at kunne dække til, når de har været på toilet. Derfor er en kattebakke essentiel, så katten har et sted til at træde af på naturens vegne, og kunne dække det med grus, som den ville gøre i naturen. 

Vigtige ting du skal overveje?

Når du skal vælge en kattebakke, er der flere ting, du bør overveje. 

Vælg den rigtige størrelse

Det er vigtigt, at størrelsen på kattebakken matcher størrelsen på din kat. Hvis bakken enten for stor eller for lille, kan det resultere i, at din kat ikke ønsker at benytte kattebakken. En tommelfingerregel siger, at kattebakken skal være ca. 1,5 gange din kats længde. Dette sikrer, at katten har nok plads til at ordne, hvad den skal ordne. 

Overdækket eller ej

Det er muligt at få kattebakker, der er overdækket – og de er oftest mere populære end åbne kattebakker. Du bør derfor overveje, hvilken type du og din kat foretrækker. Der er fordele og ulemper ved begge, og det er derfor op til dig at vælge, hvad du mener er bedst. De overdækkede modeller tilbyder din kat mere privatliv, hvilket er smart, hvis kattebakken skal stå et sted, hvor du også opholder dig meget. De åbne modeller er dog generelt nemmere at få katten til at bruge og lettere at holde rene. Dette er både, fordi du kan holde øje med, hvor ren den er løbende, men også fordi du altid har fri adgang til at rengøre den.

Selvrengørende

Der findes kattebakker, der rengører sig selv, og er du derfor træt af at skulle rengøre dem, er dette valget for dig. Der er mange forskellige typer af selvrengørende kattebakker, der bruger forskellige metoder til at ordne opgaven. Men hvis du er træt af opgaven, eller på anden måde forhindret i at ordne din kats toilet, så er dette valget for dig. 

Farver og stil

Da kattebakker som oftest står synligt fremme, kommer vi ikke udenom at kigge lidt på farver og design. Overvej derfor også, hvad du synes, er pænest.

Hvilke kattebakker findes der?

Der findes mange forskellige slags kattebakker. De ændrer sig blandt andet i farve, form og funktion, og det kan derfor være svært at vælge den rette. Vi vil derfor prøve at give et indblik i, hvilke typer der findes, og hvad deres fordele og ulemper er. Så du forhåbentligt lettere kan vælge den rigtige til din kat og dit hjem. 

Åbne kattebakker

Den åbne kattebakker er nok den mest velkendte og udbredte kattebakke. Den er simpel og gør lige det, den skal – men heller ikke mere. Den er ofte det billigere valg, men det behøver ikke at være et dårligt valg. Nogle katte foretrækker de åbne bokse, og de er væsentligt lettere at gøre rene end modellerne med låg. De åbne kattebakker kommer i mange forskellige former og farver, og du har derfor rig mulighed for at vælge lige den model, du synes bedst om. 

Kattebakker med låg

Mange katte foretrækker kattebakker med låg, da det giver dem mere privathed, når de skal besørge. Låget har også den fordel, at det mindsker lugtgener, der måtte komme fra bakken. Flere kattebakker med låg er også udstyret med et kulfilter, der sørger for, at bakken ikke lugter dårligt. Da kattebakker med låg kan være svære at holde rene, kan det være en fordel at finde en med et easy-clean system. På den måde slipper du for ekstra besvær, hver gang bakken skal gøres ren. 

Hop-In kattebakker

Disse kattebakker minder om kattebakker med låg, men har til forskel fra de andre deres indgang siddende i låget. Fordelene ved en Hop-in kattebakke er, at den langt bedre end andre kattebakker, sørger for at alt kattegrus og efterladenskaber holder sig inde i bakken. Det kan være lidt svære for katte at vende sig til at bruge en hop-in bakke, hvis de først er vant til de normale. Vælger du dog denne model som din første kattebakke, skulle din kat ikke have noget problem med at benytte den. 

Automatiske kattebakker

De automatiske kattebakker er til dig, der er træt af at skulle gøre kattebakken ren selv. Med en automatisk bakke slipper du for at skulle sidde og rense grus igennem, da kattebakken af sig selv renser ud i gruset. Dette efterlader bare dig med en bakke, der skal tømmes en gang imellem. Det er ikke kun ift. rengøring, de automatiske kattebakker er smarte. Denne type kattebakker sørger også for, at der spredes langt færre støv-partikler fra gruset ud i rummet, hvilket ellers sker ved rengøring. Derudover sørger den også for at holde alt, der skal holdes inde i bakken – inde i bakken. De er ofte lidt dyrere end den normale kattebakke, men du får til gengæld også mere teknik og et lettere liv. 

Store kattebakker

Store katte skal selvfølgelig bruge større kattebakker end normalen. Kig derfor efter kattebakker med ekstra længde. Til store katte kan åbne kattebakker være en fordel, da du ikke får problemer med, at din kat kan komme ind i dem. Hvis du ønsker en med låg, skal du sørge for at kigge efter en med en ekstra stor åbning, så din kat kan komme ind og ud uden besvær. Husk på vores anbefaling til længde, som vi beskrev tidligere. 

Lugtfri kattebakke

Der findes flere forskellige typer af “lugtfri” kattebakker med forskellige teknologier til at løse problemet. Den mest udbredte er kattebakker med et aktivt kulfilter. Aktiv kul bliver brugt et hav af steder i forbindelse med at mindske eller fjerne lugtgener. Dette er også tilfældet, når det kommer til kattebakker. Her kan du finde flere modeller udstyret med et aktiv kulfilter, der sørger for, at lugten fra din kats høm høm, ikke spreder sig i hjemmet. Der findes også kattebakker med elektroniske luftfiltre. Disse kattebakker kan tilsluttens en strømudladning, hvorefter de har et elektronisk filter, der suger luft gennem kattebakken og gennem et specielt filter, der opfanger støv, skidt, og eventuel lugt. 

Kattebakke skjuler

Det er ikke alle, der synes, kattebakker er pæne og ønsker at have dem stående fremme. Hvis man har det sådan, så er der heldigvis råd forude. Der findes nemlig forskellige kattebakke skjulere, der kan være med til at skjule de måske ikke så pæne kattebakker. Du kan finde kattebakke skjulere i mange forskellige former og designs. Mange af dem giver dig en elegant måde at placere kattebakken inde i noget, der måske ligner noget andet. De kan oftest integreres bedre i indretningen, så du ikke behøver at gemme din kattebakke langt væk i huset, men i stedet kan maskere den med noget andet. 

Hvorfor bruger min kat ikke sin kattebakke?

Det kan være svært at sige præcist, hvorfor en kat ikke vælger at bruge sin kattebakke. Som udgangspunkt bør du altid opsøge din dyrlæge, hvis din kat har problemer med sin afføring. Det kan også bare være et tegn på, at din kat enten ikke bryder sig om sin kattebakke, eller ikke har vænnet sig til den endnu. Du kan forsøge at placere kattebakken et andet sted i huset, og se om det hjælper. Har du en lukket eller åben kattebakke, kan du prøve at købe det modsatte og se, om det er mere din kats præference. Den sidste ting, og nok den mest hyppige, er, hvis du ikke er god nok til at holde kattebakken ren. Katte er som sagt ret renlige dyr, og ønsker derfor ikke at opholde i en beskidt kattebakke.  

Hvordan undgår man, at kattebakken lugter?

Der findes mange muligheder, når det kommer til at mindske lugten fra din kattebakke. En af de klassiske er lugtfri kattegrus til din kattebakke. Der er mange delte meninger om, hvorvidt det altid fungerer, som det skal. Vi har dog valgt nogle i denne artikel, som har fået rigtig god respons fra deres brugere og noget tyder altså på, at de rent faktisk virker. Men en anden mulighed er at benytte sig af en kattebakke, hvor der er låge på og med et filter. Det gør, at der ikke bliver slæbt noget med ud – hverken af støv fra gruset eller andet og samtidig så lukker kattebakken i, så al lugt forbliver derinde.

FAQ

Tidligere artikelTøj til katte – Lad din kat skille sig ud fra mængden!
Næste artikelBedste kattesele (2022) – De 5 bedste seler til dage på eventyr!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her