Hundelygte – pas på dig selv og din hund!

0
1449

Opdateret den 05/12/2022

En hundelygte bør være fast inventar hos dig, hvis du er hundeejer. I sommermånederne er dagene lange og lyse, og der kan du sagtens gå uden at have en hundelygte med på turen.

Men hunden skal jo luftes hele året rundt – både morgen og aften for de flestes vedkommende. Lige så snart sommeren er ovre, så bliver dagene kortere og noget mørkere. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at du sørger for, at du har en hundelygte.

TESTVINDER

Orbiloc Dog Dual Hundelygte

Vil du være synlig på jeres næste gåtur? Her er svaret! Tåler alt slags vejr og kan ses på lang afstand.

Det er ikke en underdrivelse, når vi siger, at det rent faktisk kan redde liv med den rette påklædning og udstyr, når det er mørkt. Udover at sikre dig selv, så gør du også bilisternes køretur mere rar, da de ikke pludselig får et kæmpe chok, fordi I går langs vejkanten og de først opdager jer i sidste sekund. Så tilføj en hundelygte og en hundevest og gør gåturen behagelig for alle.

Måden vi i denne artikel har valgt den bedste hundelygte til jer, er ved at vælge ud fra distancen, man kan se jer på, om hundelygten er vandtæt, hvor nem den er at sætte og så selvfølgelig prisen.

Vores 7 favorit hundelygter og alternativer

Orbiloc Dog Dual Hundelygte

Denne hundelygte er mere end blot til hunde – Orbilocs lygter bruges også til mennesker. Det en fantastisk hundelygte, der kan ses på op til 5 km afstand. Den kan klare alt slags vejr både regn og blæst og fra 50 grader og ned til -40. Så køb den og brug den både til gåture med din hund eller hvis du selv er afsted og har brug for en lygte, der er synlig.

Endnu bedre er, at den vejer kun 19 gram og du kan derfor altid have den med dig, uden at den generer dig.


 • Populært mærke
 • Must have
 • Nem at have med

 • Vejer 19 gram
 • Ses på 5 km afstand
 • Kan klare al vejr og temperatur

Pink Hundelygte Orbiloc

Denne hundelygte giver dig synlighed op til 5 km. Den er hårdfør og kan bruges i alt slags vejr. Den har to funktioner – konstant lys eller blink. Udover det, har den en batteri-levetid på 100 timer, når du bruger konstant lys og 250 timer ved blink. Den er desuden også 100% vandtæt.


 • Kan sættes på halsbånd
 • Synlig op til 5 km
 • Lang levetid

 • Lavet til militæret
 • Kan klare 100 kgs tryk
 • Genopladelig batteri

Non stop Dogwear

Selvom at denne artikel primært handler om hundelygter, så synes vi ikke, at vi kan skrive en artikel om hundelygter og sikkerhed uden at nævne sikkerhedsvesten. En sikkerhedsvest er et must have, når det gælder gåture i mørket. Denne hunde-sikkerhedsvest fra Buster fås i 5 forskellige størrelser, så der er ingen undskyldning for, ikke at kunne finde en størrelse der passer. Den kan desuden vaskes ved 30 grader, så den kan være klar dagen efter, hvis det har været en mudderet tur.


 • Godt anmeldt
 • Gør din hund synlig
 • Giver tryg fornemmelse

 • Flere størrelser
 • Kan maskinvaskes ved 30 grader
 • Lyser op når bilernes lygter reflekteres

Flexi Vario LED Hundelygte

Denne hundelygte lyser både bagpå og foran, så ligemeget hvordan du sætter den, vil den gøre jer synlige for andre. Endnu bedre, så er den nem at sætte på og påføres blot med velcro-tape, der hvor du ønsker det. Det kan både være på jeres hundesele, hundejakke eller hundensnor – I bestemmer. Den er på batterier, som medfølger.


Active Canis LED hundehalsbånd

Et fint lille halsbånd til de dage, hvor det er mørkt eller der er dårlig sigtbarhed udendørs. Brug den som en ekstra foranstaltning til de mørke aftner, hvor du, med dit andet udstyr, gerne vil kunne ses tydeligt. Du kan vælge mellem, om den skal blinke eller lyse konstant – og så medfølger der batteri.


Visio Light LED Orange Halsbånd

Hundelygte i en halsbånds-form til din bedste ven på de mørke og sene ture. Du kan ændre længden, så den passer perfekt og bredden er 2,5 cm. Denne hundelygter kan ses på 500 meters afstand. Det anbefales at bruge denne sammen med dine hundelygter og andet udstyr, der gør, at I er tydelige på gåturen.


Curli LED Hundelygte

Her får du en hundelygte med blå LED lys. Materialet er silikone og altså super blødt. Den vejer kun 10 g og du kan skiftevis vælge mellem blink eller konstant lys. Den har en lang levetid og batterier er inkluderet.


Sådan finder du den perfekte hundelygte

Sørg for at din hundelygte er vandtæt

Umiddelbart vil man gå ud fra, at køber man en hundelygte – ja så er den vandtæt. Men det er ikke altid, at der er blevet tænkt så langt under produktionen. Sørg derfor altid for at din hundelygte er vandtæt. På den måde kan du bruge den i alt slags vejr. Det kan være svært at se jer i mørke, men mikser man mørke og regn, så er det en endnu værre cocktail.

Med en vandtæt hundelygte skal du ikke bekymre dig, om den nu holder hele vejen hjem, hvis det pludselig står ned i stænger. I kan i stedet nyde jeres gåtur på den mest sikre måde.

Lad ikke din hundelygte være tung

Vi kender det fra os selv – det er hårdt og træls at bære noget, der vejer tungt. Specielt hvis vi skal have det om halsen, eller på ryggen. Det samme gør sig altså gældende for din hund. Skal I på gåtur, hvad end det er en kort eller lang tur, så skal din hund ikke bære rundt på en tung lygte. Derfor kan det godt betale sig at stille krav til vægten på din hundelygte, da der altså er gode hundelygter, som er lavet specielt til at veje nærmest intet.

Vælger du en letvægts hundelygte, bliver det også nemmere for dig! Da mørket faldet hurtigt herhjemme, specielt i vintermånederne, kan det være en god ide, at du altid har en hundelygte med i lommen, når I går ud.

Sommetider bliver gåturen længere end forventet og pludselig er du ude, imens det er mørkt. Måske du bare er kommet ud af døren, og har glemt det? Ved altid at have en hundelygte i lommen, så er den altid lige ved hånden, når der er brug for den. Netop ved at vælge en der intet vejer, kan du altid bare have den i lommen og klar til brug – uden at den generer dig.

Hundelygte eller refleksvest?

Vi stemmer for begge. Man kan simpelthen ikke blive for synlig, når det er mørkt og du går langs vejene. Det gælder desuden også, hvis du går i skoven. Her gør du dig synlig for fodgængere og cyklister. Men skal man vælge imellem en hundelygte eller refleksvest?
Vi synes, at I bør inkludere begge i jeres gåtur. Det giver to forskellige slags lys, og I bliver derfor automatisk mere synlige. Hvad angår en refleksvest, så burde du også selv sørge for at have en på.

Hundelygte og hundeposer? Alt for meget med på turen

Synes du efterhånden, at du har lige rigeligt med på turen. Så kan du sagtens kombinere din hundelygte med hundeposer også. Du kan nemlig få en hundelygte, hvor hundeposen er en del af det. Du skal derfor ikke både bære på en hundelygte og et par hundeposer. Du får det hele samlet. Du finder den længere oppe.

Hurtige tips til at være synlig på jeres gåtur

 • Altid brug en hundelygte – enten på din hunds halsbånd, eller gå med en.
 • Tag vesten på! Dette gælder jer begge. Din hund skal selvfølgelig være synlig, men forglem ej dig selv! Sørg derfor for at I begge er synlige på jeres gåtur.
 • Vil du øge din synlighed yderligere, så kan du få en hundesnor eller hundesele med reflekser også. Her kan det også betale sig at få en skarp farve og med reflekterende sytråde.
 • Er det kun dig, der har refleksvest på og ikke din hund – så sørg for at din hund går inderst, hvis I befinder jer på vejen.

Vi har igennem artiklen sørget for, at der en hundelygte til enhver. Her mener vi først og fremmest prisen, men også i forhold til størrelsen. Vi har alle hunde i forskellige størrelser, og en almindelig størrelse hundelygte for en medium eller stor hunde, kan føles stor til en lille. Udover det, ved vi, at nogle også foretrækker at deres udstyr er mere end blot funktionelt – det skal også være pænt. Vi har derfor fundet hundelygter, der er både flotte og neutrale i udseende.

Hundelygter kan også være brugbare til udendørs hundetræning, eller hvis du går senere ture om aftenen med f.eks. din hundeklapvogn.

Tidligere artikelHvad er en servicehund egentlig? Sebastian fortæller!
Næste artikelUgens Kæledyr – Benny (Uge 51)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her