Hundekurv i flet – Komfort & stil!

0
857

Opdateret den 17/05/2021 af Julia F

En hundekurv er alfa og omega for enhver hundeejer, uanset om det er en Terrier, Bulldog eller Berner Sennen man har i huset. Hundekurven skal være det sted din hund kan slappe af efter en aktiv dag, og det skal være det perfekte sted at vågne op til en ny dag. Hvis du ikke vil have din hund i møblerne, er det en god idé, at have en hundekurv, hvor den kan lægge sig. Det samme gælder, hvis den skal passes ude af hjemmet eller overnatte et andet sted. Så vil din hund have et sted, der minder om hjem, og hvor den kan føle sig tryg. Du kan med fordel vælge en hundekurv i flet, da de er meget holdbare.

Det du skal have med i tankerne, når du skal købe en hundekurv i flet, er:

 • Er kurven behagelig for min hund?
 • Er kurven stor nok til min hund?
 • Passer kurven ind i hjemmets stil?
 • Er kurven holdbar og nem at rengøre?
 • Hvilke typer betræk kan bruges?

Et par af disse funktioner finder man ikke i hundekurve i kunstige materialer, og derfor anbefaler vi en hundekurv i flet!

Hundekurve i flet opfylder nemlig samtlige af ovenstående punkter. Det er efter vores mening en af de bedste muligheder, når det kommer til både boligens indretning – og din hunds komfort og glæde. Der er nemlig en form for eksklusivitet i flet, og det passer ind i næsten enhver type bolig i dagens Danmark.

Der findes mange typer af hundekurve, og hundesenge som mange også kalder dem. Og desværre er rigtigt mange hundekurve lavet i kunstige materialer, som hverken føles dejligere for hunden – eller ser særligt flotte ud. En hundekurv skal nemlig have flere funktioner for, at det er den helt rette man vælger at købe.

Vores favorit hundekurve i flet

Vi har kigget på følgende hundekurve i flet.

VORES UDVALGTESET HOS
MiaCara Mio hundekurvPetluxLÆS MERE
Trixie hundekurvDyreverdenenLÆS MERE
Cloud 7 – Cuddly PlushLuksushundLÆS MERE
Trixie CykelkurvDyreverdenenLÆS MERE
vidaXL hundekurv i pilCDONLÆS MERE
Milano – BeezteesCDONLÆS MERE


 ► MiaCara Mio

MiaCara Mio hundekurven er en fortolkning af den traditionelle hundekurv i flet. Her får du en super moderne, elegant og funktionel hundekurv i naturflet. Din hund får en tryg og hyggelig plads, hvor den kan slappe af og putte. Mindre hunde har mulighed for, at hvile deres hoved og holde øje med omgivelserne på grund af den buede facon. Det er en hundekurv, hvor farverne er nøje udvalgt, så den kan passe ind i det moderne danske hjem. Den bløde pude giver din hund fantastisk komfort, og betrækket kan tages af og vaskes. Hundekurven kan tørres af med en fugtig klud.


 • Elegant og funktionel
 • Fantastisk komfort
 • Rengøres nemt

 • Rattan naturflet
 • Åndbart materiale
 • Mål S: 68 x 58 x 21 cm, M: 85 x 75 x 26 cm


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
3.175,00 3.175,00 GÅ TIL BUTIK ➜


 ► Trixie Traditionel Hundekurv

Denne hundekurv i flet er meget traditionel. Den passer ind i de fleste hjem på grund af dens neutrale udseende. Din hund vil ligge komfortabelt med både foer og pude i blødt plys. Kurven kan håndvaskes, og tørres af med en fugtig klud. Her vil din hund få mange gode timers søvn.


 • Kan håndvaskes
 • Traditionel
 • God komfort

 • Flere farver
 • Polyester fleecefyld
 • 80 cm


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
179,00 179,00 GÅ TIL BUTIK ➜
250,00 250,00 GÅ TIL BUTIK ➜


 ► Cloud 7 – cuddly plush

Her får du en smuk og elegant hundekurv i rattan. Kvaliteten er rigtig god, materialerne er naturlige, og så er det også en slidstærk hundekurv. Den vil pynte i dit hjem, da den er neutral i udseendet, og den vil ikke skille sig for meget ud. Der medfølger en dejlig blød pude, så din hund ligger godt og blødt. Kurven er sandfarvet og vaskbar. Den kan desuden vaskes ved 30 grader.


 • Elegant
 • Slidstærk
 • Komfortabel

 • Inkl. pude
 • Puden kan maskinevaskes ved 30 grader
 • Fås i 2 størrelser


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
699,00 699,00 GÅ TIL BUTIK ➜


 ► Trixie Cykelkurv Flet

Denne hundekurv i flet er til dig som gerne vil have din hund med på tur. Den er nemlig beregnet til din cykel. Den er lavet af piletflet og kan nemt hænges på styret på din cykel. Der medfølger et imiteret ruskindstæppe.


 • Simpelt design
 • Slidstærk
 • Behagelig

 • Hunde op til 8 kg
 • Koksgrå med sort gitter
 • 50 x 41 x 35 cm


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
315,00 315,00 GÅ TIL BUTIK ➜


Vi så også på disse tradtionelle hundekurve

 ► Laboni Prado Hundeseng

En lækker hundekurv i flet der i 2019 vandt en German Design Award 2019. Den er flettet af materiale af polyester, og alle materialer er 100% genanvendelige. Udover det, er den slidstærk og kan klare lidt af hvert. Du kan altså også sagtens lade din hund komme direkte fra gåturen hen i den, da den er både smuds- og vandafvisende. Den måler i alt 110 x 74 x 46 cm.

DKK 4.700,00


 ► vidaXL hundekurv i pil

Denne klassiske pileflettede hundekurv, giver din logrende ven, et trygt og behageligt sted at sove. Kurven udstråler et solidt håndværk og har en robust konstruktion der kan holde til lidt af hvert.

DKK 479,00


 ► Milano – Beeztees

Milano hundekurven fra Beeztees giver ikke kun din hund et stilfuldt, men også et behageligt sted at sove. Looket passer ind i de fleste hjem og du kan derfor have kurven stående fremme uden den vækker for meget opsyn. Kurven leveres med en lækker blød pude, for ekstra komfort.

DKK 545,00


 ► Cloud7 Hundekurv – Hideaway M

En hundekurv af flet som er foret med bløde puder indvendigt, så din hund kan ligge behageligt. Puderne holdes sammen med velcro og sele kurven er lavet af søgræs. Søgræs er et natur materiale og tilpasser sig efter din hunds krop, når den ligger sig.

DKK 999,00


 ► Laboni Hundeseng Prado

En hundekurv i flet og af genanvendelig luksus. Den er nemlig lavet af 100% genanvendelig materialer. Den er flettet af materialet PVC, som er et materiale, der bidrager til en slidstærk hundekurv. Desuden kan betrækket på puderne tages af og vaskes. Du kan derfor roligt lad din hund benytte den – også lige efter en gåtur. Den kan sagtens klare lidt skidt.

DKK 999,00

Er hundekurven i flet behagelig?

Ja, flet er lavet af bøjeligt træ, som giver din hund maksimal komfort, og gør at den ikke får ondt i kroppen af at bruge kurven. Med den helt rigtige stofpude, hynde eller tæppe til kurven i flet, så får du det bedste sted for din hund at hvile sig. Når du går ud og kigger på hundekurv, er det vigtigt at du har din hunds størrelse med i overvejelserne. Din hund skal kunne ligge behageligt i kurven ellers vil den ikke bruge den.

Hvor stor skal min hundekurv af flet være?

Din hundekurv af flet skal være en størrelse, som din hund finder sig godt tilpas i. Det der gør, at størrelsen er endnu vigtigere på en hundekurv i flet, skyldes at den er hårdere og ofte har en kant på sig – det har de fleste i hvert fald i netop denne artikel. Der skal altså være plads, til at din hund kan ligge uden at støde på kanten – da den vil være af flet og altså nemt kan være ubehagelig at ligge op ad. Så i netop dette tilfælde vil vi anbefale hellere en størrelse for stor end en for lille.

Passer hundekurven ind i boligen?

Ja! Flet passer generelt godt ind i rigtigt mange nordiske hjem på grund af deres meget neutrale udseende. Selv hvis den stikker lidt ud af din generelle stil, så gør det ikke noget, da der så er noget unikt ved hundekurven. De kan typisk fås i neutrale farver såsom natur, grå, sort mm., så du vil sagtens kunne finde en, som du mener passer ind i jeres hjem. Pileflet har et lidt eksklusivt look, og vil kun pynte i det rum hundekurven placeres i.

Er hundekurven holdbar og nem at rengøre?

Ja! Hundekurve i flet er utroligt nemme at vedligeholde og rengøre. Selve betrækket (pude, hynde, dyne eller tæppe) rengøres for sig selv, og meget af det kan endda maskinevaskes. Kurven kan dermed nemt rengøres alene ved at rystes udenfor. Du kan også køre hundekurven over med en fugtig klud.

Er uheldet ude og har din hund lavet en svipser i kurven, så kan kurven nemt tages med udenfor, og rengøres med en haveslange. Husk dog at lade kurven tørre, inden den tages indenfor og i brug igen.

Hvilke typer af betræk kan bruges?

Betrækket er selvfølgelig også uhyre vigtigt til en hundekurv i flet. Godt nok er det bøjelige træ som flet er lavet af behageligt – men den rette komfort, får hunden gennem det betræk den ligger på.
Når det kommer til betræk til hundekurven, så er der følgende muligheder:

 • Puder/Pudeindsats
 • Tæpper
 • Bomuldsbetræk
 • Hynder

Alt efter hvilken type hund du ejer, er det forskelligt hvilken slags betræk der vil foretrækkes. En korthåret hund er mere tilbøjelig til at kræve mindre polstring – men det afhænger mere af hundens temperament og natur. Vi anbefaler at man vælger betræk, der er nemt at rengøre for hår mm. jævnligt. Her er hynder eller et bomuldsbetræk klart at foretrække, da disse nemt kan støvsuges og rystes for snavs og hår.

Hvorfor skal du købe en hundekurv i flet?

En hundekurv i flet føles som et lille hjem i hjemmet for din hund. Du forkæler din hund, samtidigt med, at du tilføjer noget unikt til din egen indretning. Hundekurven i flet symboliserer en ro og hygge, som de fleste gæster vil beundre. Vælger du en hundekurv i rattanflet, så får du en hundekurv, der er meget slidstærk. Det er svært for hunden, at gnave sig igennem rattan, og det er heller ikke giftigt for hunden at spise. Flet er som nævnt et godt strækbart og behageligt materiale, og det er nemt at rengøre uanset, hvor renlig din hund er.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her