Bedste kattesele (2022) – De 5 bedste seler til dage på eventyr!

2
2134

Opdateret den 17/06/2022

Med den bedste kattesele, som sidder som smurt på din kat, kan I sammen tage på eventyr og opleve mere af verdenen. I kan selvfølgelig også bare nøjes med en tur ud på græsplanen eller den nærmeste skov – din kat vil elske det ligemeget hvad. Derfor kan du trygt læse videre her, for vi har valgt 5 af de bedste katteseler, som har fået de bedste anmeldelser af andre eventyrlyste katteejere, der også gerne ville have deres kat med.

De 5 bedste katteseler

Trixie Nylon Sele

Det her er vores favorit – men også en af de bedste katteseler, du kan finde. Den får nemlig 4,4 stjerner med over 1000 anmeldelser på Amazon, og er derfor tydeligvis også en populære kattesele blandt mange katteejere.

En af grundene til, at vi er kæmpe fan er, at den lukkes to steder og der er flere justeringsstedet. Det betyder et perfekt og behageligt match – og en kattesele, der er svær at få af! Selv hvis din kat bliver bange.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
39,00 39,00 GÅ TIL BUTIK ➜
65,00 65,00 GÅ TIL BUTIK ➜

 • Simpelt design
 • Populær vare
 • Gode anmeldelser

 • God justerbarhed
 • Med klikspænder
 • Flere farver


#2 Trixie Blød Kattesele

Seler er uvante for katte og sommetider kan et større tryk fra selen give mere komfort til din kat! Den her er bredere end gennemsnittet! Det gør, at den er behagelig for den kat – både pga. pasformen, men lige så vel, fordi den er af blødt og åndbart mesh. Når din kat først har vænnet sig til den, så vil den elske at have den på og glæde sig til jeres gåture sammen.

Er den sikker? Ja! Denne sele giver dig sikkerhed og vil virkelig kræve rigtig meget, før den kan komme af bare sådan. Det skyldes designet og den er derfor god til katte, der første gang skal på tur.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
135,00 135,00 GÅ TIL BUTIK ➜
149,00 149,00 GÅ TIL BUTIK ➜

 • Behageligt materiale
 • Nem påførsel
 • Smart design

 • Blød og komfortabel
 • Vaskbar ved 30 grader
 • Refleks gør den synlig i mørke
 • Line medfølger (1.2 meter)


#3 Nobby Kattesele

Denne Nobby kattesele kommer med en line i tilsvarende farve. Den kan fås i forskellige farver, så du kan tilpasse din kat og jeres stil. Den er nem at tage på din kat og linen fastgøres blot via D-ringen på toppen.
Linen scorer 3,9 stjerner på Amazon, og er derfor et populært valg, som ligger over gennemsnit i score.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
79,00 79,00 GÅ TIL BUTIK ➜

 • Stort farveudvalg
 • Populær blandt katteejere

 • D-ring på ryg
 • 3 farver
 • Nylon materiale


#4 Trixie killinge sele

Killingeselen fra Trixie er den perfekte sele til dig med en killing eller lille kat. Selens mindre størrelse gør den perfekt til killinger, og sikre at de ikke kommer ud af den. Selen kan justeres omkring nakken og livet, så den kan følge killingen imens den vokser.
Killingeselen er lavet i slidstærkt nylon, med et sødt katteprint, der både gør den holdbar og smart at kigge på.
Trixies killingesele er den 4. bedst sælgende kattesele på Amazon UK, og det er med god grund. Selen har en vurdering på 4,3 på over 250+ anmeldelser, hvilket bestemt må anses som godt!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
55,00 55,00 GÅ TIL BUTIK ➜

 • Flot design
 • Populær vare
 • Gode anmeldelser

 • Med klikspænder
 • justerbar i hals og liv
 • 3 x 24 x 19.5 cm


#5 Nobby Kattesele

Leopardsele fra Nobby til jeres gåture. Farven er sort og grå og vil passe perfekt til de fleste katte med det design. Selen er justerbar og passer derfor særdeles godt til store katte. Udover det, er der også tilføjet en klokke.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
60,00 60,00 GÅ TIL BUTIK ➜

 • Passer til de fleste katte
 • Leopard-mønster

 • Materiale af nylon
 • Line medfølger

Hvem bør få en kattesele?

Det er måske ikke så tit du kommer forbi en kat ude og gå tur i sele og snor, i forhold til hvor mange hunde man ser. Det er selvfølgelig fordi rigtigt mange har udekatte, der kan løbe og lege frit i naturen, lige når det passer dem. Men rigtig mange indekatte får ikke fornøjelsen af at komme ud i det fri, og nyde naturen. En sele og snor er derfor en idéel måde at give din kat muligheden for at komme ud og opleve verdenen. Har du en indekat der bruger det meste af dagen på at sidde og stirre længselsfuldt ud af vinduet. Så kunne en kattesele være måden hvorpå du kan indfri din kats dagdrømme, så den kan komme ud og se den store verden. 

Hvad bør du overveje?

Der findes flere forskellige slags katteseler, og der er derfor flere ting du kan overveje, når du skal ud og skaffe dig en. Vi har samlet en oversigt over nogle af de ting, vi mener man bør overveje, når man skal ud og købe første eller nye kattesele. 

Lukning

 • Katteseler har forskellige måder de kan lukkes og spændes på. Det kan derfor være oplagt at kigge hvilken lukning der vil passe bedst til din kat. De to mest almindelige lukkemekanismer er velkro og kliklukning. Velcro gør det ekstra nemt at spænde og tilpasse selen, hvilket gør det særligt idéelt til katte der ikke er vant til at få påført seler, tøj eller lignende. Ulempen ved velkro er dog, at hvis din kat får mulighed for det, vil den med høj sandsynlig forsøge at lege med det blottede velcro. Det kan derfor være svært at holde kattens koncentration og opmærksomhed, når der er velcro nær. En anden ting kan være lyden af velcro. Nogle katte kan ikke døje lyden af velcro, og det kan derfor være en god idé lige at teste om din kat kan klare ritsch-ratsch lyden, inden du køber en sele med velcrolukning. Det er dog ikke sikker noget af dette er et problem for netop din kat, og hvis det er tilfældet, er velcrolukning et super valg. Kliklukning kender man fra lukning på kattehalsbåndet, og fra hundeseler og lign. Kliklukningen er ofte mere robust og sikker, men er til gengæld svære at spænde og tilpasse til den enkelte kat. 

Specifik sele eller ej

 • Der findes seler til mange forskellige dyr, og det kan derfor være værd at overveje, om det behøver at være en specifik kattesele du skal købe. Mange katte ville også kunne passe seler til små hunde, store kaniner og marsvin. Derfor findes der universelle seler, der er tiltænkt at dække flere dyr i denne størrelse. Har du derfor enten en lille sele liggende allerede, eller har du flere dyr, så kan det være at en universel sele er det rigtige for dig. Universelle seler er selvfølgelig ikke skabt direkte til kattes anatomi, og det kan derfor være sværere at finde det helt perfekte ‘fit’. Det kan dog sagtens lade sig gøre, men kræver ofte lidte flere løbende justeringer og tilpasninger. 

Traditionelle seler

 • De traditionelle H-seler er de mest almindelige til katte, kaniner, marsvin og små hunde. Selen har sit navn efter den form som den har, når du ligger selen fladt ned. De traditionelle seler består af to stropper der går rundt om kattens krop – en om halsen, og en om livet. De to stropper er forbundet af en tredje strop der går langs kattens ryg, og derved udgør H-formen. De traditionelle seler bruger som oftest en kliklukning, til at sikre stropperne rundt om katten. De traditionelle seler er ofte billigere, men også væsentlig nemmere at slippe ud af, en nogle af alternativerne. Det er et klassisk valg, men helt sikkert noget man skal overveje. 

Bløde katteseler

 • Disse katteseler adskiller sig fra de traditionelle ved at være blødere og minde mere om en vest end en klassisk sele. Her får katten støtte omkring stort set hele den forreste del af kroppen, og trækket vil derfor blive jævnt fordelt. 

Hvad er en kattesele?

En kattesele adskiller sig ikke særligt fra alle andre slags seler til dyr – måske lige undtagen heste. Katteseler er bare lavet direkte til katte, og pasformen er derfor mere tiltænkt kattens anatomi, end en sele til en hund ville være. Med en kattesele er du ofte også mere sikker på at kunne finde en med en god pasform, da katte ikke variere så meget i størrelse som hunde gør. Størrelserne er derfor ofte tættere på hinanden inden for katteseler, og derfor kan du ofte ikke gå helt galt i byen, når du skal vælge størrelse. Grunden til det er vigtigt med en sele, hvis du vil gå med din kat, og ikke bare kan gøre det i halsbåndet ligesom med hunde, er at katte kan være nogle værre udbryderkonger. Du har nok set din kat snige sig igennem huller du ikke troede var mulige, og det samme kan gøre sig gældende for halsbåndet. Hvis din kat virkelig ikke gider, blive fulgt rundt af dig med en snor i sit halsbånd, så skal den nok finde en måde at komme ud af det på. Derfor giver seler en del mere sikkerhed, da de er noget bedre spændt fast om din lille firbenede ven.  

 

Hvordan får man sin kat til gå med sele?

Når du har fundet den rigtige kattesele, og fået den rigtige størrelse, så kommer den næste udfordring. Hvordan vænner man sin kat til at gå tur med sele? Det kan være lidt af en opgave, hvis man skal tilvænne en kat der ikke længere er killing. Det er altid lettest at lære dyr nye ting, imens de er unge, men det er ikke umuligt at lære en gammel kat, at gå i sele. Det første man skal gøre er at få sin kat til at vænne sig til selen, og det at skulle have den på. Lad din kat lege med selen, før du overhovedet prøvet at få den i den. Din kat skal lære at selen ikke er et fremmed objekt, men derimod en god ting, som vi godt kan lide. Derefter kan du forsøge at komme selen på din kat, sektion for sektion. Lad langsom din kat vænne sig til at have de forskellige dele rundt om sin krop, indtil den har fuldt accepteret selen.

Efter dette kan du komme snoren på katteselen. Du kan eventuelt starte indenfor, og bare følge med din kat rundt hvor den ønsker at gå hen. Det er vigtigt at du i starten ikke hiver og bestemmer for meget hvor i skal hen, da det kan give din kat en dårlig oplevelse. Når din kat har vænnet sig til at gå med sele og snor, og at du følger med rundt, kan du begynde at gå udenfor i mere stille område. Her kan du så småt begynde at lære din kat at følge med dig, men det er vigtigt at du tager din tid, og lader din kat udforske omgivelserne omkring jer. Vær klar på at du muligvis skal bære din kat hjem de første par gange, da det godt kan blive en overvældende oplevelse, og de derfor ikke orker at gå længere. 

FAQ

Afrunding

Der er flere ting, der skal overvejes, inden du køber din første sele til din kat. Det er nemlig vigtigt, at det er et perfekt match, som sidder godt og sikkert på din kat. For det er de færreste katte, der helt fra små af lærer, hvordan man går med sele. Derfor skal selen var spot on, så der ikke er chancer for, at din kat kan komme ud af den – skulle den blive forskrækket på jeres tur! I vores artikel giver vi dig lidt råd med, når vi kommer ind på forskellige ting, du bør være opmærksom på, når du skal ud at købe en kattesele. Desuden har

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Bedste rating fra forbrugerne
Tidligere artikel10 bedste kattebakker | Vejen til en glad kat og et rent hjem
Næste artikelKattelegetøj – En guide til dig med kat
bedste-katteseleTrixie Nylon selen får bedste rating ved forbrugerne

2 KOMMENTARER

 1. Hej der
  Jeg er flyttet med min gamle hunkat 14 år..
  Hun har tidligere været vant til kattelem og kunne gå ud og ind som det passede hende.
  Jeg har holdt hende inde i 4 uger men jeg tør ikke lukke hende ud.
  Jeg skal have en kattesele hvor sikkerhed ift den ikke må gå op. Sikkerhed er alfa omega.
  Kan i hjælpe hvad jeg skal gå efter.
  Munte

  • Hej Munte,

   Tak for din besked til Petguide.
   I lige netop dit tilfælde med en kat oppe i årene og et nyt sted, der skal udforskes, så må være komfort og sikkerhed (som du selv nævner) være top-prioriteterne.
   Derfor vil jeg anbefale #2 som første valg. Den har både blødt fleece på ryg og bryst, samtidig med at den går ned imellem forbenene på din kat.

   #1 er også værd at kigge på, da det yder optimal komfort for din kat, og den har også sele, der går imellem forbenene og som bliver lukket på ryggen.

   Ved at selen går ned omkring forbenene, og altså ikke kun om bryst og mave, så sidder den bare lige den tand bedre fast, skulle der opstå panik på jeres gåtur.
   Men alfa omega ift. sikkerheden, er altid at vælge den rigtige størrelse, som så kan justeres via spænderne til et perfekt match.

   De bedste hilsner
   Julia

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her