Det bedste kattegrus – Vores 9 top valg!

0
2058

Kattegrus over det hele og besørgning alle andre steder end i kattebakken? Ja, been there! Det er først fremmest irriterende, det lugter og så er der jo ingen, der har lyst til at rengøre mere end højst nødvendigt! Men vi har knækket koden for jer og fundet noget, som selv vores bestemte (læs: meget bestemte) katte har været vilde med!

Vores top 9 kattegrus val

Bedste allround kattegrus

Med Extreme Classic tilbyder du din kat den uberørte canadiske natur. Kattegruset er lavet af et rent naturprodukt, og indeholder ingen farlige stoffer eller kemikalier. Med en optagelses- og sugeevne på 350%, så vil hverken dig eller din kat opleve nogle lugtgener. Derudover er det super klumpende og støvfri, og du vil ikke opleve, at du har kattegrus i hele hjemmet, da det ikke hænger fast på din kat. Extreme Classic er en behagelig, billig og sparsom kattegrus i forhold til den traditionelle kattegrus, da det holder længe.


Fordele

Ingen farlige stoffer eller kemikalier
Behagelig duft af babypudder
God optagelses- og sugeevne

Info

14 kg 
Holder længe
Støvfri

Den bedste pris på Extreme Classic Granuleret kattegrus:

Bedste kattegrus med hurtigvirkende lugtkontrol

Dette kattegrus er velegnet til kattebakker, der står i små rum, da det har en hurtigvirkende lugtkontrol, der frigives inden for 3 sekunder efter kontakt med fugt. Når din kat springer i kattebakken og begynder at kradse, aktiveres de aktive dufte. Det indeholder en naturlig blanding af eukalyptus, rosmarin og basilikum. Oplagt til dig, der bør i lejlighed og gerne vil sikre dig mod lugten i enten det ene rum eller hele hjemmet.


Fordele

Hurtigvirkende lugtkontrol
Aktive dufte
Velegnet til små rum

Info

Næsten komplet støvfri
60% flere lugt blokkere
Indeholder aktivt kul

Den bedste pris på Ever Clean Fast Acting:

Bedste kattegrus med silicagel

Denne kattegrus er velegnet til katte med urin-problemer, da den har en super evne til at absorbere fugt og indkapsle lugt pga. dens indhold af silikone gel. Multi-Crystals er ideel til følsomme katte, da den er uparfumeret. Indholdet af aktiv kul fanger og bevarer lugtmolekyler, så kattebakken ikke lugter. Da det klumper forhindres urinen i, at synke til bunds, og begynde at lugte. En populær kattegrus, der får 4,7 stjerner online af andre katteejere.


Fordele

Uden parfume
Indeholder aktivt kul
Klumper

Info

Indeholder silikone gel
Består af en blanding af naturlige mineraler og ler
99% støvfrit

Den bedste pris på Ever Clean Multi-Crystals:

Bedste kattegrus med aktivt kul

Dette kattegrus er stærkt klumpende, og fanger lugt med aktivt kul, der er blandet i sandkornene. Derudover er det duftfrit og uden parfumer samt 99% støvfrit, så det ikke irriterer dig eller din kat. Med dette kattegrus vil du aldrig have en ildelugtende kattebakke igen og du slipper også for at have kattegrus over alt i dit hjem. Denne er endnu en favorit blandt flere og score også 4,7 ud af 5 – og med over 1000 anmeldelser.


Fordele

Uparfumeret 
Stærkt klumpende
Hæmmer væksten af bakterier

Info

99% støvfrit
Indeholder aktivt kul

Den bedste pris på Ever Clean Extra Strength:

Bedste kattgrus der indkapsler lugten

Med over 50 års erfaring kan du være sikker på, at Tidy Cats er noget af det bedste kattegrus, som du kan få på markedet. Det er et stærkt klumpende kattegrus, der indkapsler lugt og neutraliserer ammoniaklugt. Det er nemt at gøre rent, og fjerne klumperne uden, at du skal skifte hele kattebakken. Kattegruset efterlader ikke spor på gulvet, og så er det også støvfrit. Hvad mere kan man ønske sig end et hjem, der ikke lugter og kattegrus, der ikke er at finde i alle rum.


Fordele

Stærkt klumpende
Støver ikke

Info

99,6% støvfri
Neutraliserer ammoniaklugt

Den bedste pris på Purina Tidy Cats Instant Action:

Bedste kattegrus uden parfume

Denne kattegrus er specialdesignet til hjem, hvor der er mere end én kat. Det er høj kvalitet og er lavet af micro bentonit, som er et ler lignende materiale, der udvider sig, når det bliver vådt. Derfor er det ideelt at bruge det som kattegrus, da materialet gør, at det er stærkt sugende. Kattegruset er dækket med et antibakterielt middel, som er med til at mindske spredningen af bakterier mellem kattene, hvis der er flere katte om samme kattebakke. Derudover er det miljøvenligt, parfumefrit og reducerer lugten fra kattebakken.


Fordele

Højkvalitets kattegrus
Antibakteriel 
Parfumefri

Info

7,5 kg. 
Miljøvenlig
Micro bentonit

Den bedste pris på Catrine Premium Extra:


Bedste kattegrus med lavendel

Canada Litter kattegrus er et canadisk kattegrus af rigtig høj kvalitet. Gruset klumper og indkapsler lugte særdeles hurtigt med sin høje sugeevne, da det er fremstillet af naturligt natrium bentonit. Derudover er det tilsat en duft af lavendel – for at holde kattebakken frisk og lugtfri. Du kan også få kattegruset med en duft af babypudder.


Fordele

Med duft
Høj kvalitet
Høj sugeevne 
Fås også med babypudder

Info

12 kg. 
Naturlig natrium bentonit
350% sugeevne
350% sugeevne

Den bedste pris på Canada Litter Grus:

Bedste kattegrus som træpiller

Disse træpiller er 100% biologiske og nedbrydelige, da alle elementer kan optages, hvilket er bedre for naturen. Træpillerne er lavet af komprimeret savsmuld fra nåletræer. PeeWee er et økonomisk valg, da det ikke skal udskiftes så ofte, og der skal kun et lag på 2 cm. træpiller i kattebakken. Det vil sige, at det holder længe. Du kan smide kattebakkens indhold i komposten, og så er du nemt af med det.


Fordele

Klumper nemt
Økonomisk
Kan smides i komposten

Info

Komprimeret savsmuld fra nåletræer
Biologisk nedbrydeligt
Venligt mod naturen

Den bedste pris på PeeWee træpiller:

#9 Trixie Fresh & Easy

Trixie Fresh & Easy er en ny type kattegrus, der er langtidsholdbar. Da gruset er bakteriehæmmende, kan kattebakken holde sig frisk i op til én måned. Gruset er også støvfrit, hvilket gør at det er ideelt til mennesker med allergi, men det er også godt for katten og dens luftveje. Derudover er der mange små huller i gruset som gør, at urinen suges op på få sekunder, og lugten forbliver inde i gruset og væsken fordamper. Kattegruset er også miljøvenligt og nedbrydeligt.


 • Neutraliserer dårlig lugt
 • Miljøvenligt
 • Bakteriehæmmende

 • Langtidsholdbar
 • Støvfrit
 • 5 Liter

Hvad skal du være opmærksom på ved kattegrus?

Når du har kat, specielt indekat, så kommer du ikke udenom, at du skal have en kattebakke med kattegrus til din kat. Her skal du tage stilling til, hvilke egenskaber kattegruset skal have. Skal det klumpe, skal det ikke klumpe, skal det være fint eller skal det være groft? Valget kommer også an på, hvad du mener din kat vil kræve. Det kan være at du er nødt til, at prøve forskellige slags af, før du finder det bedste kattegrus til din kat. Du skal også være opmærksom på, at killinger skal have ikke-klumpende kattegrus, da de er nysgerrige, og kan finde på at tage en smagsprøve af gruset. Hvis det er klumpende kattegrus, kan det sætte sig fast i deres tarmsystem.

Typer af kattegrus

Der findes forskellige typer af kattegrus, og hvad man synes er det bedste kattegrus er individuelt, da både katte og mennesker er meget forskellige. Du kan hurtigt se om din kat kan lide det kattegrus, som du har købt. Hvis den bruger kattebakken, så kan den godt, hvis ikke, så kan den ikke. Derfor kommer det også meget an på katten, da det jo er den, der skal bruge den. Hvis du har svært ved at finde det rigtige kattegrus, så kan du prøve at blande forskellige mærker af kattegrus sammen. Måske du på den måde kan finde det bedste kattegrus til din kat. Katte er meget rene dyr, og derfor skal kattebakken også være ren og frisk, for ellers kan de nægte at bruge den. 

Du kan også få kattegrus med duft af f.eks. lavendel, som bliver aktiveret, når det kommer i kontakt med kattens urin eller afføring. Dog kan det godt være, at din kat ikke bryder sig så meget om duften som du gør, så det skal du være opmærksom på. 

 • Klumpende kattegrus

Når denne type kattegrus bliver vådt klumper det sammen. Dette gør rengøringen nemmere og billigere, da dit grus holder længere, når du kan nøjes med at fjerne klumperne og tilføje lidt mere kattegrus, hvis det er nødvendigt. Grunden til at dette grus klumper, er fordi bentonit, som er en lerart, udgør hovedbestanddelen i denne type kattegrus. Klumpende grus er det bedste kattegrus til, at minimere lugten fra kattebakken. Det indkapsler lugten, så du ikke får lugtgener, og det er nemt for dig at holde kattebakken ren og frisk. 

 • Ikke-klumpende kattegrus

Med denne type kattegrus skal du rengøre kattebakken oftere, end hvis du brugte klumpende kattegrus. Er kvaliteten god, kan det holde 1-2 uger. Grunden til dette er, at når din kat tisser, så synker kornene, der har suget urinen op, til bunds. Så skal du ryste kattebakken, og sørge for at det øverste lag altid er tørt. Dog så tørrer afføring hurtigere i ikke-klumpende kattegrus. Denne type kattegrus er dyrere at bruge, da du oftere skal bruge mere grus end nødvendigt pga. fugten fra urinen. Får du ikke skiftet gruset risikerer du, at din kat ikke vil bruge kattebakken, og besørger et andet sted.

Dette er også den bedste kattegrus til killinger, da det ikke klumper. Killinger kan finde på, at tage en smagsprøve af deres kattegrus, og hvis det klumper kan de risikere, at blive syge, og at det sætter sig fast i deres tarmsystem. Derfor anbefaler man ikke-klumpende kattegrus til killinger.

Med fordel så kan du blande klumpende og ikke-klumpende i et forsøg på, at finde ud af hvad der passer bedst til din kat og dig. Det kan anbefales for, at få den mest optimale virkning.

 • Groft/fint kattegrus

Fordelene ved groft kattegrus er, at katten ikke så nemt tager det med ud af kattebakken. Så slipper du for at have kattegrus rundt omkring i hjemmet. Groft grus anbefales især til langhårede katte, da de har større tendens til at slæbe grus rundt. Dog så klumper groft kattegrus ofte ikke så godt, så det kan være sværere at gøre rent. 

Fordelene ved fint kattegrus er, at det klumper rigtig godt, hvilket gør rengøringen nemmere, og det er nemmere for dig, at holde kattebakken frisk. Derudover bruger du ikke nær så meget grus, når det skal skiftes, så det er billigt i brug. Det er også rigtig godt til at tage lugten. Her er ulempen dog, at katten nemt kan slæbe det rundt i lejligheden, og så støver det også mere end det grove.

 • Perlegrus

Fordelene ved perlegrus er, at det ikke støver og det fjerner lugten af urin. Urinen bliver suget op af gruset og så er det også duftfrit. Din kat tager det heller ikke så nemt med ud af kattebakken. 

Ulemperne er dog, at det ikke fjerne lugten af afføring, da den ikke bliver indkapslet. Derudover så knitrer gruset også, når katten tisser, hvilket nogle katte ikke bryder sig om. 

Hvad er kattegrus lavet af?

Kattegrus kan være lavet af forskellige ting, alt efter hvilket mærke og variant du vælger. Noget af de mest brugte er mineralsk kattegrus. Her består indholdet af lermineraler. Det bliver ofte brugt, da det absorberer væske godt og derfor sørger for, at det ikke lugter i dit hjem. Der er også silica kattegrus. Her er det lavet af små sandpartikler, som igen sørger for at absorbere både fugt og lugt, så I ikke skal have et hjem, der lugter. Der findes altså forskellige typer af kattegrus – og det kan være svært at finde rundt i. Brug derfor ovenstående liste som en guideline til at finde det bedste kattegrus. Ovenstående er det, vores læsere og online købere har haft bedst erfaring med – og derfor fået de bedste bedømmelser.

Så… hvad skal du kigge efter?

Helt grundlæggende, så skal det bedste kattegrus have: 

 • en god klumpe evne
 • fjerne lugtgener effektivt
 • støve minimalt

Støver kattegruset kan det være generende for både dig og din kat. Især hvis du har en lukket kattebakke. Katte kan godt lide, at trampe og kradse i kattegrus, og det må ikke gøre ondt for dem at gå i. De kan nemlig godt lide, at gå lidt rundt i kattebakken inden de besørger, da det hjælper dem med at få gang i tarmsystemet, så de bedre kan komme af med det de skal af med. 

Normalt er det kun indekatte, der har en kattebakke, men det anbefales faktisk også, hvis du har en udekat. Især om vinteren kan udekatte godt have glæde af en kattebakke, når jorden udenfor er frossen. 

Når du skal rengøre kattebakken, er det vigtigt at du har hygiejnen i orden. Mange vælger at bruge engangshandsker, når kattebakken skal tømmes, så de undgår at komme i kontakt med eventuelle sygdomme. Du kan også putte “foer” i din kattebakke i form af en pose, så du bare lige skal fjerne posen fra kattebakken, og så smide affaldet ud. Du må aldrig tømme indholdet af kattebakken i toilettet, men det skal altid smides i skraldespanden. Gravide kvinder anbefales ikke, at tømme kattebakker.

Vi håber, at du er kommet et skridt tættere på valg af kattegrus, og at du er blevet klogere på de forskellige typer af grus.

Tidligere artikelKaninbur – Vores favorit kaninbure til alle slags kaniner!
Næste artikelHundegodbidder – Bedst i test (2022)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her