Hundefoder Bedst i Test – 2022

Er du på udkig efter det bedste hundefoder til din bedste ven? Så er du havnet det helt rigtige sted. Vi ved jo alle, at vores firebenede venner oftest er vores bedste venner – og derfor skal de selvfølgelig have det bedste foder, der er på markedet.

Vi har i den anledning gjort det nemt for dig og samlet forskellige kategorier af hundefoder til dig. Vi har fundet det bedste inden for hundefoder med laks, konfri hundefoder, hundefoder med fisk og meget mere. Så leder du efter hundefoder, der indeholder noget specifikt – så scroll ned og find dit match! Vores hunde skal have det bedste af det bedste og nogle af dem har også behov, der skal opfyldes med specifikke vitaminer og næringer. Så vi hjælper dig på vej – lige her.

Bedste hundefoder med fisk

Er fisk en favorit hjemme hos jer, når det kommer til hundefoder, så skal du læse med her. Mange hunde elsker fisk i deres foder og mange hundeejere vælger også hundefoder med fisk i, da det har nogle skønne fordele for din hunds pels og velvære. Fisk er nemlig oftest lig med en masse Omega 3 og 6 som er gavnligt for din hund. Så elsker din hund fiskesmag i hundefoderet, så er denne artikel for dig. Vi har samlet alle vores favoritter til dig!

Vores top valg: Essential Nautical Living

Essential hundefoder Nautical living

Bedste hundefoder med højt kødindhold

Er du på udkig efter hundefoder med højt kødindhold til din hund, så har vi fundet nogle af de mest populære hundefoder mærker, som alle har et højt indhold af kød. Det meste af det har et kødindhold på over 80% og så er der poser med forskellige smage. Så du kan sagtens finde hundefoder med et højt kødindhold og din hunds yndlingssmag i vores artikel.

Vores top valg: Essential Superior Living

Bedste kornfri hundefoder

Er du på udkig efter kornfri hundefoder, så er du havnet helt rette sted. Der kan være flere grunde til, at kornfri hundefoder er en præference hos jer. Måske din hund er vokset op med det, siden du fik den? Måske den har allergier eller måske dens mave bare fungerer bedst uden. Grundene kan være forskellige og så længe den bare får de rette mængder ift. vitaminer og næring, så er det helt fint. Vi har i denne artikel fundet nogle af de mest populære mærker og samlet deres variant uden korn – så du kan vælge mellem flere favoritter.

Vores top valg: Essential Superior Living

Bedste hundefoder med laks

En klassiker, og favorit blandt mange hunde og deres hundeejere, er hundefoder med laks. Hundene elsker smagen og ejerne foretrækker det, fordi laks netop har en masse fordele i forhold til vitaminer og omegaer. Alt sammen noget, der er gavnligt for din hund. Så hop ind og find jeres næste hundefoder med laks.

Vores top valg: Essential Nautical Living

Kosttilskud til hunde

Nogle hunde har brug for kosttilskud for at få den helt rette mængde af det hele, så deres velvære er helt i top. Dette er oftest noget, der er blevet bestemt i forbindelse med en professionel. Vi anbefaler altid, at du snakker med en professionel, når det kommer til at tilføje kosttilskud til din hunds kost. Vi har fundet de klassiske kosttilskud, som mange hunde får tilføjet i løbet af dagen og valgt de mest populære mærker blandt hundeejere. På den måde kan du trygt købe dem og altså give dem til din hund. 

Vores top valg: Tikki Lakseolie

Bedste Hvalpefoder

Når vi først får vores kære små hunde som hvalpe (hvert fald de fleste af os), så er de fyldt med krudt og energi, som bliver brugt på både at lege, opleve og vokse. Så det er klart, der skal en masse energi ind, når der bliver brugt lige så meget den anden vej. Så tag et kig i vores artikel, som er baseret kun på hvalpefoder og vælg blandt nogle af favorit mærkerne på markedet. Der er både foder med fisk, kylling, til store og små racer og meget mere.

Vores top valg: Essential The Beginning

Bedste hundegodbidder

Hundegodbidder skal der til. Når din hund har været dygtig, når i hygger på sofaen, på gåturene – ja, hundegodbidder skal der oftest til i løbet af dagen. Men lige som med hundefoder og alt andet, så har din hund præferencer og det har du helt sikkert også, ift. hvad de skal indeholde og ikke. I vores anmeldelse af godbidder har vi fundet forskellige smage, godbidder der er gode til træning eller tyggestænger, som hjælper mod tandhygiejnen. Der er lidt til det hele og i forskellige smage.

Vores top valg: Essential Duck Mini Delights

Bedste hundefoder til sarte mave

Bøvler din bedste ven med ondt i maven eller andet ubehag i forbindelse med indtagelse af forkert foder? Så læs med her! Vi har fundet hundefoder til sarte maver, så din hund kan få det forhåbentligt bedre og dermed et bedre velvære. Så læs med her og find jeres (forhåbentligt) næste match inden for hundefoder.

Vores top valg: Essential Nautical Living

Forskellige hundefodermærker

Kan din hund lide lidt af det hele og vil du allerhelst bare gerne læse lidt om de forskellige mærker, inden du beslutter dig? Så læs med her. Vores hundefoder mærker artikel kommer ind på alle de mærker, som du kender og ser, når du skal vælge til din hund. Vi har gjort det let og overskueligt for dig og samlet dem alle ét sted. Her kan du læse om, hvad de forskellige hundefoder mærker har fokus på og hvad du kan forvente, når du køber deres mad.  

Vores top valg: Essential Duck Mini Delights

Hvad er godt hundefoder?

Som det fremgår af hundefoder testen ovenfor, er der rigtig mange forskellige muligheder, og fordele ved hver type foder.

Der findes et hav af forskellige typer hundefoder – og ofte har hver slags hundefoder en fordel, alt efter hvad din hund har brug for, hvor gammel den er og mange andre faktorer. Der er rigtig mange forskellige producenter, som alle tilbyder flere forskellige slags med forskellige smage og fokuspunkter, og det kan derfor være svært at finde hoved og hale i alle mulighederne og producenterne.
Det forskellige slags hundefoder passer selvfølgelig også til forskellige slags hunde.

Du kan f.eks. få foder, der er egnet til store hunde, hvor andet er egnet til små hunde eller hvalpe. Ældre hunde, overvægtige hunde og hunde med allergi, kræver også noget specielt foder. Derudover kan du også vælge mellem forskellige smage – skal det være med kylling, lam eller laks? Her kommer det også an på, hvad din hund er til. Du kan som ejer også vælge, om foderet skal være glutenfrit, kornfrit eller måske endda miljøvenligt. Måske du ikke vil spendere en formue, men stadig gerne vil have god kvalitetsfoder. Det kan sagtens lade sig gøre, så længe du sikrer dig, at din hund får den rigtige ernæring fra det foder, du vælger. Mange hunde spiser, hvad der bliver serveret, men der findes også hunde, som er kræsne. Som sagt, så kan det være svært at finde rundt i.

Vådfoder

Vådfoder er specielt godt, hvis din hund ikke er god til at drikke nok vand i løbet af dagen, da vandindholdet er væsentligt højere, end det er i tørfoder. Det er også med til at reducere risikoen for urinvejsinfektioner. Har du en hvalp eller en nervøs spiser, kan vådfoder også være en god mulighed, da det er nemmere for dem at tygge og sluge. Det er samtidig også nemmere at fordøje for hundene.
En kombination af tørfoder og vådfoder giver dig fordelene ved begge slags foder, da det både opretholder rene og sunde tænder samt sunde urinveje. Det giver også mere variation, og gør det nemmere at skifte mellem fodertyper. Dog skal du kun give din hund én slags foder, hvis den har fordøjelsesproblemer, da det ellers kan give diarré eller forstoppelse hos hunde, der har følsomme maver.

Her er to eksempler på hunde, der muligvis har brug for special foder:

Overvægtige hunde

De bliver ofte overvægtige grundet forkert kost eller for lidt motion. Det kan være et stort problem for hunden, da det kan medføre en række forskellige problemer såsom gigt, ledproblemer, sygdomme i organerne, vejrtrækningsproblemer og lignende. Her kunne First Buddy Senior & Light være et oplagt valg. Ikke nok med at fedtindholdet er lavt, så indeholder det også næringsstoffer, som er gode for hundens led.

Hunde med allergi

Hunde med allergi vil også have gavn af special kost. Det forkerte hundefoder kan medføre mange negative ting som f.eks. problemer med dens pels, hud og afføring. Sommetider kan svaret findes i hundefoder, der ikke indeholder hvede og er med ris, hvilket er skånsomt for hundens mave og dermed et godt valg til din allergiske hund.

Lyt til din hund

Foder der virker på den ene hund, virker ikke altid på den anden. Derfor er det vigtigt, at du lytter til din hund, da det er dig, der kender den bedst. Du kan nemt se, om din hund trives med det foder, den får, ved at kigge på pelsen og se, om den er mat eller blank, om den skæller, om din hund er glad og tilfreds eller hvordan dens form er – tyk, tynd eller tilpas. Er den glad og tilfreds, så er det jo perfekt, men hvis den f.eks. skæller eller pelsen er mat, så kan det være, at du skal bytte dens foder ud med noget andet.

Hvad er barf hundefoder?

Hvis du vil prøve noget andet end tørfoder og vådfoder, kan du vælge at give din hund BARF, hvilket er råt kød.

BARF står for Biologically Appropriate Raw Food og skal forstås, som mad din hund er designet og skabt til at spise – modsat tilberedt hundefoder, der bliver designet og skabt til din hund.

BARF hundefoder forsøger dermed at give din hund det som arten har levet af igennem hele historien, og tilgodeser hunde som de rovdyr de nu en gang er. Dette betyder råt kød, brusk og skrog, som din hund normalt ikke ville lade gå til spilde, hvis den stadig var en ulv. Foruden at være rigtig sundt for din hund, så stimulere de forskellige konsistenser også din hunds hjerne og plejer dens tænder.

Det kan gavne kræsne hunde, hunde med allergi eller sarte maver, da hunde er kødædere naturligt. Når du køber BARF, er det vigtigt, at det er gode råvarer og at det opbevares med god hygiejne, så der ikke dannes bakterier og parasitter, som ikke kan slås ihjel uden tilberedning. Du kan også lave dit eget BARF, men sæt dig grundigt ind i metoden, inden du begiver dig ud i det.
Så der er mange ting, man skal tage stilling til, når man skal vælge hundefoder.

Sådan vælger du det bedste hundefoder

Der er aldrig noget hundefoder, der bare passer på alle hunde – og af gode grunde. Vores hunde er nemlig forskellige og har alle forskellige behov, der skal dækkes. I det her afsnit giver vi nogle tips til, hvad du bør være opmærksom på – både inden og efter du vælger at give din hund nyt foder. Det er klart, at du kender din hund bedst og nedenstående er ikke en akkurat opskrift til, hvordan du får det bedste hundefoder, men en vejledning i den rigtige retning.

Livsstadie

Hvilket livsstadie din hund er i, har absolut noget at sige ift., hvilket hundefoder der er det bedste for din hund. Er din hund blot en lille hvalp, der stadig vokser og vokser, som dagen går, så er hvalpefoder oftest den bedste løsning. Det har et indhold, der tilgodeser vækst og med fokus på, at knogler og muskler får alt den næring og energiniveau, som de har brug for.

Hvalpefoder har ofte fokus hvalpens naturlige fysiologi og ønsket om en sund vækst fra start af. Det er ikke kun hvalpefoder, der er stadiebaseret. Der findes også hundefoder til blot “almindelig” voksne hunde, som er til hunde med et almindelige aktivitetsniveau. Det vil sige hunde, der har energi til gåture og den gængse aktivitet.

Derfor findes der selvfølgelig også hundefoder til de lidt ældre hunde. Her er foderet tilpasset hundens aktivitetsniveau, så den ikke bliver overvægtig grundet foder, der ikke matcher aktivitetsniveauet. I hundefoder til ældre hunde er der oftest også fokuseret på letfordøjeligt protein, færre kalorier og et øget antal af blandt andet fibre, vitaminer og mineraler – som bidrager til en sund hund.

Pels

En anden indikator, der oftest fortæller, om hundefoderet har den rette virkning eller det måske er tid til at prøve noget nyt, er din hunds pels. En hunds pels giver ofte udtryk for, hvordan din hund har det. En pels, der er flot og skinnende, dog skal den ikke syne fedtet, er ofte et godt tegn. At pelsen fremstår blød og pæn over hele kroppen, er også et godt tegn. Nogle gange kan et tegn på en ikke så sund pels være, at den er mat, fælder utrolig meget uden for fældningssæsonen og i værste fald, hvis der er skaldede pletter omkring.

Afføring

Din hunds toiletbesøg kan også være et tegn på, hvordan den har det. Står det på over længere tid, at din hund f.eks. har dårlig mave, så er det et tegn på, at noget ikke helt er, som det bør. Det ikke nødvendigvis en farlig ting, men der skal laves nogle ændringer i form af evt. en anden kost. Du kan altid kontakte dyrlægen eller en anden professionel, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør skifte til noget andet hundefoder.

Energiniveau

Dit hunds energiniveau er en ret vigtig faktorer, når det kommer til valg af hundefoder. Er din hund almindelig aktiv i form af leg i løbet af dagen og de sædvanlige gåture? Så er der masser af hundefoder, der er lavet til et “almindeligt” aktivitetsniveau. Er din hund af en race, der har brug for mere aktivitet end gennemsnittet? Eller måske i går til noget intens træning flere gange ugentligt, hvor der bliver brugt masser af energi på at være fysisk aktive? Så bør du lede efter det bedste hundefoder, der er tilpasset til en hund med et højt aktivitetsniveau. Samme princip gælder, hvis du er maraton-løber. Så skal der mere energi til, end hvis du blot går en lille tur til og fra arbejde dagligt.

Afrunding

Som du nok har læst, er der rigtig meget forskelligt hundefoder, der alle dækker forskellige behov og passer til forskellige størrelser. Når man skal vælge hundefoder til sin hund, er det derfor vigtigt, at man læser beskrivelsen af produktet. Her vil der fremgå alt den information, som man som hundeejer har brug for, og du sikrer dig også, at din hund får de rigtig næringsstoffer og den rigtige mængde af dem.
Vi håber du er blevet lidt klogere på hundefoder, og at du har fået en idé om, hvad dit næste køb til din hund skal være. At vælge hundefoder er ikke helt lige så nemt, som bare at gå ned og vælge en pose godbidder.
Leder du efter hundefoder, fordi I snart skal have en hvalp derhjemme, så anbefaler vi vores artikel om hvalpefoder.