Er du en af de mange mennesker, der har valgt at få en hund eller går du med overvejelserne om det? Så læs videre – vi har nemlig nogle gode råd til hundefoder, og vi har testet det bedste!

Hunden bliver omtalt som menneskets bedste ven, og det er et helt specielt forhold som du kan få til din hund. Der er dog nogle ting man skal være opmærksom på inden man vælger at få hund. Der følger et rigtig stort ansvar med, uanset om det er en hundehvalp eller en voksen hund man får. En af de vigtigste ting at huske er, at hunden skal have mad 1-4 gange dagligt. Hvor mange gange om dagen den skal have mad, kommer an på dens alder. Hvis hunden ikke får nok næring kan det medføre problemer. Som os mennesker, så har hunde også brug for god og næringsrig mad, som passer til hundens aktivitetsniveau og eventuelt race. 

 

 

Hundefoder test

I denne test vil der blive kigget på, hvilket hundefoder, der er bedst til netop din hund. Det kan være svært at navigere rundt i foderet, da der findes så meget forskelligt, og mange forskellige mærker. Derfor er denne test også kun til inspiration og til at give dig et overblik, så du ved hvad du skal kigge efter næste gang du skal handle hundefoder. 

 

Vi har valgt at fokusere på tørfoder. Her er 5 forskellige forslag, der hver især er gode på hver sin måde og er til hunde med forskellige behov.

HUNDEFODER SET HOS
Royal Canin til alle størrelser Zooplus.dk LÆS MERE
First Buddy Senior or Light Gilpa.dk LÆS MERE
Dr. John Hypoallergenic med lam og ris Gilpa.dk LÆS MERE
Sportman’s Pride Puppy Gilpa.dk LÆS MERE
Gilpa Trinkets til aktive hunde Gilpa.dk LÆS MERE
Probiotic LIVE Adult med laks og ris Gilpa.dk LÆS MERE

 


Royal Canin Hundefoder – fra 8 kg

Fra 259,90,- GÅ TIL BUTIK →

 

Hundefoder fra Royal Canin kan fås til at størrelser, deres alder samt deres fysiske tilstand. Alt efter hvad din hund har behov for, så vælger du den der passer bedst til hund. Så er der via hundefoderet blevet taget hensyn til din hunds behov i form af ernæring. Dette er blevet gjort på baggrund af videnskabelige undersøgelser, om hvad hundefoder bør indeholde for at få den sundeste hund. 

Udover det, er Royal Canin et anerkendt mærke blandt hundeejere og bliver anmeldt til 5 stjerner på nettet.


First Buddy Senior or Light – 15 kg

 

325,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Dette foder er perfekt til den ældre hund eller den overvægtige hund. Indholdet passer til energibehovet, stofskiftet og forbrændingen ved disse hunde. Proteinindholdet er forhøjet mens fedtindholdet er reduceret, så foderet har en positiv virkning på hunden samtidig med at den også føler sig mæt. Foderet indeholder bl.a. glucosamin fra grønlæbet muslinger, som kan være med til at bevare den ældre hunds bevægelighed. Derudover indeholder det and, kanin og Omega 3 fra vildlaks uden kunstige og skadelige farvestoffer.


Dr. John Hypoallergenic med lam og ris – 15 kg.  

 

325,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Har du en hund med en sart mave eller som ikke kan tåle alt slags hundefoder, så er dette foder til dig. Det er hvedefrit og indeholder lam og ris, og er med de rigtige næringsstoffer. Desuden så bidrager det til hundens generelle tilstand, så den får den rigtige næring og et godt liv. Du kan også få foderet med kylling.


Sportman’s Pride Puppy – 15 kg. 

 

325,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Her får du 15 kg. hundefoder til din hvalp. Det har et højt indhold af fedt og protein, så din hvalp kan vokse sig stor og stærk! Foderet er fri for hvede og byg, har et højt indhold af Omega fedtsyre og inderholder ingen kunstige tilsætningsstoffer. Desuden er det let at fordøje for din hund. Du kan give din hvalp dette foder indtil den er 12 måneder. 

Desuden kan du også bruge denne foder til drægtige hunhunde for, at give hende den bedste fødsel og give hendes hvalpe den bedste start på livet.


Gilpa Trinkets til aktive hunde – 15 kg. 

 

325,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Her har du hundefoder, som kan spises af både små og store hunde, da det er små foderpiller. Foderet bidrager med en masse gode næringsstoffer fra urter og planter samt Omega fedtsyrer, der giver sund hud og pels. Det er godt til hunde, der er meget aktive og skal holdes i god form. Foderet kan også bruges til drægtige og diegivende hunde.


Probiotic LIVE Adult med laks og ris – 3 kg. 

 

325,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Denne hundefoder fra Probiotic LIVE giver god næring til en voksen hund. Din hund får den helt rigtige næring, samt “de gode bakterier” som har gavnlige egenskaber for hunden. Foderet er med laks og ris, det er meget velsmagende, og er yderst velegnet til hunde, som ikke spiser al slags foder. Derudover indeholder foderet Omega 3.


Hvad skal du tage højde med hundefoder?

Som det fremgår af hundefoder testen ovenfor, er der rigtig mange forskellige muligheder, og fordele ved hver type foder. Der er rigtig mange forskellige producenter, som alle tilbyder flere forskellige slags med forskellige smage og fokuspunkter. Det kan være svært at finde hoved og hale i alle mulighederne og producenterne.

Det forskellige hundefoder passer selvfølgelig til forskellige hunde. Du kan f.eks. få foder, der er egnet til store hunde, hvor andet er egnet til små hunde eller hvalpe. Ældre hunde, overvægtige hunde og hunde med allergi, kræver også noget specielt foder. Derudover kan du også vælge mellem forskellige smage – skal det være med kylling, lam eller laks? Her kommer det også an på, hvad din hund er til. Du kan som ejer også vælge om foderet skal være glutenfrit, kornfrit eller måske endda miljøvenligt. Måske du ikke vil spendere en formue, men stadig gerne vil have god kvalitetsfoder. Det kan sagtens lade sig gøre, så længe du sikrer dig at din hund får den rigtige ernæring, fra det foder du vælger. Mange hunde spiser hvad der bliver serveret, men der findes også hunde, som er kræsne. Som sagt, så kan det være svært at finde rundt i.

 

Vådfoder

Vådfoder er specielt godt, hvis din hund ikke er god til at drikke nok vand i løbet af dagen, da vandindholdet er væsentligt højere end det er i tørfoder. Det er også med til at reducere risikoen for urinvejsinfektioner. Har du en hvalp eller en nervøs spiser kan vådfoder også være en god mulighed, da det er nemmere for dem at tygge og sluge. Det er samtidig også nemmere at fordøje for hundene.

En kombination af tørfoder og vådfoder giver dig fordelene ved begge slags foder, da det både opretholder rene og sunde tænder samt sunde urinveje. Det giver også mere variation, og gør det nemmere at skifte mellem fodertyper. Dog skal du kun give din hund én slags foder, hvis den har fordøjelsesproblemer, da det ellers kan give diarré eller forstoppelse hos hunde, der har følsomme maver.

Hvis du vil prøve noget andet end tørfoder og vådfoder, kan du vælge at give din hund BARF, hvilket er råt kød. Det kan gavne kræsne hunde, hunde med allergi eller sarte maver, da hunde er kødædere naturligt. Når du køber BARF er det vigtigt at det er gode råvarer, og at det opbevares med god hygiejne så der ikke dannes bakterier og parasitter, som ikke kan slås ihjel uden tilberedning. Du kan også lave dit eget BARF, men sæt dig grundigt ind i metoden inden du begiver dig ud i det.

Så der er mange ting man skal tage stilling til, når man skal vælge hundefoder. Det kan også være, at du ikke rammer rigtigt første gang, men så er der jo heldigvis et stort marked med hundefoder, og mange producenter har fodergaranti. Det betyder, at du kan returnere foderet, hvis din hund ikke kan lide det eller ikke gider spise det.

 

Her er to eksempler på hunde, der muligvis har brug for special foder:

  • Overvægtige hunde 

De bliver ofte overvægtige grundet forkert kost eller for lidt motion. Det kan være et stort problem for hunden, da det kan medføre en række forskellige problemer såsom gigt, ledproblemer, sygdomme i organerne, vejrtrækningsproblemer og lignende. Her kunne First Buddy Senior & Light være et oplagt valg. Ikke nok med at fedtindholdet er lavt, så indeholder det også næringsstoffer, som er gode for hundens led.

  • Hunde med allergi 

Hunde med allergi vil også have gavn af special kost. Det forkerte hundefoder kan medføre mange negative ting som f.eks. problemer med dens pels, hud og afføring. Dr. John’s hypoallergenic indeholder ingen hvede og er med ris, hvilket er skånsomt for hundens mave, så dette vil være et godt valg til din allergiske hund.

 

Lyt til din hund

Foder der virker på den ene hund, virker ikke altid på den anden. Derfor er det vigtigt, at du lytter til din hund, da det er dig der kender den bedst. Du kan nemt se om din hund trives med det foder den får, ved at kigge på pelsen, og se om den er mat eller blank, om den skæller, om din hund er glad og tilfreds eller hvordan dens form er – tyk, tynd eller tilpas. Er den glad og tilfreds, så er det jo perfekt, men hvis den f.eks. skæller eller pelsen er mat, så kan det være at du skal bytte dens foder ud med noget andet.

 

Afrunding

Som du nok har læst, er der rigtig meget forskelligt hundefoder, der alle dækker forskellige behov og passer til forskellige størrelser. Når man skal vælge hundefoder til sin hund, er det derfor vigtigt, at man læser beskrivelsen af produktet. Her vil der fremgå alt den information, som man som hundeejer har brug for, og du sikrer dig også, at din hund får de rigtig næringsstoffer og den rigtige mængde af dem.

Vi håber du er blevet lidt klogere på hundefoder, og at du har fået en idé om, hvad dit næste køb til din hund skal være.

Kunne du godt tænke dig at læse mere om de forskellige mærker af hundefoder? Så kan du også læse vores artikel om hundefoder mærker.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her