Opdateret den 24/11/2021 af Julia F

Er du på udkig efter det bedste hundefoder til din bedste ven? Så er du havnet det helt rigtige sted. Vi ved jo alle, at vores firebenede venner oftest er vores bedste venner – og derfor skal de selvfølgelig have det bedste foder, der er på markedet. I samme anledning har vi gjort det nemt for dig, da vi har fundet det bedste hundefoder til dig lige her. Som man jo oftest kan, så kan man sammenligne situationen med os mennesker. Ligesom at vi har brug for energi og næring til at komme igennem dagen, så gælder det samme altså din hund. Det er derfor også et af de kriterier, vi har gået ud fra i denne artikel, når vi har skulle vælge det bedste til jer. Vi har derfor sørget for, at der hundefoder til forskellige aldre og aktivitetsniveauer, så det indeholder lige, hvad din hund har brug for. Vi hos Petguide.dk har samarbejde med både Gilpa, Essentials og MÆT, som er eksperter inden for hundefoder. De sælger kun foder af højeste kvalitet og du kan derfor med ro i maven og god samvittighed købe dem.

Har du før kigget på hundefoder, så ved du også, at der findes utroligt meget i forskellige varianter og der er ingen chance for, at vi kan have det hele med. Men vi har gjort et forsøg på et bredt sortiment med de bedste varianter til forskellige hunde.

De 8 bedste slags hundefoder

Til de kræsne hunde

Essential Superior Living

Er din hund lidt kræsen og bøvler du tit med, at den ikke vil spise? Og er du træt af at have åbne, ubrugte poser af hundefoder derhjemme? Så prøv med dette populære hundefoder fra Essential. Den har nemlig to af de ingredienser, som oftest er favoritter blandt hunde – nemlig kylling og and. Det er næsten altid en garanteret vinder hos de fleste hunde.
I netop dette tilfælde har de sørget for en god smag og konsistens, som vil falde i god jord hos din bedste ven. Udover det, er det kornfrit og passer til et normalt aktivitetsniveau.


Til ældre hunde

Acana Senior Hundefoder

Dette foder er perfekt og det bedste til den ældre eller overvægtige hund. Indholdet er tilpasset deres energibehov, stofskifte og forbrænding, som ofte er mindre ved aktive hunde. Samtidig er proteinindholdet forhøjet, mens fedtindholdet er reduceret, så foderet har en positiv virkning på hunden, samtidig med at den også føler sig mæt. Foderet indeholder bl.a. glucosamin, som kan være med til at bevare den ældre hunds bevægelighed. Derudover indeholder det kylling og kalkun, Omega 3 og så er det uden kunstige og skadelige farvestoffer.


Hunde med sarte maver

Arion Hypoallergenic hundefoder

Har din hund en sart mave eller kan den bare ikke tåle alt slags hundefoder? Så er dette foder til din hund. Det er glutenfrit og indeholder laks og ris, og er med de rigtige næringsstoffer. Det er derfor mild ved din hund ift. ingredienser, og så indeholder alligevel den helt rette næring – så det bliver der ikke gået på kompromis med. Hvilket jo er optimalt for en sund og glad hund.


Hundefoder til hvalpe – små racer

Essential The Beginning

Et lækkert indhold til din hvalp, som inkluderer en masse kylling, and, laks og ørred. Alle favoritterne! Det er desuden efter BOF princippet og sørger for et stabilt blodsukker. Det er et populært måltid blandt mange hvalpe og junior, og så kan du selvfølgelig få poserne i forskellige størrelser.
Du kan give din hvalp dette, hvis den som fuldvoksen er forventet at veje maks 15 kg.


Hundefoder til hvalpe – store racer

Essential The Large Beginning

Denne hundefoder er næsten magen til ovenstående – bortset fra at den er tilpasset hunderacer, der er over 15 kg som fuldvoksne. Den indeholder ligesåvel kylling, and, laks og ørred. Derudover er det lavet efter BOF princippet, som sørger for, at din hunds blodsukker forbliver stabilt.


Til aktive hunde

Sportsman’s Pride – Aktive hund 15 Kg

Har du en hund, der er rigtig aktiv i løbet af dagen? Og som du vil være sikker på, får hvad den skal have? Så kan det være, du skal prøve det! Her får hundfoder med 75% kød – kylling, æg og fisk. Alt sammen leveret på den mest friske vis! Desuden er de med hurtige kulhydrater som f.eks. ris, tapioca og kartoffel.


Til voksne hunde

Arion Original Large Breed

Har du en fuldvoksen derhjemme? Så er dette en oplagt hundefoder mulighed. Den indeholder laks og er glutenfri – og er ikke tilsat hvede, majs og soya. Udover det, indeholder det glucosamin og chondroitin, som bidrager til opbyggelse og styrke af ledbrusken. Da den er rig på laks, finder du selvfølgelig også masser af Omega 3 og 6 deri.


Til hunde med kløe eller mat pels

Essential Nautical Living 12 kg

Mat eller kløe i din bedste vens pels, er ikke unaturligt. Det skal selvfølgelig ikke fortsætte, men flere hunde oplever det desværre i perioder. Men heldigvis er der oftest en løsning på det – og løsningen kan faktisk findes i dit foder. Dette hundefoder fra Essential er et oplagt sted at starte. Det indeholder en masse laks, ørred, sild og sæsonens fisk. Alle ingredienser der bidrager til en sundere og flotte pels. Og en flottere pels er oftest også en fin indikator på din hunds sundhed og velvære. Så døjer din hund med kløe eller en ikke blank pels – så giv din hund dette foder!


Frisk hundemad

MÆT – Frisk Hundemad 500g

Skal din hund have det bedste friske mad? Så er MÆT altså vejen frem. Frisk hundemad fra MÆT indeholder nemlig friske råvarer såsom; kød, grøntsager, vitaminer, mineraler og fibre. Risotto måltiderne indeholder også ris. Maden er blevet tilberedt let, da det hjælper din hund med at fordøje det. Grundet de friske ingredienser, skal dette hundemad holdes på køl og kan også fryses. Udover det, har det en væskebalance på +50%. Så det er rigtig godt for hunde, der ikke drikker nok vand. Det indeholder hverken tilsætnings-, smags,- eller farvestoffer.
Vi kan derfor med god samvittighed anbefale MÆT til dig.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
35,00 35,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Hvad er godt hundefoder?

Som det fremgår af hundefoder testen ovenfor, er der rigtig mange forskellige muligheder, og fordele ved hver type foder. Der er rigtig mange forskellige producenter, som alle tilbyder flere forskellige slags med forskellige smage og fokuspunkter. Det kan være svært at finde hoved og hale i alle mulighederne og producenterne.
Det forskellige hundefoder passer selvfølgelig til forskellige hunde. Du kan f.eks. få foder, der er egnet til store hunde, hvor andet er egnet til små hunde eller hvalpe. Ældre hunde, overvægtige hunde og hunde med allergi, kræver også noget specielt foder. Derudover kan du også vælge mellem forskellige smage – skal det være med kylling, lam eller laks? Her kommer det også an på, hvad din hund er til. Du kan som ejer også vælge om foderet skal være glutenfrit, kornfrit eller måske endda miljøvenligt. Måske du ikke vil spendere en formue, men stadig gerne vil have god kvalitetsfoder. Det kan sagtens lade sig gøre, så længe du sikrer dig at din hund får den rigtige ernæring, fra det foder du vælger. Mange hunde spiser hvad der bliver serveret, men der findes også hunde, som er kræsne. Som sagt, så kan det være svært at finde rundt i.

Vådfoder

Vådfoder er specielt godt, hvis din hund ikke er god til at drikke nok vand i løbet af dagen, da vandindholdet er væsentligt højere end det er i tørfoder. Det er også med til at reducere risikoen for urinvejsinfektioner. Har du en hvalp eller en nervøs spiser kan vådfoder også være en god mulighed, da det er nemmere for dem at tygge og sluge. Det er samtidig også nemmere at fordøje for hundene.
En kombination af tørfoder og vådfoder giver dig fordelene ved begge slags foder, da det både opretholder rene og sunde tænder samt sunde urinveje. Det giver også mere variation, og gør det nemmere at skifte mellem fodertyper. Dog skal du kun give din hund én slags foder, hvis den har fordøjelsesproblemer, da det ellers kan give diarré eller forstoppelse hos hunde, der har følsomme maver.

Her er to eksempler på hunde, der muligvis har brug for special foder:

  • Overvægtige hunde

De bliver ofte overvægtige grundet forkert kost eller for lidt motion. Det kan være et stort problem for hunden, da det kan medføre en række forskellige problemer såsom gigt, ledproblemer, sygdomme i organerne, vejrtrækningsproblemer og lignende. Her kunne First Buddy Senior & Light være et oplagt valg. Ikke nok med at fedtindholdet er lavt, så indeholder det også næringsstoffer, som er gode for hundens led.

  • Hunde med allergi

Hunde med allergi vil også have gavn af special kost. Det forkerte hundefoder kan medføre mange negative ting som f.eks. problemer med dens pels, hud og afføring. Dr. John’s hypoallergenic indeholder ingen hvede og er med ris, hvilket er skånsomt for hundens mave, så dette vil være et godt valg til din allergiske hund.

Lyt til din hund

Foder der virker på den ene hund, virker ikke altid på den anden. Derfor er det vigtigt, at du lytter til din hund, da det er dig der kender den bedst. Du kan nemt se om din hund trives med det foder den får, ved at kigge på pelsen, og se om den er mat eller blank, om den skæller, om din hund er glad og tilfreds eller hvordan dens form er – tyk, tynd eller tilpas. Er den glad og tilfreds, så er det jo perfekt, men hvis den f.eks. skæller eller pelsen er mat, så kan det være at du skal bytte dens foder ud med noget andet.

Hvad er barf hundefoder?

Hvis du vil prøve noget andet end tørfoder og vådfoder, kan du vælge at give din hund BARF, hvilket er råt kød.

BARF står for Biologically Appropriate Raw Food, og skal forstås som mad din hund er designet og skabt til at spise – modsat tilberedt hundefoder der bliver designet og skabt til din hund.

BARF hundefoder forsøger dermed at give din hund det som arten har levet af igennem hele historien, og tilgodeser hunde som de rovdyr de nu en gang er. Dette betyder råt kød, brusk og skrog, som din hund normalt ikke ville lade gå til spilde, hvis den stadig var en ulv. Foruden at være rigtig sundt for din hund, så stimulere de forskellige konsistenser også din hunds hjerne og plejer dens tænder.

Det kan gavne kræsne hunde, hunde med allergi eller sarte maver, da hunde er kødædere naturligt. Når du køber BARF er det vigtigt at det er gode råvarer, og at det opbevares med god hygiejne så der ikke dannes bakterier og parasitter, som ikke kan slås ihjel uden tilberedning. Du kan også lave dit eget BARF, men sæt dig grundigt ind i metoden inden du begiver dig ud i det.
Så der er mange ting man skal tage stilling til, når man skal vælge hundefoder. Det kan også være, at du ikke rammer rigtigt første gang, men så er der jo heldigvis et stort marked med hundefoder, og mange producenter har fodergaranti. Det betyder, at du kan returnere foderet, hvis din hund ikke kan lide det eller ikke gider spise det.

Afrunding

Som du nok har læst, er der rigtig meget forskelligt hundefoder, der alle dækker forskellige behov og passer til forskellige størrelser. Når man skal vælge hundefoder til sin hund, er det derfor vigtigt, at man læser beskrivelsen af produktet. Her vil der fremgå alt den information, som man som hundeejer har brug for, og du sikrer dig også, at din hund får de rigtig næringsstoffer og den rigtige mængde af dem.
Vi håber du er blevet lidt klogere på hundefoder, og at du har fået en idé om, hvad dit næste køb til din hund skal være. At vælge hundefoder er ikke helt lige så nemt, som bare at gå ned og vælge en pose godbidder.
Leder du efter hundefoder, fordi I snart skal have en hvalp derhjemme, så anbefaler vi vores artikel om hvalpefoder.

Tidligere artikelKatteforsikring bedst i test (2021) – Se udbudet her!
Næste artikelHundekurv – Bedst i test (2021)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her