hundefoder med laks

Hundefoder med laks – er det din hunds favorit?

Hundefoder med laks er en klassiker blandt mange hunde. En skøn ting, da hundefoder med laks kan bidrage til en masse vigtige vitaminer og fedtsyrer, som din hund har brug for på et dagligt basis. Det er nemlig de klassiske D vitaminer og omega 3, der er at finde i netop den type hundefoder – blandt andet. Du er måske landet her, fordi du allerede ved, at du skal have hundefoder med laks til din hund, eller måske du har hørt om, hvor godt det er for din hund og nu skal det prøves. Vi har derfor lavet en guide til dig, der besvarer, hvorfor hundefoder med laks kan være en god løsning for din hund.

Hvorfor er laks godt i hundefoder?

Hundefoder med laks indeholder en masse vigtige fedtstoffer, som kan gavne din hund og skabe et bedre velvære for den. Men ligesom at nogle af os mennesker får, hvad vi har brug for via en varieret kost, så gælder det også hunde. Det er altså ikke sikkert, at din hund decideret mangler D-vitamin eller Omega-3 fedtsyrer, som der er oftest er at finde i laks (eller blot fisk). Men det er helt sikkert, at det er nogle vigtige vitaminer og fedtsyrer, som din hund skal indtage på den ene eller anden måde. I hundefoder med laks vil du finde et næringsindhold, der er rig på omega 3 fedtsyrer og protein – og det er sundt for din hund på mange måder.

Først og fremmest er det godt for hjernen og det hjælper med at holde den velfungerende. Udover det, er omega 3 fedtsyren specielt rigtig godt til at få en smuk og blank pels. Grunden til at man oftest snakker om omega 3 og dens vigtighed for din hund skyldes, at det en af de ting, som din hund ikke selv producerer. Din hund producerer altså ikke automatisk omega 3 og det er derfor nødvendigt, at den får den via f.eks. sit hundefoder med laks. Der er altså mange fordele ved at fodre din hund med hundefoder med laks. Lige for at summere det op; Det giver nogle vigtige vitaminer og fedtsyrer, der giver en sund hjerne, er godt for immunforsvaret og hjerte-karsystemet og samtidig giver det din hund en sund og blank pels, der mindsker fældning.

Hvad er der i hundefoder med laks?

Som udgangspunkt er der selvfølgelig laks. Hvad der så udover det, er at finde i hundefoder med laks, kan variere fra mærke til mærke. Nogle er med ris og korn, andre er uden og istedet gluten og kornfri. De forskellige typer kød, som det indeholder kan også variere. Nogle er med laks primært, hvor andre mixer det op med f.eks. and, ørred, kylling eller noget fjerde. Der er altså uendelige muligheder! Det burde derfor være muligt at finde noget hundefoder med laks, der falder i din hunds smag.

Men hundefoder med laks er faktisk ikke den eneste måde, at din hund kan få de gode D vitaminer og omega 3 fedtsyrer, som den har brug for. Noget hundefoder med laks er uden fysisk laks i, men er i stedet blevet tilføjet omega 3, som jo selvfølgelig i sidste ende stammer fra laks. Vær derfor obs på dette, når du er på udkig efter hundefoder med laks. Så du ved, hvad indholdet rent faktisk indeholder og du dermed ikke kan blive overrasket.

Hvilke hunde må få hundefoder med laks?

Alle hunde må få hundefoder med laks. Det vigtigste er blot, at hunde aldrig bør hun spise en ting. Men det er ligesom med os mennesker og chancen for, at det sker, er minimum. Når din hund får hundefoder med laks, vil den helt automatisk være varieret, da det indeholder andet end blot laks. At spise kun én ting, svarer til at din hund spiste kun laks 2-3 gange dagligt – ugen lang. Det ville være rigtig unaturligt, hvis det skete – både for hunde og for mennesker for den sags skyld. Så giver du din hund hundefoder med laks, vil den automatisk få en varieret sund kost grundet blandede indhold i foderet.

Er hundefoder med laks kornfrit?

Hundefoder med laks er ikke decideret lig med, at det er kornfri hundefoder. Alt efter brand og mærke vil der være forskellige variationer. Men da hundefoder uden korn bliver mere og mere populært, er det ofte nemt at finde en variation af hundefoder med laks uden korn. Men det er på ingen måde en fast ting – så er det det, du er på udkig efter, så tjek indholdet bagpå og sikre, at din hundefoder med laks er kornfri.

Bør jeg købe hundefoder med laks til min hund?

Hundefoder med laks er oftest en favorit blandt mange hunde, så er det også gældende for din hund, kan det være en god ide med hundefoder med laks. Det bidrager til et vigtigt næringsindhold, som primært kommer via laks og fisk generelt. Så der er ikke et “du bør”, men kan din hund lide det, bøvler den måske med lidt tør eller mat pels, så kan du prøve det og se, om det har en effekt på din hund. Det eneste tidspunkt, hvor du SKAL købe hundefoder med laks, er hvis din dyrlæge anbefaler det på grund af helbredsmæssige årsager.

Se også vores Hundefoder – Bedst i Test artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger