hundefoder til sarte maver

Hundefoder til sarte maver? Det bør du vide

Vi ønsker alle, at vores hunde har det bedste – og det gælder alt. De skal have det rette hundelegetøj, de rette godbidder og selvfølgelig det bedste velvære. Men ligesom at nogle mennesker bøvler med sarte maver, så kan det samme være gældende for vores firbenede bedste venner. Derfor har vi lavet en guide om hundefoder til sarte maver, så I kan finde blive klogere på, hvilken forskel det gør.

Hvordan ved jeg, om min hund har en symptomer på sart mave?

Det er forholdsvis nemt at fortælle, når din hund har sart mave. Det er, igen, oftest ret magen til, når vi mennesker har sarte mave – eller bare dårlige maver. Så bliver vi utilpasse, orker ikke alt muligt, har ikke lyst til mad, er trætte og oftest er der en del renden frem og tilbage på toilettet. Det samme gør sig gældende for din hund. Har den dårlig mave pga. en sart mave, så vil du hurtigt kunne mærke det på den. Det første du vil opdage er, at din hund gerne vil ud noget oftere. Den står måske endda foran døren og piver lidt og når den så er ude, så kan det næsten ikke gå hurtigt nok. Her er første tegn på, at din hund har fået fat i noget, som den, af den ene eller anden grund, ikke kan tåle. 

Mellem din hunds toiletbesøg vil du oftest kunne mærke, at den er lidt utilpas, dvask og ikke orker det helt store. Der er selvfølgelig forskel på, om din hund har spist noget udenfor, som gør, at den får dårlig mave. Det er ikke det, der gør, at du skal skifte til hundefoder til sarte maver. Er det i stedet noget, som sker oftere og ses i relation med jeres foder derhjemme, så bør du tage fat i en dyrlæge og høre nærmere, hvad de anbefaler og hvad du bør gør. 

Det skal nævnes, at ovenstående blot er en vejledende guide og at det kan variere fra hund til hund, hvordan de reagerer. Det vigtigste du skal huske på er, at du kender din hund allerbedst. Så synes du, at noget er anderledes og ikke som det plejer – og føles det ikke bare som dårlig mave fra noget på gåturen? Så lyt til din mavefornemmelse og tag kontakt til dyrlægen. 

Er der noget hundefoder eller mad, som jeg skal undgå at give min hund?

Hvad enten din hund har en sart mave generelt eller en dårlig dag eller 2, så er der nogle ting, som du bør holde dig fra at give din hund – for jeres begges skyld! Stop med menneske-maden. Selvom det er hyggeligt at fodre din hund med rester, så er deres tarmsystem anderledes end vores, og de kræver derfor en anden type næring, for at deres fordøjelsessystem fungerer bedst. Så hold igen med menneskemad og hold helt igen med fed mad og sukker-fyldigt mad. Det vil med garanti kun gøre det værre. 

I forhold til, om der er noget hundefoder, du ikke bør give din hund, så kommer det helt og aldeles an på, hvad det er din hund, ikke kan tåle. Er det korn, majs eller noget helt tredje, som er problemet, så er det klart, at det er hundefoder uden netop det, du skal undgå. Her må vi igen anbefale, at du tager fat i en dyrlæge, som kan vejlede dig og hjælpe dig med, hvad det er, din hund ikke kan tåle – i stedet for at din hund skal prøve 4 forskellige slags foder. For det kan faktisk også være rigtig anstrengende for din hund at prøve nyt og nyt og nyt.  

Hvorfor skal min hund have specielt foder, hvis den har sart mave?

Svaret skal ikke findes langt væk fra vores egen vaner i hverdagen. Har du, eller kender du en, der bøvler med en sart mave? Jamen, så går du eller den person helt sikkert mere op i, hvad du indtager, da du vil undgå mavekneb. Bøvler mennesker med mavekneb fra mad, så vil man det første undgå visse ting og gå efter noget mad, der indeholder ingredienser, der stabiliserer maven. Det samme gør sig gældende for hunde. Grundene til en sart mave kan være forskellige, men i bund og grund handler det om at finde noget foder, der indeholder mindst, der gør maven urolig.

Kilder:
https://www.aabyhoejdyreklinik.dk/portfolio/sart-mave-hos-hund-og-katte/
https://www.eukanuba.dk/pleje-af-kaeledyr/hund-daarlig-mave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger