Mangler du hundefoder til sarte maver? Se de bedste her!

0
322

Opdateret den 01/06/2022

Vi ønsker alle, at vores hunde har det bedste – og det gælder alt. De skal have det rette hundelegetøj, de rette godbidder og selvfølgelig det bedste velvære. Men ligesom at nogle mennesker bøvler med sarte maver, så kan det samme være gældende for vores firbenede bedste venner. Derfor har vi lavet en artikel med hundefoder til sarte maver, så I kan finde noget, der forhåbentligt hjælper. og skaber lidt ro.

Inden I er landet her, så har I sikkert allerede været i kontakt med nogle, der er professionelle inden for dit kæledyrs velværd. Så vi har gjort det nemt for dig og samlet nogle af dem, der er mest kendte for at være gode for sarte maver inden for hundefoder og som I måske allerede har fået anbefalet.

Hundefoder til sarte maver uden korn og med fisk

Essential Nautical Living 

Essential Nautical Living 

Bøvler din hund med en sart mave? Og har i en ide om, at det er på grund af korn, at din hund tidligere har haft mavekneb? Så kunne foderet fra Essential være løsningen for din hund. Det er grain free og er altså uden korn. Samtidig indeholder det en masse frisk fisk som f.eks. laks, ørred, sild og fisk. Og så følger det BOF princippet, så din hund har et stabilt blodsukker hele dagen. Denne type foder er også ideel til hunde, der bøvler med pelsen, da det indeholder 3 fedtsyrer, der er god til hud/pelsproblemer.  


Hundefoder til sarte maver ude korn og med lam

Essential Estate Living 

Essential Estate Living 

Endnu en god mulighed ift. hundefoder til sarte maver. Foderet er igen fra Essential og uden korn. I stedet for en masse fisk, så indeholder dette i stedet 74% lam, hjort, kylling og æg. Og selvfølgelig er dette hundefoder også BOF, så det hjælper med at holde blodsukkeret stabilt dagen lang. Du kan få foderet i forskellige kilo. 


Hundefoder uden korn der reducerer hud- og GI symptomer

Hill’s Prescription Diet z/d Food Sensitivities

Hill's Prescription Diet z/d Food Sensitivities hundefoder til sarte maver

Dette hundefoder til sarte maver fra Hill’s er diætfoder, som er lavet med henblik på at reducere ting såsom hud- og GI-symptomer, som oftest er forårsaget af foder allergener. Foderet er klinisk dokumenteret ernæring, som hjælper til at reducere hud- og fordøjelses symptomer, som er opstået pga. foder allergener.  


Hjælper på reducering af forstyrrelser i tarmsystemet

Hill’s Prescription Diet i/d Digestive Care Sensitive 

Hill's Prescription Diet i/d Digestive Care Sensitive  hundefoder til sarte maver

Hill’s har fået sammensat noget hundefoder til sarte maver, som er både let fordøjeligt og diætetisk. Foderet er lavet til at reducere tolerancer ifm. ingredienser og næring i foderet samt til reducering af absorptions forstyrrelser i din hunds tarmsystem. Alt er altså nøje udvalgt ift. ingredienser og valg af kulhydrater og proteiner. Hundefoderet fås i forskellige størrelser. 


Hundefoder til sarte maver der giver bedre fordøjelse

Royal Canin Maxi Digestive Care 

Royal Canin Maxi Digestive Care hundefoder til sarte maver

Royal Canin har kreeret hundefoder, der er påtænkt hunde med sarte maver. For nogle gange har vores hunde nogle intolerance, som vi ikke kan ændre ved og hvor specielt foder bare er en nødvendighed. Foderet er til mellemstore hunde og sørger for at forbedre fordøjelsen ved hjælp af de helt rigtige fibre og proteiner til din hund. 


Høj fordøjelses-sikkerhed og et højt energiindhold

Royal Canin Veterinary Diet Gastro Intestinal

Royal Canin Veterinary Diet Gastro Intestinal hundefoder til sarte maver

Dette hundefoder til sarte maver er lavet til dig med en hund, der ofte bøvler med maveproblemer af en art. Sagen er den, at vores hunde har et sart tarmsystem og der skal ikke altid meget til for at slå det ud af kurs. Dette foder indeholder; høj fordøjelses sikkerhed og højt energiindhold. Samtidig har foderet også en høj accept fra hunde. Foderet fås i forskellige poser.


Hundefoder til sarte maver eller med hud- og pelsproblemer

Eukanuba Veterinary Diets Dermatosis

Eukanuba Veterinary Diets Dermatosis hundefoder til sarte maver

Her får du hundefoder, der både er til sarte maver, men som også er oplagt til hunde, der døjer med betændelse i huden og mod hårtab. Foderet hjælper mod foderintolerance og indeholder udvalgte proteiner og kulhydrater, så det hjælper til at fremme din hunds mave-tarmkanal. 


Hvordan ved jeg, om min hund har en symptomer på sart mave?

Det er forholdsvis nemt at fortælle, når din hund har sart mave. Det er, igen, oftest ret magen til, når vi mennesker har sarte mave – eller bare dårlige maver. Så bliver vi utilpasse, orker ikke alt muligt, har ikke lyst til mad, er trætte og oftest er der en del renden frem og tilbage på toilettet. Det samme gør sig gældende for din hund. Har den dårlig mave pga. en sart mave, så vil du hurtigt kunne mærke det på den. Det første du vil opdage er, at din hund gerne vil ud noget oftere. Den står måske endda foran døren og piver lidt og når den så er ude, så kan det næsten ikke gå hurtigt nok. Her er første tegn på, at din hund har fået fat i noget, som den, af den ene eller anden grund, ikke kan tåle. 

Mellem din hunds toiletbesøg vil du oftest kunne mærke, at den er lidt utilpas, dvask og ikke orker det helt store. Der er selvfølgelig forskel på, om din hund har spist noget udenfor, som gør, at den får dårlig mave. Det er ikke det, der gør, at du skal skifte til hundefoder til sarte maver. Er det i stedet noget, som sker oftere og ses i relation med jeres foder derhjemme, så bør du tage fat i en dyrlæge og høre nærmere, hvad de anbefaler og hvad du bør gør. 

Det skal nævnes, at ovenstående blot er en vejledende guide og at det kan variere fra hund til hund, hvordan de reagerer. Det vigtigste du skal huske på er, at du kender din hund allerbedst. Så synes du, at noget er anderledes og ikke som det plejer – og føles det ikke bare som dårlig mave fra noget på gåturen? Så lyt til din mavefornemmelse og tag kontakt til dyrlægen. 

Er der noget hundefoder eller mad, som jeg skal undgå at give min hund?

Hvad end din hund har en sart mave generelt eller en dårlig dag eller 2, så er der nogle ting, som du bør holde dig fra at give din hund – for jeres begges skyld! Stop med menneske-maden. Selvom det er hyggeligt at fodre din hund med rester, så er deres tarmsystem anderledes end vores, og de kræver derfor en anden type næring, for at deres fordøjelsessystem fungerer bedst. Så hold igen med menneskemad og hold helt igen med fed mad og sukker-fyldigt mad. Det vil med garanti kun gøre det værre. 

I forhold til, om der er noget hundefoder, du ikke bør give din hund, så kommer der helt og aldeles an på, hvad det er din hund, ikke kan tåle. Er det korn, majs eller noget helt tredje, som er problemet, så er det klart, at det hundefoder uden netop det, er det du skal undgå. Her må vi igen anbefale, at du tager fat i en dyrlæge, som kan vejlede dig og hjælpe dig med, hvad det er, din hund ikke kan tåle – i stedet for at din hund skal prøve 4 forskellige slags foder. For det kan faktisk også være rigtig anstrengende for din hund at prøve nyt og nyt og nyt.  

Hvorfor skal min hund have specielt foder, hvis den har sart mave?

Svaret skal ikke findes langt væk fra vores egen vaner i hverdagen. Har du, eller kender du en, der bøvler med en sart mave? Jamen, så går du eller den person helt sikkert mere op i, hvad du indtager, da du vil undgå mavekneb. Bøvler mennesker med mavekneb fra mad, så vil man det første undgå visse ting og gå efter noget mad, der indeholder ingredienser, der stabiliserer maven. Det samme gør sig gældende for hunde. Grundene til en sart mave kan være forskellige, men i bund og grund handler det om at finde noget foder, der indeholder mindst, der gør maven urolig. Ovenstående udvalgte har stort fokus på hundens sarte maver og indeholder derfor kun ting, der er lavet med henblik på at skabe en sund og stabil mave for din hund.

Kilder:
https://www.aabyhoejdyreklinik.dk/portfolio/sart-mave-hos-hund-og-katte/
https://www.eukanuba.dk/pleje-af-kaeledyr/hund-daarlig-mave

Tidligere artikelHvorfor spiser hunde græs?
Næste artikelUgens Kæledyr – Kenzo (Uge 3)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her