Kornfri hundefoder | Derfor kan hundefoder uden korn være en fordel

Hvorfor kornfri hundefoder?

Der kan være flere grunde til, hvorfor kornfri hundefoder er blevet anbefalet, eller hvorfor det netop vil være godt for din hund. Men der er reelt set mange fordele ved hundefoder uden korn. Når det så er sagt, betyder det ikke, at du skal skynde dig ind og bestille foder uden korn, hvis det du bruger derhjemme, indeholder korn og fungerer for jer. Men kornfri hundefoder kan hjælpe din hund, hvis den døjer med fordøjelsesbesvær eller allergier.

Allergier er ligesom, vi kender det ved mennesker. Nogle kan ikke tåle gluten, korn ect, hvor andre intet problem har med det. Det samme gør sig gældende for hunde. Men når man snakker om hundefoder uden korn ifm. deres fordøjelse, er der en reel mening bag. I forhold til mennesker har hunde en væsentligt kortere tarm og det gør, at processen for ubehandlede kulhydrater – som f.eks. korn, kan være svære at omsætte og fordøje for din hund.

Typer kornfri hundefoder

Kornfri hundefoder med anderledes smag

Som med alt muligt andet hundefoder, så kan kornfri hundefoder altså også fås med forskellige smage. Ligesom at vi mennesker har nogle præferencer ift. smag og hvad vi foretrækker, så gør det sig også gældende for hunde. Nogle hunde foretrækker kylling, andre laks og nogle noget tredje. Det er altså forskelligt og nogle kan selvfølgelig lide det hele.

Kornfri hundefoder til ældre

Det der er med hundefoder til ældre, er ikke blot, at det er hundefoder uden korn. Som nævnt tidligere, så gør kornfri hundefoder ofte gode ting for vores hunde. Men det er ikke an altafgørende faktorer. Det allervigtigste, når du vælger hundefoder til din hund, hvad enten det er kornfri hundefoder eller med, er indholdet. Ældre hunde er ofte mindre aktive og deres led kan være slidte med alderen. Sørg derfor for, at næringsindholdet passer til din hund og dens aktivitetsniveau. Stemmer dette ikke overens og får din ældre hund for meget, kan den blive overvægtig. Med ældre hunde kan det også være en fordel at få hundefoder, som indeholder bestemte vitaminer og næringer, der er gode for deres led. På den måde får din hund, alt den behøver for at pleje dens ældre krop og som hjælper til en øget bevægelsesfrihed hos hunden.

Kornfri hundefoder fra First Buddy til hvalpe

Fra lille hvalp og op til 12 måneders alderen er de nogle aktive væsener, som har brug for en masse næring. Både fordi de er aktive, men også fordi de er i voksealderen. De har altså brug for det helt rette foder. Her er First Buddy oftest en sikker vinder med deres hundefoder uden korn til hvalpe. De sørger for, at det indeholder den helt rette mængde. Hvalpefoder er lavet med henblik på, hvad en hvalp har brug for ift. til næring, proteiner, vitaminer og andet.

Kornfri hundefoder fra Essential

Sportsman’s Pride er et anerkendt og velkendt mærke indenfor hundefoder generelt. Men det er også populært indenfor hundefoder uden korn. Det indeholder nemlig ikke kornprodukter såsom hvede og byg. Sportsman’s Pride laver foder, der tilpasses hundene alt efter alder, aktivitetsniveau og allergener. Du kan derfor oftest finde et match til lige netop din hund, som samtidig så er kornfri hundefoder.

Hvornår bør jeg vælge kornfri hundefoder?

Har din hund en følsom mave, som f.eks. problemer med fordøjelsen enten i form af diarre eller forstoppelse, bør du overveje, om foderet, som din hund får, er det rette. Det kan også være, at din hund har allergi og det skyldes indholdet af korn. Er det tilfældet, er det selvfølgelig oplagt at begynde på hundefoder uden korn. Nogle af de slags korn, som hunde med allergi oftest kan blive påvirket af, er korn og hvede. Her kan det skabe kløe i form af hudreaktioner på din hund. I sådanne tilfælde kan et skift være løsningen. Dette er dog ingen garanti hver gang.

Bør jeg skifte til kornfri hundefoder?

Det er nemt at blive påvirket af, når der skrives forskellige ting om hundefoder, såsom; “kornfri hundefoder er bedst for hunde” eller “hundefoder med lige netop denne smag er det bedste for din hund” eller “et bestemt hundemærke er det mest populære lige nu”.

Skal man skifte, eller skal man ikke? I virkeligheden er der ikke en rigtig formular til, hvilket hundefoder der er bedst. Det er en meget individuel sag alt efter hund, alder og aktivitetsniveau.
Nogle af de spørgsmål, som du kan stille dig selv, inden du afgør, om du skal skifte foder eller ikke, kan være:

Eksempler:

  • Har din hund det godt? Altså er den tilpas, virker den glad, er den, som den plejer og lignende. Er den sund og rask, og har det godt? Så behøver du ikke at skifte foder.
  • En anden vigtig ting, og som oftest hurtigt afspejler, hvorvidt din hund er tilpas eller ej, er dens afføring. Her vil du få et klart syn på, hvordan din hund har det. Hvad enten det er hård mave eller tynd afføring, kan det være en grund til ændring. Har din hund tynd afføring en enkelt dag, betyder det ikke nødvendigvis, at den er syg. Den kan blot have fået fat i noget på gåturen eller derhjemme. Er det i stedet et vedvarende problem, som kommer igen og igen eller står på flere dage i streg, så bør det undersøges, om dit hundefoder kan have noget med det at gøre.
  • Hvordan ser pelsen ud? Din hunds pels kan oftest give et lille indblik i, hvad den mangler – hvis den mangler noget, eller om den får, som den har brug for. Fælder din hund f.eks. rigtig meget? Altså mere end sædvanligt for racen. Er pelsen blank og flot? Eller døjer den med skæl eller hårtab fra kløen? Er nogle af førnævnte eksempler et problem derhjemme, kan det være en god ide at se på, om hundefoder uden korn, hundefoder med en speciel ingrediens eller andet, kan være med til at ændre det.
  • Udover det skal der altid tages hensyn til din hunds aktivitetsniveau, om den er for tyk eller tynd og dens alder. Disse faktorer spiller en stor rolle i udvælgelsen af det perfekte hundefoder.

Hvilket hundefoder uden korn passer til min hund?

Men hvilket hundefoder uden korn skal du så vælge? Som nævnt før, så er det forskelligt fra hund til hund. Det er altså derfor svært at give et svar uden at kende hunden. Vil du gerne have professionel hjælp, kan du altid forhøre dig ved din foder-forhandler, de kender til indholdet på de forskellige mærker, og kan med lidt information fra dig om din hund guide dig til det perfekte valg. Er der problemer med din hund ifm. dens fordøjelse, allergier eller andet, så kan du snakke med din dyrlæge. De vil kunne vejlede dig omkring, hvorvidt kornfri hundefoder er løsningen – og i så fald, hvilket hundefoder uden korn du skal vælger og hvad det skal indeholde.

Hvad betyder kornfri hundefoder egentligt?

Det lyder jo simpelt nok, at hundefoder uden korn er kornfrit hundefoder. Men når du kigger rundt på hundefoder, hvad enten det er i en fysisk butik eller online, så kan der altså være forskellige definitioner, når der står, at det er kornfrit.

Man kan derfor ikke give et decideret svar eller sige, at noget er mere rigtigt end andet. Det vigtigste er blot, at du læser, hvad foderet indeholder. På den måde sikrer du, at det ikke indeholder noget, som du ikke ønsker.

Når der står, at hundefoderet er uden korn, kan det være, at producenten mener, at der hverken er hvede, havre eller byg i. Andre skriver, det er kornfrit, fordi det ikke indeholder hvede, men f.eks. har havre og byg i. Andre ser også majs og ris som en form for korn, hvor andre ikke gør. Der er altså lidt forskellige holdninger til, hvad hundefoder uden korn er. Så sikr dig selv ved at tjekke indholdet.

Vil du vide mere?

Du kan også finde yderligere information hvalpefoder og vores “Hundefoder – Bedst I test” her på siden.

Bøvler du hund ofte med en sart mave eller allergi, så kan hundefoder uden korn være løsningen for jer! Ligesom at vi mennesker kan have allergier eller maver, der ikke kan tåle korn, så er det samme altså gældende for hunde.

Men det skal også nævnes, at hundefoder uden korn er ved at være en betegnelse, som man kan finde på meget hundefoder efterhånden og noget, der er stor fokus på. Selvom at det lyder tiltalende og som en god ting at undvære – altså korn, så er det ikke altid det, man skal kigge efter. Det er heller ikke altid et tegn på, at foderet er godt og sundt for din hund. Ja, der er nogle fordele ved at vælge kornfri hundefoder, men det er altså ikke et kvalitetsstempel i sig selv. For selvom at du køber en pose foder, hvor der står kornfri hundefoder på, så kan resten af indholdet altså godt være af dårlig kvalitet og med et indhold, der ikke gør noget godt for din hund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger