Opdateret den 14/04/2021 af Julia F

Skal dit hjem piftes op med et lækkert kattemøbel? Så er du landet det helt rette sted! Vi har fundet det lækreste udvalg til dig af kattemøbler med forskellige funktioner alt efter, hvad du er på udkig efter. Skal din kat have et flot kattemøbel, der kan tåle at blive kradset på og samtidig passe flot ind i stuen? Eller et sted i opholdsrummet, hvor din kat kan slappe af sammen med jer og møblet kan stå frit ude dagen lang uden at genere nogen? Vi har samlet det hele lige her! Vi har sørget for et bredt udvalg fra nogle af de bedste forhandlere af kattemøbler – af den højeste kvalitet og som din kat vil elske, så der er noget til enhver smag. Men hvordan ved vi det? Vi har undersøgt, hvad der er blevet sagt online om de forskellige produkter og så har vi kombineret vores egne erfaringer med nedenstående produkter.

Kattemøbel – 15 udvalgte til dig

#1 Anello Kattekurv fra MiaCara

En smuk og elegant kattekurv fra MiaCara, som meget vel kunne være et kattemøbel. Den har et moderne look med dens runde træramme, som er toppet med en pude af imiteret pels. Den måler H: 8,5 cm x Ø: 45 cm. Puden kan desuden vaskes ved 30 grader, så det bliver ikke nemmere. Perfekt kattemøbel som ikke kun vil gøre din kat glad, men også give dit hjem et ekstra touch.

DKK 1.325,00


#2 Covo Katteseng MiaCara

Et kattemøbel som er er designet af indretningsarkitekten Uta Cossman. Den har et design, der vil pryde ethvert hjem og samtidig giver den det, som din kat har brug for. Den er både robust og slidstærk, og så giver den din kat god komfort og et sted, den altid kan slappe at. Designet er endda lavet således, at den skærmer lidt for omverdenen.

DKK 3.900,00


#3 Linea Kradsetræ

Kradsetræ som et kattemøbel der passer ind i dit hjem, er oftest efterspurgt. Denne er en smallere version, som er loftmonteret og kan derfor nemt være i et hjørne uden at fylde. Den har et bundmål på Ø 38 og selve stammen er Ø 9 cm. Højden kan justeres mellem 225 og 265 cm. Men til trods for designet er den på ingen måde gået på kompromis med funktionaliteten. Der kan både slappes af, kradses og klatres til den helt store guldmedalje.

DKK 1.149,00


#4 Livia Sofa Trixie 

Et cool kattemøbel som er et perfekt afslapnings spot for din kat. Udover at være behagelig for din kat, så har den et moderne look, som vil passe ind i de fleste hjem. Møblet kan desuden bære op til 40 kg. Udover det, har den en diameter på 48 cm og en højde på 40 cm. Dens ben er fremstillet af træ og er med et aftageligt pudebetræk.

DKK 619,00


#5 Trixie Ava Kradsetårn

Et kradsetårn lavet til hjørnet derhjemme. Et fint kattemøbel som giver din kat et sted at ligge, et sted at kradse og samtidig passer det flot ind i dit hjem. Denne passer specielt godt, hvis du har mere end en kat derhjemme. Så kan de begge ligge der på samme tid. Den har en højde på 86 cm og en totalbredde på 39 cm, så den kan nemt blot stå i hjørnet uden at fylde for meget.

DKK 915,00


#6 Active cats Kradsetræ i plys

Kradsetræ der kan justeres til en højde mellem 230 cm og 245 cm. Den står rigtig godt derhjemme, da selve søjlen er en diameter på 13 cm, og en 25 mm birke bundplade, der sammen med trykfordeler sørger for, at kradsetræet står stabilt. Dette kattemøbel har det hele – den har en hængekøje, en hylde med kant og en fast hylde. Så kan din kat selv vælge, alt efter hvad den har lyst til.

DKK 1.759,00


#7 Petrebels Charlotte

Simpelt kattemøbel med masser af aktiveringsmuligheder for din kat – samtidig med at den holder et flot og simpelt design, så det ikke virker overvældende, når det står fremme derhjemme – den er nemlig sådan, et kattemøbel skal være. Den måler 134 cm i højden og så måler bundpladen 59 x 56 cm. Kattemøblet er lavet i farverne sort og grå, og er med lækker plys, som er skønt for din kat.

DKK 1.539,00


#8 Covo kattemøbel fra MiaCara

Lækkert kattemøbel i samme stil som et af de tidligere. Denne kommer blot i en smuk oak/sandfarve, og er også designet af indretningsarkitekten Uta Cossman. Materialet er af bøjet krydsfiner, som er et holdbart materiale, der kan klare lidt af hvert. Udover det og et smukt design, er den skøn for din kat, da den kommer med en skumpude, der er specialdesignet til at støtte din kat. Målene på dette kattemøbel er; H: 41 cm (front: 11 cm) x Ø: 60 cm x L: 75 cm

DKK 3.900,00


#9 Torre Kradsemøbel MiaCara

Et kradsetræ til din kat men designet som et møbel, der vil passe ind i dit hjem og samtidig bidrage til en smuk stil. Materialet består af krydsfiner og filt, så din kat kan bruge timer på at kradse løs. På toppen af møblet er det lavet således, at din kat kan ligge højt og slappe af. Du kan købe en pude separat til eller bruge en derhjemme fra. Ift. rengøring kan du tørre den af med en blød svamp.

DKK 3.900,00


#10 Scout Luksusmøbel

En sofa som din kat kan bruge til ren afslapning eller til luren derhjemme. Benene på sofaen har en højde på 7,5 cm og et betræk på sofaen af fløjlslignende plysbetræk – rigtig skønt for din kat. Udover det, har den også en lomme til legetøj og lignende, så der nemt kan ryddes op, når det er på tide. Den kan bruges til både hunde og katte der vejer op til 10 kg. Materialet af af kunstlæder i grå og der medfølger en ultra push pude og med små nitter rundt omkring.

DKK 1.799,00


#11 Romy Grey Sofaseng

En luksus sofaseng til din kat. Den har en bæreevne på maks 4,5 kg. Den har et moderne design, der vil passe ind i de flestes hjem, og nærmest gå i et med møbler på grund af det naturlige design. Designet og kanten rundt om er med til at give din kat tryghed og god komfort rundt om, så den rent faktisk vil komme til at bruge den.
Den måler B 67 x D 40,5 x H30,5 cm og så har den et flot gråligt fløjlslignende betræk.

DKK 1.099,00


#12 Petrebels Kings & Queens Alexander 129

Dette kattemøbel er et smukt kattetræ af en naturlig sisal brunfarvet. Den har en højde på 129 cm og en flade på 56 x 56 cm. Men der er mere end blot et kradsetræ, dette kattemøbel har flere funktioner. Såsom 5 forskellige steder, hvor din kat ligge og slappe af og springe imellem. Der er altså alverdens muligheder for aktivering og mange timers sjov – og så har den bare et super flot design.

DKK 349,00


#13 Mia Cara Volto Kradsetræ

Et kradsepanel som nærmest blot ligner et møbel, der er inkorporeret i dit hjem. Den er udformet som en slank aluminiumsramme, som du nemt bare kan sætte op. Den giver det bedste af begge verden – et smukt design der hjem til og et kattemøbel, som giver din kat mulighed for at udleve sine naturlige instinkter. Der er desuden mulighed for at skifte selve kradse-panelet, når det er slidt.

DKK 1.555,00


#14 MiaCara Perla Cat Cave

Et dråbeformet og håndlavet kattekurv, som giver dig kat rig mulighed for at dase og sove alt det, som den har lyst til – samtidig med at den stadig kan ligge derinde og holde øje. Men det lyse materiale bidrager til et flot og lyst udseende, så det slet ikke virker så lukket, som det eventuelt ser ud. indvendigt er der en lækker pude af finde, der er lavet af specialskum og dermed super modstandsdygtig og bidrager til et højt komfort-niveau for din kat.

DKK 2.385,00


#15 MiaCara Silo Kattetoilet

Et anderledes kattemøbel men om ikke andet – et nødvendigt et af slagsen. Det er nemlig en kattebakke, som kombinerer både nødvendigheden og et stilfuldt look, der vil passe ind i de flestes hjem. Det er en aluminiumsboks og kan derfor holde til en del – både du og din kat kan altså sidde på den. Så den kan stå fint i dit hjem, uden at være i vejen og samtidig med en ekstra funktion. Målene på den er; H: 40,2 cm x B: 41 cm x L: 54,5 cm

DKK 2.725,00


Hvad er et kattemøbel?

Hvad er et kattemøbel egentlig? Det er faktisk lidt af en definitionssag, når det kommer til lige netop dette. Det er selvfølgelig et møbel af en slags, men hvad helt konkret? I denne artikel har vi valgt kattemøbel, som er både kattetræer, senge eller ting, hvor din kat bare kan slappe af, imens den ligger. Men vi har ikke valgt hvad som helst, vi har valgt lidt mere eksklusivt og katteting, der rent faktisk minder om et klassisk møbel, som vi kender dem derhjemme fra. Det er altså ting, der ligner et kattemøbel i og med, at de er lavet som et møbel. Men ovenstående er blot sådan, som vi har valgt at se på kattemøbler. Har du en anden ide om, at kattemøbler er noget andet, så er det altså ikke forkert. Måske du kan finde inspiration i vores artikel om kattekurv, kradsetræ eller vores artikel om kattetunnel.

Hvordan vælger jeg det bedste kattemøbel?

Du kan nærmest ikke vælge det forkerte kattemøbel, for det afhænger af, hvad du selv har brug for. Har din kat brug for et sted, hvor den kan ligge og slappe af i løbet af dagen, så skal du købe et kattemøbel, der opfylder de behov i form af en seng eller sofa. Er det et møbel, der skal kombinere underholdning, et sted at ligge og hvor der kan kradses, så er et kradsetræ ideelt. Her kan man få et rigtig flot og lækker kattetræ, som kombinerer det hele og stadig ser rigtig flot ud og faktisk nærmest ligner et møbel, som var lavet til dit hjem. Eller det kan være en hel tredje mulighed, hvor du blot har brug et møbel, som din kat kan bruge det til at kradse i. Her er der nogle rigtig fine kradsetræer, som nærmest er designet som inventar til hjemmet og samtidig har den funktionen, at din kat kan bruge det til at kradse i.

Dette skal du være opmærksom på, når du køber et kattemøbel?

Som nævnt tidligere, så kommer det her også an på, hvad du skal bruge dit kattemøbel til. Skal den primære funktion være, at den er flot i dit hjem? Skal den kunne flere ting for din kat eller skal den blot passe ind i hjørnet, så din kat har noget, den kan kradse på. I de næste par punkter vil vi komme ind på, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter de perfekte kattemøbel.

Størrelse

Størrelsen er selvfølgelig en af de ting, som er ret vigtige, når det kommer til et kattemøbel. Det er lidt samme princip, som når det gælder dine egne møbler. Størrelsen på kattemøblet er ret afgørende, da du med garanti har udset dig et sted derhjemme, hvor det skal være og det skal altså passe til en bestemt højde, bredde eller længde. Så vær sikker på forhånd, hvor det skal stå og mål op, hvad du har af plads. Når det så er på plads, kan du finde et møbel indenfor målene. Vi har prøvet at gøre det nemt i denne artikel, ved at vælge kattemøbler, der har forskellige størrelser, så der er lidt til enhver størrelse. Der er altså både til dig som bor i lejlighed, hus eller blot skal kunne have det inde på værelset.

Type

Hvilken type kattemøbel du skal have, har vi været lidt inde på. Det er kun dig der ved det og hvad din kat foretrækker. Der er ingen grund til at købe en lækker kattesofa, hvis det slags møbel din kat har brug for, er noget, hvor den kan kradse på livet løs eller ligge i en god højde. Så vil du have mest muligt ud af det, så overvej hvad din kat har brug for og hvad den vil få glæde af. Med mindre du selvfølgelig er ude efter et kattemøbel, hvor funktionen primært skal være, at det ser pænt ud. Ligemeget hvad, så overvej inden, hvad formålet skal være. På den måde får du selv mest for pengene.

Farve

En af de ting, som vi har haft stor fokus på i denne artikel er ting såsom farverne. Oftest kan man finde en masse slags farver. Nogle som er både stilfulde, andre som er hyggelige og nogle som er fyldt med motiver og farver. Der er som regel et meget bredt udvalg. I denne artikel har der dog været stor fokus på de lidt mere stilrene farver og en lidt højere eksklusivitet, for netop at give produkterne en møbel fornemmelse. Men bare roligt, vi har selvfølgelig stadig fundet lidt forskellige farver, så der er noget, der vil passe ind i lige netop dit hjem – hvad end du er til lyse eller mørke farver.

Materiale

Denne del giver lidt sig selv, alt efter hvad du er på udkig efter. Så vil du finde ovenstående kattemøbel i forskellige materialer. Det er klart at et kattemøbel, der er lavet til at ligge i og slappe af, er oftest lavet af lækkert plys, så det er behageligt for din kat. Hvorimod et kradsetræ er lavet af mere standhaftigt materiale, for at det netop kan klare lidt. Men er du på udkig efter et sted, hvor din kat kan ligge, men du samtidig kender den godt nok til at vide, at til trods for formålet, så vil den ende med at kradse lidt – ja så skal du altså være opmærksom på materialet.

Tidligere artikelHvad er god horsemanship?
Næste artikelCykelkurv til hund – tag din hund med ud at opleve!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her