Kattemøbel – forkæl din kat og pryd dit hjem!

Hvad er et kattemøbel?

Hvad er et kattemøbel egentlig? Det er faktisk lidt af en definitionssag, når det kommer til lige netop dette. Det er selvfølgelig et møbel af en slags, men hvad helt konkret? Kattemøbler fås både som kattetræer, senge eller ting, hvor din kat bare kan slappe af, imens den ligger. Har du en anden ide om, at kattemøbler er noget andet, så er det altså ikke forkert. Måske du kan finde inspiration i vores artikel om kattekurv, kradsetræ eller vores artikel om kattetunnel.

Hvordan vælger jeg det bedste kattemøbel?

Du kan nærmest ikke vælge det forkerte kattemøbel, for det afhænger af, hvad du selv har brug for. Har din kat brug for et sted, hvor den kan ligge og slappe af i løbet af dagen, så skal du købe et kattemøbel, der opfylder de behov i form af en seng eller sofa. Er det et møbel, der skal kombinere underholdning, et sted at ligge og hvor der kan kradses, så er et kradsetræ ideelt. Her kan man få et rigtig flot og lækker kattetræ, som kombinerer det hele og stadig ser rigtig flot ud og faktisk nærmest ligner et møbel, som var lavet til dit hjem. Eller det kan være en hel tredje mulighed, hvor du blot har brug et møbel, som din kat kan bruge det til at kradse i. Her er der nogle rigtig fine kradsetræer, som nærmest er designet som inventar til hjemmet og samtidig har den funktionen, at din kat kan bruge det til at kradse i.

Dette skal du være opmærksom på, når du køber et kattemøbel?

Som nævnt tidligere, så kommer det her også an på, hvad du skal bruge dit kattemøbel til. Skal den primære funktion være, at den er flot i dit hjem? Skal den kunne flere ting for din kat eller skal den blot passe ind i hjørnet, så din kat har noget, den kan kradse på. I de næste par punkter vil vi komme ind på, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter de perfekte kattemøbel.

Størrelse

Størrelsen er selvfølgelig en af de ting, som er ret vigtige, når det kommer til et kattemøbel. Det er lidt samme princip, som når det gælder dine egne møbler. Størrelsen på kattemøblet er ret afgørende, da du med garanti har udset dig et sted derhjemme, hvor det skal være og det skal altså passe til en bestemt højde, bredde eller længde. Så vær sikker på forhånd, hvor det skal stå og mål op, hvad du har af plads. Når det så er på plads, kan du finde et møbel indenfor målene. Vi har prøvet at gøre det nemt i denne artikel, ved at vælge kattemøbler, der har forskellige størrelser, så der er lidt til enhver størrelse. Der er altså både til dig som bor i lejlighed, hus eller blot skal kunne have det inde på værelset.

Type

Hvilken type kattemøbel du skal have, har vi været lidt inde på. Det er kun dig der ved det og hvad din kat foretrækker. Der er ingen grund til at købe en lækker kattesofa, hvis det slags møbel din kat har brug for, er noget, hvor den kan kradse på livet løs eller ligge i en god højde. Så vil du have mest muligt ud af det, så overvej hvad din kat har brug for og hvad den vil få glæde af. Med mindre du selvfølgelig er ude efter et kattemøbel, hvor funktionen primært skal være, at det ser pænt ud. Ligemeget hvad, så overvej inden, hvad formålet skal være. På den måde får du selv mest for pengene.

Farve

En af de ting, som vi har haft stor fokus på i denne artikel er ting såsom farverne. Oftest kan man finde en masse slags farver. Nogle som er både stilfulde, andre som er hyggelige og nogle som er fyldt med motiver og farver. Der er som regel et meget bredt udvalg. I denne artikel har der dog været stor fokus på de lidt mere stilrene farver og en lidt højere eksklusivitet, for netop at give produkterne en møbel fornemmelse. Men bare roligt, vi har selvfølgelig stadig fundet lidt forskellige farver, så der er noget, der vil passe ind i lige netop dit hjem – hvad end du er til lyse eller mørke farver.

Materiale

Denne del giver lidt sig selv, alt efter hvad du er på udkig efter. Så vil du finde ovenstående kattemøbel i forskellige materialer. Det er klart at et kattemøbel, der er lavet til at ligge i og slappe af, er oftest lavet af lækkert plys, så det er behageligt for din kat. Hvorimod et kradsetræ er lavet af mere standhaftigt materiale, for at det netop kan klare lidt. Men er du på udkig efter et sted, hvor din kat kan ligge, men du samtidig kender den godt nok til at vide, at til trods for formålet, så vil den ende med at kradse lidt – ja så skal du altså være opmærksom på materialet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger