Kattetræ – 18 Gode kradsetræer til din kat!

2
2820

Opdateret den 23/11/2022

Vi kan umuligt være de eneste katteejere, der drømmer om det største og bedste kattetræ til vores bløde og selvstændige makkere? Nej vel? Men du ved sikkert også, at det kræver lidt ekstra plads i stuen og liiiidt flere penge, hvis det ønske skal kunne indfries. Men men men, her er 15 alternativer i forskellige størrelser og prislejer, så der er noget til netop din kat og hjem.

15 Gode kradsetræer til din kat

Madrid kattetræ

Er du villig til at betale lidt mere end for ovenstående? Og har du et hjem, hvor der plads til denne størrelse kattetræ? Så kunne dette sagtens blive din kats favorit sted i hele hjemmet. Der er nemlig 10+ kradsesteder, 2 ligge”huler”, 4 liggeplader og meget mere. Masser af nye steder for din kat at udforske.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.699,00 1.699,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Galeno Kradsetræ

Et smukt kattetræ, som faktisk har alt, din kat behøver og så er den til en pris, som ikke er helt i vejret. Her får du en god størrelse, som kan passe i de fleste hjem – og så har den både en hule og soveplads. Højden er 109 cm, har en omkreds på 37 x 37 cm i bunden og så har stammen en diameter på 9 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
599,00 599,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Junior Kradsetræ

Lad os bare være ærlige – vi drømmer alle om det helt store kattetræ. Men fakta er, at vi ikke altid har hverken plads eller den rette størrelse pengepung. Men sommetider behøver det slet ikke være så ekstravagant. Den her kan det, den skal: være et sted, din kat kan kradse på livet løs. Den her måler 42 cm i højden.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.699,00 1.699,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Kradsetræ Alicante

Kattetræ fra Trixie har en perfekt højde – og er fyldt med både plys og sisal. Der er altså rigeligt af muligheder for din kat, når det kommer til at udforske, lege og sove – samt holde øje med alt, der sker omkring den. Den måler 142 cm. Helt perfekt til den nysgerrige kat!


Trixie Kradsetræ 69 cm

Lille klassisk og simpelt kradsetræ, hvor der er sørget for for både en liggeplads og masser af sisal til at kradse på. Den måler H 69 x B 40 x D 40 cm. Perfekt til jer, der ikke har alverdens plads, men stadig ønsker et lille kradsetræ derhjemme.


Trixie Kradsetræ Isaba

Kradsetræ i det skønneste plys! Din kat vil elske at bruge timer i en af de to kurve, som kradsetræet har. Desuden er der rigelig af muligheder for at hvæsse kløer, da stammerne selvfølgelig er omviklet med sisal.


Trixie Harvey Kradsetræ 73 cm

Et hyggeligt lille kattetræ som ikke fylder meget derhjemme. Det har et samlet mål på L 54 x B 40 cm x H 73 cm og en stolpe-diameter på 9 cm. Her kan din kat både gemme sig, hvile sig og holde lidt øje med det hele omkring sig.


VidaXL kradsetræ 65 cm

Måske de helt store kattetræer ikke er for dig, fordi der simpelthen ikke er plads til det i dit hjem, så er dette oplagt. Den har en højde på 65 cm og har alt det essentielle, som din kat elsker. Der er mulighed for at kradse, masser steder at ligge og sove samt holde øje med det hele. Endnu bedre – den er let at samle og har en diskret farve, der kan passe ind i de fleste hjem.


Kradsetræ Espejo 69 cm

Et helt simpelt kradsetræ, der kan lige det, det skal. Der er en fin kradsestolpe, hvor kløerne kan kradse og din kat kan strække sig. Bundplade måler 39×39 cm og liggepladen er 36×36 cm.


VidaXL kradsetræ 203

Et kradsetræ i en lidt anden farve end hvad man er vant til. Den måler 203 cm i højden og er ideel til dig, der har flere katte eller dig der har én kat, som skal have sin egen forlystelsespark. Der er desuden tilføjet hængende legetøj, så de kan gå fra at slappe af til at lege med det samme. Målene er L 103 x B 77 x H 203 cm.


VidaXL kradsetræ 125 cm

Må det gerne være lidt anderledes og ekstra? Så er dette kattetræ svaret! Her får du et kradsetræ i leopardprint og med masser af funktioner. Der er nemlig både hus, hængekøje, legetøj og platforme til at slappe af på og holde øje med det hele. Det måler L 96 x B 35 x H 125 cm i alt.


VidaXL kradsetræ 127 cm

Et fint kradsetræ der passer ind i de fleste hjem størrelsesmæssigt – uden at gå på kompromis med funktionerne af kattetræet. Du får nemlig stadig en masse steder, hvor din kat kan kradse løs, huler den kan gemme sig i og ligge i og en fin liggeplads øverst, hvor din kat kan ligge og holde øje med det hele. Kradsetræet måler L 50 x B 40 x H 127 cm.


VidaXL Kattetræ 148 cm

Et lidt mere simpelt kradsetræ til din kat derhjemme. Den har en højde på 148 cm og med et hus, hvor din kat kan gemme sig og slappe af, når den har brug for et lille afbræk. Men der er selvfølgelig stadig en stolpe med masser af muligheder for at kradse – og så er der selvfølgelig også siddepladser, lidt oppe i højden, som din kat kan ligge på og holde øje med alt dagen lang.


VidaXL kradsetræ 109 cm

Et simpelt kattetræ – som har det hele. Stolpe at kradse på med sisalreb, en snor at daske til og huler og flader at gemme sig i og ligge på. Alt din kat behøver for at strække sig og motionere lidt i løbet af dagen. Den måler H 109 cm x L 30 x B 30 cm.


VidaXL kradsetræ 125 cm

Her får din kat nærmest et kattetræ, der er bygget op i flere etager. Der er altså både mulighed for at kradse, klatre, slappe af, skjule og hvile sig. Der er alletiders muligheder med forskellige platforme. Det samlede mål er 67 x 67 x 125 cm.


Hvorfor er et kattetræ en god ide?

Kattetræer er efter vores mening nærmest obligatorisk, hvis man har en indekat – men selv hvis din kat kan komme udenfor, kan det være et fantastisk tilbehør til din kat.

Kradsetræer er perfekte til at stimulere mange af kattens naturlige instinkter. De giver nemlig mulighed for at kradse, klatre, lege og observere fra et sted, der er dens eget. Tager man f.eks. et gulv til loft kattetræ, giver man sin kat mulighed for at klatre højt op og observere sit territorium, som katten normalt ville gøre fra et træ i naturen. Derudover giver det katten mulighed for at aktivere alle sine muskler og led, hvilket indekatte ellers kan have begrænset mulighed for. Muligheden for at have noget slidstærkt at kradse i, er også med til at pleje og vedligeholde kattens kløer. Denne mulighed gør også din kat meget mere tilbøjelig til at lade sofaen og andre møbler være, næste gang den skal teste kløerne af. Har du ikke plads til et kradsetræ, kan du også aktivere din kat med kattelegetøj. Vi anbefaler dog stadig et kattetræ, da det er noget, din kat også kan bruge, når du ikke er hjemme.

Hvad er et kradsetræ?

Kradsetræer kan være enkelte elementer, men også hele miljøer, der giver katten mulighed for at klatre og bruge dens kløer. Kradsetræer fås derfor i et utal af størrelser med forskellige funktioner og måder at aktivere din kat på. I de små udgaver vil man ofte blot se en enkelt lavere stolpe, hvor du i de største udgaver har gulv til loft kattetræer og væghængte elementer, der kan strække sig over en hel væg. Kattetræer er ofte lavet i naturlige materialer men med forskellige overflader for at aktivere kattene på flere måder. Kradseområderne vil ofte være beklædt i det naturlige materiale sisal. 

Sisal er et naturligt produkt, som er skabt af plantefibre, udvundet fra agaveplanten. Sisal er særligt anvendt i torv produktion, men er også yderst populært til kattelegetøj. Dette skyldes materialets super slidstærke egenskaber, der gør det i stand til at takle kattenes skarpe kløer. 

Du kan dog også finde kattetræer, hvor der er brugt tørrede bananblade eller vandhyacint, som kradsesikker beklædning. De fleste elementer af kradsetræerne er ofte naturlige materialer og ting, som plateauer og flader, vil ofte være lavet i krydsfinér og andet træ. Dog kan der være områder med blødere plys, hvor katten kan ligge og hvile. Disse områder vil ofte være betrukket med polyester, plys eller fleece. 

Kattetræets funktioner kan spænde vidt fra blot en pæl, hvor katten kan kradse og klatre, til huler, plateauer, bold-leg og hængekøjer. Der er derfor rig mulighed for at skabe et lille katteparadis midt i dit hjem.

Hvilke katte kan bruge et kradsetræer?

Alle katte kan få stor fornøjelse af et kradsetræ i hjemmet. Dette gælder både store og små, såvel som unge og ældre katte. Indekatte vil dog i ekstra høj grad få gavn af et kattetræ i hjemmet. Dette skyldes, at de ikke har samme adgang til træer og andre naturlige elementer, som katten normalt ville bruge. Derfor kan en erstatning i form af et kattetræ være lige præcis det, din kat skal bruge for at føle sig til rette inden døre. Udekatte vil dog med højst sandsynlighed også elske et kradsetræ, men har ikke på samme måde behov for lige så mange funktioner, som en indekat ville have.

Indekat, udekat, ung eller gammel – uanset hvad vil forskellige katte bruge kattetræer forskelligt. Hvordan det bruges afhænger selvfølgelig i høj grad af, hvilke muligheder kattetræet tilbyder, men også i høj grad af hvilket sind din kat har. Elsker din kat at klatre, kan du med fordel kigge på høje kattetræer fra gulv til loft. Er din kat mere en kradser, kan du med fordel vælge et kattetræ med flere kradse flader. Har du en stor kat, er der også råd for dette. Det er muligt at få kattetræer med forstærkede eller tykkere stolper, der også sagtens kan holde til at din lidt større kat, kan få noget at klatre på. 

Hvor højt skal et kattetræ være?

Der er ingen regler for, hvor højt eller stort et kattetræ kan og skal være. Det er meget individuelt, alt efter hvad du har plads til. Nogle bor i lejligheder, andre i store huse og nogle har højere til loftet end andre. Så der er ingen regel for det. Kattetræ er oftest til for, at din kat kan kradse lidt og evt. hoppe op og sove på toppen – hvis der er en flade til det. Så der skal ikke meget kattetræ til, for at det behov er opfyldt.

Hvad skal mit kattetræ have af funktioner?

Din første tanke er nok, det skal da bare kunne bruges til at kradse på? Og du har helt ret! Det er oplagt, at selvfølgelig skal dit kradsetræ primært bruges til at kradse på. Men hvorfor gå på kompromis, når du kan få meget mere end blot et kattetræ/kradsetræ. Som du kan se i ovenstående udvalg, kan du nemlig få meget mere end et kradsetræ. Find et kattetræ, som din kat kan få glæde af hele dagen. F.eks. enten i form af noget legetøj, der hænger ned – så er der underholdning til hele dagen.

Mange kattetræer har også sove/liggepladser til din kat, så den kan slappe af, sove eller holde øje. Endnu bedre er de kattetræer, hvor der findes liggepladser i forskellige højder. På den måde kan din kat skifte mellem pladserne og holde øje med alt, der sker omkring den. En anden ting, som dit kradsetræ gerne må kunne tilbyde din kat, er muligheden for at strække sig – ligeså lang som den er. Specielt efter en lur, eller egentlig bare i løbet af dagen, elsker de fleste katte at kunne strække sig op ad sit kradsetræ, samtidig med at de lige for filet klør på det. Det elsker katte! Men ellers er det ikke rigtig noget, som dit kradsetræ SKAL kunne. Katte er heldigvis ret opfindesomme og finder hurtigt på ideer til, hvordan deres kradsetræ kan udnyttes bedst muligt.

Hvor skal jeg stille mit kattetræ?

Hvor i hjemmet dit kattetræ skal placeres afhænger af flere ting. Det første, du skal tænker over, er, at det står på en central position i din kats “territorium”. Det kan selvfølgelig være svært at vurdere, hvad din kat anser som sit territorium, men der er nogle ting, man kan gå ud fra. Det første vil være at se på det område, din kat opholder sig mest i. Det andet ville være steder, hvor din kat forsøger at placere sig højt. En kat vil efter instinkt ofte prøve at skabe et overblik over sit territorium fra en høj position, så den kan holde øje med, hvem der kommer og går. Hvis din kat ikke har en høj placering til dette, kan det derfor være en god idé, at den får muligheden for det. Den sidste tommelfingerregel du kan gå ud fra, er at vælge et sted mellem madskålen og kattebakken. Disse tre ting sammen, kan skabe en tryg ramme og et klart defineret territorium for din kat. En anden ting, du selvfølgelig skal tage højde for, er, at din kat gerne vil være sammen med dig. En oplagt placering er derfor et sted, hvor du selv opholder dig meget. Stuen kunne derfor være et godt bud, da det ofte er et rum, der tikker de fleste af boksene af. 

Har du svært ved at få din kat til at bruge kattetræet, så kan det godt bare være et spørgsmål om tilvænning. Du skal tænke på, at du tilføjer et nyt element til din kats territorium, som den først skal acceptere, før den begynder at bruge det. Hjælper det stadig ikke, kan du prøve at bruge flere lokkende midler som Catnip, der automatisk gør din kat mere interesseret i kattetræet.


Forskellige kattetræer:

Der findes mange forskellige kattetræer. Alle har noget forskellige at byde på og henvender sig til forskellige typer af katte. Her tænkes der ikke blot på de fysiske forskelle mellem kattene, men også på forskellene i deres sind. Det er derfor vigtigt, du vælger et, der passer til den type kat, som du netop har – og ikke hvad du synes, er pænest. 

Kattetræ til små katte

Har du en lille kat, hvad enten det er en killing eller blot en lille race, så kan det være en fordel at begrænse sig med kattetræet. Selvom en lille kat selvfølgelig har mere at udforske på store kattetræer, så kan det også blive for meget. Små katte kan finde et helt væg-miljø for uoverskueligt – og ende med slet ikke at bruge det. Du vil derfor ofte kunne nøjes med en mindre opstilling, og din lille kat vil være rigeligt tilfreds. Generelt skal du holde killinger fra høje kradsetræer med flere plateauer. Da killingen stadig er skrøbelig og ikke helt sikker på benene, kan det være farligt at give den mulighed for at kravle for højt. 

Kradsetræ til store katte

Skal du finde et kattetræ til store katteracer, såsom maine coon, ragdoll og andre store skovkatte, så er det vigtigste, at træet kan holde. Køber du et for lille kradsetræ, kan stolperne knække eller træet kan vælte over, når katten klatrer eller kradser på det. Du bør derfor kigge efter større kattetræer med ekstra tykke stolper. Grundet det ekstra behov for forstærkede elementer, så er det ikke altid muligt at få gulv til loft kattetræer til større katte. Ønsker du derfor en større opsætning, kan du med fordel købe flere forskellige kattetræer, og på den måde bygge din egen opsætning. 

Kattetræ fra gulv til loft

Med et gulv til loft miljø har du mulighed for at skabe et katteparadis midt i hjemmet. Gulv til loft kattetræer imiterer stort set alle de funktioner, som en kat ville kunne finde i træer i naturen. Dertil har de dog ofte ekstra funktioner og legeområder, der giver ekstra plus point på din kats konto. Med et gulv til loft kattetræ har din kat mulighed for at klatre højt op og observere sit område, hvilket kan give din kat en stor ro. Derudover får din kat en masse “stammer” (stolper) at kradse i. Dette sørger for at vedligeholde din kats kløer samt sørge for, at det ikke går ud over din sofa eller andre møbler. 

Væghængt kattetræ

Hvis du ikke vil have dit kradsetræ stående på gulvet, kan du i stedet gå med et væghængt kattetræ. Væghængte kattetræer har ingen kontakt til gulvet, og fylder derfor ikke på samme måde. Derudover giver det lettere mulighed for støvsugning og rengøring under og omkring kradsetræet. Væghængte kattetræer skrues i væggen, og giver især god mulighed for at bygge horisontale miljøer. Det er dog stadig muligt at bygge op i højden. Disse former for kradsetræer er især gode til at udnytte områder, du ellers ikke ville kunne komme til, med et stående kattetræ. Dette kunne f.eks. være området over dørkarmen, eller henover sofaen. Mulighederne er uendelige, så længe du har en holdbar væg at skrue i. 

Kradsetræ med huler

Mange af de lidt større kattetræer indeholder oftest en lille hule. Her er den placeret på toppen af en af “grenen”, og er nærmest et lille hus med en indgang. Det vil de fleste katte elske, da det giver dem mulighed for at gemme sig inden i og holde øje med alt, der sker omkring dem. Det ligger til kattens instinkt at holde øje med alt, der sker, og er en af grundene til, at den vil elske det. Så er pladsen til det, så skal dit kattetræ næsten have en lille hule. Den vil elske at kunne ligge og gemme sig for dig.

Kradsetræ med plys

Vælg et kattetræ, som både har sisal til at kradse på, men som også har plys på sengen eller på liggepladsen. Katte elsker at putte sig i plys, når de lige skal holde en pause fra hverdagens strabadser. For selvom at katte er selvstændige og til tider godt kan lide at lave ting selv, så elsker de varme, når de skal sove. Så jo mere plysset og varme de er – jo bedre. Det er blandt andet også derfor, at der findes kattesenge, der kan hænges på radiatoren. De elsker det lunt.

Kradsetræ med legetøj

Du kan faktisk også få kradsetræ, som er med legetøj. Her foregår det ved, at der oftest er sat en snor på en af pladerne, hvor der så hænger lidt legetøj ned fra. Det en perfekt kombination til et kradsetræ – da den nærmest har det hele så. Så har din kat både steder, hvor den kan kradse, slappe af og lege. Du har altså det hele et sted og din kat vil elske det!

Kradsetræ med seng

Dette minder lidt om et et kradsetræ med hule – men i stedet for hulen, så den en flad plads med plys, som din kat kan bruge som en form for seng. Her kan den ligge højt, sove lidt og engang imellem lige holde øje med alt, der sker omkring den. Oftest finder vores katte høje steder at ligge og slappe af – og det skyldes, at de elsker at kunne holde øje med det hele. Det stammer helt tilbage til deres naturlige instinkter og vagt-gen. Derfor nyder de at ligge højt og holde øje med jer alle.

Hvilket materiale skal mit kradsetræ have?

Der kan være lidt forskellige ting at have med i sine overvejelser, når det kommer til valg af det perfekte kattetræ og deraf også materialet. Har du et af de højtstående kradsetræer, som går fra gulv til luft nærmest, så anbefales sisal. Det giver nemlig en holdbarhed, der kan noget og det kan holde længe – ligemeget hvor meget din kat kradser i løbet af dagen. Vil du hellere have noget mere diskret og som passer ind i et stilrent hjem, så kan det være, at du skal vælge nogle af de mindre kattetræer af pap. De er af bølgepap og ligner sommetider et helt kunstværk i sig selv.

Kan man lave et kradsetræ selv?

Ønsker du ikke at købe et kattetræ, men derimod ønsker at lave det selv – så er det heller ikke umuligt. Det er dog en smule mere omfattende og kræver, at man er lidt handy med hænderne. En nem måde er dog at finde en stamme fra et træ med en diameter mellem 7-11 cm.

Det gør ikke noget, at stammen bøjer lidt eller har grene eller skud, da det blot giver noget struktur til dit træ. Stammen kan enten stilles, som den er på gulvet eller monteres på en træplade, så den ikke vælter. På stammen kan du sno sisal tov, så din kat har steder, den kan kradse.

Du kan derefter montere krydsfinerplader, som platforme din kat kan ligge på. Særligt for enden af stammen kan dette være smart, men du kan også tilføje flere plader i løbet af stammen afhængigt af, hvor lang og robust den er. 
Flere steder har du også mulighed for at købe enkelte elementer af kattetræer, så du selv har mulighed for at sammensætte dit perfekte træ – med netop de features, du tænker, din kat vil elske.

FAQ

Afrunding

Når jagten på det perfekte kattetræ igangsættes, så er der meget få ting, du bør overveje inden. Men der er dog nogle ting, du bør være opmærksom på, så du kommer hjem med det bedste match. Vigtigst af alt er, at den kan være i dit hjem. Selvom det er fedt, jo større det er, så skal det kunne være hjemme hos dig. Så tænk over, hvor det skal stå placeret og mål evt. efter, så du er sikker på, der er plads nok. Udover det, kan det være en god ide at tænke over, hvad din kat foretrækker. Er den mest bare til at kradse på lækre overflader af sisal, så behøver du ikke det helt store med diverse liggeplader og huler. Husk, du kender din kat bedst.

Fandt du artiklen brugbar?

Tryk på stjernerne for at bedømme!

Gns. 4.2 / 5. Stemmer: 14

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Tidligere artikelHundekurv – Bedst i test (2022) | De 10 bedste ifølge hundeforældre
Næste artikelKattehalsbånd – Dette skal du kigge efter!

2 KOMMENTARER

 1. Det ærgre mig at det hovedsageligt er vidaXL kradsetræer der bliver anbefalet her.
  Jeg er selv ejer af et vidaXL kradsetræ 203 cm, som er vist her i artiklen, og kvaliteten er bare for ringe. Stolperne er for tynde og går alt for let i stykker i samlingerne. Træet er ustabilt og svinger volsomt når min 3.5 kg kat klatre i det. Og efter bare en måneds brug, måtte jeg flerne nogle af stolperne da samlingerne simpelthen poppede ud af enderne på stolperne.
  Jeg købte træet da mit 20 år gamle kattens no1 træ var slidt op og jeg ikke havde penge til et nyt træ fra kattens no1, som er en del dyrere end VidaXL. Men i dette tilfælde hænger pris og kvalitet sammen.
  Jeg har selv arbejdet i dyrehandel i mange år, (dog ikke de sidste 10 år) og kattens no1 er bare det mest holdbare på markedet. Trixie er også godt, forudsat man vælger en at de modeller med tykke stammer.
  Jeg skal i hvert fald aldrig have et VidaXl træ nogensinde igen.

  • Hej Monika,

   Det er selvfølgelig super ærgerligt, at du har haft de oplevelser med VidaXL. Det er heldigvis ikke de erfaringer, vi selv har haft med dem – men vi hører, hvad du siger! Trixie er et mærke vi hos Petguide.dk er rigtig glade for at anbefale, så derfor giver det også kun god mening at tilføje det her. Vi er glade for dit input og har fået tilføjet nogle fine kattetræer fra Trixie 🙂

   De bedste hilsner
   Julia

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her