hundeposer

Cykelkurv til hund – tag din hund med ud at opleve!

Okay, forestil dig lige det her. Vejret opfører sig efter bedste vis og du cykler rundt under de smukke grønne træer og oplever Danmark på nær hån. Du mærker brisen i håret og livet er bare helt perfekt. Helt perfekt, fordi du er afsted med din bedste ven. Med den rette cykelkurv til hund kan du skabe de bedste minder med din hund.

Tilbehør til cykelkurven

Lyserød
Creme-hvid
Koksgrå
Lysebrun
249,00 kr.449,00 kr.
Orange Sun
Sort
Hunting Green
Mocca
399,00 kr.
Orange Sun
Sort
Hunting Green
Mocca
Ocean Blue
+1
259,00 kr.299,00 kr.

Derfor må du eje en cykelkurv til hund

En cykelkurv til hund er essentiel, hvis I elsker at opleve byen og nye områder sammen. Det er klart, at det kan man selvfølgelig også uden en cykelkurv til hunde, men det giver dig en ny frihed og mulighed for at opleve Danmark og områderne omkring dig på ny. Selvom at din hun selvfølgelig har godt af jeres lange gåture og at komme ud at snuse – det skal en cykeltur selvfølgelig ikke erstattes med, så er det stadig en god måde for jer at komme rundt på.

Cykelkurve til hunde er som udgangspunkt til de lidt mindre hunde, da det ofte er en vægt-begrænsning på, hvor meget de kan holde til. Det giver cyklen dig en god mulighed for at komme endnu længere rundt med din hund, inden den når at blive træt eller så det ender med, at du skal bære den det sidste stykke. Så en cykelkurv til hund kan være en god investering for din hund og dig, så I kan komme ud og opleve. Mange hunde, hvis de bliver trænet korrekt til det, vil elske at sidde i en cykelkurv og få den friske luft i hovedet og at kunne følge med i alt, der sker omkring på vejen.

Fantastiske ting ved at have en cykelkurv til hund

  • Alletiders oplevelse med din hund
  • Frisk luft til begge
  • God motion til dig
  • Spar penge på offentlig transport
  • Vær sammen med din hund under hele turen

Er det bedst for min hund at være i cykelkurven eller løbe ved siden af?

De to ting bør og må ikke sammenlignes. Det er vigtigt at understrege, at den ene ikke kompenserer for den anden. Som nævnt tidligere, er en cykelkurv til hunde en genial ide og kan skabe utrolig mange gode oplevelser. Men det må ikke erstatte en sædvanlige gåtur. Men overvejer du, om det er bedst for din hund at være i en cykelkurv til hunde foran eller om den skal løbe ved siden af dig, når I er på eventyr?

Det kommer an på din hund og hvad I foretrækker. I en cykelkurv til din hund kan du altid holde øje med dem. Specielt hvis din cykelkurv til hund er foran, så kan du se den på hele turen. Sommetider vil en cykelkurv til hund også befinde sig bag på – men frygt ej. En cykelkurv til din hund er lavet med henblik på din hunds sikkerhed, og der vil altså være enten en sele eller et “låg”, så din hund ikke bare kan springe ud, hvis den skulle have lyst eller blive forskrækket.

Så en cykelkurv til din hund er en god måde at have styr på sin hund, når I er ude. Det kan du selvfølgelig også, når den løber ved siden af, men der er mere at holde styr på og det kræver meget træning. En cykeltur med din hund ved siden af, vil kræve et godt overblik fra dig og en god træning for din hund, som skal kunne følge dit tempo uden at trække og være ved siden af dig konstant. Der skal ikke meget til, før det kan gå galt og I i værste tilfælde kunne vælte.

Sådan træner du din hund til at være i cykelkurven

Som med alt muligt andet træning, er der flere måder at gøre det på og dobbelt så mange delte meninger om, hvordan du skal gøre det. Derfor er dette afsnit blot vejledende og en guideline til, hvordan du kan træne din hund til bedst muligt at føle sig tryg og tilpas i en cykelkurv til hund. Dette vil både være gældende for en cykelkurv til hund foran – ligeså vel til hvis den er bag på.

Det bedste sted at starte træningen, er i form af miljøtræning. Du vil sikkert komme til at cykle på veje og blandt larm og støj. Så væn først og fremmest din hund til den slags lyde. Sæt dig på en bænk tæt ved en vej, på banegården hvor der både er larm og mennesker eller et tredje sted. Pointen med dette er at gøre din hund tryg ved lyde som trafik. Husk aldrig at overdrive træningen og altid stoppe mens legen og oplevelsen er god.

Når din hund er blevet tryg ved trafik og den slags støj, kan du derhjemme øve at sidde i kurven. Din hund skal selvfølgelig først og fremmest være tilpas og komfortabel i sin kurv. Er den ikke det, får du den aldrig til at elske det. Start roligt ud derhjemme og træk cyklen lidt rundt omkring dit hjem. Som din hund bliver mere og mere tryg i sin cykelkurv til hund, kan du udvide cykeltiden og bevæge dig ud på længere ture, hvor lydene er anderledes og oplevelsen varierende.

Dette skal du være opmærksom på, når du køber en cykelkurv til hund

Der er et par ting, som man skal være opmærksom på, inden man køber sig en cykelkurv til hund. Dette er igen gældende, hvad end det er en cykelkurv til hund foran eller om det er til en cykelkurv bag på – reglerne er de samme.

Størrelsen

Vær opmærksom på størrelsen. Det er utroligt vigtigt, at din hund er komfortabel. Hvis den ikke er det, så kommer den som sagt aldrig til at elske det. Og det er kun komfortabelt for din hund, hvis den får en cykelkurv til hund, der er stor nok, så den er behagelig. Så gå ikke på kompromis med denne del. Tjek målene på cykelkurven til hunden og vær sikker på, at det passer til lige netop din hunds størrelse.

Montering

Cykelkurve til hunde og cykler er alle forskellige, alt efter hvilket mærke, du ender med. Så vær opmærksom på, hvordan din cykelkurv til hund skal påsættes og om det passer til lige netop din cykel. Skal du have en cykelkurv til hund foran, så tjek om den type passer til lige netop dit styr. Det samme gør sig gældende, hvis du skal have en cykelkurv til bagpå. Så sørg for, at den passer til dit bagagebærer og formen deraf. En anden god ide er at se på, hvordan den monteres og om der skal bruges noget ekstra værktøj. Er det tilfældet, så kan du sørge for at have det hjemme, så du kan samle den med det samme. Ikke en nødvendighed men så kan du komme igang med det samme.

Bærevægt

Denne del handler blot om at undersøge, hvor mange kilo cykelkurven til din hund kan holde til. Det er nemlig vigtigt, at du overholder maks vægten, da det i værste tilfælde kan enten ødelægge din kurv og måske skade en af jer, hvis den går i stykker pga. for meget vægt. D

Så kort sagt: Den perfekte og mest sikre hundekurv er valgt ud fra følgende kriterier:

  • Valgt efter din hunds vægt (Vær obs på maks brugervægt)
  • Valgt efter din hunds størrelse
  • Skal passe til din cykel
  • Opmærksom på, om en hundecykelkurv til foran eller bagpå passer din hund bedst
  • En hundecykelkurv med gitter eller rem til sele

Kan du godt lide at tage på eventyr med din hund, så se evt. vores artikel om rygsæk til hunde eller få fat i en god hundesele til de lange ture.

Cykelkurv foran eller cykelkurv til hund bagved?

Der findes cykelkurve til hunde, som kan sættes foran og så findes der selvfølgelig også til bagved. De fleste cykelkurve er til foran på cyklen, da det er der, at de fleste foretrækker at have den. Det skyldes, at ved at have din hund i en cykelkurv foran, så kan du se den og holde øje med den, når du er på farten.

Det giver mange en større sikkerhed. Der er dog ikke noget i vejen for at have sin hund bag på i en cykelkurv. Cykelkurven kommer med både sele, så din hund ikke kan hoppe ud og så er der ofte et “låg”, som kan sættes på – som giver yderligere sikkerhed. Så selvom at vi godt forstår, at det kan være rart at kunne se sin hund, så er det andet også ganske sikkert.

Sådan træner du din hund til at være i cykelkurven

For at få den bedste oplevelse med din hund, inden den skal ud i cykelkurven, så er det en god ide at træne inden. På den måde sikrer du, at din hund får en god oplevelse og I kan gøre det igen og igen. For får din hund en dårlig oplevelse første gang, så er det ikke sikkert, at du får den derop igen.

Miljø-træn din hund

Et godt sted at starte: miljøtræning. Sørger du for, at din hund er miljøtrænet og kendt med lyde, som kommer fra biler og den klassiske susende, der ellers er, når vi er nær vejene. Det kan gøres ved at gå ture langs veje eller sætte jer et sted nær en vej med trafik og bare tage lydene ind. På den måde stresser din hund ikke over, når I skal på cykeltur, at der er lyde fra biler.

Gå langsomt frem

En anden vigtig ting: tag små skridt. Gå langsomt frem! Lad det ikke være en forhastet process. Start ud med små ture, som så kan bygges op til mere og mere. Start evt. med at have cykelkurven derhjemme og lad din hund prøve at sidde i den. På den måde kan den blive tryg ved den, inden I skal ud i trafikken. Når I er derude, kan i starte med, at din hund blot sidder der og får en god oplevelse. Efterfølgende kan I så forlænge turene.

Masser af ros

Husk altid: MASSER af ros! Og godbidder. Når din hund gør det godt, så ros den og giv den godbidder. På den måde benytter du dig af positiv forstærkning og din hund vil endnu mere forbinde turene med en god oplevelse.

Tjek op på sikkerheden i ny og næ

Har du sat din cykelkurv til hund på efter brugsanvisningernes vejledning, så er du godt sikret! Og så sidder din hundecykelkurv, lige som den skal den. Men som med alt andet, så er det en god ide at efterspændende de forskellige ting, som tiden går. Sommetider løsninger ting sig en lille bitte smule hele tiden – så når du vasker din cykel, pumper luft i dækkene eller andet, så tjek skruer. Det er bedre at tjekke én gang for meget end én gang for lidt – hvert fald i dette tilfælde.

FAQ

Skriv et svar

Cookie-indstillinger