Kattekurv – vælg mellem forskellige muligheder til din kat!

0
1070

Opdateret den 24/03/2021

Få den skønneste kattekurv til din kat! Den fortjener det absolut bedste af det bedste, og dem har vi altså samlet lige her til dig. En kattekurv er perfekt, når din kat gerne vil slappe af og være sig selv, efter en lang dag omringet af folk. Så du er altså landet det helt rette sted.
Vi har fundet et bredt udvalg af kattekurve, som vi er nærmest sikre på, vil falde i lige netop din og din kats smag. For at være helt sikker på, at vi har fundet nogle af de bedste på markedet, har vi undersøgt, hvad de mest populære er på markedet, og sørget for, at der er et stort udvalg af både farver, størrelse og materiale – så det kan blive din kats favorit. Og så har vi også vurderet valgene ud fra vores egne erfaringer med kattekurve.

De bedste kattekurve til jer

VidaXL Kattekurv

Denne kattekurv er perfekt til dig, som enten har 2-3 katte eller som blot har en kat, der elsker at skifte det daglige scenarie ud et par gange. Her får du en kattekurve x 3. Du kan flytte alle 3 dele, hvis du ikke ønsker dem placeret på hinanden og så har det et samlet mål på Mål: 47 x 34 x 60 cm og materiale er af piletræ.


VidaXL Søgræs Kattekurv

Er din hund lidt kræsen og bøvler du tit med, at den ikke vil spise? Og er du træt af at have åbne, ubrugte poser af hundefoder derhjemme? Så prøv med dette populære hundefoder fra Essential. Den har nemlig to af de ingredienser, som oftest er favoritter blandt hunde – nemlig kylling og and.


Kugleformet Kattekurv

Et sødt design kombineret med en kattekurv. Der medfølger en udtagelige hynde, så din kat ligge dejlig blødt. Skal den forkæles yderligere, kan du altid putte et ekstra tæppe eller pude derind. Materialet er af søgræs og så den har en diameter på 35 cm.


Filt-kattekurv

En lækker og dejlig blød kattekurv, som er perfekt til putning eller når din kat bare gerne vil slappe af og holde øje med det hele. Den har en diameter på 40 cm og så er den snavsafvisende. Udover det har den håndtag i begge sider og en aftagelige pude, som kan vaskes ved 30 grader, når den trænger.


Donutkurv til kat

Den klassiske og meget populære donut, som din kat vil elske – hvis den elsker det blødt og med masser af fluf. Den har en diameter på 50 cm og så er der skridsikker bund, så den står godt fast.


Hvad er en kattekurv?

En kattekurv er, som navnet selv siger, en kurv til din kat. Men det er ikke nødvendigvis en kurv, i den forstand som vi kender dem. Når man tænker på en kurv, får man ofte et billede af den klassiske flettede. Men det er ikke længere det eneste valg, der er. I denne artikel er en kattekurv defineret som et sted, hvor din kat kan ligge og sove eller slappe af. I forhold til selve designet er en kattekurv et sted med en flade, hvor din kat kan ligge og rundt om er der enten en markant eller svag stigning, så det giver lidt ala det kurve look, som vi kender fra vores hverdag. Men det er i virkeligheden blot en definitionssag og kan altså afvige og differentiere fra mærke til mærke, hvorvidt det bliver kategoriseret som en kurv eller ej. Så det kan altså godt lade sig gøre at finde noget, der ikke måske ligner en kurv, men som stadig bliver betegnet som en kattekurv. Det er meget forskelligt og afhænger af den enkelte person. I sidste ende er det vigtigste også bare, at din kat synes, at det er dejligt at ligge i den.

Er det vigtigt med en kattekurv i hjemmet?

Det er ikke decideret vigtigt, at det er lige netop en kattekurv, du har derhjemme. Du kan sågar have en katteseng eller en kattetunnel, som dækker de samme behov, som en kattekurv skal. Men det er vigtigt, at din kat har en eller anden form for sted, hvor den kan sove og blot ligge og slappe af. Katte er, som nævnt i tidligere artikler, selvstændige dyr, som ikke har et behov dagen lang for at være omkring os mennesker. Selvfølgelig er nogle katte anderledes, men det er essentielt, at du giver din kat muligheden for selv at vælge, om den vil være sammen med resten af familien, eller om den har brug for et sted med ro og fred. Til sådanne situationer er en kattekurv for eksempel ideel.

Hvad er forskellen på en kattekurv, katteseng eller kattehule?

Som vi kort var inde på tidligere, så er det oftest en definitions- og person smag, hvad man kalder de forskellige ting. I virkeligheden kan den samme ting blive kaldt alle 3 ting. Der er dog nogle ting, som vi hos Petguide.dk synes gøre forskellen og adskiller dem fra hinanden. Vi vil kort forklare det nedenunder i næste afsted. Vær dog opmærksom på, at det vigtigste er, at din kat elsker den.

Kattekurv

En kattekurv er en flade, hvor din kat kan ligge og hvor der hele vejen rundt, er en form for kant – enten i mere eller mindre grad. Det behøver som sagt ikke at være den klassiske kant, som vi kender fra fletkurve, men blot en lille af slagsen for at det kan kaldes en kurv.

Katteseng

En katteseng er nok det ord, der dækker bredest sådan helt generelt. En katteseng kan være alle former, farver og størrelser – så længe der er en flade, hvor din kat kan sove – ja, så er det en katteseng, vil vi mene

Kattehule

En kattehule er en lille hule til din kat. Her er det oftest en ting, hvor din kat decideret kan gemme sig i. Modsat de to andre ovenstående, hvor der er helt åbent over din kat, så vil en kattehule være lukket til og give ekstra hygge og mørke til din kat.

Ovenstående er blot vejledende definitioner af, hvordan vi hos Petguide.dk definerer ovenstående.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en kattekurv?

Der er ikke som sådan nogle specifikke regler for, hvad du skal kigge efter, når du er på udkig efter en kattekurv. Men der er selvfølgelig nogle enkelte ting, som du kan være opmærksom på for at sikre, at du får den bedste kattekurv, der opfylder både dine og din kats behov. På den måde er der størst chance for, at kattekurven falder i din egen smag, og du synes, at den passer godt ind. Og det vigtigste – stor chance at din kat vil elske den og rent faktisk bruge den. For vi alle ved jo, at katte er små bestemte væsener, der har sin egen mening omkring alt – også hvad de gerne vil ligge i, og hvad de ikke vil.

Størrelse

Når du køber en kattekurv, så er det en god ide og måske en af de vigtigste ting, hvad størrelse du vælger den i. Det afhænger i særdeleshed af, hvad din kat foretrækker og hvordan den er mest bekvem. Nogle katte kan bedst lide en god flade, hvor de kan ligge og brede sig. Andre kan godt lide, når der er lidt mindre plads, og de er nødt til at rulle sig lidt sammen. Det skyldes, at det føles lidt mere hyggeligt og bekvemt. Alt efter hvad din kat foretrækker, bør du købe en kattekurv i den størrelse. Så er der størst chance for, at din kat kommer til at bruge den. Mange kattekurve findes i flere størrelser.

Farve

Denne del, i forhold til den perfekte kattekurv, er nok mest til din fordel. Her har du mulighed for at vælge en farve og design, som passer ind i dit hjem og med din stil. De fleste kattekurve fås i forskellige farver, nogle med print på og andre i designs, hvor den er formet som en ting. Der er altså alle muligheder for, at du kan finde en kattekurv, der matcher lige netop dine ønsker – så i begge bliver glad for den nye kattekurv.

Materiale

Materialet kan variere fra mærke til mærke. Du kan få i polyester, filt, plys eller flet – og for den sags skyld mange andre materialer også. Her handler det igen primært om, hvad din kat foretrækker. Elsker den det blødt, så er plys materiale ideelt. Kan den godt lide at kradse i alt – også dens kattekurv, så bør du vælge en kattekurv, der er lidt mere hårdfør, og som kan klare lidt ekstra. Så vælg ikke nødvendigvis blot den mest populære, men den som passer til din kat og dens behov allerbedst.

Tidligere artikelBikejoring – har du prøvet det med hund?
Næste artikelUgens Kæledyr – Ludvig (Uge 12)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her