kattekurv

Kattekurv – vælg den rigtige kurv til din kat!

Få den skønneste kattekurv til din kat! Den fortjener det absolut bedste af det bedste, og dem har vi altså samlet lige her til dig. En kattekurv er perfekt, når din kat gerne vil slappe af og være sig selv, efter en lang dag omringet af folk. Så du er altså landet det helt rette sted.

Hvad er en kattekurv?

En kattekurv er, som navnet selv siger, en kurv til din kat. Men det er ikke nødvendigvis en kurv, i den forstand som vi kender dem. Når man tænker på en kurv, får man ofte et billede af den klassiske flettede. Men det er ikke længere det eneste valg, der er. I denne artikel er en kattekurv defineret som et sted, hvor din kat kan ligge og sove eller slappe af.

I forhold til selve designet er en kattekurv et sted med en flade, hvor din kat kan ligge og rundt om er der enten en markant eller svag stigning, så det giver lidt ala det kurve look, som vi kender fra vores hverdag. Men det er i virkeligheden blot en definitionssag og kan altså afvige og differentiere fra mærke til mærke, hvorvidt det bliver kategoriseret som en kurv eller ej.

Så det kan altså godt lade sig gøre at finde noget, der ikke måske ligner en kurv, men som stadig bliver betegnet som en kattekurv. Det er meget forskelligt og afhænger af den enkelte person. I sidste ende er det vigtigste også bare, at din kat synes, at det er dejligt at ligge i den.

Er det vigtigt med en kattekurv i hjemmet?

Det er ikke decideret vigtigt, at det er lige netop en kattekurv, du har derhjemme. Du kan sågar have en katteseng eller en kattetunnel, som dækker de samme behov, som en kattekurv skal. Men det er vigtigt, at din kat har en eller anden form for sted, hvor den kan sove og blot ligge og slappe af.

Katte er, som nævnt i tidligere artikler, selvstændige dyr, som ikke har et behov dagen lang for at være omkring os mennesker. Selvfølgelig er nogle katte anderledes, men det er essentielt, at du giver din kat muligheden for selv at vælge, om den vil være sammen med resten af familien, eller om den har brug for et sted med ro og fred. Til sådanne situationer er en kattekurv for eksempel ideel.

Hvad er forskellen på en kattekurv, katteseng eller kattehule?

Som vi kort var inde på tidligere, så er det oftest en definitions- og person smag, hvad man kalder de forskellige ting. I virkeligheden kan den samme ting blive kaldt alle 3 ting. Der er dog nogle ting, som vi hos Petguide.dk synes gøre forskellen og adskiller dem fra hinanden. Vi vil kort forklare det nedenunder i næste afsted. Vær dog opmærksom på, at det vigtigste er, at din kat elsker den.

Kattekurv

En kattekurv er en flade, hvor din kat kan ligge og hvor der hele vejen rundt, er en form for kant – enten i mere eller mindre grad. Det behøver som sagt ikke at være den klassiske kant, som vi kender fra fletkurve, men blot en lille af slagsen for at det kan kaldes en kurv.

Katteseng

En katteseng er nok det ord, der dækker bredest sådan helt generelt. En katteseng kan være alle former, farver og størrelser – så længe der er en flade, hvor din kat kan sove – ja, så er det en katteseng, vil vi mene

Kattehule

En kattehule er en lille hule til din kat. Her er det oftest en ting, hvor din kat decideret kan gemme sig i. Modsat de to andre ovenstående, hvor der er helt åbent over din kat, så vil en kattehule være lukket til og give ekstra hygge og mørke til din kat.

Ovenstående er blot vejledende definitioner af, hvordan vi hos Petguide.dk definerer ovenstående.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en kattekurv?

Der er ikke som sådan nogle specifikke regler for, hvad du skal kigge efter, når du er på udkig efter en kattekurv. Men der er selvfølgelig nogle enkelte ting, som du kan være opmærksom på for at sikre, at du får den bedste kattekurv, der opfylder både dine og din kats behov.

På den måde er der størst chance for, at kattekurven falder i din egen smag, og du synes, at den passer godt ind. Og det vigtigste – stor chance at din kat vil elske den og rent faktisk bruge den. For vi alle ved jo, at katte er små bestemte væsener, der har sin egen mening omkring alt – også hvad de gerne vil ligge i, og hvad de ikke vil.

Størrelse

Når du køber en kattekurv, så er det en god ide og måske en af de vigtigste ting, hvad størrelse du vælger den i. Det afhænger i særdeleshed af, hvad din kat foretrækker og hvordan den er mest bekvem. Nogle katte kan bedst lide en god flade, hvor de kan ligge og brede sig. Andre kan godt lide, når der er lidt mindre plads, og de er nødt til at rulle sig lidt sammen. Det skyldes, at det føles lidt mere hyggeligt og bekvemt. Alt efter hvad din kat foretrækker, bør du købe en kattekurv i den størrelse. Så er der størst chance for, at din kat kommer til at bruge den. Mange kattekurve findes i flere størrelser.

Farve

Denne del, i forhold til den perfekte kattekurv, er nok mest til din fordel. Her har du mulighed for at vælge en farve og design, som passer ind i dit hjem og med din stil. De fleste kattekurve fås i forskellige farver, nogle med print på og andre i designs, hvor den er formet som en ting. Der er altså alle muligheder for, at du kan finde en kattekurv, der matcher lige netop dine ønsker – så i begge bliver glad for den nye kattekurv.

Materiale

Materialet kan variere fra mærke til mærke. Du kan få i polyester, filt, plys eller flet – og for den sags skyld mange andre materialer også. Her handler det igen primært om, hvad din kat foretrækker. Elsker den det blødt, så er plys materiale ideelt. Kan den godt lide at kradse i alt – også dens kattekurv, så bør du vælge en kattekurv, der er lidt mere hårdfør, og som kan klare lidt ekstra. Så vælg ikke nødvendigvis blot den mest populære, men den som passer til din kat og dens behov allerbedst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger