kattetunnel

Kattetunnel – lad din kat gå på opdagelse!

En kattetunnel er god til de legesyge og nysgerrige katte, som kan lide at gemme sig, ligge i mørket og bare gå på eventyr dagen lang. Katten har et jagtinstinkt, som har eksisteret siden de levede frit og inden de blev en del af vores hjem. Det betyder, at de elsker at ligge og gemme sig, så andre ikke kan se dem og bare holde øje med deres “bytte” eller hvad der foregår i hjemmet.

Hvad bruges en kattetunnel til?

En kattetunnel bruges til at underholde din kat. Men den gør meget mere end bare at underholde. Den er med til at skabe velvære for din kat, da det giver den mulighed for at udforske sine naturlige instinkter. En kattetunnel giver din kat mulighed for at gemme sig, hvis den er bange, skjule sig under leg og eller bare ligge og holde øje og være på jagt. Katte elsker at ligge i skjul og hele tiden holde øje med sit bytte, så den pludselig kan springe frem og angribe. Mange med kat har prøvet, hvad end de har en kattetunnel eller ej, at deres kat gemmer sig og pludselig springer frem, når du går forbi. Det er klassiske katteinstinkter. Men som nævnt er en kattetunnel også sjov for din kat, hvis i leger. Det giver den mulighed for at have et sted at gemme sig og være i “sikkerhed”.

Men tilbage til din kats instinkter. Når katte bliver bange eller skal sove, er det meget normalt, at den finder et sted, hvor den kan være i fred og ro. Når katte er bange, er det naturligt for dem at søge væk til et sted, hvor der er mørkt og der er ro. Altså som at gå i skjul. Det samme gør sig gældende, når de skal sove. Her er en kattetunnel ideel, da det giver et mørkt sted at sove, men samtidig er der lidt mere ro og den kan trække sig væk fra mennesker.

Det som katte også er ret vilde med ved en kattetunnel, er den knitrende lyd, som mange af dem giver, når der gåes i dem. Den lyd kan noget for katte, og de elsker det altså. Det gør dem legesyge og du ser dem derfor oftest springe rundt nysgerrige derinde.

Katte er selvstændige dyr

Katte er nemlig selvstændige dyr. Det fremgår ved, at de kan klare sig selv for en stund, men også at de ikke hele tiden har brug for menneskets opmærksomhed. Sommetider kan de godt lide at trække sig lidt væk fra folk, snak og larm og bare gemme sig væk i et mørkt lille sted – f.eks. i en kattetunnel. Det er derfor faktisk obligatorisk, når du har en kat, at have et sted hvor din kat kan trække sig lidt væk og bare nyde sit eget selskab, slappe af og måske endda sove lidt.

Et godt råd er derfor i samme forbindelse at skabe et hyggeligt sted for din kat, lidt væk fra der hvor folk normalt mødes og hygger. Evt i et andet rum hvor der er mindre aktivitet. Her kan man så indrette det til din kat med en kattetunnel, en katteseng eller en kattehule, hvor den kan få sin ro. Der er mange måder at gøre det på og det vigtigste er blot, at du tilpasser det til din kats behov.

Hvilken kattetunnel skal jeg vælge

Hvilken kattetunnel du skal vælge, kommer helt an på din kat og hvad du foretrækker. Du kan få en kattetunnel i forskellige længder, forskellige farver, i forskelligt materiale og til enten udendørs- eller indendørs brug. Så alt efter om du har en udendørs eller indendørs kat, skal du vælge en kattetunnel, der er lavet af materiale, der passer bedst til det. Efterfølgende kan du så vælge en størrelse, som du synes, er passende. Er det første gang, din kat skal møde en kattetunnel, kan du altid starte med den, som du tror er mest passende. Efterfølgende kan du altid vælge en mindre eller større størrelse. Det samme gør sig gældende for farven på den. Her er der oftest uendelige muligheder, og du kan derfor vælge en kattetunnel, som du synes, passer bedst ind i dit hjem eller hvor den skal placeres. Sommetider kan du også vælge en kattetunnel, som har flere udgange. Det giver yderligere mulighed for din kat at udforske sin kattetunnel og rigtigt gå på eventyr derinde. Noget som mange katte elsker – altså at gå på eventyr.

Sådan har vi valgt

Du kan vælge mellem mange forskellige variationer af en kattetunnel og det er faktisk ikke rigtigt muligt at vælge noget, der er forkert. Det handler blot om at vælge en længde, en farve og et materiale, som du synes er perfekt til din kat og dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger