Kaninhus – 7 forskellige typer huse til din kanin!

0
1035

Opdateret den 19/05/2022

Selvfølgelig skal din kanin have et kaninhus! Kun det bedste er godt nok til vores små venner – sådan er det bare. Et kaninhus er en god ide at tilføje derhjemme, for det giver nemlig en masse muligheder for din kanin. Men ja, alle kaniner er forskellige og nogle foretrækker det ene frem for det andet og for ikke at tale om de forskellige størrelser på vores kaniner.

Det hele skal gå op og det kan sommetider være svært at skabe et samlet overblik over al informationen og finde ud af, hvilket man skal købe. Men du er altså landet det helt rette sted, hvis du er efter et kaninhus og gerne vil have de bedste af de bedste samlet et sted og med den information du har brug for. Det har vi nemlig allerede gjort! Vi har fundet de bedste kaninhuse og samtidig gjort det klart og nemt at forstå, hvad de forskellige kan. Så du kan nu starte din endelige og forhåbentligt sidste søgen lige her. Men hvordan har vi fundet de bedste? Som vi nævnte, så er kaniner jo forskellige på mange måder. Det afspejler sig i vores udvalg. Her er der 7 forskellige slags kaninhuse og i forskellige størrelser. Nogle i luksusudgave, et af hø, et af plastik og en i papirgarn – blot for at nævne nogle få.


VORES FAVORIT

Happy House Villa 

Dette er vores favorit kaninhus. Det har et sjovt design, som giver masser af muligheder for din kanin, samtidig med at den kan slappe af i fred derinde. Desuden har den en god størrelse, som passer til de fleste kaniner. Udover det kan det nemt vaskes, da det kan gå i vaskemaskinen. Et perfekt og nemt kaninbur til jer derhjemme.

DKK 529,00De bedste kaninhuse

KendetegnProduktnavn
LuksusudgavenHappy House Villa
Naturlig træTrixie Hanna Kaninhus 
PapirgarnTrixie Kaninhus
HængekøjehusHåndsyet Kaninhus
HøhusJR Farm Høhus
PapirslotKanin slot
Med udkigspostMocambo Kaninhus

LUKSUS KANINHUS

Happy House Villa

Et lille kaninhus der er lavet som et klassisk lille menneske hjem – men i en luksusudgave.  Den giver din kanin et sted, hvor den kan bygge små huler og putte sig dagen lang, eller vil den blot have lidt fred i løbet af dagen – så er dette perfekt. Skulle den med tiden blive beskidt, kan den nemt vaskes ved 30 grader.


 • Luksusudgaven 
 • Blødt stof for din kanin

 • 62 x 42 x 59 cm
 • Sort og grå


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere


KANINHUS I NATURLIGT TRÆ

Trixie Hanna Kaninhus 

Et smukt kaninhus lavet i helt naturligt træ. Det giver både et look, som var det ude i naturen og samtidig kan det tåle at blive bidt og gnavet i. Det har et design, der ligner et lille rigtig hus – med både vinduer, dør og et tag.


 • Flot design i træ
 • God kvalitet

 • Materiale: Brændt træ og tag med bark
 • 41 x 21 x 23 cm

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere


KANINHUS AF PAPIRGARN

Trixie Kaninhus

Et helt simpelt kaninhus lavet af papirgarn med en metalramme og et fladt tag, så din kanin kan hoppe op og have sin egen lille udkigspost og holde øje med, hvad der sker. Det har to indgange og ellers er der væg hele vejen rundt, så der er rig mulighed for bygning af reder samt ro og fred når det ønskes.


 • Klassisk design
 • Flere muligheder for din kanin

 • 45 x 20 x 30 cm
 • Grå papirgarn


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere


HÆNGEKØJEHUS

Håndsyet Kaninhus 

SONY DSC

Dette er et lidt anderledes form for kaninhus, da det kommer med en hængekøje. Du har mulighed for at vælge i mellem 3 typer designs, alt efter hvilken du synes, passer bedst til din kanin, dens behov og størrelse. Hængekøjen der kommer med er håndsyet og du kan være med til at vælge farve og design.


 • Unikt design
 • Håndsyet

 • Hængekøje mål: 36 x 25 cm
 • Materiale på hængekøje: Fleece og bævernylon


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
130,00 130,00 GÅ TIL BUTIK ➜


HØHUS TIL KANIN

JR Farm Høhus

Et spiseligt hus i en god størrelse, så der er plads til at din kanin kan hygge indvendigt eller hoppe op på taget, hvis den trænger til en udkigspost, så den kan holde øje med det hele. Endnu bedre – dette kaninhus er lavet af 100% naturprodukter og uden nogen former for kunstige klæbemidler, så din kanin kan gumle løs – lige hvor det passer den.


 • 100% naturlige produkter
 • Spiseligt kaninhus
 • Med udkigspost
 • 21 x 38 x 24 cm
 • Indgang: ca. 14 x 16 cm
 • Ingredienser Bjergenhø, stivelse og naturlige fibre

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
99,00 99,00 GÅ TIL BUTIK ➜

PAPSLOT TIL KANIN

Kanin slot

Et sjovt og anderledes slot for din kanin at udforske. Det er af pap med print og prælavet huller, som nemt bare prikkes ud og så er der adgang. Det har 3 etager og uendelige muligheder for udforskning. Når papir slottet engang har udstået sin levetid, kan du blot smide det til affaldet med pap og så er du af med det. Det er klart, at da materialet er pap, så tåler det hverken vand eller for meget belastning. Der er derfor en max belastning på 10 kg.


 • Fremstillet i Europa
 • FSC mærket

 • Max 10 kg belastning
 • H 79 x B 54 x D 54cm


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
198,00 198,00 GÅ TIL BUTIK ➜


KANINHUS MED UDKIGSPOST

Mocambo Kaninhus

Et flot kaninhus af træ med rampe og udkigspost, så der altid er noget at lave for din kanin. Der er ikke anvendt nogen former for giftige materialer i produktionen og det er derfor på ingen måde skadeligt for din kanin – der kan gnaves og bides alt det, du vil.


 • Flot design
 • Holdbart materiale

 • L 31 cm x B 20 cm x H 19 cm
 • Materiale træ


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
145,00 145,00 GÅ TIL BUTIK ➜


Hvorfor er et kaninhus en god ide?

Et kaninhus er en god ide, fordi vores kaniner er nysgerrige væsener, der først og fremmest elsker at gå på oplevelse og undersøge de nye ting, som de får ind i hjemmet. Sådan et nyt kaninhus kan altså skabe masser af glæde og underholdning. Men det er selvfølgelig ikke alt. Et kaninhus kan også bruges som et lidt afsides sted for din kanin. Ligesom alle andre dyr og os mennesker selv – så har vi sommetider brug for et pusterum og et sted, hvor vi bar kan være i fred eller tage en lille lur. Men den ting som din kanin måske vil få allermest glæde af, er muligheden for at bygge sine egne fine huler. Kaniner kan godt lide at lave deres egen rede og tage ting med ind og gøre det trygt og behageligt. Det kan din kanin f.eks. med et kaninhus.

Hvad størrelse skal mit kaninhus være?

Det er svært at give et helt eksakt svar på, hvor stor dit kaninhus skal være. Det kommer helt aldeles an på, hvor stor din kanin er og hvilken race den er. Det er klart, at det er alfa omega, at din kanin skal kunne komme ind ad døren til huset og vende sig inde i selve huset. Der skal kunne skubbes og drejes og stadig være plads til din kanin. Så det er en god ide at vælge et kaninhus, der er lidt større end din kanin. Du kan altså starte med at få en ca ide om længden og størrelsen på din kanin og så efterfølgende vælge et kaninhus, der matcher størrelsen. Der er nemlig ingen grund til at give penge for et kaninhus, der er for småt, så det ender med, at din kanin ikke bruger det alligevel.

Hvilket kaninhus er bedst til min kanin?

I denne artikel har vi sørget for en bred vifte af forskellige slags kaninhuse. Du kender din kanin bedst og ved, om der er noget materiale den f.eks. foretrækker at kunne bide i, eller om den bedst kan lide, at der er højt til loftet eller måske det gerne må være lidt tæt i huset. Du kender din kanin allerbedst. Er det en helt ny kanin, kan det være en god ide, bare at starte med et klassisk kaninhus og som du så lærer den bedre at kende med tiden, kan du ændre det og købe et nyt. Kaniner er meget forskellige, men har altid meget bestemte meninger om deres nye ting. Giv det derfor et par dage, hvor den lige kan lære sit nye kaninhus at kende bedre. Oftest skal de bare lige se tingene an og når de så har accepteret dem, så bliver de næsten uundværlig. Men sandheden er også, at du kan være uheldig og det bare ikke falder i din kanins smag. Men tag den chance – for falder den i god smag, får du en meget glad lille kanin. Du kan jo hjælpe med at gøre det hyggeligere ved at tilføje lidt kaningodbidder og kaninlegetøj.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber et kaninhus?

Udover at være opmærksom på størrelsen, som vi nævnte før, så være obs på materialet også. Vi ved jo, at vores kaniner elsker at gnave i alt, de kan komme i nærheden af. Det gælder altså derfor også for dit nykøbte kaninhus. Udover at vælge et materiale, som kan klare lidt gnaven, så være opmærksom på, hvad materialet indeholder. Netop fordi din kanin gnaver sådan i ting, må der på ingen måde være giftstoffer eller farligt plast af nogen art. Dobbelttjek derfor altid lige dette og så kan du købe med god samvittighed. De fleste danske shops har godt styr på det og sælger ikke noget, som kan være farligt. Men som en hovedregel bør man altid selv tjekke det helt igennem, hvis der skulle være nogen tvivl omkring det.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Ponyo (Uge 9)
Næste artikelBilferie med hund! Maja Helena fortæller.
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her