kaninhus

Kaninhus – Alt du skal vide, inden du køber dit kaninhus

Selvfølgelig skal din kanin have et kaninhus! Kun det bedste er godt nok til vores små venner – sådan er det bare. Et kaninhus er en god ide at tilføje derhjemme, for det giver nemlig en masse muligheder for din kanin. Men ja, alle kaniner er forskellige og nogle foretrækker det ene frem for det andet og for ikke at tale om de forskellige størrelser på vores kaniner.

Det hele skal gå op og det kan sommetider være svært at skabe et samlet overblik over al informationen og finde ud af, hvilket man skal købe. Men du er altså landet det helt rette sted, hvis du er efter et kaninhus og gerne vil vide så meget som muligt – inden du køber.

Hvorfor er et kaninhus en god ide?

Et kaninhus er en god ide, fordi vores kaniner er nysgerrige væsener, der først og fremmest elsker at gå på oplevelse og undersøge de nye ting, som de får ind i hjemmet. Sådan et nyt kaninhus kan altså skabe masser af glæde og underholdning. Men det er selvfølgelig ikke alt. Et kaninhus kan også bruges som et lidt afsides sted for din kanin. Ligesom alle andre dyr og os mennesker selv – så har vi sommetider brug for et pusterum og et sted, hvor vi bar kan være i fred eller tage en lille lur. Men den ting som din kanin måske vil få allermest glæde af, er muligheden for at bygge sine egne fine huler. Kaniner kan godt lide at lave deres egen rede og tage ting med ind og gøre det trygt og behageligt. Det kan din kanin f.eks. med et kaninhus.

Hvad størrelse skal mit kaninhus være?

Det er svært at give et helt eksakt svar på, hvor stor dit kaninhus skal være. Det kommer helt aldeles an på, hvor stor din kanin er og hvilken race den er. Det er klart, at det er alfa omega, at din kanin skal kunne komme ind ad døren til huset og vende sig inde i selve huset. Der skal kunne skubbes og drejes og stadig være plads til din kanin. Så det er en god ide at vælge et kaninhus, der er lidt større end din kanin. Du kan altså starte med at få en ca ide om længden og størrelsen på din kanin og så efterfølgende vælge et kaninhus, der matcher størrelsen. Der er nemlig ingen grund til at give penge for et kaninhus, der er for småt, så det ender med, at din kanin ikke bruger det alligevel.

Hvilket kaninhus er bedst til min kanin?

Du kender din kanin bedst og ved, om der er noget materiale den f.eks. foretrækker at kunne bide i, eller om den bedst kan lide, at der er højt til loftet eller måske det gerne må være lidt tæt i huset. Du kender din kanin allerbedst. Er det en helt ny kanin, kan det være en god ide bare at starte med et klassisk kaninhus og som du så lærer den bedre at kende med tiden, kan du ændre det og købe et nyt. Kaniner er meget forskellige, men har altid meget bestemte meninger om deres nye ting. Giv det derfor et par dage, hvor den lige kan lære sit nye kaninhus at kende bedre. Oftest skal de bare lige se tingene an og når de så har accepteret dem, så bliver de næsten uundværlig. Men sandheden er også, at du kan være uheldig og det bare ikke falder i din kanins smag. Men tag den chance – for falder den i god smag, får du en meget glad lille kanin. Du kan jo hjælpe med at gøre det hyggeligere ved at tilføje lidt kaningodbidder og kaninlegetøj.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber et kaninhus?

Udover at være opmærksom på størrelsen, som vi nævnte før, så være obs på materialet også. Vi ved jo, at vores kaniner elsker at gnave i alt, de kan komme i nærheden af. Det gælder altså derfor også for dit nykøbte kaninhus. Udover at vælge et materiale, som kan klare lidt gnaven, så være opmærksom på, hvad materialet indeholder. Netop fordi din kanin gnaver sådan i ting, må der på ingen måde være giftstoffer eller farligt plast af nogen art. Dobbelttjek derfor altid lige dette og så kan du købe med god samvittighed. De fleste danske shops har godt styr på det og sælger ikke noget, som kan være farligt. Men som en hovedregel bør man altid selv tjekke det helt igennem, hvis der skulle være nogen tvivl omkring det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger