kaningodbidder

Sådan vælger du de rette kaningodbidder

Tilpas dine kaningodbidder

Forskellige smage

Som vi kort snakkede om før, så er findes der uendelige af forskellige smage indenfor kaningodbidder. Det kan være helt uoverskueligt at stå nede i butikken eller online, og søge på kaningodbidder. Der er så mange muligheder og ting at skulle tage hensyn til. Så det er faktisk ikke altid en fordel med alle de muligheder. Men til at begynde med, er det vigtigt, at du vælger en smagsvariant, som din kanin kan lide.

Du kender selvfølgelig din kanin bedst, så vælg en smag den kan lide. De forskellige kaningodbidder, alt efter smagen, vil indeholde forskellige næringsstoffer. Så når du vælger smag til dine kaningodbidder, kan du have det i baghovedet. F.eks. er der nogle varianter, der er kornfri. Mangler din kanin vitaminer, kan du med fordel vælge vitaminkugler, som giver din kanin alt den behøver. Du kan også få med peberfrugt, som giver din kanin alt det gavnlige indhold fra peberfrugt planten. Så vælg dine kaningodbidder ud fra hvad smag din kanin foretrækker, samt hvad de kan bidrage med i forhold til næring.

Naturlige produkter

Kaninen har et sart fordøjelsessystem, som gør, at du ikke bare kan fodre den, lige hvad du lyster. Der skal være styr på, hvad den indtager. Et af de nemme steder at starte, er ved at vælge kaningodbidder, der er så naturlige som muligt. Så sikrer du, at de kaningodbidder du giver den, har et indhold af oftest grøntsager og gode næringer, som primært er lavet på og af naturlige ingredienser. Kaninen stammer fra naturen og derfor udgør meget af det de spiser derfra. Derfor bør fordelingen af foderet derhjemme være noget lignende; 80% græs og hø, 10-15% grønt og så 5-10% foderpiller.

Kaningodbidder der slider tænderne

Det er sådan med kaninens tænder, at de vokser hele livet. Det er ikke ligesom med vores, som forbliver samme størrelse hele livet, når de først er vokset op. Kaninens tænder har nemlig inden rødder og derfor vokser de året rundt og hele livet. Ha’ gerne det i mente, når du vælger kaningodbidder. Det kan være en god ide, at vælge kaningodbidder, hvor der skal tygges og kæmpes lidt for at spise dem. Det hjælper nemlig med at holde deres tænder nede, så de ikke bliver for lange. Din kanins tænder er nemlig placeret, så de sliber hinanden, når den tygger. Kaningodbidder kan være en hjælp til dette og derved sørge for, at tænderne forbliver rette længde og ikke generer.

Undgå sukker

Undgå godbidder med for meget sukker. Udover at det ikke er godt for din kanins fordøjelses, så er det heller ikke det bedste for dens sundhed. Selvom at mange kaniner har mulighed for at løbe frit rundt enten i hjemmet eller løbegårde, så er det stadig ikke altid den helt store aktivitet, der er involveret. Netop derfor er det en god ide at spare på sukkeret, så din kanin ikke bliver overvægtig. Derfor er det også vigtigt, at selvom du tænker: “Frugt er da godt for min kanin”, så indeholder meget af det faktisk en del sukker. Hold derfor igen med mængderne og overvej hvad de forskellige ting indeholder.

Så dette skal du kigge efter!

Du kender som sagt din kanin bedst, og ved derfor lige præcis, hvad den foretrækker. Start derfor med at vælge den smag, som du ved, falder i god smag derhjemme. Hvad end det er ærter, gulerødder, majs eller noget fjerde, så er det den, du vælger. På den måde er du sikker på, at smagen er ligesom den skal være. Alt efter hvor kræsen og bestemt din kanin er, kan det være relevant at vælge kaningodbidder, som enten kan hænges, ligge frit eller så din kanin kan tage den med sig hen, hvor den ønsker. Nogle kaniner har favoritsteder i buret og hjemmet, hvor den foretrækker at spise. Det kan derfor være vigtigt, at dette er en mulighed for din kanin.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger