Legetøj til din kanin | Derfor skal din kanin have legetøj

Derfor er legetøj til din kanin en god ide

Legetøj til kanin kommer i mange former og farver. De dækker også ofte forskellige behov, så som stimulering eller motion. Det legetøj der vil blive henvist til i løbet af artiklen, er ting, der både får din kanin til at bevæge sig, udfordre sig og blive aktiveret.

Der findes en del legetøj til din kanin, hvor man blandt andet kan gemme foder der i. Det er for at tage din kanin tilbage til dens naturlige instinkter, hvor der gerne må arbejdes lidt for føden. Indholdet som oftest er hø, snacks eller foder bliver gemt i objekterne, og din kanin skal så skubbe, flytte eller grave for at komme til det.

Det er generelt en god ide at kombinere legetøj til din kanin, så den bliver motioneret, aktiveret og samtidig får en godbid i sidste ende. Så forbliver den interesseret længst tid. Så sørg for at have et stort, rummeligt kaninbur, så der er plads til at have en masse at underholde sig med. 

Hvilket legetøj til min kanin bør jeg have i mit bur?

Det er svært at udpege helt specifikt, hvad du bør have af legetøj til din kanin i dit bur. Kaniner er forskellige ligesom os mennesker og derfor kan det være forskelligt, hvad din kanin vil få mest glæde af. Men som udgangspunkt anbefaler vi, at du har et hus, tunnel, og andet der kan bruges til at gemme sig i og få fred. Så er det også en god ide med noget, hvor de kan gemme snacks og godbidder i, så der i løbet af dagen kan bruges masser af tid på at få fat i dem. Udover det, er det altid en god ide med ting, som din kanin kan gnave i.

Hvilket legetøj til kanin er bedst?

Der findes ikke noget legetøj til din kanin, som nødvendigvis er bedre end andet. Når vi kigger på legetøj til kanin, anbefaler vi, at du vælger ud fra, hvilket materiale det er og hvad det kan – altså aktiverer og stimulerer det det din kanin. Det er de to vigtigste kriterier. Udover det kan du altid vælge ud fra design, så det passer til dit bur derhjemme, et mærke du kan lide eller noget tredje. Men med de to første kriterier, som de afgørende, sikrer du et sundt legetøj, som din kanin vil få glæde af længe.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på, når jeg køber legetøj til min kanin?

Når du køber legetøj til din kanin, indeholder de oftest – ikke altid dog, men ofte noget spiseligt. Enten i form af at de skal gøre noget for at få snacks, eller også så skal de decideret gøre noget, for at kunne blive belønnet. Er det den slags legetøj, du er på udkig efter, så sørg for at indholdet til det er vegetabilsk. 

Det er blandt andet mad såsom græs, urter, bark, rødder, blade, frø og lidt frugt. Det er også førnævnte, som du kan bruge, når du skal fylde legetøjet med snacks. Mange kaniner elsker også grønt, der er usprøjtet som f.eks. kinakål, græs, mælkebøtteblade og andre spiselige ukrudtsplanter.

Udover det, så vær altid opmærksom på materialet du køber legetøj til din kanin i. Kaniner gnaver meget i ting, og du skal derfor være sikker på, at det er naturlige materialer og ikke indeholder noget, som er giftigt for din kanin. 

Kan jeg lave mit eget legetøj til min kanin?

Vil du gerne selv kreere lidt legetøj til din kanin, så kan du sagtens selv lave lidt til den, som vil skabe underholdning. Du kan lave små huler, huse eller andet, som den kan gemme sig i og bygge huler. Blot sørg for at det er af naturtræ. På den måde sikrer du, at den ikke indtager noget giftigt. Du kan også i stedet for blot at give den sine snacks i buret, så hæng dem op i toppen af dit bur, så den skal på bagbenene for at få fat i det. Til det kan du bruge, en foderbold eller andet til at putte snacks i. 

Kaniner er intelligente dyr, og når de først har fundet ud af, hvordan legetøjet virker og brugt det et stykke tid, så mister de interessen. Vil du være sikker på, at din kanin bliver ved med at have legetøj, den synes er sjovt, så er det en god ide at bytte rundt på det løbende. Så sørg for at have lidt ekstra legetøj derhjemme til din kanin, som ikke er i buret og så skift ud engang imellem løbende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger