Opdateret den 07/10/2021 af Julia F

Julen er snart over os og det betyder indkøb af julegaver til familien – ej at forglemme til din hund også. Det betyder for mange en tur ind på nettet og søge på “julegave til hund” og derved få en masse inspiration til, hvad du kan forkæle din bedste ven med i år.
Hunden er for mange en del af familien og det giver derfor mening at inkludere dem i festlighederne, der bliver fejret derhjemme. Vi har hjulpet dig på vej og valgt nogle af de bedste og sjoveste produkter inden for forskellige kategorier til dig og din hund.
Så ja, der burde altså være noget for enhver smag!

Vores valg er baseret på popularitet, prisen, hvad der bliver sagt om dem online og hvad får din hund mest ud af i forhold til holdbarheden af produktet og hvor meget det kan aktivere din hund. For man kan nemlig sagtens finde sjove og brugbare julegaver til din hund, som den vil få glæde og rent faktisk gøre brug af.

Det bliver anbefalet af Jens Jokumsen, som er chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse, at når du vælger at købe en gave til dit kæledyr, så vælg noget, der stimulerer dit kæledyr mentalt og fysisk.

20 julegaveideer til din hund

#1 Julegris med lyd

Klassisk julegave til din hund er legetøj, der kan pive. Her får du en fin julegris med nissehue og som siger gryntelyde. Den måler 13 cm og er perfekt til lidt ekstra julestemning derhjemme.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
109,95 109,95 GÅ TIL BUTIK ➜

#2 Stor julemand i latex-materiale

Endnu en lidt sjov julegave til din hund. Her får du et store legetøj, som ligner julemanden og som kan pive. Den måler 50 cm og vil altså falde i god jord hos både små og store racer.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
129,95 129,95 GÅ TIL BUTIK ➜

#3 Dyreverdenens Julegave

Skal I begge overraskes til jul? Så er dette en sjov julegave til hund. Her ved ingen af jer, hvad der er i pakken. Ved bestilling har du selvfølgelig mulighed for at informere om størrelse, allergener, køn og lignende, så I får en pakke, der falder i god jord hos jer.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
99,00 99,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#4 Julebamse 20 cm

En sød og fin julebamse, som din hund kan lege med, kaste rundt med eller putte med, når det er tiltrængt. Perfekt julegave til hund, som skaber lidt ekstra julestemning i juledagene. Den måler 20 cm.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
64,95 64,95 GÅ TIL BUTIK ➜

#5 Legetøjspakke til din hund

Vil du gerne have en julegave til hund, som overrasker jer begge to? Så skal I prøve denne legetøjskasse. Du skal blot vælge størrelsen på din hund og så bliver der sammensat en kasse med det perfekte legetøj til den. Man kan forvente minimum 4 stykker legetøj i legetøjspakken.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
159,00 159,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#6 Dogshops Julegave til hund

Her får du endnu en sjov julegave til din hund, hvor ingen af jer ved, hvad der er i den. Du kan vælge forskellige størrelser, så det passer til din hunds størrelse. Der er både legetøj og godbidder med og den kommer fint pakket ind. Alletiders julegave til din hund.

#7 Nina Ottosen Dog Casino Aktivitetslegetøj

Et aktivitetslegetøj er altid en god ide som julegave til hund. Der indeholder flere times underholdning og så er det også sundt for din hund. Aktivitetslegetøj giver nemlig din hund mulighed for at bruge hjernen lidt ekstra og blive stimuleret.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
199,00 199,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#8 Trixie Mint Gummibold

En julegave til din hund, der både underholder og fremmer din hunds sundhed – det jo helt perfekt! Denne fra Trixie er fremstillet af naturgummi og er med mintsmag. Din hund vil elske at tygge i den og samtidig få frisket ånden op! Du kan vælge mellem to størrelser, så den passer til netop din hunds størrelse.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
43,00 43,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#9 Tikki Træningsgodbidder med oksesmag

Er du i tvivl om, hvad du skal give din hund i julegave i år? Eller måske du skal købe til en anden hund end din egen? Så er hundegodbidder næsten altid en god ide! Disse er små og bløde – helt perfekte til træning. Samtidig har de en god smag af okse, de er uden farvestoffer, ingen tilsat sukker og kornfrie. Spanden indeholder 500 g.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
55,00 55,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#10 Yaki Tyggeben

Et lidt anderledes kødben til hunde – denne er nemlig vegetarisk, protein- og glutenfri og så er den fedtfattig. Den er baseret på hård ost og giver din hund en lang tyggetid. Det bidrager blandt andet til mindre stress og så forebygger det plak og tandsten. Det indeholder desuden ingen farve-, aroma- og konserveringsstoffer.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
35,00 35,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#11 Kong Original Rød

Dette tyggelegetøj fra Kong er noget, de fleste hunde vil elske. Det kan bruges som legetøj, der kan kastes med og tygges i. Skal underholdningen piftes lidt op, har du mulighed for at fylde det med godbidder eller hundemad. Den fås i forskellige størrelser, så du kan købe en, der passer til din hunds størrelse.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
65,00 65,00 GÅ TIL BUTIK ➜
69,00 69,00 GÅ TIL BUTIK ➜
109,00 109,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#12 Silly Squakers Beer Cataroma

En sjov julegave-ide til hund – som ikke kun vil være sjov for din hund. Vi kan næsten garantere, at alle omkring vil synes, at den er sjov! Materialet er blødt og så er det med pivelyde. Den måler 26 cm.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
148,00 148,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#13 Lakse Kronch Original

Godbidder fyldt med alt det gode og en smag af laks! Skal der købes en lidt lækker julegave til hund, så disse godbidder et godt bud. De er kornfrie, let fordøjelige og så indeholder de masser af omega 3 og 6. Godbidderne er af skånsomt tørret laks og du får 600 g i posen.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
59,00 59,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#14 Jolly Ball Bounce n Play

En klassisk bold går man heller aldrig helt galt i byen med, når det kommer til en julegave til hund. Denne Jolly Ball er semi hård, men stadig let nok til at hoppe rundt. Til trods for bidemærker og vild leg, så er den punkterfri og kan altså holde til lidt af hvert. Den er desuden også giftfri og har en diameter på 20 cm.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
325,00 325,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#15 Cloud7 Hundeseng

Julegave til hund kan også sagtens være noget praktisk, som både er en lækker ting for din hund, dig og hjemmet – ligesom denne skønne hundeseng fra Cloud7 i det smukkeste design. Den fås i masser af farver og størrelser, så du kan få det perfekte match hjem til!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.495,00 1.495,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#16 Julius K9 Hundesele IDC

Endnu en af de lidt mere praktiske julegaver! Hvis du alligevel ved, at en hundesele bliver nødvendigt i løbet af året, så kan det måske godt betale sig at være lidt smart og købe den i julegave. Denne er en klassiker fra Julius og en favorit blandt mange. Du kan finde den i forskellige farver og størrelser.

Er denne ikke noget for jer, kan I finde flere hundeseler i vores artikel “Hundesele – bedst i test“.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
159,00 159,00 GÅ TIL BUTIK ➜
219,00 219,00 GÅ TIL BUTIK ➜
319,00 319,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#17 Trixie Mavebælte til løb med hund

Eller hvad med en gave der hjælper til nytårsfortsættet? Din hund elsker at løbe og du vil også gerne mere ud – så er dette en oplagt gave. Den er perfekt til jogging-, spadser- eller løbeture og så er den behagelig for jer begge. Materialet er slidstærkt nylon og giver dig rigeligt af bevægelsesfrihed. Desuden er den stødfri. Det betyder, at det mindsker kraftige ryk fra hunden.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
240,00 240,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#18 Trixie Sporline Bomuld

Hvis vi fortsætter lige i trænings-genren ift. træning med hund – så er dette også en god julegave til hund. Det kan være i skal igang med en form for hundetræning, og så er denne altså god. Den er i sort, højkvalitetsbomuld og du kan få den i flere længder; 5, 10 eller 15 meter. Håndtaget er bredt og behagelig for dig under træning.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
89,00 89,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#19 Brit Lets Bite Meat Snack

Lækre kødsnacks med andefilet som din hund vil elske! De indeholder 90% andefilet og har et højt proteinindhold, som vil gavne din hund. Posen indeholder 300 gram og er ideel til træning eller lidt forkælelse.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
89,95 89,95 GÅ TIL BUTIK ➜

#20 Hevea Puppy Parade

Mere legetøj på vores liste over julegaveideer til din hund! Nej, din hund kan faktisk ikke få for meget legetøj. Dette legetøj er lavet af 100% naturgummi og er holdbar nok til at kunne blive bidt i. Den er nem at rengøre og da der ingen huller er, så er den faktisk endnu mere hygiejnisk og sikker. Den måler 9 cm og du kan få den i andre former.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
129,00 129,00 GÅ TIL BUTIK ➜
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
249,00 249,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Julegaver til din hund og lange gåture

Julen er en tid med masser af hygge og god stemning, men det kan også betyde en måned med mange besøgende derhjemme på grund af julefrokoster, juleaften og nytår. Lige så hyggeligt det kan være for dig, lige så stressende kan det være for din hund. 

Selvom den logrer og er glad når der kommer nye mennesker, kan det i længden være udmattende og stressende for den. En god ide er derfor først og fremmest at være opmærksom på din hunds adfærd. Udover det kan en od julegave til din hund være, at du giver den lidt mere tid i form af en længere gåtur, prøve nye ruter og lege med andre hunde. Det aktiverer dem, gør dem trætte og dermed mere afslappet når der kommer gæster.  

Du kan også lave ting derhjemme, hvis tiden kniber i den travle julemåned og du ikke kan få hunde lege aftalerne og alt det andet til at gå op i en højere enhed. Legetøj og specielt aktiveringslegetøj er noget, din hund kan lave derhjemme selv, uden at du behøver at gøre den store indsats. 

Gode råd til julen

Som nævnt tidligere sker der mange ting i julen og det er derfor en god ide at prioritere de daglige rutiner, i normalt har. Sørg for at gå ture samme tid som i plejer og foder på samme klokkeslæt. På den måde forbliver hverdagen så normal som muligt for din hund. 

En god ide er også at sørge for, at din hund har et sted, hvor den kan gå hen og være sig selv uden mennesker og larm. På den måde kan den selv bestemme, hvornår den har fået nok af at være social og gerne vil hen og ligge i fred. Dette er selvfølgelig mest gældende for dagene med mange mennesker i hjemmet.

Julemad og chokolade er to ord, der nærmest ikke kan gå usagte forbi i hele december måned. Men selvom at det dufter så skønt og smagere endnu bedre for os mennesker, så er det ikke for hunde. I løbet af julen er der desværre mange hunde som bliver utilpasse, fordi de har fået julemad. Denne mad er alt for fed til de små væsener og kan derfor gøre dem syge i form af diarré og opkast. Det er nogle af de mest almindelig symptomer, din hund kan få pga. julemad.

Sommetider og specielt efter jul, fødselsdage eller andre højtider ser man, at nogle hunde har udviklet betændelse i bugspytkirtlen på grund for fed mad. Dette er rigtig farligt for din hund. Er din hund ikke overvægtig men sund og rask og bliver fodret sundt, er der en meget lille risiko for at den får betændelse i bugspytkirtlen. Det ses mest ved overvægtige hunde, som spiser fedtholdigt mad – oftest menneskemad.

Chokolade ved de fleste hundeejere er en dårlig og farlig ting at give sin hund. Det er fordi chokolade indeholder et stof der hedder teobromin og er giftigt for hunde. Undlad derfor i julen at have chokolade stående i hunde højde, så den ikke har mulighed for at spise det.

Har I også en hund derhjemme, kan vi anbefale vores artikel om julegave til kat.

Tidligere artikelMarsvinebur – vi har fundet de bedste til jer!
Næste artikelUgens Kæledyr – Luka (Uge 38)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her