Ugens Kæledyr – Luka (Uge 38)

Hver uge på Petguide.dk finder vi ugens kæledyr. Synes du, at dit kæledyr skal have en chance for at blive vist frem, så send os gerne en besked på enten vores Instagram eller Facebook.

Navn på ejere: Rikke Jensen og Danny Graff
Navn på dit kæledyr: Luka. Hans stamtavle navn er dog Jekitas Rikki A King from Ouzo. Vi valgte et andet navn, da Rikki minder for meget om mit navn, Rikke.
Kælenavn? Åh ja, han har mange navne. Bl.a. Luke, Buka og Nuller/Nullermand
Alder: Luka er lige fyldt 2 år gammel. Han er født den 4. september 2018.
Køn: Intakt hanhund
Race: Samojedhund
Hvornår fik i ham? Vi hentede Luka den 31. Oktober 2018.

Luka som hvalp med hans ejer Rikke.

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Nej. Vi jonglerede mellem nogle navne, men syntes bare at han lignede en lille Luka.

Er der en historie bag, hvorfor i fik ham, hvis ja fortæl gerne?
Vi ville gerne have en hund, og vi er begge til de lidt mere “specielle racer”. Vi var så rundt og besøge nogle samojeder, og blev kun endnu mere forelsket i racen. Vi faldt især for deres sind og selvfølgeligt udseendet.

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Vi ønskede hvalpen med det blå halsbånd, men vi måtte ikke selv vælge. Opdrætteren valgte den hvalp der passede bedst til os. Heldigvis var det hvalpen med det blå halsbånd, som var vores match.

Hvad slags temperament har han?
Luka er jordens gladeste hund – så mild og kærlig. Man kan gøre alt med ham. Dog er han efter en dårlig oplevelse, begyndt at reagere på andre hunde, når han er i snor.

Hvad elsker han?
Luka elsker mennesker! Så meget at han slet ikke kan være i sig selv, når der kommer gæster. Både nye og fremmede. Han elsker også andre hunde, men kan desværre ikke med nogle hanner, efter han havde en dårlig oplevelse. Han elsker også at bade og lege i vand.

Hvad er hans yndlingsmad?
Det må være frikadeller og tørret oksestrimler.

Hvad er hans bedste sider?
Hans kærlige sind. Luka elsker nus og kram.

Hvad laver i når i hygger allermest?
Putter i sofaen eller går en tur på stranden.

Luka elsker hygge i sofaen.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Helt klart stranden. Luka elsker det! Både at løbe frit i vandkanten og at komme ud og svømme.

Kan han nogle tricks?
Ja, Luka kan lidt af hvert. Dog har vi haft meget fokus på at træne adfærd. Luka kan: Sit, dæk, blive, vente, vinke, hviske, gø, stationær snudetarget, stationær hagetarget, hagetarget på gulv eller en ting, kys, rulle om på siden (når vi skal trimme poter og klippe klør), file negle på stort filebræt, højre, venstre, mv.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han kommunikerer meget med lyd. Så han kan godt gø meget nogle gange.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Årh den er svær. Han er altid sjov. Men en sjov ting han gør, er at han ser tv. Han elsker når vi ser film. F.eks. da vi så den nye Løvernes Konge, så han troligt med i halvanden time og var vildt opmærksom på, når der skete noget.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Det er super svært at vælge ét minde. Vi har simpelthen så mange. Men nogle af vores yndlingsstunder med Luka er om sommeren på stranden, hvor vi alle svømmer og hygger i havet.

For mig betyder han alt. (…) Derudover hjælper han med min angst. Han har lige siden han var stor hvalp “advaret” ved at dutte på mig, eller sætte sig heeeelt op ad mig, når han mener jeg lige skal sætte mig ned og trække vejret.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Ødelagt 2 stikkontakter i væggen. Den ene var næsten revet helt ud og tygget i småstygger. Heldigvis kan det han har ødelagt tælles på 1 hånd.

Hvem er hans bedste ven?
Lukas bedste ven er helt klart en anden samojedhund, der hedder Olaf. Desværre bor vi langt væk fra hinanden af, men vi har haft æren af at passe ham nogle gange, siden de var store hvalpe. Hver gang de ses, er de bare bedste venner. Leger sammen, slapper af sammen, putter sammen, deler deres mad og snacks, mv.

Hvad betyder dit kæledyr for dig / Hvordan har dit kæledyr påvirket dit liv?
Luka betyder rigtig rigtig meget for os begge to. For mig betyder han alt. Vi elsker at træne og putte sammen. Derudover hjælper han med min angst. Han har lige siden han var stor hvalp “advaret” ved at dutte på mig, eller sætte sig heeeelt op ad mig, når han mener jeg lige skal sætte mig ned og trække vejret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger