Opdateret den 12/01/2022 af Julia F

Et hundebur kan for nogle associeres med en negativ ting, og noget deres hund absolut ikke skal være i. Oftest er det fordi, at de forestiller sig, hvis det var en selv, der skulle være i et bur flere timer ad gangen. Men vi mennesker er så forskellige fra hunde, og hunde nyder faktisk at have et sted, hvor der ikke er store områder, der skal vogtes og holdes øje med. Et hundebur er altså stort nok – også selvom du ikke tror det.

Oftest når vores hunde sover, så ligger de under bordet, op ad sofaen eller et tredje sted, hvor de ligger krøllet helt sammen og sover trygt. Det er slet ikke så slemt for dem – og det vil vi også komme ind på senere i artiklen. Det skal også understreges, at det slet ikke er alle, der har behov for et hundebur nødvendigvis. Men bøvler du f.eks. med adfærdsproblemer ift. at være alene hjemme eller andet, så kan det være din løsning.

Men hvordan har vi valgt de forskellige hundebure? Vi har først og fremmest sørget for, at der er et hundebur, der passer til din hunds størrelse. Der er altså både til de små hunde, men også de store som har brug for mere plads. Så har vi læst online anmeldelser, valgt de bedste og forhørt os hos andre, hvilke de foretrækker og har gode oplevelser med. Så vi har altså gjort alt forarbejdet og noteret al den information, som måtte være vigtig for dig at vide, inden du køber dit hundebur.

Vores Top Valg

Savic Dog Cottage

Dette er vores favorit hundebur – og af flere grunde. Først og fremmest kan du få den i forskellige størrelser. Det er altså et perfekt match til din hund! Udover det, er kvaliteten i top, der er bid resistent sort epoxy belægning på, det kan foldes sammen og så medfølger der en bakke i plast til bunden af hundeburet, som gør rengøringen nemmere. Det har altså utroligt mange fordele og derfor er vi stor fan af det. Det er desuden også anmeldt godt online!

Vores favorit hundebure

Vores Top Valg

Savic Dog Cottage – 4 størrelser 

Dette hundebur er vores favorit! Det er det blandt andet, fordi at det kan bruges både derhjemme, til transport og at træne adfærdsproblemer. Hundeburet er desuden i høj kvalitet, og derfor kan metaltrådene altså klare lidt af hvert. Udover det, er det let at slå op og folde sammen – så du nemt kan pakke det væk, når det ikke skal bruges. Endnu en smart funktion er bakken i buret. Det gør rengøringen væsentligt nemmere, skulle der ske uheld under træningen. Der er altså mange fordele ved buret og derfor har det også næsten 5 stjerner på petdreams.dk.


 • 4,7 stjerner på petdreams.dk 
 • Høj kvalitet 
 • Fås i flere størrelser

 • Bid resistent 
 • Bakke medfølger 
 • Nem at rengøre


Hundebur til små hunde 

▶︎ Savic Dog Residence

Dette hundebur kan både bruges derhjemme, men fungerer i særdeleshed også til bilen. Hundeburet har en skrå ende, der netop gør, at det er ideelt til biler. Desuden er der også et håndtag i den, så du nemt kan bære den frem og tilbage – og det kan slås op hurtigt uden brugen af værktøj. Der er bakke i bunden, så du nemt kan rengøre, skulle uheldet være ude. Hundeburet måler 89 x 58 x 65 cm.


 • God til mindre hunde 
 • God til både hjem og bil

 • 2 låger 
 • Bakke i bunden – gør rengøring nem 


Hundebur til mellemstore hunde 

▶︎ Savic Hundebur 

Perfekt hundebur der kan bruges til både transport i bil men også til burtræning. Materialet er af stål med belagt zink, som giver dig et hundebur i høj kvalitet! Buret kan desuden foldes sammen, når det ikke er i brug og så medfølger der en bakke til bunden af dit hundebur. Du skal altså ikke bekymre dig om nogle uheld, mens du er væk – skulle det ske. Der er to låger, så der er nem adgang til buret og til allersidst, er der sørget for beskyttende fødder under buret, så det ikke ridser. Størrelserne er  Large: 1 x 61 x 71 og X large: 107 x 71 x 81 cm.


 • Godt anmeldt online 
 • Fås i 2 størrelser

 • Kan samles og foldes let 
 • Materiale: metal og stål


Hundebur til store hunde 

▶︎ Stærkt Savic Hundebur

Dette hundebur er dejligt stort og passer til nogle af de største racer som f.eks. Doberman, Grand Danois og lignende. Det er derfor også den største af modellerne og kan bruges både i bile og til burtræningen derhjemme. Det er altså magen til ovenstående, og kommer med 2 låger, et håndtag og en bakke der kan tages ud og rengøres. 

Materialet på hundeburet er af stål/metal, den er let at samle og så er der beskyttende fødder under buret, så det ikke ridser eller ødelægger dit gulv.


 • Populært online 
 • Måler 118 x 76 x 88 cm
 • Burets vægt: 22 kg

 • Høj kvalitet 
 • Materiale stål/metal
 • Flot design


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.079,00 1.079,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Hundebur med opdeler 

▶︎ Hundebur fra Midwest Lifestages

Her får du dig et hundebur, hvor der medfølger en opdeler. Det gør, at du faktisk kan have 2 hunde i samme bur – skulle det være nødvendigt. Kvaliteten på dette bur er i top og får også 5 stjerner i anmeldelser på petdreams.dk. Udover det, kan det nemt foldes sammen, der er 2 døre og så er der en Safe and Secure Glidelås, som giver dig som hundeejer en god sikkerhed. Designet er pænt og kommer i en sort finish med elektrobelægning. Du finder dette hundebur i 6 størrelser. 


 • 5 stjerner online 
 • 6 størrelser 
 • Kan bruges som dobbeltbur

 • Safe & Secure glidelåse
 • ABS plastikbund 
 • God sikkerhed for din hund


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
369,00 369,00 GÅ TIL BUTIK ➜


Hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal have et hundebur?

Oftest køber vi et hundebur, fordi vores hund skal bruge tid derinde. Det kan være, at den skal være alene hjemme eller måske en anden grund til, at den lige skal være i hundeburet en stund – faktum er, at vi køber dem, fordi din hund skal bruge tid derinde. Derfor er det vigtigt, at du får købt det helt rigtige til netop din hund. På den måde gør du oplevelsen mere behagelig og din hund får en god oplevelse i sit hundebur – og vil derfor gerne gå derind igen næste gange. I det følgende afsnit vil vi komme ind på, hvad du som hundeejer, bør være opmærksom på, når du skal anskaffe dig et hundebur. 

Størrelsen

Størrelsen på dit hundebur er måske det mest altafgørende. Det duer ikke, at din store schæfer får et hundebur, som er beregnet til en mellemstor hund og derfor knap kan være derinde. Du skal sørge for, at dit hundebur er stort nok til netop din hund. Det betyder altså, at der skal være plads til at strække sig, ligge fladt og sove, mulighed for at vende sig derinde og lignende. Men samtidig skal det heller ikke være et hundebur, hvor der er mulighed for at gå flere meter – for så går hele ideen af med at give din hund et sted, hvor den kan føle sig tryg og ikke skal vogte over store områder. 

Funktionalitet 

Denne del er til dels vigtigt – men primært for din egen skyld. Det handler nemlig om, hvor funktionelt dit hundebur er og den del påvirker mest dig. Vil du gerne have et, der kan pakkes sammen, så det ikke fylder meget – så er det den slags funktionalitet, som du skal se efter. Er du på udkig efter et hundebur i stof, så kan det være, at du leder efter et med stroppe, så du kan bære det rundt – eller måske der skal være lommer i, så du kan have småting med på farten. Der er flere ting, der er værd at kigge efter for at gøre det mest behageligt for dig. Det er altså det, du begynder at kigge på, efter at du ved, at dit hundebur er i orden. 

Hvor skal det stå 

Denne del kan selvfølgelig også bare overvejes, når dit hundebur er købt. Men ift. størrelse og design kan det være relevant at have en ide om det, inden du bruger penge på et. Specielt hvis det er et hundebur til bilen, så skal der være styr på størrelsen, så det rent faktisk passer ind. En anden ting der også er vigtig ift. placering af dit hundebur, specielt hvis det skal bruges, når din hund er alene hjemme, er placeringen derhjemme. Du skal være sikker på, at hundeburet bliver placeret et sted i skyggen, så din hund ikke ender med en dag i 8 timers stegende sol. Samtidig skal der heller ikke være et konstant træk og må heller ej være for køligt. Du skal altså vælge et rum og placering til dit hundebur, hvor det vil være behageligt for din hund at være. 

Forskellige typer af hundebur 

Der er forskellige typer af hundebur – og heller ikke alle går under navnet hundebur kun, men bliver også kaldt transportkasse, taske og andre ting – men vi kommer ind på dem alle og hvad de fungerer allerbedst til. 

Klassiske stål 

Førstedelen af denne artikel har fokus på det klassiske hundebur i stål. Denne type hundebur kan bruges til flere ting – og bliver oftest brugt til i hjemmet, når hunden skal sove eller være alene hjemme. Så er det også ideelt til at have med til udstilling, da det nemt kan tages med og samtidig kan bruges til transport i bilen. Det er altså en type hundebur, som kan bruges til det meste. Det er også den type hundebur, som vi har allermest fokus på i denne artikel. Så lige netop denne type hundebur anbefales, når din hund skal være alene hjemme. Det er nemlig af et materiale, der kan tåle lidt af hvert og samtidig er der ingen remmer eller stropper, som kan være til fare for din hund, når den ikke er under opsyn.

Stoftaske 

Så er der hundeburet, som oftest bliver kaldt en stoftaske og af den simple grund, at den er lavet af stof og oftest kan bæres som en taske på grund af stroppen. Men den kan altså bruges til det meste også. De fleste stoftasker er gode som hundebur til bilen eller hvis i skal på ud af huset. I bilen fungerer den godt som et hundebur, fordi den kan spændes fast i bilen via en sikkerhedssnor og så står det helt fast. Sådan er i hvert fald med de fleste! Ellers er denne type taske også handy at tage med sig, når du skal ud og besøge venner. Den er nem at have med omkring ift. et hundebur i metal. 

I og med at tasken har remme, som kan løftes, så giver det også anledning til at fungere som et hundebur, der kan transporteres af dig. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer, hvis du har en stor hund. Derfor er denne del primært begrænset og anbefalet til små hunde, som du kan bære, uden at det bliver ubehageligt for hverken dig eller hunden. 

Til transport 

Er du på udkig efter et hundebur til bilen, så bør du læse vores artikel, hvor vi har fundet hundebur decideret til bilen. Ovenstående kan også bruges, men hundeburene i den anden artikel er udvalgt med henblik på maksimal sikkerhed både i form af crashtest, ekstra lås – hvis uheldet skulle være ude og sådanne ting. Derfor anbefaler vi, at du hopper der ind og læser om dem. 

Hvorfor bruger man egentlig et hundebur?

Ja, det er faktisk et godt spørgsmål og et spørgsmål der oftest bliver stillet – for det er langt fra alle, der har et hundebur. Men der er flere grunde til have et og selvom at det for nogle fungerer uden, så er det for andre en nødvendighed og noget der kan være en fordel. 

Derhjemme

Et hundebur derhjemme kan faktisk for nogle være altafgørende for en glad hund. For som vi snakkede om i introen, så er ikke alle hunde gode til at have store områder, hvor de kan være, enten når de sover eller når de er alene hjemme. Det skyldes simpelthen, at vores hunde gerne vil beskytte os og passe på det hele. Så jo større et område de har, jo mere er der at passe på. Derfor giver du din hund mere tryghed, hvis den blot er i hundebur.

Den kan altså krølle op og slappe af – uden at skulle holde øje med alt omkring den og vogte. Så har du problemer med din hund ift. at være alene hjemme eller du har fået en lille hvalp hjem, der skal lære at være alene hjemme – så kan det være en god ide at starte med et hundebur og altså gøre hele læringen væsentligt nemmere. 

Transport 

I Danmark er der ingen regler eller krav om, at hunde eller andre kæledyr skal være fastspændte under kørslen. De betragtes nemlig som gods, og ligesom du ikke behøver at have det fastspændt, så gør det samme sig gældende for din hund. Din hund må dog ikke være i vejen for dit udsyn og sker det, kan du få en bøde. Kilde: www.sikkertrafik.dk 

”Personer eller gods må ikke være anbragt på en på sådan måde, så føreren ikke har fuldt udsyn og tilstrækkelig mulighed for at manøvrere køretøjet”. (Færdselsloven, § 82) (Færdel

Kan jeg træne min hund til at være i sit hundebur?

At vænne sin hund til at være i sit hundebur kan tage lang tid. Det er en process, der skal tages stille og roligt for at undgå dårlige oplevelser. Dette gælder, hvad end det er en lille hvalp eller en ældre hund, der skal trænes. Der er forskellige måder at gøre det på, og der findes ikke en helt perfekte løsning til, hvordan du bedst lærer din hund det. Vores oplevelser er dog, at det fungerer bedst, hvis du starter med at have lågen åben indtil dit bur. Start med at lig lidt legetøj og godbidder derind – start evt. blot med at lægge det lige indenfor buret. Jo mere tryg din hund bliver ved det, jo længere ind kan du ligge legetøj og godbidder. Fortsæt på denne måde indtil din hund er helt inde og bliver derinde frivilligt – men døren til dit hundebur er stadig åbent.

Når du er kommet dertil, begynder næste skridt – at lukke døren derind til. Sørg for at klikke/give godbidder, mens døren er lukket til dit hundebur. Du kan lige så stille øge tiden mellem godbidderne. Det er vigtigt at stoppe, imens legen er god. Du vil hurtigt kunne mærke, om det er for meget for din hund og altså tid til at stoppe. Når din hund er nået dertil, at den kan være selv i sit hundebur – uden at få godbidder i 1 minut og den bare sidder eller ligger roligt. Så skal du videre til næste skridt. Det går ud på, at din hund er i sit hundebur og du begynder at bevæge dig længere og længere væk, indtil du til sidst ikke er i samme rum længere. Her er der igen vigtigt at stoppe, mens legen er god! Stop derfor mens det går godt og start træningen igen imorgen. 

Hvor længe kan min hund være i hundebur?

Det er meget forskelligt, hvor længe en hund kan være i et hundebur. Det handler i bund og grund om, hvordan den er trænet. Det er det sammen, når din hund er alene hjemme. Her handler det også blot om, hvad du har trænet din hund til. Så har du i øvet, at din hund skal kunne være hjemme i 6-8 timer, imens du er på arbejde, så kan den også være alene i sit hundebur der. Nogle tænker måske, at det er synd for din hund at være alene hjemme i et bur så længe. Men sandheden er faktisk, at for nogle hunde er det afslappende og mindre stressende, at de har mindre plads at holde “vagt” ved, når de er selv. Jo større område, jo mere skal de holde øje med og det kan for nogle faktisk været ret stressende. Så derfor kan det faktisk være en god ide for nogle hunde, at de er i et hundebur, når de er alene. Det skal selvfølgelig være et hundebur, der passer til din hunds størrelse, så det er komfortabelt – men ellers så er det faktisk ikke en dum ide.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Jazz (Uge 19)
Næste artikelKølemåtte til hund – gør de lune dage behageligere!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her